כמה חלבון אנחנו באמת צריכים?

• פותח/ת השרשור GuyDBG
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
השוואת הרגע את מכון ויצמן ל-Ynet..? בנוסף, אתה שואל אותי למה שומן רווי אינו בריא.
איך אתה מצפה שאקח אותך ברצינות?
בכל אופן, בבקשה - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=saturated fat.
אם תכתוב שגם PubMed זה BroScience עבורך...
בתוצאות של החיפוש שלך שם אין שום דבר על שומן רווי. אני מחכה למחקר או כתבה עם רפרנסים למחקרים שמראה ששומן רווי סותם את העורקים. (אולי צריך להזהיר את כל האנושות מיצירת העולם עד ללפני כמה מאות שנים שמקור המזון העיקרי או אפילו יחידי שלהם (שומן רווי) יסתום להם את העורקים)

ויש הבדל בין מחקר שבוצע במכון וייצמן (שגם אותו יכול להיות שניתן להפריח אם הוא לא בוצע כמו שצריך) לבין כתבה בלי רפרנסים שפורסמה באתר של מכון וייצמן לבינתיים - הנה דוגמא של מחקר ברור עם רפרנסים
http://m.ajcn.nutrition.org/content/early/2010/01/13/ajcn.2009.27725.abstract

(אגב הוא שיקלל 21 מחקרים (הם גם פורסמו בpubmed ואתרים דומים), בוצע על יותר מ350 אלף אנשים (11 אלף עם מחלות לב ועורקים) ולא מצא שום קשר בין מחלות לב לבין צריכה של שומן רווי).

איכות של מה? של הערכים התזונתיים? אתה באמת צריך ציטטות ממחקרים כדי להבין שחלבון שמכיל XYZ חומצות אמינו שונה בפעילותו מחלבון אשר מכיל X חומצות אמינו? או שיש הבדל בין EPA ו-DHA לחומצות שומן רוויות? אתה חושב שחד-סוכר כמו לקטוז מתעכל ומשומש בגוף כמו פלטינוז?
אני באמת לא בעל תושייה מספקת כדי להוכיח לך את כל אלו. אני מאמין שאם תבקש ממישהו להוכיח לך שהעולם הוא עגול, הוא ייתקל באותו מחסום.

לשאלתך הקודמת שטרם נתתי עליה את הדין: אם רוצים לגדול ללא אנאבוליים ובלי שימת דגש על תזונה נכונה, אתה פשוט לוקח את התחום למקום פחות בריא. פיתוח גוף יכול להיות בריא גם לגוף וגם למראה. לאכול נכון זה לא כל כך קשה. כשחייל קרבי אומר לך את זה, זה כנראה נכון. אז מתאמצים קצת יותר, אז משלמים קצת יותר (ולא, ההורים שלי לא ממנים לי הכל, את כל המשכורת הצבאית שלי וחלק נכבד מחסכונותיי שצברתי מבעוד מועד אני מוציא כרגע, על תוספים ועל אוכל לבסיס ולשבתות שאני בבית) ומתפנקים פחות.
אפשר לגדול בלי תזונה נכונה, אבל התוצאות יהיו בהתאם. הן מבחינת גדילה והתקדמות בתחום והן מבחינת פגיעה בתפקודים חיוניים של הגוף. אגב, זה שאתה לא קפדן על התזונה שלך לא אומר שהיא בהכרח לא נכונה.

מי אמר לך שאני לא מקפיד?
ועדיין לא הוכחת לי שום דבר, רוצה להוכיח שהעולם עגול, תראה תמונה, זה לא כל כך קשה בימינו

מי אמר לך שאני לא מקפיד?
ועדיין לא הוכחת לי שום דבר, רוצה להוכיח שהעולם עגול, תראה תמונה, זה לא כל כך קשה בימינו
השוואה לא נכונה. כמו שתבקש ממישהו להוכיח לך ששינה על מיטה ישרה בריאה יותר משינה על שדה קוצים כשהראש שלך עקום וכשאתה מתעורר עם צוואר תפוס. אתה יכול לטעון שהצוואר תפוס כי הוא עבד והתחזק כל הלילה וזה בריא מאוד. איך מישהו יוכל לסתור אותך?
אותו מקרה כאן.
בתוצאות של החיפוש שלך שם אין שום דבר על שומן רווי. אני מחכה למחקר או כתבה עם רפרנסים למחקרים שמראה ששומן רווי סותם את העורקים. (אולי צריך להזהיר את כל האנושות מיצירת העולם עד ללפני כמה מאות שנים שמקור המזון העיקרי או אפילו יחידי שלהם (שומן רווי) יסתום להם את העורקים)

ויש הבדל בין מחקר שבוצע במכון וייצמן (שגם אותו יכול להיות שניתן להפריח אם הוא לא בוצע כמו שצריך) לבין כתבה בלי רפרנסים שפורסמה באתר של מכון וייצמן לבינתיים - הנה דוגמא של מחקר ברור עם רפרנסים
http://m.ajcn.nutrition.org/content/early/2010/01/13/ajcn.2009.27725.abstract

(אגב הוא שיקלל 21 מחקרים (הם גם פורסמו בpubmed ואתרים דומים), בוצע על יותר מ350 אלף אנשים (11 אלף עם מחלות לב ועורקים) ולא מצא שום קשר בין מחלות לב לבין צריכה של שומן רווי).
יש דעות לכאן ולכאן ומחקרים לכאן ולכאן. אין משהו מוחלט בשום תחום, כי יכול לצוץ מחקר אחר, גם מבוסס מאוד, ולקבל תוצאות שונות.
אתה רוצה להאמין ששומן רווי הוא לא רע? אתה רוצה להאמין שהוא השומן הבריא ביותר? אין לי יותר מדי דרכים וגם לא חשוב לי מספיק לשכנע אותך אחרת.
תאכל כל היום שומן רווי, בהצלחה.

השוואה לא נכונה. כמו שתבקש ממישהו להוכיח לך ששינה על מיטה ישרה בריאה יותר משינה על שדה קוצים כשהראש שלך עקום וכשאתה מתעורר עם צוואר תפוס. אתה יכול לטעון שהצוואר תפוס כי הוא עבד והתחזק כל הלילה וזה בריא מאוד. איך מישהו יוכל לסתור אותך?
אותו מקרה כאן.

יש דעות לכאן ולכאן ומחקרים לכאן ולכאן. אין משהו מוחלט בשום תחום, כי יכול לצוץ מחקר אחר, גם מבוסס מאוד, ולקבל תוצאות שונות.
אתה רוצה להאמין ששומן רווי הוא לא רע? אתה רוצה להאמין שהוא השומן הבריא ביותר? אין לי יותר מדי דרכים וגם לא חשוב לי מספיק לשכנע אותך אחרת.

רפרנס= מקור.
חובת ההוכחה על הטוען, תראה מקורות כלשהם לגבות את מה שאתה אומר, באותה מידה אני יכול להגיד שתפוז הוא בצבע כחול

• פותח/ת השרשור
מקודם היה נח מאוד לצטט "מחקרים" ממכון וייצמן ומ-PubMed, אבל פתאום אין משהו מוחלט ולא צריך להסתמך על מחקרים? 😄
אתה לא צריך לשכנע אותי (אני כבר משוכנע שאין שום בעיה עם שומן מן החי, אחרי הכל זה מה שהאנושות אכלה מאז ומתמיד), אבל להבא כשאתה טוען טענה תדע לגבות אותה, או שמלכתחילה תגיד שאין לך דרך לגבות אותה.

אגב, כדור הארץ הוא שטוח אבל אין לh דרך להוכיח את זה לך...
רפרנס= מקור.
חובת ההוכחה על הטוען, תראה מקורות כלשהם לגבות את מה שאתה אומר, באותה מידה אני יכול להגיד שתפוז הוא בצבע כחול
תפוז הוא בכלל בצבע אדום! תוכיח אתה שהוא לא...

נערך לאחרונה:
זה ששומן רווי מצטבר על דפנות כלי הדם לכשעצמו לא מסוכן. הרי יש מנגנונים שתפקידם לנקות את דפנות כלי הדם ולסלק פסולת שונה.
ולגבי הטיעון שפעם האדם אכל רק שומן רווי. קודם כל, אי אפשר באמת להשוות אדם מאז למצב היום. תוחלת החיים בזמנים ההם הייתה סביב ה30-40 שנים, והיום כל עיניין מחלות הלב וכדומה מתחיל מאיזור ה30 המאוחרות לכל המקודם.

• פותח/ת השרשור
זה ששומן רווי מצטבר על דפנות כלי הדם לכשעצמו לא מסוכן. הרי יש מנגנונים שתפקידם לנקות את דפנות כלי הדם ולסלק פסולת שונה.
ולגבי הטיעון שפעם האדם אכל רק שומן רווי. קודם כל, אי אפשר באמת להשוות אדם מאז למצב היום. תוחלת החיים בזמנים ההם הייתה סביב ה30-40 שנים, והיום כל עיניין מחלות הלב וכדומה מתחיל מאיזור ה30 המאוחרות לכל המקודם.
היי

תוחלת החיים היתה נמוכה בגלל גורמים סביבתיים ולא בגלל תזונה (הנושא נחקר מאות פעמים)
יש לך שפעת? סרטן? איידס? דלקת ריאות? מוות. אריה טרף אותך? מוות. וכו' וכו' וכו'. מכאן שהשקלול של תוחלת החיים מושפע מאוד מגורמים שלא קשורים לתזונה.

זאת בדיוק הנק. לא היה להם מספיק זמן ע"מ לפתח מחלות שקשורות למערכת הדם והלב.

זאת בדיוק הנק. לא היה להם מספיק זמן ע"מ לפתח מחלות שקשורות למערכת הדם והלב.
א. לפני התפתחות הרפואה היה אחוז עצום של תינוקות שמתו בלידה/מעט אחרי/אמא שלהם מתה ולא היה להם חלב מה שהקפיץ את הממוצע תוחלת חיים המון למטה, בכלל ממוצעים זה לא משהו נפלא להסתמך עליו.
ב. שלדים של ציידים-לקטים מלפני המהפכה החקלאית הם גבוהים יותר, עם עצמות חזקות יותר ושיניים לא רקובות, ומה שהאנשים האלה אכלו זה בשר(ציידים) וירקות ופירות יער(לקטים). מה שגרם לזה שהם אכלו המון שומן רווי מהחיות ומעט שומן לא רווי מהפירות והירקות.

מוזרק מטומטם דרך אגב הסמרטוניםשלהם ממש מפגרים וואו הם חושבים שהם הודג טויינס הישראלים??

א. לפני התפתחות הרפואה היה אחוז עצום של תינוקות שמתו בלידה/מעט אחרי/אמא שלהם מתה ולא היה להם חלב מה שהקפיץ את הממוצע תוחלת חיים המון למטה, בכלל ממוצעים זה לא משהו נפלא להסתמך עליו.
ב. שלדים של ציידים-לקטים מלפני המהפכה החקלאית הם גבוהים יותר, עם עצמות חזקות יותר ושיניים לא רקובות, ומה שהאנשים האלה אכלו זה בשר(ציידים) וירקות ופירות יער(לקטים). מה שגרם לזה שהם אכלו המון שומן רווי מהחיות ומעט שומן לא רווי מהפירות והירקות.

א.אף פעם בני אדם לא חיו יותר מאשר אחרי העידן של גילוי הפנצילין והאנטיביוטיקות לא משנה איך תסובב זאת .
חוץ מזה החל מגיל מסויים כשאתה מזדקן אתה ניהיה נטל על הצאצאים שלך כך שמבחינה אבולוציונית תוחלת חיים מוגזמת היא לא דבר טוב. אחת מהתאוריות לכך שבני אדם חיים יותר מפרימאטים אחרים היא שהסבים והסבתות יכלו לעזור ללמד את הנכדים כך שהם תרמו לצאצאים יותר משהפריעו. זה עדיין לא מצדיק הגעה לגילאים שמגיעים אליהם היום. בכל מקרה גם אם הסבים מתו מהתקפי לב ,הסבתות יכלו להמשיך לדאוג לנכדים.

ב.אולי כי אחרי המהפכה החקלאית בני האדם לא היו צריכים לצוד אז העצמות שלהם לא היו צריכות להיות חזקות כמו קודם. הם גם אכלו יותר מוצרים מהצומח וחיות שמנות אז הם היו פחות צריכים לקרוע בשר שרירי עם השיניים ,אז השיניים שלהם היו יכולות להתנוון.

לא שאני נגד התזונה של הפליאו אבל רוב הטיעונים של הפליאוליטים הם על גבול הדמגוגיה הזולה. הדרך הכי טובה היא להשוות בין התזונה הזאת לתזונה אחרת במחקר ולראות מה התוצאות ולא לטעון טיעונים טיפשיים על תזונה של בני אדם שחיו באורח חיים שונה לגמרי.

לגבי הנושא של הקשר בין השומן הרווי והכולסטרול להתקפי לב ,עד ללפני כמה שנים מי שהיה מפרסם דעה שלא הלכה עם התלם היה סופג לינץ מחברות התרופות. עכשיו ,אחרי שחלק גדול מהפטנטים פג ,התפרסמו סוף סוף מחקרים שבדקו את הנושא הזה ודי ברור שזה בולשיט. למרות שעדיין יש מחקרים שמראים שאנשים שאוכלים בשר אדום חיים פחות אבל לא מהתקפי לב...

נערך לאחרונה:
א.אף פעם בני אדם לא חיו יותר מאשר אחרי העידן של גילוי הפנצילין והאנטיביוטיקות לא משנה איך תסובב זאת .
חוץ מזה החל מגיל מסויים כשאתה מזדקן אתה ניהיה נטל על הצאצאים שלך כך שמבחינה אבולוציונית תוחלת חיים מוגזמת היא לא דבר טוב. אחת מהתאוריות לכך שבני אדם חיים יותר מפרימאטים אחרים היא שהסבים והסבתות יכלו לעזור ללמד את הנכדים כך שהם תרמו לצאצאים יותר משהפריעו. זה עדיין לא מצדיק הגעה לגילאים שמגיעים אליהם היום. בכל מקרה גם אם הסבים מתו מהתקפי לב ,הסבתות יכלו להמשיך לדאוג לנכדים.

ב.אולי כי אחרי המהפכה החקלאית בני האדם לא היו צריכים לצוד אז העצמות שלהם לא היו צריכות להיות חזקות כמו קודם. הם גם אכלו יותר מוצרים מהצומח וחיות שמנות אז הם היו פחות צריכים לקרוע בשר שרירי עם השיניים ,אז השיניים שלהם היו יכולות להתנוון.

לא שאני נגד התזונה של הפליאו אבל רוב הטיעונים של הפליאוליטים הם על גבול הדמגוגיה הזולה. הדרך הכי טובה היא להשוות בין התזונה הזאת לתזונה אחרת במחקר ולראות מה התוצאות ולא לטעון טיעונים טיפשיים על תזונה של בני אדם שחיו באורח חיים שונה לגמרי.

לגבי הנושא של הקשר בין השומן הרווי והכולסטרול להתקפי לב ,עד ללפני כמה שנים מי שהיה מפרסם דעה שלא הלכה עם התלם היה סופג לינץ מחברות התרופות. עכשיו ,אחרי שחלק גדול מהפטנטים פג ,התפרסמו סוף סוף מחקרים שבדקו את הנושא הזה ודי ברור שזה בולשיט. למרות שעדיין יש מחקרים שמראים שאנשים שאוכלים בשר אדום חיים פחות אבל לא מהתקפי לב...

רוב הטיעונים של מי שלא מנסה להתעמק בפליאו הם על גבול הדמגוגיה. אם מתעמקים רואים שרוב הביסוס על תזונת הצייד לקט הוא לא על השערות כיצד האדם הקדמון חי, אלא על מחקרים אנתרופולוגיים על תרבויות של ציידים לקטים. שם באמת רואים שהם בהחלט בריאים יותר. כן, גם פה נוכל להגיד "נו אין קרינה, עשן, לחץ ועוד" ונכון, פה נכנס העניין של הניסוי האישי, ולרוב, וגם לי אישית הוא עובד יופי(:
וד"א אנקדוטה קטנה לגבי השלד של ציידים לקטים. נתקלתי בלא מעט מחקרים תזונתיים במודל של חולדות שמצאו כי דווקא הקבוצות שצרכו אחוז שומן נמוך ביותר היו הכי קצרות. סתם נקודה למחשבה..

רוב הטיעונים של מי שלא מנסה להתעמק בפליאו הם על גבול הדמגוגיה. אם מתעמקים רואים שרוב הביסוס על תזונת הצייד לקט הוא לא על השערות כיצד האדם הקדמון חי, אלא על מחקרים אנתרופולוגיים על תרבויות של ציידים לקטים. שם באמת רואים שהם בהחלט בריאים יותר. כן, גם פה נוכל להגיד "נו אין קרינה, עשן, לחץ ועוד" ונכון, פה נכנס העניין של הניסוי האישי, ולרוב, וגם לי אישית הוא עובד יופי:)
וד"א אנקדוטה קטנה לגבי השלד של ציידים לקטים. נתקלתי בלא מעט מחקרים תזונתיים במודל של חולדות שמצאו כי דווקא הקבוצות שצרכו אחוז שומן נמוך ביותר היו הכי קצרות. סתם נקודה למחשבה..
ניסויים בתזונה על בעלי חיים שהם לא אדם לא שווים כלום והם די מטופשים לדעתי. זה כמו שאני אעשה ניסוי לראות אם פרות אוכלות סטייקים ואחרי שאני אראה שלא אני אסיק שבני אדם צריכים להיות צמחוניים...
בקשר לשאר אני די מסכים איתך

ניסויים בתזונה על בעלי חיים שהם לא אדם לא שווים כלום והם די מטופשים לדעתי. זה כמו שאני אעשה ניסוי לראות אם פרות אוכלות סטייקים ואחרי שאני אראה שלא אני אסיק שבני אדם צריכים להיות צמחוניים...
בקשר לשאר אני די מסכים איתך

לדעתי אתה ממש טועה בזה.. אתה לוקח מקרה מאוד טיפשי.
מחקרים על בע"ח יתבצעו בהתאם לידע האנטומי והפיזיולוגי עליהם. לכן מן הסתם לא יבדקו את ההשפעה של אכילת הבשר על פרה, שכן ידוע ממקרים קודמים שהיא חיה צמחונית ועיכול בשר לא טבעי לה אלא אם כן ירצו לבדוק מה ההשפעה הרעה עליה). שאלה שכן יכולים לשאול (ומן הסתם שאלו) היא- "רגע, אז היא צמחונית, זה אומר שהפרה חייה על פחמימות כל חייה?" ומשם נכנסים למסלול של פירוק התאית ומן הסתם ניתן להשוות אותו לבני האדם ולראות מה ההבדלים.
ובכל מקרה, במקרה של חולדות, בכוונה הניסויים מתבצעים עליהן. גם מבחינה לוגיסטית זה קל, ומבחינה אנטומית יש דמיון. מבלי ניסויים על בע"ח לא היה מתאפשר המון מהידע שקיים היום בכל התחומים, אז להגיד שהם לא שווים כלום זה מוגזם(:

רוב הטיעונים של מי שלא מנסה להתעמק בפליאו הם על גבול הדמגוגיה. אם מתעמקים רואים שרוב הביסוס על תזונת הצייד לקט הוא לא על השערות כיצד האדם הקדמון חי, אלא על מחקרים אנתרופולוגיים על תרבויות של ציידים לקטים. שם באמת רואים שהם בהחלט בריאים יותר. כן, גם פה נוכל להגיד "נו אין קרינה, עשן, לחץ ועוד" ונכון, פה נכנס העניין של הניסוי האישי, ולרוב, וגם לי אישית הוא עובד יופי(:
הרכב הבשר שמרכיב את התזונה של היום ושל אז הם שונים. אם היית קורא מספיק מאמרים בתזונה של בני אדם לא של חולדות בוודאי היית נתקל כבר בטענה הזאת כמו באחרות שהעלתי לגבי הפליאו.

ואגב אתה לא מבין מה הטענה שלי ,הציידים לקטים חיו באורח חיים שונה משלנו ,לא רק בתזונה אלה בפעילות גופנית ,בנדידה ובתנאים אחרים. אחרי המהפכה החקלאית השתנו הרבה מאוד גורמים ולא רק האוכל. גם עבודה קשה בשדה יכלה לפגוע לחקלאים בשלד ולא המחסור בבשר.

לקחת עכשיו אדם מודרני ולטעון שבגלל שבתקופה הפליאוליטית בני אדם אכלו הרבה בשר והיו בריאים ,אז זה אומר שהוא צריך לאכול יותר בשר זו שטות. גם אם התזונה היתה פקטור עיקרי ,בני האדם ,אורך ואורח החיים שלהם השתנו מאז לא מעט.

ועד כמה שאני יודע חולדה היא בעל חיים שניזון מטבעו בעיקר מהצומח ,כך שמצאת לך אולי את המודל הכי גרוע שיכלת בשביל לתמוך באכילת בשר אצל בני אדם.

ועוד משהו ,זה הפוך אבל קשור ,האינדיאנים בארה"ב סובלים מהשמנת יתר וסכרת הרבה יותר מצאצאי העולים הארופאים. הטענה היא שבניגוד אליהם האמריקאים הספיקו להסתגל לתזונה המערבית . זו עוד דוגמא מיני רבות לכך שיכולה להיות הסתגלות מהירה יחסית לתזונה שונה ,כך שלא בטוח בכלל שבני האדם של היום יגיבו יותר טוב לתזונה המקורית של התקופה הפליאוליטית.

נערך לאחרונה:
הרכב הבשר שמרכיב את התזונה של היום ושל אז הם שונים. אם היית קורא מספיק מאמרים בתזונה של בני אדם לא של חולדות בוודאי היית נתקל כבר בטענה הזאת כמו באחרות שהעלתי לגבי הפליאו.

ואגב אתה לא מבין מה הטענה שלי ,הציידים לקטים חיו באורח חיים שונה משלנו ,לא רק בתזונה אלה בפעילות גופנית ,בנדידה ובתנאים אחרים. אחרי המהפכה החקלאית השתנו הרבה מאוד גורמים ולא רק האוכל. גם עבודה קשה בשדה יכלה לפגוע לחקלאים בשלד ולא המחסור בבשר.

לקחת עכשיו אדם מודרני ולטעון שבגלל שבתקופה הפליאוליטית בני אדם אכלו הרבה בשר והיו בריאים ,אז זה אומר שהוא צריך לאכול יותר בשר זה בולשיט טהור. גם אם התזונה היתה פקטור עיקרי ,בני האדם ,אורך ואורח החיים שלהם השתנו מאז לא מעט .

ועד כמה שאני יודע חולדה היא בעל חיים שניזון מטבעו בעיקר מהצומח ,כך שמצאת לך אולי את המודל הכי גרוע שיכלת בשביל לתמוך באכילת בשר אצל בני אדם.

לקחת את רוב מה שאמרת ואו שלא הבנת אותי או שפשוט החלטת להתאים לדבריך.
לפני הכל, מה נתפסת על החולדות? סה"כ נתתי דוגמא למחקר שהתבצע על חולדות (ובכלל, הנה אני מסתייג, המזון עם השומן היה חמאה, כך שגם ההורמונים המצויים בחלב יכולים להיות פקטור לגדילה).
ברור שהרכב הבשר שונה היום וברור שאורח החיים שונה. התייחסתי לזה במה שכתבתי לך. כן בבשר יש יחסי שומנים שונים יותר רעלים ושאר דברים. כן האדם המודרני הרבה פחות פעיל. לא אמרתי אחרת. אתה פשוט פסלת פה את העיקרון של הפליאו על בסיס חוסר הבנה של מהו.
הגישה בסה"כ אומרת- בואו נשאף לחיות כמו האדם הקדמון בעת מודרנית. למה? מסיבות גנטיות ברורות, או אם זה העובדה שאנחנו אומניבורים ברורים, או העובדה שעיכול בשר הרבה יותר נוח לנו מאשר צמחים, או סימנים גוברים שדווקא הפחמימות המרובות בתזונה המודרנית הן גורם התחלואה הגדול, ועוד.

וגם מעבר לתזונה, הגישה היא שגם נשאף באמת להיות פעילים כמוהם (ובמקרה הזה דווקא ההפך הוא נכון מהדעה הרווחת. בחברות ציידים לקטים רואים שהם בעיקר נחים רוב הימים שלהם חוץ מימי הציד).

בקיצור, אני מתחיל להישמע מטיף כמו טבעוני. אז אסכם בזה שאל תפסול את הפליאו עד שלא תבין לחלוטין מה הגישה. אף אחד לא מתכוון שנאכל פרה שלמה בשבוע:)

וד"א, לפי מה קראתי וגם ראיתי, חולדות בהחלט נהנות מבשר טוב.

עושה רושם שהבנת הנקרא שלך היא בעייתית ,כל מה שאתה עושה זה לחזור על המנטרות של הפליאו ולכתוב שאני לא מבין על מה אני מדבר ,במקום להגיב לתגובות שלי שמתיחסות בדיוק למה שדפוק במנטרות הללו. זה בזבוז זמן להמשיך להגיב לך.

אני יודע מה זה פליאו ולמדתי גנטיקה ואבולוציה ואני קורא בצורה קבועה מחקרים בתזונה. הטיעונים של התומכים בגישה הזאת מעניינים אבל הם רחוקים מלהיות חותכים ועדיין צריך לבדוק אותם בצורה יסודית. מאז המהפכה החקלאית מערכת העיכול של בני האדם השתנתה מאוד ואני יכול להביא דוגמאות ,עצם העובדה שיש בני אדם שמסוגלים לשתות חלב פרה בגיל מבוגר היא דוגמא לכך שלפחות שינוי גנטי אחד כן הספיק להתרחש במערכת העיכול מאז המהפכה החקלאית.

אה ואמנם אני לא מכיר השוואות לפלאו אבל בינתים נראה שהמחקר העכשווי תומך בכך שהתזונה הכי בריאה היא תזונה ים תכונית שבין היתר מכילה שמן זית שלא נכלל בתזונה של הציידים לקטים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית