עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
כל כך חרא כאן שאני אפילו מפחד להגיע לביקור בישראל 😲
תודה, אבל אני מעדיף להיות נחבא אל הכליםכשתגיע לארץ תיצור קשר, נעשה עליך כתבה לאתר.
הסבר נמק ופרט!!!כל כך חרא כאן שאני אפילו מפחד להגיע לביקור בישראל 😲
יש ורוד ויש שחור, אבל יש הרבה יותר ורוד מישראל כמובן.הסבר נמק ופרט!!!
בתור מישהו שמתכנן להגר בשנה הקרובה מאוד מאוד מאוד מעניין אותי לשמוע... אם לא אכפת לך כמובן
אתה בטוח שהם יכולים להגיש עליך?כעקרון 2 ההורים שלי עתידים לקבל גרין קארד לקראת הרבעון האחרון של השנה (טפו טפו טפו) ולאחר מכן להגיש בקשה עבורי, כנראה שאשתקע באזור דרום קליפורניה (פרברי LA או OC). בהנחה שהכל יילך לפי התכנון.
עיר האורות ותחרויות הליפטינג 🤣ובמידה והכל מתחרבש תמיד אמצא נחמה בסמטאות העיר פתח תקווה
מכל מה שרשמת לא ראיתי דבר אחד בעיניי לפחות שהוא שחור אולי מלבד הקטע של חיי החברה שהאמריקאים באמת קרירים ואין הרבה חברים.יש ורוד ויש שחור, אבל יש הרבה יותר ורוד מישראל כמובן.
השחור זה שחברים כמו בישראל, סביר להניח שלא יהיו לך. האמריקאים הם אנשים הרבה יותר קרירים - אבל אני מדבר על אזור קליפורניה והחוף המערבי. אני יודע שבחוף המזרחי זה אחרת, אבל בגדול זה דיי דומה.
הורוד זה העניין הכלכלי שהרבה יותר פשוט פה. הדולר שאתה מרוויח שווה פי 2 מבארץ כי כוח הקנייה שלך חזק פי 2 ולפעמים יותר מישראל. אתה גם מרוויח יותר, כי לא הרבה אנשים נוהגים לעבוד פה בשכר מינימום ומתקדמים יחסית מהר מאוד (8 דולר זה מינימום בקליפורניה, אפילו במקדונלדס מקבלים עם הזמן 10-12 דולר לשעה וכדומה). בוא נגיד שהמנקה של הבית של אחי נוהגת בהונדה אקורד חדשה (החליפה מטויוטה קאמרי), אז תבין לבד את התנהלות החיים.
התרבות שונה, החיים הרבה יותר שקטים. אתה לא יודע מה קורה בחדשות כי זה לא בדיוק מעניין אותך. מאחר והמדינה כל כך גדולה, אנשים אפילו לא יודעים מה קורה בחדשות ואף אחד לא מדבר על זה ברחובות כמו בישראל. אם בישראל קורה משהו, אין לך לאן לברוח, אתה תדע במוקדם או במאוחר כי כולם ידברו על זה בכל מקום שרק תגיע אליו. אין לך חדשות כל שעה ברדיו, יש לך מוזיקה. אין לך ״מבזקי חדשות״ באמצע תוכניות שאתה צופה בטלויזיה ואין לך צפירות 10 פעמים בשנה (פה ביום הזיכרון הולכים לשופינג ועושים חגיגות ברבקיו. אני עדיין מנסה להבין את זה).
עם הזמן אתה תגלה עוד מינוסים ויש עוד הרבה כאלו (נניח עד היום יש מילים שאני לא מצליח לבטא נכון וזה לפעמים מעצבן כי אנשים שואלים הרבה ״הא?״ דוגמה זה World. אני מנסה כבר שנים לומר את זה כמו אמריקאי מין המניין ונכשל כל פעם מחדש. ישראלים אוהבים להדגיש את האות R מהגרון, מה שלא קיים באנגלית, אבל הבעיה שלי היא עם ה rld יחד מאחר שאני יודע גם רוסית, הדברים לפעמים מתפקששים לי).
בכל מקרה, התחרות פה גדולה בין הצעירים וכולם רוצים להצליח, במיוחד אם תנסה להיכנס כאן לאקדמיה וללכת בדרך הזו (מה שאני עשיתי (בשביל אמא?)).
זה גם מאוד תלוי איפה תגיע בארה״ב. החיים בטקסס שונים לגמרי מהחיים ב LA או ניו יורק ואפילו החיים ב LA שונים מהחיים בסן פרסיסקו כאשר שניהם נמצאים בקליפורניה (האווירה/אוכלוסיה/ כמעט הכל שונה וזה כמו להגיע לחו״ל, רק שההפרש בינהם זה שעה טיסה).
אתה גם צריך לזכור שמה שאתה רואה בעיניים של תייר (3 חודשים שתהיה פה לערך), לא רואים בעין של תושב ולכן יש לקחת את הרוב בערבון מוגבל.
זה על קצה המזלג.
קשה עד בלתי אפשרי להסביר את זה. אתה צריך להיות ב-2 המקומות כדי להבין.מכל מה שרשמת לא ראיתי דבר אחד בעיניי לפחות שהוא שחור אולי מלבד הקטע של חיי החברה שהאמריקאים באמת קרירים ואין הרבה חברים.
רציתי לשאול אותך מתוך סקרנות שאמרת שהחיים שונים למשל בין סן פרנסיסקו לבין LA שבאמת שניהם נמצאים בקליפורניה מה כבר יכול להיות השוני?
זאת אומרת אני אבין אם תגיד לי שיש הבדל בין החיים של הצד המזרחי והמערבי או כמו שאמרת טקסס וקליפורניה.
לא יודע למה תמיד היה לי בראש ש LA דומה מאוד לחיים בניו יורק זאת אומרת עיר שוקקת חיים כזאת ופחות שקטה ומרוחקת כמו שאמרת.קשה עד בלתי אפשרי להסביר את זה. אתה צריך להיות ב-2 המקומות כדי להבין.
האנשים שונים, התרבות שונה, המזג אוויר שונה - כמעט הכל שונה. סן פרנסיסקו מאוד דומה לניו יורק הצפופה, בזמן ש LA הרבה יותר שקטה ומרוחקת.
היא חייה, אבל לא דומה לניו יורק בכלל. הייתי בניו יורק כמה חודשים לפני שהגעתי ל LA ואני לא סובל את העיר הזו ולכן ברחתי.לא יודע למה תמיד היה לי בראש ש LA דומה מאוד לחיים בניו יורק זאת אומרת עיר שוקקת חיים כזאת ופחות שקטה ומרוחקת כמו שאמרת.