הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ זכוכית באמפולה

BreakingBadSuck

משתמש פעיל
831
225
נק' מוניטין:
736
831
225
אז נשבר לי לא טוב האמפולה ונפלה חתיכת זכוכית (פעם שלישית שזה קורה לי).
בחרתי להזריק את החומר כמו שהוא מהתסכול לזרוק חומר תקין.
אני מניח שזה יקרה לי עוד בעתיד כי האמפולות הרפואיות קשות מאוד לפתיחה, האם הסכנות גדולות?

ד"א אם זה משנה היה שימוש במחט פילטר 5 micron.

אני מניח שזה יקרה לי עוד בעתיד כי האמפולות הרפואיות קשות מאוד לפתיחה, האם הסכנות גדולות?

זה עניין של תרגול , ו touch
התנדבתי במד"א אז יצא לי כמה פעמים לפתוח אמפולות.
ד"א הפילטר מאוד משנה.
מחט עם פילטר מקטין את הנזקים.
לפחות מה שלימדו אותי.
אתה תמיד יכול לחפש סרטון ביוטיוב כי זה לא תמיד ברור מאליו איך לפתוח

• פותח/ת השרשור
זה עניין של תרגול , ו touch
התנדבתי במד"א אז יצא לי כמה פעמים לפתוח אמפולות.
ד"א הפילטר מאוד משנה.
מחט עם פילטר מקטין את הנזקים.
לפחות מה שלימדו אותי.
אתה תמיד יכול לחפש סרטון ביוטיוב כי זה לא תמיד ברור מאליו איך לפתוח

פתחתי מאות אמפולות בחיים שלי, הבעיה היא באמפולות של שרינג שלא נשברות לא משנה כמה כח אני מפעיל.
אני חייב לנסר אותה קודם אחרת היא לא יוצאת (מניח שזה הגורם לחתיכות הזכוכית כי החיתוך שלי לא טוב)
1zz2e11.jpg
איזה שיטה הכי "טובה" לשבירה?
השיטה של בוכנת המזרק, עם העטיפה של פד האלכוהול או עם האצבעות?

פתחתי מאות אמפולות בחיים שלי, הבעיה היא באמפולות של שרינג שלא נשברות לא משנה כמה כח אני מפעיל.
אני חייב לנסר אותה קודם אחרת היא לא יוצאת (מניח שזה הגורם לחתיכות הזכוכית כי החיתוך שלי לא טוב)
1zz2e11.jpg
איזה שיטה הכי "טובה" לשבירה?
השיטה של בוכנת המזרק, עם העטיפה של פד האלכוהול או עם האצבעות?

לעטוף את פטמת האמפולה עם פד אלכוהול ולמשוך לכיוונך.

יש כמה דרכים לפתוח אמפולה, השיטה שאותי לימדו היא עם פד אלכוהול ולפעמים מחפפים אז פותחים בלי. (אני מכיר מישהו שנחתך רציני אז להיזהר)
אף פעם לא ניסיתי לפתוח אמפולה עם הבוכנה של המזרק. אבל זאת גם אופציה

בסופו של דבר, אני מציע לך לנסות את כול הדרכים ולאמץ את הדרך הטובה ביותר בשבילך.
ואתה צודק, יש אמפולות היותר קלות לפתיחה וחלק יותר קשות.
מקווה שעזרתי.

אתה יכול לקחת פקק של טוש. משהו שיתאים בקוטר לראש של האמפולה. אתה שם את הפקק של הטוש על הראש וזה יעזור לך לפתוח. זה עובד במיוחד על הטסט של שרינג

יש באמפולות של באייר נקודה כחולה שהיא צריכה להיות מופנית הפוך מכיוון השבירה, אני משתמש כרגע גם בהן והשבירה ממש קלה

תמיד תנסרו את האמפולה, זה מבטיח שבירה ללא תוצאות בלתי צפויות. יש מסורית מיוחדת לאמפולות, חבל בכלל לנסות לאלתר.

לא צריך שום מסוריות ושום דבר אחר חוץ מטכניקה.

שברתי מאות אמפולות בידיים בלי כלום ומעולם לא קרה לי כזה דבר...

יש נקודה שעליה אמורים לשים את הבוהן ולתפוס את האמפולה בקונטרה ולשבור כמו מפרקת.

לא בכל האמפולות קיימת נקודת שבירה, לראייה הדיווח של פותח השרשור. שבירת אמפולות בידיים אומנם מצריכה לימוד טכניקה, אבל שימוש במסורית לא מצריך שום דבר ומבטיח 0 תקלות. גם בבתי ספר לרפואה מלמדים לעבוד עם מסורית לאמפולות, חבל להסתכן כאשר האלטרנטיבה בסך הכל מצריכה עוד 5 שניות עבודה ומבטיחה תוצאות תקינות.
לרוב האנשים אין נסיון של שבירת מאות אמפולות ולכן אין להם את הטכניקה. ואם כבר מזכירים נסיון (וזה לא ממש משנה), בעברי שברתי אלפי אמפולות ותמיד השתמשתי במסורית מכיוון שזה מבטיח תמיד תוצאות תקינות.

נערך לאחרונה:
לא בכל האמפולות יש נקודה. שבירת אמפולות בידיים אומנם מצריכה לימוד טכניקה, אבל שימוש במסורית לא מצריך שום דבר ומבטיח 0 תקלות. גם בבתי ספר לרפואה מלמדים לעבוד עם מסורית לאמפולות, חבל להסתכן כאשר האלטרנטיבה בסך הכל מצריכה עוד 5 שניות עבודה ומבטיחה תוצאות תקינות.
לרוב האנשים אין נסיון של שבירת מאות אמפולות ולכן אין להם את הטכניקה. ואם כבר מזכירים נסיון, בעברי שברתי אלפי אמפולות ותמיד השתמשתי במסורית.

בבית ספר לרפואה ממש לא מלמדים להשתמש במסורית מציעים את זה כאופציה משנית בלבד.
ואם כבר בבתי חולים יש אצבעונית מיוחדת לשבירת אמפולות, אין שם מסוריות.
לכל האמפולות של שרינג יש נקודה - ולפי מה שהבחור מתאר הוא מתקשה איתן.

מי שרוצה מסורית שיקנה.

באוניברסיטה העברית מציגים שבירת אמפולות עם מסורית. כמובן שזה משתנה בתלות המרצה\מתרגל.
לרוב אפשר לקבל מסוריות כאלו מהדילר. מי שמזמין חבילות של אמפולות (רק רפואי), מסורית כזאת נמצאת בדרך כלל בתוך הקופסה.

אני מרגיש באופן אישי לא בנוח לרשום לך לוותר על שימוש במחט פילטר, ביחוד כאשר אתה טוען באופן ברור שאינך מצליח לשבור אמפולה.
אמנם אתה שואב עם 21G (אני מניח) אך עדיין חתיכות זכוכית העלולות לגרום לזיהום יכולות להיות מאוד קטנות.
. הוצאו הנחיות מחייבות ע"י : American Society of Health-System Pharmacists and the Infusion Nurses Society בדיוק מהסיבה שציינת לגבי שאיבה והזרקה של מאלחשים - spinal injection. רק שכאן מדובר בהזרקה ישירות לעצב ולכן זה קריטי.

http://www.apsf.org/newsletters/html/2013/fall/ltr03-glassampoules.htm

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/2719321/

באופן כללי זאת בחירה בין "better safe than sorry" לבין סיכון די מחושב מאחר וזיהום מ-IM אינו שקול לזיהום ב-IV או בהזרקה Spinal.

• פותח/ת השרשור
באמפולות של שרינג שאני רכשתי אין נקודה, אבל טוב שזה עלה כי לא ידעתי שצריך לשבור דרכה, איישם להבא בחומרים מחברות אחרות.

שברתי כמה מאות אמפולות של חומרים וזה אף פעם לא היה כל כך קשה. אני עושה בשיטה הזאת (קישור).
אני הזמנתי עכשיו מאיביי כמה אמפולות "זולות" עם מים סטרילים כדי לנסות שיטות נוספות שהוצעו פה.
לאף אחד כאן אין ניסיון עם איזה שהוא ampoule breaker? מה שהוא שיקל קצת על החיים?

@Tom ציינתי בסוף ההודעה שהיה שימוש במחט פילטר (18G במקרה) ואמשיך להשתמש בה גם בעתיד, אמנם לא של בקטון דיקינסון כי הם יקרות מדי ככל הנראה אקנה איזה סטוק של Covidien.
הבעיה שקרתה לי היא שהאמפולה נשברה לא בחתיכה אחת ונפל לתוך השמן רסיס זכוכית שיכלתי לראות בעין שהוא שם.

באמפולות של שרינג שאני רכשתי אין נקודה, אבל טוב שזה עלה כי לא ידעתי שצריך לשבור דרכה, איישם להבא בחומרים מחברות אחרות.

שברתי כמה מאות אמפולות של חומרים וזה אף פעם לא היה כל כך קשה. אני עושה בשיטה הזאת (קישור).
אני הזמנתי עכשיו מאיביי כמה אמפולות "זולות" עם מים סטרילים כדי לנסות שיטות נוספות שהוצעו פה.
לאף אחד כאן אין ניסיון עם איזה שהוא ampoule breaker? מה שהוא שיקל קצת על החיים?

@Tom ציינתי בסוף ההודעה שהיה שימוש במחט פילטר (18G במקרה) ואמשיך להשתמש בה גם בעתיד, אמנם לא של בקטון דיקינסון כי הם יקרות מדי ככל הנראה אקנה איזה סטוק של Covidien.
הבעיה שקרתה לי היא שהאמפולה נשברה לא בחתיכה אחת ונפל לתוך השמן רסיס זכוכית שיכלתי לראות בעין שהוא שם.

אם אין לך נקודה באמפולה של השריניג שלך ידידי.... זה לא בא מבית מרקחת ואני בכלל לא סגור על השרינג שלך.
כל מה שנמכר פה בארץ מבית מרקחת מגיע עם נקודה. נ-ק-ו-ד-ה

כשאגיע הביתה, אני אעלה סרטון של איך שוברים אמפולה רפואית בידיים מבלי להסתבך.
אולי זה יעזור.

האמפולות שבסרטון ממש לא דומות בכלום לאמפולות של בית מרקחת חוץ מהאריזת קרטון שהן הגיעו בה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית