הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מהו קצב העלייה נקי פר לX זמן עם חומרים?

DoctorProp

משתמש פעיל
444
69
נק' מוניטין:
183
444
69
ממש כמו בכותרת , בכללי ידוע שבטבעי בממוצע אצל האוכלוסייה עלייה נקייה זה 1 קילו ~1.5קילו וחצי בחודש , אז כמה זה עם חומרים?

עזוב אותך, כמו שאמרו זו נוסחת חצ'פרו. במילים פשוטות, נוסחאות זה לחישוב כמויות וככל שהן תלויות ביותר משתנים כך קשה ליצור נוסחא.
מאחר ואנו מדברים על גנטיקה כמרכיב עיקרי בחישוב, אין נוסחא אמיתית. כל אחד ומזלו.

רגע רגע, אני חייב להבהיר שמדובר בכך שאתה מגיב ממוצע + לחומרים ואתה מקפיד על הכל.
יש אנשים שהתגובה האנדרוגנית שלהם לחומרים נמוכה.

אגב, אתה יכול גם לעשות אינסולין בחצי מהזמן ולעלות אף יותר, אין סוף לדברים האלה.

א. זה עצוב אם אתה לא מצליח לשמור תוצאות של סייקל ראשון או לפחות 80% מהם.
ב. אתה כנראה מתבלבל - זה שאנטון עלה 15 קילו ב12 שנים לא אומר שבזה זה נגמר, יש פה עניין של בגרות שריר שלוקח שנים לפתח.
אדם בעל אותו מסה כמו אנטון באותו משקל על אותו הגובה לא יראה טוב כמוהו בחיטוב, מה שאתם קוראים לו פסים.
ג. א ת רוב המסה הרצינית שלו הוא צבר בשנים הראשונות שלו על סייקלים, אני לא חושב שהוא ממשיך לעלות כי אני גם לדעתי חושב שהוא כבר מצא את המקום שלו. אם אנטון ירצה אני מניח , הוא יכול להוסיף לעצמו עוד כמה קילוגרמים עם קצת אינסו וסייקלים מורכבים.
העינין הוא כמה ניתן לעלות ולשמר כ3 חודשים אחרי הסייקל

הבחור שפתח את הפוסט מדבר על קילו 1.5 בחודש ללא סיקל. אני חושב שלא ניתן להגיע לכך גם לא בשנה הריאשונה לאורך שנה שלמה.ובקשר לסייקל מיתוך 8 קילו ממוצע שעולים נישאר אחרי כמה חודשים כ4 קילו במיקרה הטוב ( שריר נקי).

הבחור שפתח את הפוסט מדבר על קילו 1.5 בחודש ללא סיקל. אני חושב שלא ניתן להגיע לכך גם לא בשנה הריאשונה לאורך שנה שלמה.ובקשר לסייקל מיתוך 8 קילו ממוצע שעולים נישאר אחרי כמה חודשים כ4 קילו במיקרה הטוב ( שריר נקי).

ראה אבי אסף

ראה אבי אסף
ראיתי, חמוד אבל אך הוא קשור לנושא. אנשים מספרים סיפורי פוגי על סטרואידים ובכלל. האמת הרבה יותר צנועה בהקשר של בניית שריר הגוף בונה ברמת ננו מיקרון אבל הדימיון עובד שעות נוספות

80% לפחות בסייקל ראשון.

ככל שאתה מתרחק מהגנטיקה שלך, כך הסיכוי שלך לשמור הולך ופוחת.

רגע אביעד , אז בעיקרון אם מישהו מתחיל סייקל כשהוא עוד לא מיצא בכלל את הגדילה הגנטית( אפשר להגיד מתאמן מ תחיל לגמרי) , הסיכויים שלו לשמר את השריר שעל במהלך הסייקל הם גבוהים יותר ?

יש פה עניין של בגרות שריר
אתה יכול להסביר את זה אנטומית?

אדם בעל אותו מסה כמו אנטון באותו משקל על אותו הגובה לא יראה טוב כמוהו בחיטוב, מה שאתם קוראים לו פסים.
זה אומר שלאותו האדם יש אחוז שומן גבוה יותר ו/או אחוז נוזלים גבוה יותר בגוף - או בכללי גנטיקה גרועה יותר.

יש קצב שינוי ויש קצב שינוי לקצב שינוי ואף אחד מהם אינן קבוע. לפיל הית' למשל קצב גידול אפסי. הגנטיקה שלו דווקא בסדר גמור...

יש קצב שינוי ויש קצב שינוי לקצב שינוי ואף אחד מהם אינן קבוע. לפיל הית' למשל קצב גידול אפסי. הגנטיקה שלו דווקא בסדר גמור...
קראתי לפחות 3 פעמים את השורה הראשונה ולא הבנתי כלום.עזוב טופ עולמי אנחנו לא שם תן דוגמאות מקומיות וגם אן טעם לדבר על נערים שנימצאים בשלב גדילה, אלו יכולים לעלות גם 10 קילו בשנה גם ללא אימונים רק מגדילה.

אתה יכול להסביר את זה אנטומית?

למעשה זה די פשוט, זה גדילת שריר מיקרוסקופית בסיבי השריר והרווחים שנוצרים ביניהם.
למעשה זו לא גדילה במובן של גודל מהותי אך בחיטוב ניתן לקבל מראה דחוס ומלא יותר של השריר וכמו כן פרטי השריר כגון ההפרדה בין סיבי השריר.

זה אומר שלאותו האדם יש אחוז שומן גבוה יותר ו/או אחוז נוזלים גבוה יותר בגוף - או בכללי גנטיקה גרועה יותר.

או עור עבה יותר.

עליה במשקל זה אומדן ממש בעייתי למדידת תוצאות בתחום הזה של פיתוח גוף....
יש כמה דברים שקובעים את התוצאות של ההתקדמות :
1. מה קורה לפיזיקה של הגוף - בנאדם שמתאמן נכון ואוכל נכון כל הגוף שלו משתנה. פרופורצית, שומן והיקפים.
2. מהי איכות השריר - לא יעזור כלום. שריר חדש נראה כמו שריר חדש. השנים עושות את שלהם ואיכות השריר, הדחיסות שלו משתנה.
3. ביצועים - יש עליה בכוח ? משקלי עבודה עולים ? סיבולת וכו'

כשתיקח את כל המשתנים האלו ותצליח להבין אותם ולעמוד אותם אז תבין בכלל מה אתה שואל. סייקל או לא סייקל אותו דבר מתרחש רק בקצב שונה.

לגבי אותו בחור שדיברתם עליו.... הבנאדם עושה עם הגוף שלו מה שהוא רוצה וצריך. 15 קילו ? אתה חיי בסרט... הוא העלה והוריד והעלה נראה לי כבר אולי כמה מאות במצטבר. הוא פשוט מבין מה הוא עושה. ככה זה אצל מקצוענים. הם מבינים איל לגרות את השריר. איך לאכול בכדי לבנות אותו ואיך לנוח כדי שהכל יקרה.

לגבי אותו בחור שדיברתם עליו.... הבנאדם עושה עם הגוף שלו מה שהוא רוצה וצריך. 15 קילו ? אתה חיי בסרט... הוא העלה והוריד והעלה נראה לי כבר אולי כמה מאות במצטבר. הוא פשוט מבין מה הוא עושה. ככה זה אצל מקצוענים. הם מבינים איל לגרות את השריר. איך לאכול בכדי לבנות אותו ואיך לנוח כדי שהכל יקרה.
מי אמר?...

משתנה מאחד לאחד.
אחד יכול לעוף מסייקל הכי פשוט שבעולם ואחר יכול להפגיז חומרים ולהראות פח.
כל הנושא הזה תמיד מתרכז בעיקר סביב גנטיקה,זה המשפיע העיקרי.
זה תלוי מאוד ברמת ההשקעה והרצינות של אותו אחד,יצא לי לראות כ"כ
הרבה אנשים שבמהלך הסייקל שלהם מרכיבים תזונה כמו של בן אדם שמן פשוט - ללא קשר לספורטאי או מתאמן אפילו,מבחינתי הרעיון שלהם להכנס לסייקל פסול כי הם פשוט לא ראויים לכך.
מי שיודע להתאמן,מכיר את הגוף שלו,יודע מה עובד עליו הכי טוב פשוט יתקדם בקצב מסחרר,אני לא מבין מה ההתעסקות בסטטיסטיקות ומספרים,זה באמת לא העניין פה,3.5656 ק"ג שריר או 6.3535 , מה שמשנה זה הקצב התקדמות ובשבילו פשוט צריך להשקיע ופחות להתעסק בסטטיסטיקה..
כמובן שמסייקל לסייקל ובפן התחרותי מתחרות לתחרות השרירים נראים יותר איכותיים - יותר עגולים,יותר קשיחים ויותר גסים,זה עניין של זמן וצבירה של וותק וניסיון.
מקווה שהצלחתי להתבטא בצורה מובנת

כמובן שמסייקל לסייקל ובפן התחרותי מתחרות לתחרות השרירים נראים יותר איכותיים - יותר עגולים,יותר קשיחים ויותר גסים,זה עניין של זמן וצבירה של וותק וניסיון.
מקווה שהצלחתי להתבטא בצורה מובנת
האם תוכל לנפק הסבר מדעי לטענה?

האם תוכל לנפק הסבר מדעי לטענה?
לא ממש,אני גם לא מאמין שבאמת צריך לעבור על זה כל כך.
כל אחד שיודע לעשות את העבודה וימשיך במחזוריות של סייקלים\תחרויות פשוט ישיג את הבשלות הזו שהתכוונתי.
אני יודע שאתה אוהב שאנשים עומדים מאחוריי דברים שמגבים אותם ומבססים אותם,אבל לדעתי זה פשוטו כמשמעו.
קח לדוגמא אותי לצורך עניין,עד שלא התחרתי לא ידעתי איזה הבדל עצום הגוף צובר אחרי הכנה לתחרות.
הכל נראה פשוט אחרת אחרי תחרות,גדול יותר,חד יותר,טוב יותר. באמת שקשה לי להסביר לך את זה כל עוד לא התחרת.
כרגע אני כבר טבעי שבועיים ובניקוי והגוף נמצא במצב טוב,עליתי במסת שריר למרות שאחרי תחרות פסיכולוגית לא משנה מה תגיד שאתה נראה גרוע שבוע אחריי.
ובוא תגיד לי אתה בעצמך,אתה לא מרגיש שמסייקל לסייקל אתה נראה יותר חד (ז"א הפרדות עמוקות יותר,בולטות יותר,יותר דיטלס)?
למרות שזה עניין של כבר איזו מטרה אתה עוסק בנושא הזה לא כל אחד הולך לצד של הפיתוח גוף וניסיון להראות כמה שיותר טוב מבחינת פרופורציות וכו'

לא ממש,אני גם לא מאמין שבאמת צריך לעבור על זה כל כך.
כל אחד שיודע לעשות את העבודה וימשיך במחזוריות של סייקלים\תחרויות פשוט ישיג את הבשלות הזו שהתכוונתי.
אני יודע שאתה אוהב שאנשים עומדים מאחוריי דברים שמגבים אותם ומבססים אותם,אבל לדעתי זה פשוטו כמשמעו.
קח לדוגמא אותי לצורך עניין,עד שלא התחרתי לא ידעתי איזה הבדל עצום הגוף צובר אחרי הכנה לתחרות.
הכל נראה פשוט אחרת אחרי תחרות,גדול יותר,חד יותר,טוב יותר. באמת שקשה לי להסביר לך את זה כל עוד לא התחרת.
כרגע אני כבר טבעי שבועיים ובניקוי והגוף נמצא במצב טוב,עליתי במסת שריר למרות שאחרי תחרות פסיכולוגית לא משנה מה תגיד שאתה נראה גרוע שבוע אחריי.
ובוא תגיד לי אתה בעצמך,אתה לא מרגיש שמסייקל לסייקל אתה נראה יותר חד (ז"א הפרדות עמוקות יותר,בולטות יותר,יותר דיטלס)?
למרות שזה עניין של כבר איזו מטרה אתה עוסק בנושא הזה לא כל אחד הולך לצד של הפיתוח גוף וניסיון להראות כמה שיותר טוב מבחינת פרופורציות וכו'
אני מסכים איתך, אך אתה חייב להבין שאמירה כגון בשלות או בגרות שריר מחייבת גיבוי סביר.

למעשה ישנם שני מכאניזמים לגדילה של שריר:

1. גדילה של כל תא שריר וסיב שריר אינדיבידואלי כתוצאה מעלייה בסינטזת החלבון הנגרמת מחומרים אנבוליים. מכאניזם זה נקרא היפרטרופיה. לסטרואידים אנבוליים/אנדרוגניים האפקט הגבוה ביותר הוא בהיבט הזה.
  2. היפרפלזיה היא יצירה של תאי וסיבי שריר חדשים. למרות שהיפרפלזיה של שריר לא הוכחה מעל לכל ספק מדעי כקיימת בבני-אדם ישנם מחקרים רבים המטילים באי-קיומה ספק רב. לדוגמא מחקר שהשווה בין קבוצת בקרה של פאוורליפטרים הנקייה משימוש בסטרואידים לאחת בעלת שימוש ממוצע של כ-9 שנים (בסה"כ). קבוצת המשתמשים הראתה עלייה במספר גרעיני תאי השריר ונתח מסויים נוסף של סיבי שריר חדשים שנוצרו. אותם סיבים נוצרו ממה שמכונה Satelite cells - תאי שריר שאינם בוגרים.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16059740 (המחקר המלא זמין)
המשמעות של המחקר המוצג תומכת באופן חד בקונספט ה"בשלות", כלומר ששימוש ארוך טווח ב-AAS בתוספת שיטות אימונים ותזונה מתאימות לא רק מביאות לגדילת שריר אלא גם לשינוי המבנה הבסיסי שלו (למעשה, קיימים מחקרים המדגימים גם עלייה בכמות הרצפטורים האנדרוגניים בשריר בשימוש ממושך).

אני מסכים איתך, אך אתה חייב להבין שאמירה כגון בשלות או בגרות שריר מחייבת גיבוי סביר.

למעשה ישנם שני מכאניזמים לגדילה של שריר:

1. גדילה של כל תא שריר וסיב שריר אינדיבידואלי כתוצאה מעלייה בסינטזת החלבון הנגרמת מחומרים אנבוליים. מכאניזם זה נקרא היפרטרופיה. לסטרואידים אנבוליים/אנדרוגניים האפקט הגבוה ביותר הוא בהיבט הזה.
  2. היפרפלזיה היא יצירה של תאי וסיבי שריר חדשים. למרות שהיפרפלזיה של שריר לא הוכחה מעל לכל ספק מדעי כקיימת בבני-אדם ישנם מחקרים רבים המטילים באי-קיומה ספק רב. לדוגמא מחקר שהשווה בין קבוצת בקרה של פאוורליפטרים הנקייה משימוש בסטרואידים לאחת בעלת שימוש ממוצע של כ-9 שנים (בסה"כ). קבוצת המשתמשים הראתה עלייה במספר גרעיני תאי השריר ונתח מסויים נוסף של סיבי שריר חדשים שנוצרו. אותם סיבים נוצרו ממה שמכונה Satelite cells - תאי שריר שאינם בוגרים.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16059740 (המחקר המלא זמין)
המשמעות של המחקר המוצג תומכת באופן חד בקונספט ה"בשלות", כלומר ששימוש ארוך טווח ב-AAS בתוספת שיטות אימונים ותזונה מתאימות לא רק מביאות לגדילת שריר אלא גם לשינוי המבנה הבסיסי שלו (למעשה, קיימים מחקרים המדגימים גם עלייה בכמות הרצפטורים האנדרוגניים בשריר בשימוש ממושך).
אני אקרא את זה מחר ,תודה טום חחח 😃

מי אמר מה ? שהוא מבין מה הוא עושה? או שהוא העלה והוריד משקלים ?
האמת תום - לא בא לי להיכנס לדיון עליו ספציפית... מתוך כבוד לכולם פה וגם לאותו בחור.
אני בכל אופן מכיר את הנפשות הפועלות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית