הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מעבר מחדר כושר לקרוספיט

זיו כהן

משתמש מתחיל
32
0
נק' מוניטין:
0
32
0
ספורטלייף פרדס חנה
היי, אני חושב אולי להתחיל להתאמן קרוספיט ויש לי מספר שאלות,
1. למה אתם הייתם ממליצים להתאמן קרוספיט ?
2. לאלו שעזבו את המכון ועברו לקרוספיט, למה עזבתם? איפה אתם מרגישים יותר טוב וחזקים ונראים יותר טוב?
3. הרבה אומרים שבקרוספיט נפצעים הרבה, האם זה באמת ככה? זו אחת הסיבות שאני לא יודע אם כדאי לי לעבור..
4. איך הקרוספיט בפרדס חנה- כרכור?
תודה רבה(:

היי, אני חושב אולי להתחיל להתאמן קרוספיט ויש לי מספר שאלות,
1. למה אתם הייתם ממליצים להתאמן קרוספיט ?
2. לאלו שעזבו את המכון ועברו לקרוספיט, למה עזבתם? איפה אתם מרגישים יותר טוב וחזקים ונראים יותר טוב?
3. הרבה אומרים שבקרוספיט נפצעים הרבה, האם זה באמת ככה? זו אחת הסיבות שאני לא יודע אם כדאי לי לעבור..
תודה רבה:)
לפי מה שהבנתי קרוספיט טוב ומאמן טוב(שהוא מתחרה בRFA!)
עזבתי כי היה לי חרא חד"כ, אבל עכשיו קיבלתי אופצייה טובה יותר אז אני אחזור בקרובץ

1. כי מי שרוצה להתאמן , לא ישיג זאת בחדר כושר אלא אם כן הוא מבין מאד מאד טוב מה עושה (90 אחוז מהחבר'ה שם אין להם מושג ועוד יותר גרוע גם למדריכים אין מושג)
2. ללא ספק בקרוספיט אני מרגיש יותר טוב , הרבה יותר חזק משהייתי בחד"כ , פחות מעניין אותי איך שהגוף שלי נראה אבל אי אפשר לעשות 4-5 מטקונים בשבוע ולאכול נכון ולא להוריד באחוזי שומן (גם אם אתה לא בחיטוב המערך המטבולי בגוף יישתנה ככה שברוב המקרים תמיד תראה יחסית חטוב)
3. מי אומר את זה? אני שנה בקרוספיט ולא נפצעתי פעם אחת.
4. אם אני לא טועה מושיקו גריף מאמן שם , לא מכיר אותו בתור מאמן אבל הוא מתחרה למופת. כמעט הגיע לריג'ונלס (התחרות האיזורית באסיה) השנה ונתן בראש להרבה ישראלים התחרות הOPEN. לא יכול להיות רע לעבוד עם בן אדם כזה.

בהצלחה

1. כי מי שרוצה להתאמן , לא ישיג זאת בחדר כושר אלא אם כן הוא מבין מאד מאד טוב מה עושה (90 אחוז מהחבר'ה שם אין להם מושג ועוד יותר גרוע גם למדריכים אין מושג)
2. ללא ספק בקרוספיט אני מרגיש יותר טוב , הרבה יותר חזק משהייתי בחד"כ , פחות מעניין אותי איך שהגוף שלי נראה אבל אי אפשר לעשות 4-5 מטקונים בשבוע ולאכול נכון ולא להוריד באחוזי שומן (גם אם אתה לא בחיטוב המערך המטבולי בגוף יישתנה ככה שברוב המקרים תמיד תראה יחסית חטוב)
4. אם אני לא טועה מושיקו גריף מאמן שם , לא מכיר אותו בתור מאמן אבל הוא מתחרה למופת. כמעט הגיע לריג'ונלס (התחרות האיזורית באסיה) השנה ונתן בראש להרבה ישראלים התחרות הOPEN. לא יכול להיות רע לעבוד עם בן אדם כזה.

בהצלחה
כן מושיקו גריף.

• פותח/ת השרשור

בהצלחה
תודה רבה, אבל מבחינת הגוף איך אתה נראה עכשיו לעומת לפני? לא הבנתי מה רשמתה לגבי לעשות 4-5 מטקונים אם תוכל להסביר לי.. ואני שומע הרבה שאומרים שנפצעים בקרוספיט בדלקות בכתף וכאלה.. לא יודע אם זה נכון.

לא יודע לא זכור לי שלמישהו מהמתאמנים שלי היה דלקת בכתף.

אני לא אסביר לך, כי אתה לא מבין את ה"שפה" פשוט לך לאימון נסיון בקרוספיט ותחליט בעצמך, תאמין לי שזה הכי טוב.

• פותח/ת השרשור
לא יודע לא זכור לי שלמישהו מהמתאמנים שלי היה דלקת בכתף.

אני לא אסביר לך, כי אתה לא מבין את ה"שפה" פשוט לך לאימון נסיון בקרוספיט ותחליט בעצמך, תאמין לי שזה הכי טוב.
סבבה, ואין פה אימון ניסיון, זה ב150 שקל 3 אימוני יסוד שנראלי יצמצמו ל2 כי אני יודע סקוואט ודדליפט ואז מתחילים אימונים רגילים.

היי, אני התאמנתי שנתיים וחצי בחדר כושר (כשיש לי מושג מה אני עושה לא סתם, בניתי גוף יפה וגם די חזק...110 בנץ׳ 115 סקווט 190 דדליפט ל1rm) .
ולפני כחצי שנה עברתי לקרוספיט חיפה כאשר פעם-פעמיים בשבוע אני עובד גם בחדר כושר על מנת לשמור ולעבוד על שרירים שעובדים פחות בקרוספיט כמו חזה למשל.
בקשר לשאלות שלך:

1. למה אתם הייתם ממליצים להתאמן קרוספיט ? זה דבר אחר - זה ספורט שמשפר אותך בהכל. אתה מתחזק מצד אחד, משפר את הכושר מצד שני וגם הגוף שלך נראה מעולה. אתה לומד תנועות שלא יצא לך להכיר לפני כמו הרמות אולימפיות, עבודה על טבעות למשל, קטלבלס וכו׳..

עזבתי כי הקרוספיט עניין אותי ואחרי כמה אימונים נשאבתי לזה.
הייתי הכי בעניין של לפתח גוף להתחזק ורק להראות טוב, אבל הרגיש לי חסר מטרה שאני יכול להרים 190 קילו דדליפט אבל אחרי 2000 ריצה אני גמור.
רציתי להפוך ליותר אתלט ופחות שרירן שחושב שמראה זה הכל.
אחרי חצי שנה אני יכול לסכם ש:
אני הרבה יותר בריא - יותר בכושר
התחזקתי בתרגילים שעובדים עליהם בקרוספיט כמו קלינים ,סקווט, סנטצ׳, דדליפט
בנץ׳ פרס ויד קדמית למשל שלא עושים הרבה בקרוספיט (יש לפעמים אבל זה לא חלק מהספורט באופן ישיר), אני עובד בחדר כושר בנפרד.
בקשר למראה - זה המון תזונה. תאכל הרבה בקרוספיט תגדל, תאכל מעט תקטן. ככה גם בחדר כושר.
אומרים לי חברים שקצת קטנתי מאז שעברתי, אבל המטרה העיקרית שלי היא לא להתנפח נכון לעכשיו אז אין ממש בעיה.
אבל אין ספק שאני מרגיש יותר טוב, יותר בריא, יותר ספורטאי.

לא יצא לי פעם אחת לראות מישהו שנפצע או שאני נפצעתי,
אין ספק שחלק מהתרגילים שעושים מורכבים, אבל אם המדריך טוב והמתאמן רציני אין מקום לטעויות.

לא מכיר ספציפית, אבל קהילת הקרוספיט בישראל ממש איכותית. יש קבוצה בפייסבוק של כל הארץ קוראים לה ״קרוספיטי ישראל ,התפקדו!״ משו כזה...

בקיצור, לך תנסה.
בהצלחה 😃

Back
למעלה תחתית