הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נו? מה יהיה? ממשלת ישראל תתחיל להתנהל מהכלא.

• פותח/ת השרשור Eyal
  • פורסם בתאריך
אבל בית המשפט לא מחוייב לאשר עסקאות טיעון במיוחד לא בזויות שכאלה

אני מפנה אותך לאתר שערך מחקר בנושא וכמו שאתה מציין אכן עיסקאות טיעון זה נושא בעייתי וטעון שיפור .
אני מבקש שתקרא את המאמר ותקפיד להסתכל על משפט אחד שמודגש בו "מערכת המשפט מוגבלת במשאביה - זה בלתי נמנע".

http://www.themarker.com/law/1.1708147

הסיבה לריבוי עיסקאות טיעון נובעת מחשש של הפרקליטות שהדרך לצדק כרוכה בהשקעה וזמן רב.(זמן שלא קיים במערכת בית המשפט).
מכאן שעדיף לסיים הליך משפטי בדרך מהירה יותר ולהעניש את הפושע גם אם זה כרוך בפשרה מסוימת .
נכון כמו בכול מערכת יש יוצאים מהכלל "חריגים" שהמעשה וסוג הפשיעה אינו עומד בקנה אחד עם חומרת הענישה ועל זה אני מצר כמוך.

מאמר שפורסם רק אתמול בעיתון ידיעות "% הפשיעה בארץ בשנת 2013 " כשכותרתו עליה באחוז הפשיעה מכאן שהמקרים "החריגים" שציינו ילכו ויתרבו.

על זה שהשופט דיבר (לפי הציטוטים) כמו איזה טוקבקיסט אני לא מדבר, אבל לשבח את מערכת המשפט הביזיונית של מדינת ישראל בגלל שהכניסה ראש ממשלה לכלא נראה לי מיותר.

אני מפנה אותך לאתר שערך מחקר בנושא וכמו שאתה מציין אכן עיסקאות טיעון זה נושא בעייתי וטעון שיפור .
אני מבקש שתקרא את המאמר ותקפיד להסתכל על משפט אחד שמודגש בו "מערכת המשפט מוגבלת במשאביה - זה בלתי נמנע".

http://www.themarker.com/law/1.1708147

הסיבה לריבוי עיסקאות טיעון נובעת מחשש של הפרקליטות שהדרך לצדק כרוכה בהשקעה וזמן רב.(זמן שלא קיים במערכת בית המשפט).
מכאן שעדיף לסיים הליך משפטי בדרך מהירה יותר ולהעניש את הפושע גם אם זה כרוך בפשרה מסוימת .
נכון כמו בכול מערכת יש יוצאים מהכלל "חריגים" שהמעשה וסוג הפשיעה אינו עומד בקנה אחד עם חומרת הענישה ועל זה אני מצר כמוך.

מאמר שפורסם רק אתמול בעיתון ידיעות "% הפשיעה בארץ בשנת 2013 " כשכותרתו עליה באחוז הפשיעה מכאן שהמקרים "החריגים" שציינו ילכו ויתרבו.

אני מאמרים במשפטים סיימתי לקרוא ברגע שסיימתי את התואר. תודה.
אבל כן זהו גם חלק מהעניין אבל שמגיע לבית משפט מקרה שהוא 'מכת מדינה' וצריך להחמיר בענישתו כמו שהיה במקרה של תאונות פגע וברח (ועד היום בעצם) אין תירוץ כזה של 'אין זמן' יש םה עניין לציבור ואסור לאפשר כזאת עסקה, גם הנאשם היה יוצא 'זכאי' (נגיד בעליון) אבל שופט בכיר היה כותב על החומרת הענישה במקרה כזה כבר היה תקדים, אבל אין. כי השופטים פחדנים
תנסה לחפש מה היה בשנות ה80 שניה מכת מדינה של גניבת מכוניות, יש איזה פסק דין ששפטו איזה ערבי שבכלל לא היו אמורים לשפוט, מצאו פרשנות מיוחדת לכך שטריטוריאלית יהיה אפשר לשפוט אותו והענישו אותו כלומר הפכו את החוקים מבםנים החוצה כדי לשפוט ולהרשיע, גם במקרה של גרישפן היה ניתן לעשות זאת ובהרבה יותר קלות פשוט אין יותר חשינים ואהרון ברקים כאלו שנתנו כוח אדיר (אולי יותר מידי) למערגת המשפט

וסליחה על הכתיבה העילגת אני מהפלאפון ובאמצע איזה סידור...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית