נק' מוניטין:
84
- 215
- 36
עושה רושם שהבנת הנקרא שלך היא בעייתית ,כל מה שאתה עושה זה לחזור על המנטרות של הפליאו ולכתוב שאני לא מבין על מה אני מדבר ,במקום להגיב לתגובות שלי שמתיחסות בדיוק למה שדפוק במנטרות הללו. זה בזבוז זמן להמשיך להגיב לך.
אני יודע מה זה פליאו ולמדתי גנטיקה ואבולוציה ואני קורא בצורה קבועה מחקרים בתזונה. הטיעונים של התומכים בגישה הזאת מעניינים אבל הם רחוקים מלהיות חותכים ועדיין צריך לבדוק אותם בצורה יסודית. מאז המהפכה החקלאית מערכת העיכול של בני האדם השתנתה מאוד ואני יכול להביא דוגמאות ,עצם העובדה שיש בני אדם שמסוגלים לשתות חלב פרה בגיל מבוגר היא דוגמא לכך שלפחות שינוי גנטי אחד כן הספיק להתרחש במערכת העיכול מאז המהפכה החקלאית.
אה ואמנם אני לא מכיר השוואות לפלאו אבל בינתים נראה שהמחקר העכשווי תומך בכך שהתזונה הכי בריאה היא תזונה ים תכונית שבין היתר מכילה שמן זית שלא נכלל בתזונה של הציידים לקטים.
אני ממש לא מנסה לדקלם מנטרות. חבל אם זה נראה לך ככה. וכן, אולי אתה מכיר פליאו. אבל אתה לא עמוק מספיק בתוך זה כנראה מכיוון שהיית יודע שתמיד מסתייגים מהתאוריה שמאחורי הגישה בעזרת הטיעון לגבי הלקטוז, וגם בעזרת טיעון לאנזימים לפירוק גלוטן, ועוד. הכל טוב ויפה, אבל מה שניתן לראות היום הוא שעדיין, רוב האנושות לא עברה התאמה מלאה לחומרים הללו אם בכלל. 2-3 מיליון שנים של אבולוציה לא ישתנו לחלוטין תוך 10 אלף שנים בלבד לא?
שני דברים לגבי התזונה הים תיכונית. אין לי את הנושא בשלוף ואין לי גם את המחקר העיקרי שנעשה בנושא. אבל ידוע לי שיש הרבה פגמים ואי וודאויות לגבי הנושא, וגם השמיטו הרבה פקטורים אחרים כמו התאמה אבולוציונית למזון ואורח חיים מעבר לתזונה. (יכול להיות שתביא לי קישור שיוכיח אחרת, באמת שאני לא סגור מאה אחוז.)
ולגבי שמן הזית. שוב, אל תתפס לחלוטין על העיקרון של לאכול כמו שהאדם הקדמון אכל. כן, זה חלק מהשאיפה, אבל יש התאמות. ביניהן שמן זית, שמן קוקוס, גבינות, ועוד שמתאימים מבחינת הערכים.