הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע איך להתמודד עם פרולקטין גבוה

LiorKim

משתמש משקיע
2,092
619
נק' מוניטין:
1,530
2,092
619
אז ככה רציתי קצת לשתף מידע עם הורמון פרולקטין ,
רובנו משתמשים הרבה פעמים עם ננדרולון וטרנבולון , בעבר נתקלתי בתופעות לוואי משני סוגי החומרים ולא ידעתי איך להתמודד איתם ,
ריכזתי כמה מאמרים מאוד חשובים שצריך לדעת על הורמון הפרוקטין , בכללי צריך לדעת במידה ואם אתם חווים זה מה שקורה , רציתי רק לציין שיש אנשים שסיימו סייקל עם טרן או דקה ועושים פיסיטי , ולאחר הפיסיטי הם לא מרגישים התאוששות , אז יש חשש שהפרולקטין שלך גבוה וצריך להוריד , אם וכן יש לך רמות גבוהות של פרולקטין שום פיסיטי לא יעזור לך להתאושש , זה יכול לקרות גם אם לא השתמשתם בטרן או דקה ועשיתם סייקלים ארוכים והרבה , מציע למי שקורא לפני שהוא רץ לקנות את התרופה דוסטינקס או קבורתים שייעשה בדיקות דם

כיצד פועלת בלוטת יותרת-המוח (היפופיזה) באופן נורמלי?
בלוטת יותרת-המוח שלך היא בלוטה חשובה, שנקראת גם "הבלוטה השלטת". זאת כיוון שהיא מווסתת את פעולתן של מספר בלוטות נוספות בגוף, המפרישות הורמונים, כולל בלוטת-התריס, בלוטת יותרת-הכליה ובלוטות המין (שחלות בנשים ואשכים בגברים). גודלה כגרגר אפונה, והיא ממוקמת בחלל-עצם בבסיס המוח מאחורי גשר האף שלך.
בלוטת יותרת-המוח מייצרת מספר הורמונים, שהחשובים לעניננו הם פרולקטין, והגונאדוטרופינים FSH ו- LH. פרולקטין ידוע בתור "הורמון החלב", כיוון שבנשים הוא מגרה את השדיים לאחר הלידה ליצור חלב, אולם פרולקטין מיוצר גם בגברים בכמויות קטנות יותר. FSH ו- LH חשובים לפריון ולמין. בנשים, הם גורמים להפרשת הורמון המין אסטרוגן ומגרים את השחלות לייצר ביציות; FSH ו- LH חיוניים להופעת מחזור סדיר. בגברים, הם גורמים להפרשת טסטוסטרון ומגרים יצור זרע באשכים.

מהי פרולקטינומה?
פרולקטינומה היא גידול של בלוטת יותרת-המוח (היפופיזה), אשר מייצר את ההורמון פרולקטין. מצב של עודף פרולקטין במחזור-הדם נקרא היפרפרולקטינמיה. שים / שימי לב, שלמרות שהרופאים משתמשים במילה "גידול", הרי שלא מדובר בגידול של המוח ולא בסרטן.
קיימות שתי סיבות עיקריות אחרות להיפרפרולקטינמיה:
תרופות מסויימות ורמה נמוכה של הורמוני בלוטת התריס. האנדוקרינולוג/ית שלך יברר/תברר, אם המקור להיפרפרולקטינמיה קשור לפרולקטינומה או לאחת הסיבות האחרות.
איננו יודעים בדיוק את הסיבה להופעת פרולקטינומות, אולם מבין גידולי בלוטת יותרת המוח, שמפרישים הורמונים, הן הסוג השכיח ביותר. גידולים אלו משגשגים בדר"כ בקצב מאוד איטי, וחלקם אינם גדלים כלל. רק לעיתים נדירות הם מופיעים ביותר מבן משפחה אחד, ולכן הסיכוי שיופיעו בילדיך הוא מזערי. הם שכיחים יותר בנשים מאשר בגברים.
פרולקטינומות מגיבות בדרך-כלל מצויין לטיפול בתרופות דרך הפה, ולרוב אין צורך בניתוח.

השפעות של עודף פרולקטין בגברים
עודף פרולקטין מפחית יצור ההורמונים LH ו- FSH בבלוטת יותרת-המוח. דבר זה גורם להפחתה ביצור ההורמון טסטוסטרון ובתאי-זרע באשכים. התוצאה עלולה להיות ירידה בחשק המיני ואין-אונות (אמפוטנציה), ולעיתים נדירות גם אי-פוריות.
תסמינים אחרים, שעלולים להופיע בחלק מהגברים, הם ירידה בנפח האשכים, הפחתה בצמיחת הזקן, חולשת שרירים והגדלת השדיים.
עודף פרולקטין גם עלול לגרום יצור חלב.
חשוב לציין, שכל התסמינים הללו ניתנים לטיפול.

מאמר באנגלית
http://thinksteroids.com/steroid-profiles/dostinex/

דרכים להפחתת פרולקטין:

• דופאמין אגוניסטים: ברומוקריפטין, קברגולין (בין השאר).
  • Dopamine Reputake Inhibitors: ריטלין, MDMA (בין השאר).
  • ויטמין B6 במינון של 600mg/ed.
  • Winstrol במינונים של 20mg/ed.

דרכים להפחתת פרולקטין:

רטלין יש לי אספקה בלתי מוגבלת, יש טעם לשלב כדור ביום אם הפרולקטין שלי חורג מעט?

דרכים להפחתת פרולקטין:

החומרים שציינת מפחיתים את הפרולקטין לטווח הקצר, או הארוך ופותרים את הבעיה?

• פותח/ת השרשור
אני אערוך ניסוי כשאני אהיה אחרי הpct. נראה עד כמה זה אפקטיבי. אם יהיה מעניין נעלה תוצאות
במידה ועשית סייקל עם טרן או דקה תבדוק לפני הפיסיטי ואחרי הפיסיטי את הפרלוקטין במידה ויש לך זמן או כח

במידה ועשית סייקל עם טרן או דקה תבדוק לפני הפיסיטי ואחרי הפיסיטי את הפרלוקטין במידה ויש לך זמן או כח
פעם שעברה הוא ירד, אבל נשאר עדיין גבוה... נבדוק גם הפעם, נעשה רשימה מסודרת
שווה למנוע בעיות
אני חושב שמפעם שעברה גם הפרולקטין עלה ולא ירד, נראה מה יהיה הפעם.. אולי זה יצור בעיה לא נוחה

החומרים שציינת מפחיתים את הפרולקטין לטווח הקצר, או הארוך ופותרים את הבעיה?

לטווח קצר. Dopamine Agonists ו-Dopamine Reputake Inhibitors מקיימים זאת ע"י הסדרה מלאכותית של רמות הדופאמין. ההסדרה ההדדית של הדופאמין והפרולקטין קשורים בהיפותלמוס באמצעות משוב קצר. מאחר והשפעת התרופות זמנית כך גם הסדרת רמות הפרולקטין.
השפעת ווינסטרול היא ברמת הרצפטור שכן הוא progesterone receptor modulator, ז"א שהוא יתאים במיוחד לעליית פרולקטין שהיא תוצאה ישירה של השפעת פרוגסטרינים כדוגמת דקה וטרן למשל.
ויטמין B6 נמצא כמוריד רמות פרולקטין כשנלקח במינון של 600mg/ed. ההשפעה אינה ברת השוואה לזו של דוסטינקס אך בשילוב עם ויטמין E ו-SAM-e נמצא שההשפעה בהחלט ברת השוואה לזו של דוסטינקס וברומוקריפטין. בכדי להימנע מתופעות הלוואי הקשורות במערכת העצבים המדווחות במינונים של כ- 1g/ed לאורך זמן מומלץ לצרוך את הצורה הפעילה של B6:
Pyridoxal-5-Phosphate
וניתן להסתפק בצריכה של 200mg/ed.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שרמות פרולקטין יעלו שוב לאחר טיפול בתרופות כגון דוסטי / קבורתים , הטיפול הוא נצרך כחודש , זה תלוי אבל בעוד כמה גורמים שיש התייחסות אליהם אם יש עלייה חדה שוב , עם העלייה היא בקטנה זה נראה לי הגיוני אחרי הטיפול התרופתי

*** זה כמו שלוקחים טיפול TRT לאחר סייקלים מרובים וארוכים כמו שיטת קרוז אנד בלאסט , לתת פולסים נמוכים של טסט חיצוני

אני לא חושב שרמות פרולקטין יעלו שוב לאחר טיפול בתרופות כגון דוסטי / קבורתים , הטיפול הוא נצרך כחודש , זה תלוי אבל בעוד כמה גורמים שיש התייחסות אליהם אם יש עלייה חדה שוב , עם העלייה היא בקטנה זה נראה לי הגיוני אחרי הטיפול התרופתי

*** זה כמו שלוקחים טיפול TRT לאחר סייקלים מרובים וארוכים כמו שיטת קרוז אנד בלאסט , לתת פולסים נמוכים של טסט חיצוני
מסכים. הם לא יחזרו בגלל שלא משתמשים יותר בפרוגסטרינים (טרן/דקה).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית