הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע סטריליות של ואויל

• פותח/ת השרשור Yalidan
  • פורסם בתאריך

Yalidan

משתמש פעיל
700
364
נק' מוניטין:
1,444
700
364
חג שמייח ,
1. האם ויאול סטרילי שמילאתי אותו לפני חודש בפרימו (על ידי שימוש במחט פילטר) עדיין רלוונטי לשימוש?
2. כמה זמן ניתן לאחסן חומר הנשאב מאמפולות לתוך ויאול סטרילי?
3. מה יותר בטיחותי ואו סטרילי : להעביר שוב חומר לויאול וממנו לשאוב ולהזריק או להשתמש כל פעם בשאיבה מתוך האמפולה עם מחט פילטר כמובן…
אודה על תשובות מנהלים.

1. אם מילאת אותו במחט עם פילטר סביבון וסגרת את הויאל עם קלמפר, אני לא רואה בעיה.

2. אורך החיים הוא כאורך חיי המוצר.

3. אמפולה ! לא סתם זה מגיע כך ברפואי..

• פותח/ת השרשור
תודה אביעד על התשובה ,
פרט אחד חסר לי על מנת להבין את תשובתך….
מה זה קלמפר?
יש לי ויאול סטרילי של hospira , הורדתי את מכסה הביטחון (האם זו הכוונה לקלמפר?) ושאבתי אמפולות עם מחט פילטר , החלפתי מחט ועימה הכנסתי לויאול.
האם זו הכוונה שלך?
תודה

תודה אביעד על התשובה ,
פרט אחד חסר לי על מנת להבין את תשובתך….
מה זה קלמפר?
יש לי ויאול סטרילי של hospira , הורדתי את מכסה הביטחון (האם זו הכוונה לקלמפר?) ושאבתי אמפולות עם מחט פילטר , החלפתי מחט ועימה הכנסתי לויאול.
האם זו הכוונה שלך?
תודה
לא קלאמפר זה מין מכשיר כזה שאוטם את הויאל הוא נקרא crimper

• פותח/ת השרשור
האם זה הכוונה?

ואם כן , אתם רוצים לומר לי שכל מי שיש לו ויאול עם חומר אוטם לאחר שאיבה את הכלי?
למה זה לא כתוב בנעוצים? אביעד… לגבי התשובה לשאלה הראשונה שכתבתי בתחילת השרשור… לא סגרתי את הויאול עם קלימפר… האם יש מצב שלאחר חודש אני מעלה את הסיכוי לזיהום?
אשמח אם תרחיב בשביל כולם על הדרך הבטוחה לסטריליות של ויאולים לאורך הסייקל , הרי רוב המשתמשים שואבים מתוכם.
ולמה נראה לי שאני היחיד שלחוץ מנושא הסטריליות? האם אני מגזים?

קבצים מצורפים

• Screenshots_2014-06-04-21-35-59.png
    Screenshots_2014-06-04-21-35-59.png
    KB 351.7 · צפיות: 193
לא הבנתי למה שאתה צריך לאטום ויאל ? הרי אתה יכול לקנות ויאל אטום וריק שהוא כבר סטרילי עצם העובדה שכבר הויאל עובר עיקור באוטוקלאב אז אתה לא צריך לדאוג , גם אם השמן נגמר לך בויאל ואתה ממלא אותו מחדש אין לך צורך לדאוג כי הויאל סטרילי הוא לא פתוח וכן זה אוטם ויאלים

כשאתה שובר אמפולה יש סיכוי שחתיכות זכוכית קטנות יכנסו לתוכה ותשאב אותן עם המזרק מה שיכול לגרום לך לזיהום באזור ההזרקה

האם זה הכוונה?

למה זה לא כתוב בנעוצים? אביעד… לגבי התשובה לשאלה הראשונה שכתבתי בתחילת השרשור… לא סגרתי את הויאול עם קלימפר… האם יש מצב שלאחר חודש אני מעלה את הסיכוי לזיהום?
אשמח אם תרחיב בשביל כולם על הדרך הבטוחה לסטריליות של ויאולים לאורך הסייקל , הרי רוב המשתמשים שואבים מתוכם.
@LiorKim הוסיף לך תשובות. ויאל סטרילי הוא סטרילי. כמובן שבכל החדרה של חומר לויאל אתה מגביר סיכון אך בסה"כ מדובר בויאל סטרילי וחומר המכיל בתוכו בנזיל אלכוהול כך שאין סיבה לחשש מוגזם. בעצם מדובר בסיכון שאת לוקח בעבור הנוחות ושים לב שאינך יכול להפחיתו אלא אם אתה מזריק את האמפולה כולה או זורק חלק ממנה לפח.

האם זה הכוונה?

כן.

בוא תבין משהו, הכלי הסטרילי שקנית הוא סטרילי עד אשר אתה מנקב בו חור בגומי עם המחט בפעם הראשונה.
בכלל סטרואידים בויאלים הם לא שיא הסטריליות מאחר והגומי נסדק בעקבות המחטים מה שמשאיר מספיק מקום מיקרוסקופי לפתוגנים לעבור לויאל או אפילו לאבק.

לגבי התכל'ס, סביר מאוד להניח שהכל יהיה טוב, את הגומי תמיד תדאג לחטא באלכוהול לפני שאתה מכניס מחט חדשה, תאחסן את הויאל בקופסאת קליפס אטומה לאבק במקום מוצל.

בניגוד למה שאמרו לך פה, לא הייתי ממליץ לך להשתמש בויאל יותר מפעם אחת, כל עוד אין לך קרימפר.
אם יש לך קרימפר אתה תמיד יכול לשטוף את הויאל, לחטא באלכוהול ולשים בתנור לרבע שעה על 220 מעלות (בדומה לאוטוקלאב).

לגבי הרסיסים של הזכוכית באמפולה, הם לא גורמים לזיהום כמו שאמרו כי הם סטריליים אבל יותר מזה, האמפולה מיוצרת בטכנולוגיה שבה הזכוכית מתפרק לגוש בלבד ולא מתפוררת. בנוסף, אם למישהו נכנס זכוכית לשם, הוא פשוט לא יודע לשבור אמפולה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התשובה ,
אני אמשיך לשאוב את החומר מהאמפולה עם מחט פילטר למען הסר ספק....
לגבי הויאל : אין לי מכשיר אטימה ואני גם לא מתכוון לרכוש כזה אחד , רכשתי בעבור פרוטות בקבוקים סטריליים של hospira ואני שואב חומר לחודש אחד בלבד על מנת להימנע מ "דקירות יתר" כפי שציינת בהסבר שלך (שערתי לעצמי שככל שיש יותר דקיקות כך יורדת מידת הסטריליות).

ובהקשר למה שכתבת:
רוב המשתמשים פה רוכשים ויאולים של חברות שונות (לא רפואיות כמובן) ומשתמשים בהם כחודשים או יותר ...(דקירות מרובות)
1. האם שמעת על זיהומים שונים בשימוש חומרים אלו ?
2. אם פונים אליך בשאלות על מנת להחמיר את מידת הסטריליות?
3. האם ניתן לסמוך על יצרנים לא רפואיים בנושא זה ?

תודה רבה

תודה רבה על התשובה ,
אני אמשיך לשאוב את החומר מהאמפולה עם מחט פילטר למען הסר ספק....
לגבי הויאל : אין לי מכשיר אטימה ואני גם לא מתכוון לרכוש כזה אחד , רכשתי בעבור פרוטות בקבוקים סטריליים של hospira ואני שואב חומר לחודש אחד בלבד על מנת להימנע מ "דקירות יתר" כפי שציינת בהסבר שלך (שערתי לעצמי שככל שיש יותר דקיקות כך יורדת מידת הסטריליות).

ובהקשר למה שכתבת:
רוב המשתמשים פה רוכשים ויאולים של חברות שונות (לא רפואיות כמובן) ומשתמשים בהם כחודשים או יותר ...(דקירות מרובות)
1. האם שמעת על זיהומים שונים בשימוש חומרים אלו ?
2. אם פונים אליך בשאלות על מנת להחמיר את מידת הסטריליות?
3. האם ניתן לסמוך על יצרנים לא רפואיים בנושא זה ?

תודה רבה

הי,

1. כן בהחלט. אבל חייבים להבין כי זיהום הוא תוצאה של החדרת פתוגנים לא רצויים אל המערכת הסגורה של הגוף, החדרת הפתוגנים יכולה להיות עקב חומר שיוצר בתנאים ירודים או שימוש במזרק יותר מפעם אחת, או תהליכי חיטוי והזרקה לעור לא נכונים.

לדוגמא, לא הרבה מייחסים חשיבות לניגוב האזור בפד אלכוהול לפני הזריקה. כלומר כולם עושים את זה, אבל לא בצורה נכונה ברוב המקרים.
חיטוי של אזור מיועד להזרקה צריך להתבצע בצורה מעגלית כאשר הפד נוגע קודם בנקודת ההזרקה ומשם יוצא החוצה בסיבובים שהולכים וגדלים.
לאחר מכן יש להפוך את הפד ולבצע את אותה הפעולה שוב.

2. לצערי כמעט ולא. רוב האנשים לא מתים מזיהומים כאלה ואחרים. בד"כ מדובר בישבן אדום ונפוח לכמה ימים וכאבים ואולי טיפה חום וחולשה וזה עובר.
רוב האנשים פשוט חיים עם זה.

3. תלוי במה, אם אתה מדבר מההיבט המיקרוביאלי, הרי ברור לך שהתשובה היא לא. ללא ספק מוצרים רפואיים הם בעלי עליונות הן מבחינת איכות הקריסטלים והממסים, הן שיטות הייצור וההשקעה בחדרים נקיים, עבודה במנדפים, מכשירים שעוברים קליברציה ומעקב וכמובן תקנים מחמירים.
אין מה להשוות.

• פותח/ת השרשור
תודה ,
לי אישית נושא הסטריליות מאוד חשוב , אני מאמין שאנשים השוקלים להתחיל להשתמש בחומרים להזרקה חייבים לקרוא ולהבין את הנושא , בדיוק כפי שחשוב להבין מה מידת ההמרה לאסטרוגן של חומרים , חומרת ההשבתה של הציר וכ"ד...
אני מציע לאסוף חומר על סטריליות ולערוך אותו בנעוצים - אני יכול לקחת את זה על עצמי , אשמח אם תכתוב לי בזמנך החופשי (בפרטי) ראשי פרקים שחשוב שיהיו בפרק הסטריליות (כמו מחטים , מזרקים , ואולים , חיטוי באלכוהול , סוגי זיהומים - סימטומים ותגובות , מים בקטריוסטטים , וכ"ד) ואני אחפש חומר מקצועי באתרים רפואיים ומחקרים בנושא אתרגם אותו לעברית אערוך ואתן למנהלה לעיון.
תודה על הכל .
טוב שיש אנשים כמוכם (מנהלים )

בדרך כלל סטריליות שהחומר שמיוצר במעבדות פיראטיות הוא שונה בין מעבדה למעבדה , יש כאלה שהחומרים ללא כאבים ויש כאלה שהחומרים שלהם ממש כואבים עם גוש וחום לכמה ימים , זה קשור לממיסים . אני יגיד לך עוד משהו סוסטנון אורגנון הולנדי אם ייצא לך להזריק עשיתי איתו סייקל ראשון והחומר כואב ברמות ומשאיר גוש וחום באיזור ההזרקה לכמה ימים ואני יסביר לך למה : ייצור החומר הוא עם ממיסים גבוהים אני קראתי שהחומר שלהם עשוי מבנזיל אלכוהול גבוה בסביבות ה 9 אחוז שהסטנדרט הוא 2-3 אחוז , אני לא בא להתלונן שהחומרים שלהם לא עבדו או לא הורגשו אבל כאבים וגושים לכמה ימים זה לא נעים , אני יודע שהמינונים שאנחנו לוקחים משימוש ברפואה הוא שונה וסוסטנון שימושו הוא מיל 1 כל חודש אז זה שונה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית