הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דילמה קטנה בנוגע לעבודה ולהשפעה שלה על אימונים

BarBibas

משתמש קבוע
1,573
1,247
נק' מוניטין:
5,883
1,573
1,247
אני כרגע בן 18 , עוד חודשיים וחצי מתגייס , מחפש לעשות הרבה כסך לפני גיוס (עד עכשיו לא עבדתי)
מצד שני אני פאוורליפטר מתחיל , מקדיש הכל לאימונים שלי והם הכי חשובים לי יותר מכל כסף
אבל מה לעשות שאני חייב לעבוד בכל מחיר , גם אם זה יפגע לי בהתאוששות

עכשיו יש לפניי 2 אפשרויות של עבודות , כל אחת מהן פוגעת בהתאוששות בצורה שונה , אני צריך עזרה באיזו לבחור , מה העבודה שהכי פחות פוגעת בהתאששות והנזק שהיא תעשה הכי קטן

עבודה 1 - מתלדק בתחנת דלק :

יתרונות - עבודה קלה , לא פיזית , משמרת 6-7 שעות , לא עובדים לילה , או בוקר מ6 בבוקר עד 1 בצהריים , או משמרת צהריים מ1-8 , אני קובע ברוב הפעמים את המשמרות ומסדר אותן לימי האימון שלי (משמרת בוקר - יום של אימון , משמרת צהריים - יום בלי אימון)

חסרונות - בימים שאני אתחיל לעבוד ב6 אצטרך לקום ב5 בערך , מה שאומר שאני אשן 5-6 שעות בלילה , אין בזה הרבה כסף (בערך 3000 בחודש במקרה הטוב) , העבודה היא ראשון-חמישי כל יום

עבודה 2 - שטיפת מכוניות :

יתרונות - עבודה מאוד כיפית , 2 חברים טובים שלי עובדים בזה ככה שהזמן עובר לי מהר , 3 פעמים בשבוע (אתאים אותם לימים ללא אימון , שני רביעי שישי) , הרבה מאוד כסף , משו ברמה של 4000+ בחודש (כשאני עובד 3 פעמים בשבוע) , אני לוקח כמה הפסקות שבא לי ומתי שבא לי , בכללי הזמן עובר שמה מאוד מהר ועבודה מהנה

חסרונות - השעות זה מ8 בבוקר עד 7 בערב , וזה עבודה די פיזית , ככה שזה יפגע בהתאוששות

השאלה מה עדיף לקחת ? עבודה שתפגע בהתאוששות מבחינת חוסר שעות שינה (דלק) , או עבודה שתפגע בהתאוששות מבחינת עבודה פיזית (שטיפת מכוניות)

שוב הכסף ממש לא חשוב לי , הכי חשוב לי זה פגיעה מינימלית באימונים , מה שהכי פחות יפגע לי בהתקדמות בכוח

מי שלא יודי, התאוששות נמדגת לפי האיכות שלה ולא הכמות. לעמוד ולהיות פעיל בזמן ימי מנוחה תתרום להתאוששות טובה יותר.

• פותח/ת השרשור
מי שלא יודי, התאוששות נמדגת לפי האיכות שלה ולא הכמות. לעמוד ולהיות פעיל בזמן ימי מנוחה תתרום להתאוששות טובה יותר.

לא חשבתי לשבת בחדר כל היום , אבל תסכים איתי שיש הבדל בין "להיות פעיל" לבין לעבוד 11 שעות רצוף בעבודה שהיא די פיזית , כשעבדתי שמה חזרתי גמור הביתה ומה שרציתי זה רק אוכל מקלחת ולישון
תוכל להמליץ לי על מה יותר טוב לי ?

ואני חשבתי שאנשים מתאמנים כדי להיות יותר שימושיים, לא פחות שימושיים...

אני לא חושב שהבנתי את הכוונה שלך , אבל אני מתאמן כדי להתחזק בצורה הכי טובה שיש , אני הייתי בתחרות אחת עד כה ומתכוון להשתתף בעוד , ואפילו בקרובה בדצמבר , בשביל זה אצטרך להתחזק כמה שאפשר ובלי לפגוע בהתאוששות
פתחתי את האשכול הזה כדי להתייעץ איתכם , אם כבר אני פוגע בהתאוששות שלי , אז לעשות את זה בצורה שהכי פחות תגרום נזק
יש לך המלצה מה יהיה יותר יעיל ?

אני לא חושב שהבנתי את הכוונה שלך , אבל אני מתאמן כדי להתחזק בצורה הכי טובה שיש , אני הייתי בתחרות אחת עד כה ומתכוון להשתתף בעוד , ואפילו בקרובה בדצמבר , בשביל זה אצטרך להתחזק כמה שאפשר ובלי לפגוע בהתאוששות
פתחתי את האשכול הזה כדי להתייעץ איתכם , אם כבר אני פוגע בהתאוששות שלי , אז לעשות את זה בצורה שהכי פחות תגרום נזק
יש לך המלצה מה יהיה יותר יעיל ?

הכוונה הייתה שאימונים הם לא שיקול בבחירת עבודה. ביום שיתחילו לשלם לך כדי שתרים, תתחיל להתעסק בדילמות כאלה.

• פותח/ת השרשור
הכוונה הייתה שאימונים הם לא שיקול בבחירת עבודה. ביום שיתחילו לשלם לך כדי שתרים, תתחיל להתעסק בדילמות כאלה.

למה לא ?
יהיה יותר טוב מבחינת התאוששות לעבוד בעבודה משרדית מאשר עבודה פיזית
שוב , אני לא לחוץ על כסף , לא אכפת לי מהמשכורת כל כך , אכפת לי שאמשיך בהתקדמות שלי באימונים ושייגרם לזה כמה שפחות נזק
בכל זאת , אני צריך לבחור עד היום בערב אחת משתי העבודות , ולרוץ איתה עד הצבא , באתי כדי לקבל ייעוץ מה הכי טוב לאימונים

למה לא ?
יהיה יותר טוב מבחינת התאוששות לעבוד בעבודה משרדית מאשר עבודה פיזית
שוב , אני לא לחוץ על כסף , לא אכפת לי מהמשכורת כל כך , אכפת לי שאמשיך בהתקדמות שלי באימונים ושייגרם לזה כמה שפחות נזק
בכל זאת , אני צריך לבחור עד היום בערב אחת משתי העבודות , ולרוץ איתה עד הצבא , באתי כדי לקבל ייעוץ מה הכי טוב לאימונים

מי אמר שעבודה משרדית יותר טובה מבחינת התאוששות? מאיפה אתה יודע מתי אתה מתאושש ומתי לא?
שוב, אתה מתאמן כדי לשפר את החיים שלך, לא כדי לבנות אותם מסביב לאימונים.

• פותח/ת השרשור
מי אמר שעבודה משרדית יותר טובה מבחינת התאוששות? מאיפה אתה יודע מתי אתה מתאושש ומתי לא?
שוב, אתה מתאמן כדי לשפר את החיים שלך, לא כדי לבנות אותם מסביב לאימונים.

אני התרגלתי כבר שהחיים שלי סובבים סביב אימונים בחצי שנה האחרונה , אוהב את זה ורוצה שזה ימשיך ככה
אפשר בבקשה תשובה רצינית לשאלה שלי ?

התשובה היא שזה לא משנה. הרבה פאורליפטרים ומשקולנים טובים עבדו ועובדים בעבודות קשות בחיים האמיתיים ואף אחד מהם לא התפרק.

אני התרגלתי כבר שהחיים שלי סובבים סביב אימונים בחצי שנה האחרונה , אוהב את זה ורוצה שזה ימשיך ככה
אפשר בבקשה תשובה רצינית לשאלה שלי ?
תשמע אני יכול להגיד לך שעבדתי בעבודה משרדית ובוא נגיד שגם משם לא הייתי יוצא מלא מרץ וכוח, לשבת יום שלם
7-8 שעות בתוך חדר עם נורת פלורסנט זה גם לא שיא הכיף. דווקא שטיפת מכוניות נשמע נחמד, אבל אתה לא יכול לוותר
על עבודה כי זה לא הולך עם אימונים, אם אנשים שיש להם משפחה, ילדים ועבודה קבועה ורצינית מצליחים להתאמן גם אתה יכול

אם תרצה לעבוד בתחנת דלק תוכל לעשות את זה אחרי הצבא אם תבחר בעבודה מועדפת.

אם לא בשביל זה לא מציע לך להתקרב לעבודה הזאת. עבודה חרא.

• פותח/ת השרשור
תשמע אני יכול להגיד לך שעבדתי בעבודה משרדית ובוא נגיד שגם משם לא הייתי יוצא מלא מרץ וכוח, לשבת יום שלם
7-8 שעות בתוך חדר עם נורת פלורסנט זה גם לא שיא הכיף. דווקא שטיפת מכוניות נשמע נחמד, אבל אתה לא יכול לוותר
על עבודה כי זה לא הולך עם אימונים, אם אנשים שיש להם משפחה, ילדים ועבודה קבועה ורצינית מצליחים להתאמן גם אתה יכול

אם תרצה לעבוד בתחנת דלק תוכל לעשות את זה אחרי הצבא אם תבחר בעבודה מועדפת.

אם לא בשביל זה לא מציע לך להתקרב לעבודה הזאת. עבודה חרא.

הבנתי , אז כנראה שאבחר בשטיפה , בימים שני רביעי שישי
שאלה קטנה , אני יודע שזה שאלה מטומטמת אבל בכל זאת ...
אני אעבוד סביב ה11 שעות , אני לא יודע כמה קלוריות להוסיף לתפריט כדי להשאר באותו מאזן , כמה לדעתכם עבודה כזו שורפת ? עוד 500 קלוריות יהיה ריאלי ?

הבנתי , אז כנראה שאבחר בשטיפה , בימים שני רביעי שישי
שאלה קטנה , אני יודע שזה שאלה מטומטמת אבל בכל זאת ...
אני אעבוד סביב ה11 שעות , אני לא יודע כמה קלוריות להוסיף לתפריט כדי להשאר באותו מאזן , כמה לדעתכם עבודה כזו שורפת ? עוד 500 קלוריות יהיה ריאלי ?
תוסיף 500 בהתחלה, תראה אם אתה עולה/יורד/נשאר באותו מצב ואז תחליט להוסיף או להוריד בהתאם למצב.

שטיפת מכוניות זו לא עבודה כזו פיזית
בסופו של דבר מהמאמץ שתוציא שם תאכל יותר, מה רע? 🍽️🥹

אל תגיע למצב שהאימונים משפיעין לך על בחירות כאלה.

עבדתי מלצרות בשעות נוראות ונתתי יופי של pr-ים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית