הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קצבת נכות בעקבות בעיות נפשיות.

Leviathan

משתמש פעיל
756
225
נק' מוניטין:
2,184
756
225
רציתי לדעת אם מישהו פה עבר, מבין, או שסתם מישהו מהמשפחה שלו/חבר/וואטאבר עבר את זה..

אני סובל מכמה בעיות נפשיות [למי שמבין קצת: הפרעות אישיות נרקיסיסטית, גבולית, היסטריונית, OCD ודיכאון קליני], דבר שמקשה עליי בחברה וביכולת לעבוד.
אני לא מחזיק באף מקום עבודה באופן קבוע, מפטרים אותי על ימין ועל שמאל בגלל הבעיות האלה ובעיות התנהגות, ואני בעצם כבר.. נואש. אין לי כבר איפה לעבוד, ואני במצב כספי נוראי [מינוסים שמנים].
לאחרונה כמה אנשים המליצו לי להוציא קצבת נכות בעקבות הבעיות הנפשיות שלי, ולקבל משכורת מהמדינה.
אז.. התהליך ארוך? קשה? [שום דבר לא מומצא, הכל מאומת ע"י פסיכיאטר אצלו אני מטופל בקביעות + אני על כדורים + אני פטור משירות צבאי מאותה סיבה].
על כמה עומדת בערך הקצבה? אפשר לחיות מזה?
תודה.

נכות רפואית ניתנת לכל מי שלא יכול להשתכר בגלל ליקוי גופני ו\או נפשי.

אין לי מושג מה התהליך שעובר מישהו עם ליקוי נפשי אבל אני מכיר מקרים של ליקוי גופני וזה תהליך שיכול לקחת הרבה זמן עד שיאשרו לך אחוז נכות כלשהו אם בכלל. (מלא מסמכים, מלא ועדות ובעיקר מלא המתנה)

אתה יכול לקבל פה יותר פרטים:

http://www.zhuti.co.il/6d6b4a77-0d65-4f86-baf0-62c39cdb4c9a/נכות_נפשית/?gclid=COzts__U9b0CFZQZtAodVD4A9w

https://www.btl.gov.il/benefits/Disability/Pages/הזכאים לקצבת נכות חודשית.aspx

אם אתה נכנס לזה, תתכונן למאבק משפטי\בירוקרטי ארוך ומתיש שגם בסיומו לא בטוח שתקבל את מה שאתה רוצה (זה כרוך כמובן גם בהרבה כסף לעורך דין). לאמא שלי, לדוגמה, לקח כמעט 4 שנים של ריצות וטרטורים עד שקיבלה את אחוזי הנכות. אתה צריך להבין דבר פשוט, הביטוח הלאומי אונס את האזרחים כל החיים עם תשלומים וחובות אבל ביום שאתה צריך אותם הם יעשו שמיניות באוויר כדי לא לעזור לך. בתור התחלה תיפגש עם עורך דין (בדגש על אחד שזכויות רפואיות זה תחום התמחותו) לייעוץ כדי להבין מי נגד ומי ובמה זה כרוך ובהתאם לזה תחליט. אני לא מכיר אותך אישית, אבל אני אישית מציע לך לרכז את מיטב מאמציך בניסיון לפתור את בעיותיך הנפשיות ולהשתלב בחברה מאשר להיכנס לקלחת הזאת. אבל זה בחירה שלך. בהצלחה.

חבר שלי סכיזופרן, מקבל קצבה מהמדינה (לא יודע כמה) בלי קשה לזה הוא עובד.

יש זכאות, מדובר באבחונים רבים אבל לרוב מי שמגיע לו מקבל מהביטוח הלאומי בסופו של דבר(יש גם סיוע בלימודים וכו וכו)

אני יכול לקבל ביטוח לאומי על כך שאני מטורף ואני מזריק לעצמי הורמונים?

או שמה זה נחשב לאדם שפוי:s49:?

אני יכול לקבל ביטוח לאומי על כך שאני מטורף ואני מזריק לעצמי הורמונים?

או שמה זה נחשב לאדם שפוי:s49:?
אני אומר ביטוח לאומי צריך להתחיל לממן סייקל לכול הסייקלסטים באשר הם יאאלה אוהל מחאה ?חח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית