הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מגורים בברזיל

• פותח/ת השרשור WeaKid
  • פורסם בתאריך
למה אתה צריך ספר שיסביר לך שאדם שמרוויח יותר כסף לשעה מאדם אחר יכול להיות יותר עשיר?

זה לא מה שכתבתי. קרא שוב.

ורוב האנשים שמרוויחים מיליונים מהעבודה שלהם הם טובים מאוד במה שהם עושים וזה כתוצאה מכך שהם אוהבים את זה או שהם אוהבים את הכסף שמרוויחים מהעבודה ככה שממש לא רע להם.

אני ממש לא מסכים איתך פה, אבל נוכל להמשיך את הדיון על כך כששנינו נהיה מיליונרים.

אני ממש לא מסכים איתך פה, אבל נוכל להמשיך את הדיון על כך כששנינו נהיה מיליונרים.
אני מסכים איתו אם להיות כנה... סך האנשים שהם מצליחים\עשירים יש תכונה משותפת:אהבה. אני לא מדבר על מין, אני מדבר על תשוקה כלפי משתנה מסויים, ורק כך אפשר למצוא את הדרך להצלחה. קשה למצוא אדם מצליח שלא אהב ממש את מה שהוא עושה ואו דימיין הישג ולא חדל עד שהשחג אותו. וגם כסף יכול להחשב כתשוקה, תלוי מה אתה עושה בשבילו

• פותח/ת השרשור
לנכדים יהיה אחלה סיפור לקרוא בצוואה שלו אחרי הלוויה שלו בגיל 35 אחרי שנהרג ע"י מאבק עם קבוצות פושעים וסמים שהסתבך איתם אחרי שנאלץ לממן את השכר דירה לבת זוגתו הברזילאית שהחליטה בגיל 15 לגור איתו ולא התחרטה אחרי 6 שנים +צבא, סירבה לגור בחלל ואמרה שלום לסוס.

בית ספר עוזבים אם יש כישרון או רעיון, לא אם אין כלום העיקר לדפוק את המערכת
אתה מודע לזה שהמצב שם לא כמו שאתה מתאר אותו?
הדברים שאתה אומר פה הם בעיקר בריו בפאבלות

אתה מודע לזה שהמצב שם לא כמו שאתה מתאר אותו?
הדברים שאתה אומר פה הם בעיקר בריו בפאבלות

לא אני ואני בטוח שעוד רבים כמוני לא הבינו ממך עד עכשיו לאורך כל האשכול -
כבר יש לך בת זוג? אתה ילד בן 15 עם בת זוג?
הכוונה שלי בבת זוג היא שאתם מאורסים או מחותנים למקרה שלא הבנת.

גם לא הצלחתי להבין האם אתה נותן לנו סיטואציה דמיונית של בת זוג עם אזרחות ברזילאית
או שאתה מתכוון לחייך האמיתיים בימינו?

אני צריך להבין את זה קודם כל כדי להגיב לך בצורה רלוונטית לשאלה.

לא יצא לי לראות מיליונר שעובד בפס ייצור של דוקטור פישר בשביל שכר מינימום.

לא יצא לי לראות מיליונר שעובד בפס ייצור של דוקטור פישר בשביל שכר מינימום.

אתה לא הבנת מה כתבתי בכלל. קרא שוב. אף אחד לא הבין מה כתבתי, אין לי כוח להסביר את עצמי שוב. יש לי עוד יומיים את אליפות הארץ בקרוספיט, אז אין לי את האנרגיה המנטלית להתפלסף. אוהב את כולם.

אתה לא הבנת מה כתבתי בכלל. קרא שוב. אף אחד לא הבין מה כתבתי, אין לי כוח להסביר את עצמי שוב. יש לי עוד יומיים את אליפות הארץ בקרוספיט, אז אין לי את האנרגיה המנטלית להתפלסף. אוהב את כולם.
קרוספיט?מה זה?פווארליפטינג לנמלים?

חח בהצלחה 😃

אנסה להדגים ואז אסביר, קראתי לאחרונה ספר בנושא שממש חופר בהגדרה הזאת של "מי עשיר באמת"?

בוא נניח לדוגמא שאני ואתה עובדים בחופש הגדול בשתי עבודות שונות, ושנינו לא אוהבים את העבודה שלנו.
בוא נוסיף להנחה הזאת את העובדה ששנינו מרוויחים סכום כסף זהה כלשהו (משתנה X), אבל אנחנו לא עובדים את אותו הזמן,
אני עובד 80 שעות בשבוע בשביל X, ואתה עובד 60 שעות בשבוע בשביל המשתנה X. אני גם מניח שהסכום של X הינו מספיק לשנינו, הוא מספיק לי כי אני חייב שהוא יספיק לי כי אין לי עוד שעות להשקיע בו, והוא מספיק לך כי אם הוא לא היה מספיק- היית עובד יותר.

מבחינה אבסולוטית, אין הבדל בינינו, כי שנינו מרוויחים את המשתנה X.
ובכל זאת, אני חושב שבמצב הזה אתה יותר עשיר ממני.
שנינו מקבלים את המשתנה X והוא מספיק לנו, אתה יותר עשיר כי לך יש יותר זמן פנוי לעשות את הדברים שאתה אוהב ולהגשים את החלומות והשאיפות שלך. (שוב פעם מזכיר לך- אתה לא אוהב את העבודה שלך בדוגמא).

הרבה אנשים רוצים להיות מיליונרים, למה? כי בראש שלהם הם מדמיינים חיים של בטלה בווילה במקום אקזוטי כלשהוא. זוהי לא כ"כ המציאות. המציאות היא שאנשים, בתהליך השגת המיליונים שלהם, משעבדים את עצמם למשרד שלהם, ואפילו לא מספיקים להגשים את החלומות שלהם.

אני חושב שכל אחד צריך לרשום לעצמו סוג של "טבלת חלומות", לחשב כמה זה עולה לו, ולמצוא עבודה שתאפשר לו להשיג את הX כסף שמתאים לו במינימום זמן.
אחותי חזרה מהמזרח לפני שבועיים עם משל מעניין שהם אוהבים לספר, שדי מתקשר למה שאתה אומר

יש דייג. הוא קם כל יום ב10, יוצא לדוג שעתיים. מכין את דג או שניים לו ולמשפחתו, ומוכר את כל השאר. קונה בכסף בירה, הולך ב4 מדליק מדורה מנגן על גיטרה עם חברים והמשפחה ונהנה מהזמן שלו. הוא עובד כדייג למעלה משנה. מגיע איש עסקים לנפוש באזור, והוא מאוד מתעניין בדייג. עוקב אחריו כל יום, ורואה שהוא עובד שעתיים כל יום. איש העסקים לא ממש מבין את זה, ולכן ניגש לדבר איתו.

שואל אותו איש העסקים למה אתה עובד רק שעתיים?
עונה לו הדייג כי זה מספיק לאוכל. למה לעסוק יותר מזה?
ואז מפרט איש העסקים: תעבוד כל יום מזריחת השמש ועד רד הכוכבים. תדוג הרבה מאוד דגים, תמכור הרבה מאוד דגים. יהיה לך כסף לשלם לעוד דייג. תכפיל את הרווחים שלך. תקנה בהם סירה. עוד רווחים. תשיג עוד עובד. עוד סירה. לאט לאט תהיה אימפריית דייגים שחורשת על כל המזרח. תמכור גם למערב ותקבל עוד יותר כסף. ואז בגיל 70 תפרוש, ותוכל לנגן עם החברים סביב המדורה.

עונה לו הדייג - אני כבר מנגן עם חבריי סביב המדורה ונהנה מהחיים. מה רע לי?

זה משל שהם אוהבים לספר כנגד תרבות המערב ובעד שלהם. בסופו של יום כולנו מרוויחים הרבה יותר כסף ממדינות עולם שלישי, אבל הלחץ, הסטרס, חוסר הזמן בשעות פנאי.. מי אמר שאנחנו יותר מאושרים?

אחותי חזרה מהמזרח לפני שבועיים עם משל מעניין שהם אוהבים לספר, שדי מתקשר למה שאתה אומר

יש דייג. הוא קם כל יום ב10, יוצא לדוג שעתיים. מכין את דג או שניים לו ולמשפחתו, ומוכר את כל השאר. קונה בכסף בירה, הולך ב4 מדליק מדורה מנגן על גיטרה עם חברים והמשפחה ונהנה מהזמן שלו. הוא עובד כדייג למעלה משנה. מגיע איש עסקים לנפוש באזור, והוא מאוד מתעניין בדייג. עוקב אחריו כל יום, ורואה שהוא עובד שעתיים כל יום. איש העסקים לא ממש מבין את זה, ולכן ניגש לדבר איתו.

שואל אותו איש העסקים למה אתה עובד רק שעתיים?
עונה לו הדייג כי זה מספיק לאוכל. למה לעסוק יותר מזה?
ואז מפרט איש העסקים: תעבוד כל יום מזריחת השמש ועד רד הכוכבים. תדוג הרבה מאוד דגים, תמכור הרבה מאוד דגים. יהיה לך כסף לשלם לעוד דייג. תכפיל את הרווחים שלך. תקנה בהם סירה. עוד רווחים. תשיג עוד עובד. עוד סירה. לאט לאט תהיה אימפריית דייגים שחורשת על כל המזרח. תמכור גם למערב ותקבל עוד יותר כסף. ואז בגיל 70 תפרוש, ותוכל לנגן עם החברים סביב המדורה.

עונה לו הדייג - אני כבר מנגן עם חבריי סביב המדורה ונהנה מהחיים. מה רע לי?

זה משל שהם אוהבים לספר כנגד תרבות המערב ובעד שלהם. בסופו של יום כולנו מרוויחים הרבה יותר כסף ממדינות עולם שלישי, אבל הלחץ, הסטרס, חוסר הזמן בשעות פנאי.. מי אמר שאנחנו יותר מאושרים?
זה משל די מטומטם כי כמות הכסף המינימאלית היום לצורך מחיה דורשת לפעמים יותר ממשרה אחת וזה לפני שמדברים על תמיכה בילדים/הורים

זה משל די מטומטם כי כמות הכסף המינימאלית היום לצורך מחיה דורשת לפעמים יותר ממשרה אחת וזה לפני שמדברים על תמיכה בילדים/הורים
זה לא נכון, בכלל. אנחנו בוחרים לשלם אלפי שקלים בחודש על מזונות, ותוספי מזון לגוף שלנו. אני רואה מספיק משפחות שמפליצות הרבה ילדים למרות שאין להם שום ביסוס כלכלי, ושלא נדבר על כך שיש אנשים עם מינוס בבנק, אבל לפחות יש להם אייפון ביד ובגדים יוקרתיים.

זה לא נכון, בכלל. אנחנו בוחרים לשלם אלפי שקלים בחודש על מזונות, ותוספי מזון לגוף שלנו. אני רואה מספיק משפחות שמפליצות הרבה ילדים למרות שאין להם שום ביסוס כלכלי, ושלא נדבר על כך שיש אנשים עם מינוס בבנק, אבל לפחות יש להם אייפון ביד ובגדים יוקרתיים.
+1
אל תעשה ילדים אם אתה לא יכול לכלכל אותם, נקודה.

תקרא את זה http://www.hasolidit.com/3873-שח-בחודש-וחיה-כמו-מלכה-סיכום-שנה
מדובר על 4000 שקל לחודש לאדם שלדעתי חי מאוד בצמצום. 4000 שקל לחודש זה כבר משרה מלאה.

זה לא סותר את מה שכתבת שהרבה אנשים חיים בלי שום בקרה על ההוצאות שלהם

תקרא את זה http://www.hasolidit.com/3873-שח-בחודש-וחיה-כמו-מלכה-סיכום-שנה
מדובר על 4000 שקל לחודש לאדם שלדעתי חי מאוד בצמצום. 4000 שקל לחודש זה כבר משרה מלאה.

זה לא סותר את מה שכתבת שהרבה אנשים חיים בלי שום בקרה על ההוצאות שלהם

באזור שאני גר להשכיר דירה יעלה כמה אלפים יותר. ככה שכל הסיפורי דייגים צריכים להישאר במזרח הרחוק ולא לישראלי שרוצה לחיות בנוחות.

תקשיב אל תדבר שטויות שאתה לא מבין בהם באמת. כל מה שכתבת הוא שטות גמורה. המשל על הדייג לא מציאותי גם למי שגר במזרח הרחוק.
ד.א אם אתה גר עם ההורים ולא משלם את כלכלת הבית אז אין לך גם מה לנסות להגיב לי.

תקשיב אל תדבר שטויות שאתה לא מבין בהם באמת. כל מה שכתבת הוא שטות גמורה. המשל על הדייג לא מציאותי גם למי שגר במזרח הרחוק.
ד.א אם אתה גר עם ההורים ולא משלם את כלכלת הבית אז אין לך גם מה לנסות להגיב לי.
באזור שאני גר להשכיר דירה יעלה כמה אלפים יותר. ככה שכל הסיפורי דייגים צריכים להישאר במזרח הרחוק ולא לישראלי שרוצה לחיות בנוחות.
המשל הזה הוא משל לאושר ולא לכלכלה עצמית. בסופו של דבר להרוויח יותר ולצבור יותר רכוש זה לא מה שהופך אותנו למאושרים.

המשל הזה הוא משל לאושר ולא לכלכלה עצמית. בסופו של דבר להרוויח יותר ולצבור יותר רכוש זה לא מה שהופך אותנו למאושרים.
לא יודע..אני חושב שמקלארן P1 הייתה הופכת אותי למאושר..כן..כן אני רואה את עצמי מאושר בה.

זה נכון. אבל מכיוון שאין ישימות כלכלית מאחורי המשל הוא 'מטומטם'.
כנ'ל גם הצד השני של המשל שמתעלם מצבירת ההון עד לפרישה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית