מתלבט לגבי התחלת הייעוץ

BarBibas

משתמש קבוע
1,573
1,247
שלום
אני כרגע בן 17 וחצי , שוקל 60 על 166 ס"מ , יש לי 16-17 א"ש
אני יותר בקטע של פאוורליפטינג , אבל עם זאת להראות טוב , לא יגיד לך שאני רוצה להראות חטוב עד 7 א"ש , אבל כן הייתי רוצה להראות כמה שיותר טוב (סביבות 13 א"ש) ועם זאת להרים כבד
התחלתי בפאוורליפטינג לפני 3-4 חודשים , התחלתי כמובן בSS ויצאתי ממנה אחרי חודשיים , עם משקלים לא בשמיים , הכל בגלל השומן שהציק
השומן תמיד היה בעיה אצלי , אני מאוד בעייתי בנוגע לגוף שלי , מאז ומתמיד הייתה לי כרס , קטנה או גדולה זה לא חשוב , אבל אני לא אוהב את העניין כל כך
אני פשוט התאהבתי בפאוורליפטינג , ואני יודע שבילדר יוכל להוריד א"ש יותר בקלות מליפטר , אך מעוניין להתחיל ייעוץ ושתעזרו לי להגשים את 2 המטרות שלי - להרים כבד ועם זאת להראות טוב
כעת המשקלי עבודה שלי הם 120 דדליפט , 95 סקוואט , 67.5 בנץ , הכל ל1RM
רציתי גם לדעת האם הייעוץ יוכל להכין אותי לתחרות פאוורליפטינג הבאה (בחודש דצמבר אם אני לא טועה)
אין לי בעיה באוכל , אוכל הכל , אין לי בעיה עם מסה או חיטוב , יש לי את הפתרונות שלי לשרוד בחיטוב (מים ירקות הוספת אירובי וכו' ...)

כמה חודשי ייעוץ אני אצטרך כדי להגשים את המטרות שלי ? והאם זה אפשרי בכלל מה שאני רוצה אצלכם בייעוץ ?

שלום,

להרים כבד ועם זאת להראות טוב
זה לא בדיוק עובד ביחד באותה התקופה. בחיטוב בד״כ יורדים מעט במשקלי העבודה (אלא אם אתה מתאמן מתחיל שלא התאמן תוכנית עצימה מיימך, מה שאתה כן ולכן לא בטוח כמה אתה תוכל להתקדם בחיטוב).

רציתי גם לדעת האם הייעוץ יוכל להכין אותי לתחרות פאוורליפטינג הבאה (בחודש דצמבר אם אני לא טועה)
בחיטוב, יהיה לך קשה מאוד להתאושש מהאימונים ובטח שלא תגיע במצב אופטימלי לתחרות. משקלי העבודה לא יעלו אם תעשה ב 2-3 חודשים הבאים חיטוב, מה שאומר שיהיה לך מעט מאוד זמן להרים כבד ובאמת להתכונן לתחרות.

כמה חודשי ייעוץ אני אצטרך כדי להגשים את המטרות שלי ? והאם זה אפשרי בכלל מה שאני רוצה אצלכם בייעוץ ?
להתחטב, תלוי ב-% שומן הנוכחי שלך. 16-17% לא אומר לי הרבה, תלוי באיזה מכשיר זה נמדד אם בכלל. לפי יחס משקל/גובה, אני לא רואה פה חיטוב של מעל ל 2-3 חודשים לכל היותר. לאחר מכן זה כבר תלוי בך מה תרצה לעשות - אבל אל תצפה להעלות במשקלי העבודה, באופן דרסטי, אם בכלל, בחיטוב.

• פותח/ת השרשור
שלום,

זה לא בדיוק עובד ביחד באותה התקופה. בחיטוב בד״כ יורדים מעט במשקלי העבודה (אלא אם אתה מתאמן מתחיל שלא התאמן תוכנית עצימה מיימך, מה שאתה כן ולכן לא בטוח כמה אתה תוכל להתקדם בחיטוב).

בחיטוב, יהיה לך קשה מאוד להתאושש מהאימונים ובטח שלא תגיע במצב אופטימלי לתחרות. משקלי העבודה לא יעלו אם תעשה ב 2-3 חודשים הבאים חיטוב, מה שאומר שיהיה לך מעט מאוד זמן להרים כבד ובאמת להתכונן לתחרות.

להתחטב, תלוי ב-% שומן הנוכחי שלך. 16-17% לא אומר לי הרבה, תלוי באיזה מכשיר זה נמדד אם בכלל. לפי יחס משקל/גובה, אני לא רואה פה חיטוב של מעל ל 2-3 חודשים לכל היותר. לאחר מכן זה כבר תלוי בך מה תרצה לעשות - אבל אל תצפה להעלות במשקלי העבודה, באופן דרסטי, אם בכלל, בחיטוב.

כשאמרתי להרים כבד זה לא בהכרח לעלות במשקלי העבודה , התכוונתי על לשמור על המשקלים הנוכחיים ואולי גם להעלות ולשבור PR אם אפשר
יש לי 8 חודש עד התחרות הבאה , ברור שאני לא אגש אליה כשאני בחיטוב , אבל ב8 חודש האלה כן הייתי רוצה להכניס חיטוב כדי לרדת באחוז שומן שכנראה יצטבר לי במסה
אחוזי השומן נמדדו ע"פ הערכה עצמית+חוות דעת של אנשים , כולם אומרים בסביבות 16-17 ..
השאלה שלי אם זה אפשרי בכלל בתהליך ייעוץ האישי פה , להכניס בכמה חודשים מסה+חיטוב קצרצר , ולהעלות במשקלי עבודה עד כדי רמה של תחרות
יש לי 8 חודש , אני כנראה אצטרך אתכם ל3-4 חודשים הראשונים , ורציתי לדעת האם זה אפשרי

, ולהעלות במשקלי עבודה עד כדי רמה של תחרות
לאילו משקלים אתה מצפה להגיע?
לשבור PR בחיטוב, אולי בשבועות הראשונים, אבל גם לא דרסטי (אתה לא תוסיף עשרות קילוגרמים למוט בחיטוב - פשוט בלתי אפשרי כי אתה לא מתאושש היטב בין האימונים במאזן קלורי שלילי. זה היה אפשרי אם זו הייתה הפעם הראשונה שאתה באמת עובד תוכנית עצימה, אבל כמו שציינת כבר לפני כן, עשיתי תוכניות שכאלו בעבר).

• פותח/ת השרשור
לאילו משקלים אתה מצפה להגיע?
לשבור PR בחיטוב, אולי בשבועות הראשונים, אבל גם לא דרסטי (אתה לא תוסיף עשרות קילוגרמים למוט בחיטוב - פשוט בלתי אפשרי כי אתה לא מתאושש היטב בין האימונים במאזן קלורי שלילי. זה היה אפשרי אם זו הייתה הפעם הראשונה שאתה באמת עובד תוכנית עצימה, אבל כמו שציינת כבר לפני כן, עשיתי תוכניות שכאלו בעבר).
אין לי מספרים בראש , מצפה להגיע לכמה שיותר , שואף למצות את המסקימום שבי
ושוב ,, אני לא מתכנן בכל תהליך הייעוץ להיות בחיטוב , אלא בחלק ממנו גם לחטב ככה שרוב הזמן אני אהיה במסה

אשמח אם תשלח לי תמונת פרונט במצב בוקר למען הערכת % שומן בהודעה פרטית או לאימייל בחתימה.

אבל למה שאדם ששוקל 60 בגובה 1.66 ירצה בכלל להתחטב? בשביל שיהיה עוד יותר שחיף?

אבל למה שאדם ששוקל 60 בגובה 1.66 ירצה בכלל להתחטב? בשביל שיהיה עוד יותר שחיף?
המשקל הוא תמיד ביחס לגובה. אם הוא היה 1.90 ושוקל 86, עם אותו % שומן, היית חושב על זה אחרת?
זה שהמשקל נמוך לא אומר שאין % שומן גבוה או אפילו מסת שריר ברמה גבוהה שנראת לעין.

Back
למעלה תחתית