הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתפרע בסופש

• פותח/ת השרשור Guyko
  • פורסם בתאריך

Guyko

משתמש מתחיל
160
4
נק' מוניטין:
4
160
4
אני בבעיה.. אני בחיטוב ואני מצליח לשמור כל השבוע על תפריט טוב אני לא שותה שתיה מתוקה במשך כל השבוע אבל כשאני מגיע לסופש אני מוצא את עצמי מקבל תאבון מטורף והכמויות שאני אוכל גדלות מאוד.אני משתדל לאכול אוכל בריא בכל מקרה ולא גאנק אבל בדרך כלל בשישי בערב אני גם שותה הרבה אלכהול ביציאה בדרכ וודקה עם משקה מתוק ועם איזה חטיף מלוח.בשבת בערב לפני שאני חוזר לבסיס אני מוצא את עצמי כל שניה במקרר אוכל משהו אחר ..
רציתי לדעת כמה זה פוגע לי בחיטוב ?וכמה משקל אני יכול לעלות בגלל זה?
אני עושה בין 2-3 פעילויות אירובי בשבוע ו3 אימוני כוח משקל גוף
למזלי כרגע סגרתי שבת אז אין פה איזה מקרר שאחסל אותו חחח אבל ההורים שלי באו לבקר עם הרבה אוכל..שנגמר מהר חחח

אני גם הייתי ככה זה תלוי בכמויות ובסוג החיטוב אני בשישי הייתי עושה העמסה ומתפרע עד הסוף ירדתי לסביבות 11/12% ושם כבר הפסקתי לרדת

תלוי באחוז שומן אם אתה לקראת הסוף.צריך להיד הרבה יותר אם אתה על 18% אז זה לא נורא

אתה מכניס כמות מספקת של ויטמין C?
עשית בדיקה הורמונאלית אצל אנדוקרינולוגית?
מה שאתה מתאר, זה מה שיש לרוב האוכלוסיה - Cravings לסוכר.
הבעיה היא שאנשים לא יודעים איך לטפל בזה.

יש אנשים שטוענים שהכל בראש, אבל המציאות היא ש- Craving לסוכר מתחיל מהתנגדות אינסולין.
חלק מהרופאים קוראים לזה Metabolic Syndrome.
זה אכן קשה לשלוט בזה, אבל יש המון דרכים לטפל בזה.
דרך אחת היא להכניס כמות מסויימת של ויטמין C לגוף.
דרך שניה היא להפחית סטרס בחיי היום יום שלך, מחקרים הראו כשבן אדם בסטרס הוא משתוקק לסוכר.
דרך שלישית היא ספורט, עוזרת למנוע התנגדות אינסולין (מה שמוביל להשתוקק פחות לסוכר).
דרך רביעית היא בעצם להכניס טיפה סוכר לגוף כדי שלא תהיה תשוקה עזה לסוכר בסוף שבוע.
יש עוד המון דרכים, אל תדאג.

• פותח/ת השרשור
אני מקבל תאבון לכל סוג של אוכל לא בהכרח למתוק והכמויות של האוכל שאני אוכל גדולות במידה גדולה

אני מקבל תאבון לכל סוג של אוכל לא בהכרח למתוק והכמויות של האוכל שאני אוכל גדולות במידה גדולה
Abnormal Hunger Syndrome.
> מחלקת אנדוקרינולוגיה.
זאת בעיה הורמונאלית, בקלות אפשר לטפל בה ולאבחן אותה.
פנה לאנדוקרינולוג הקרוב אליך, יסדרו לך את הבעיה בכמה ימים בודדים.
קח בחשבון שיבקשו ממך לעשות בדיקות דם הורמונאליות.

Abnormal Hunger Syndrome.
> מחלקת אנדוקרינולוגיה.
זאת בעיה הורמונאלית, בקלות אפשר לטפל בה ולאבחן אותה.
פנה לאנדוקרינולוג הקרוב אליך, יסדרו לך את הבעיה בכמה ימים בודדים.
קח בחשבון שיבקשו ממך לעשות בדיקות דם הורמונאליות.
הבנאדם מתפרע קצת בסופ"ש ואתה מאבחן אותו כמישהו עם בעיה הורמונלית? הבנאדם בחיטוב, בחיטוב יש חשק לאכול הכל.
שום בעיה הורמונלית, קרה לך פעם פעמיים שהתפרעת בסופ"ש והכנסת לעצמך לראש "סופ"ש משתגעים" ואז זה מה שקורה.
תעשה לעצמך תפריט מסודר ותדאג ללכת לפיו כל השבוע, לא משנה מה. מקסימום יום שבת תעשה לעצמך ארוחת צ'יט נחמדה
בשביל להרגיע את הרעב. ולהישקל יום אחרי העמסה לא יתן לך כלום, כי בטוח שתראה עליה במשקל שהיא כנראה נוזלים.

הבנאדם מתפרע קצת בסופ"ש ואתה מאבחן אותו כמישהו עם בעיה הורמונלית? הבנאדם בחיטוב, בחיטוב יש חשק לאכול הכל.
שום בעיה הורמונלית, קרה לך פעם פעמיים שהתפרעת בסופ"ש והכנסת לעצמך לראש "סופ"ש משתגעים" ואז זה מה שקורה.
תעשה לעצמך תפריט מסודר ותדאג ללכת לפיו כל השבוע, לא משנה מה. מקסימום יום שבת תעשה לעצמך ארוחת צ'יט נחמדה
בשביל להרגיע את הרעב. ולהישקל יום אחרי העמסה לא יתן לך כלום, כי בטוח שתראה עליה במשקל שהיא כנראה נוזלים.

אם קראת טוב את מה שהוא אמר, הוא כתב :

אם קראת טוב את מה שהוא אמר, הוא כתב :
נו אז...? זה מעיד על מחלה הורמונלית? אל תעשה אבחנות כאלה דרך פורום.
הוא רק צריך קצת משמעת עצמית והכל יהיה בסדר. סתם קישר את הסופ"ש לחריגה ולצ'יט מטורף וזה מה שהוא עושה.
והוא אוכל בכמויות גדולות כי הוא בחיטוב, גם כשאני עושה צ'יט פעם בחודש אני אוכל הכל מהכל בכמויות ענק בלי שום סלקציה.

נו אז...? זה מעיד על מחלה הורמונלית? אל תעשה אבחנות כאלה דרך פורום.
הוא רק צריך קצת משמעת עצמית והכל יהיה בסדר. סתם קישר את הסופ"ש לחריגה ולצ'יט מטורף וזה מה שהוא עושה.
והוא אוכל בכמויות גדולות כי הוא בחיטוב, גם כשאני עושה צ'יט פעם בחודש אני אוכל הכל מהכל בכמויות ענק בלי שום סלקציה.
אז כנראה אתם לא עושים את החיטוב טוב :\
בחיטוב אתה לא אמור להגיע למצב של רעב ולהתפרע על אוכל כאילו בחיים שלך לא אכלת.
חיטוב טוב הוא חיטוב של מינוס 300 קלוריות ביום, ובמצב של מינוס 300 קלוריות ליום, אתה לא מגיע למצב שאתה מתפרע על אוכל כאילו בחיים שלך לא אכלת.
ללא ספק יש כאן סיבה לכך שאתם מורעבים בחיטוב.

אז כנראה אתם לא עושים את החיטוב טוב :\
בחיטוב אתה לא אמור להגיע למצב של רעב ולהתפרע על אוכל כאילו בחיים שלך לא אכלת.
חיטוב טוב הוא חיטוב של מינוס 300 קלוריות ביום, ובמצב של מינוס 300 קלוריות ליום, אתה לא מגיע למצב שאתה מתפרע על אוכל כאילו בחיים שלך לא אכלת.
ללא ספק יש כאן סיבה לכך שאתם מורעבים בחיטוב.
אני מחטב עם 2600 קלוריות ביום, אני לא מורעב בכלל.
אבל כשזה יום ציט אז נהנים מהאוכל והוא נכנס בלי בקרה.
אני כמובן לא עושה את זה קבוע, אבל פעם בחודש לפוש פסיכולוגי זה לא נורא. מה גם שחלק מהאנשים מבצעים העמסות שבועיות, אז יש להם יום מוגדר בשבוע בו הם חורגים מהתפריט

אין בעיה ל"התפרע" בסופ"ש אם החיטוב שלך כל השבוע קפדני בלי לזייף, אבל אין תירוץ להתעלל בגוף בכמויות גדולות של אלכוהול, זה לא תורם לשום דבר מבחינת התקדמות באימונים ובחיטוב, זה רק הורס את ההתקדמות שלך, שתה קצת בשביל האווירה עם החברים, אבל אל תתעלל בגוף שלך (זה מה שעושים לגוף שמשקים אותו בכמות גדולה של אלכוהול).
ותקפיד שה"שטויות" שאתה אוכל לא יהיו עתירי שומן, דווקא סוכר זה בסדר.

ישר "לאבחן" אותך בתור חולה הורמונלי? סתם שטות אתה בחיטוב.. אני רציתי לטרוף את המחשב שלי בחיטוב.
בחיטוב קשה עד מאוד לשמור תזונה כל השבוע, אבל לשתות אם כבר אז בקטנה, אבל תפתח משמעת עצמית.

אני גם ככה ואני על 6 וחצי אחוזי שומן לא נורא לשגע את הגוף יום אחד בשבוע מלבד האלכוהול שלא מומלץ .

אני גם ככה ואני על 6 וחצי אחוזי שומן לא נורא לשגע את הגוף יום אחד בשבוע מלבד האלכוהול שלא מומלץ .

רשמתי לך חוב לראק, עליך להעלות תמונה של עצמך לגלריית הגולשים.

תוכל לתייג אותי כך: @Eyal

בהצלחה @RETOX

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית