ניתן להצליח בקורס?

henhen10

משתמש מתחיל
83
13
עוד שבוע וחצי אני מסיימת בהד 1 ועוברת להשלמה שתהיה עוד חודשיים בערך. פה בבהד 1 די עלית במשקל- כנראה גם קצת במסת שריר אבל גם באחוזי שומן. זה כי התזונה פה לא הייתה לי מסודרת בכלל!
אחרי תקופה הגעתי למסקנה שזה לא תקין ובדיוק לפני החגים אחד החברים שלי לצוות שהיה מדריך בחדר כושר באזרחות שלו בנה לי תכנית ממש טובה. בהתחלה התמדתי בה והיה לי קל מממש להתמיד בה כי הייתי בבית אבל כשחזרתי לבסיס היה לי ממש קשה לשמר את התכנית.
מה גם שפירסמתי פה את התכנית ואמרו חי שהיא לא כל כך טובה...
ניסיתי גם לבנות תכנית משלי באמצעות חישוב כמות חלבונים ופחמימות כבל שוב נורא קשה לי עם האוכל שמקבלים בחדר אוכל. מה גם שאני יודעת שההשלמה האוכל הוא גרוע אף יותר חוץ מהבוקר ובערב.
מלבד זאת בנוגע לאימונים לא התאמנתי. שבועיים כיוון שהיה לי חשש לשבר מאמץ- אבל לדעתי זה עבר והיום התחלתי לרוץ שוב.

בעיקרון המטרות שלי זה לשפר את הריצת 3000 (כרגע אני רצה ב19:30) ולרדת באחוזי שומן. אני לא יודעת כמה אני עכשיו.

רציתילשאול:
1. האם ייעוץ אישי יכול לבנות תפריט מאוכל שמסופק בצבא?
2. האם ניתן גם לרדת באחוזי שומן וגם לשפר ריצה? או שזה נוגד אחד את השני?
3. האם חובה להעלות תמונה שלי בשביל הייעוץ?
4. האם חייב לעשות מעקב של יומיים על האוכל?
פשוט קצת לא נעים לי עם שני הסעיפים לעיל...

תודה מראש!
חן

1. האם ייעוץ אישי יכול לבנות תפריט מאוכל שמסופק בצבא?
כן. את יכולה לתת דוגמאות?

2. האם ניתן גם לרדת באחוזי שומן וגם לשפר ריצה? או שזה נוגד אחד את השני?
אפשר, אבל כמובן שתצליחי להשתפר באופן יעיל/מהיר יותר אם לא תהיי בגירעון קלורי

3. האם חובה להעלות תמונה שלי בשביל הייעוץ?
לא. זה נועד להערכת % השומן ותלוי בך בלבד. זה יכול לעזור לנו להעריך את הגירעון הקלורי, אבל בד״כ זה לא משמעותי.

4. האם חייב לעשות מעקב של יומיים על האוכל?
לא. המעקב היחיד שאנחנו מבקשים זה באימונים. אנחנו בונים ״שלד״ שהוא התפריט העיקרי שלך ביומיום ומוסיפים לכל ארוחה 10-15 החלפות, ככה שהתפריט יחסית מאוד מגוון.

לגבי השברי מאמץ, הייתי ממליץ לפנות לאורטופד לעשות צילום במקום כי שברי מאמץ יכולים מהר מאוד להתפתח לשברים ״אמיתיים״ וזה אומר שבועות ללא אימונים או תזוזה.

• פותח/ת השרשור
בעיקרון אני אתן לך דוגמאו ממה שאני זוכרת שאכלתי שם לפני שנה כי זה אוכל של עידית- יש בצהריים המבורגר, קבב, נקניקיות, בשר, אורז, קוסקוס, עדשים, סלטים. רגיל כזה אבל מחא בשמן ואני גם זוכרת שהאוכל תמיד היה דוחה אז ברחתי לשקם.. או לחלבייה מקרה היותר גרוע.
לעומת זאת בבוקר בערב היו ארוחות טובות יוצר- פנקייק, גרנולה, ברנפלקס, חביתה, ביצה קשה, גבינה, קוטג, ירקות.
עוד שבועיים אני אהיה שם ואוכל להגיד לך בדיוק רב יוצר...

מה שאעשה זה כזה דבר- בינתיים אמשיך לאכול רגיל ולהתאמן כפי שאני יודעת ולאחר שבוע 1 בהשלמה אני אכתוב את כל המאכלים ואוכלים שהיו כי גם ככה הם חוזרים על עצמם כל שבוע ואפרט לך בדיוק.

ובנוגע לשברי מאמץ הרגל כואבת לי ממש קצת עכשיו אחרי הריצה אבל אני מעדיפה לא ללכת לאורטופד כי זה אומר לפתוח הפנייה ואסור להיכנס עם הפנייה להשלמה- כאולי אעשה זאת לאחר ההשלמה... בינתיים אתמודד עם כך ואמעיט קצת באימונים 😃

דרך אגב אמרת שאתה מספק 10-15 תחלופות לכל ארוחה- הבעיה היא שאני ממש מוגבלת באוכל בגלל החדר אוכל ובשקם... האם בכל זאת תוכל להיות כמות כזו של תחלופות?
כמו כם בנוגע לאימונים- יש לי בעיקרון אימונים מובנים בקורס.. כני לא יוכל להתאמן איך שבא לי , כמובן שבימים ללא אימונים אוסיף אימונים משלי אך האם תוכלו לתת מענה שבועי או מיידי? זאת כי אדע את כמות האימונים והימים שלהם בתחילת השבוע ויכול להיות שפתאום יהיה אימון- אז האם תוכלו להיות במעקב כל שבוע וכביכול לבנות לי תכנית אימונים חדשה ? או שאתם נותנים רק שלד?

בעיקרון אני אתן לך דוגמאו ממה שאני זוכרת שאכלתי שם לפני שנה כי זה אוכל של עידית- יש בצהריים המבורגר, קבב, נקניקיות, בשר, אורז, קוסקוס, עדשים, סלטים. רגיל כזה אבל מחא בשמן ואני גם זוכרת שהאוכל תמיד היה דוחה אז ברחתי לשקם.. או לחלבייה מקרה היותר גרוע.
לעומת זאת בבוקר בערב היו ארוחות טובות יוצר- פנקייק, גרנולה, ברנפלקס, חביתה, ביצה קשה, גבינה, קוטג, ירקות.
עוד שבועיים אני אהיה שם ואוכל להגיד לך בדיוק רב יוצר...
אפשר להסתדר עם זה היטב.

דרך אגב אמרת שאתה מספק 10-15 תחלופות לכל ארוחה- הבעיה היא שאני ממש מוגבלת באוכל בגלל החדר אוכל ובשקם... האם בכל זאת תוכל להיות כמות כזו של תחלופות?
ההחלפות יהיו בהתאם לכל מה שזמין בחדר אוכל ובשק״ם. לדוגמה X כפות אורז = X כפות קוסקוס = X פרוסות לחם וכו׳.

כמו כם בנוגע לאימונים- יש לי בעיקרון אימונים מובנים בקורס.. כני לא יוכל להתאמן איך שבא לי , כמובן שבימים ללא אימונים אוסיף אימונים משלי אך האם תוכלו לתת מענה שבועי או מיידי? זאת כי אדע את כמות האימונים והימים שלהם בתחילת השבוע ויכול להיות שפתאום יהיה אימון- אז האם תוכלו להיות במעקב כל שבוע וכביכול לבנות לי תכנית אימונים חדשה ? או שאתם נותנים רק שלד?
התוכנית אימונים ממוקדת. כמובן אפשר לתת כמה אופציות לתוכנית האימונים, אבל כל עוד את תוכלי להכניס בין האימונים בקורס עוד אימונים אירובים (הליכה מהירה/ריצה (אם כי לא בטוח כמה יהיה חכם לרוץ במקרה של הבעיה האורטופדית שאת מתארת), זה יהיה בסדר. אפשר גם לעשות אימוני קרוספיט ללא ציוד בעצימות גבוהה (קפיצה על קופסה/מדרגות, קפיצה בדילגית במידה וקיימת ותרגילים שונים עם משקל גוף).

Back
למעלה תחתית