מגפת הבדידות

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך

oz25

משתמש משקיע
7,975
2,377
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,827
7,975
2,377
Space חולון
אני לא חושב שזה ילך וישתפר בעתיד. גם לגבי שאר הדברים שלא תורמים לחיים שלנו אבל הם חלק מהחיים המודרנים.

נו בטח בדידות, אם היו מפיגים קצת את היובש הזה שנהיה בזמן האחרון כולם היו מאושרים ושמחים

זה מאוד מזכיר לי את הסרטון הזה

מציע לכם לראות אותו יש בו אחלה מסר ומתקשר לנושא

all-this-technology-is-making-us-anti-social.jpg

זה לא כלכך רלוונטי למדינה שלנו. אם כבר אנשים כאן חברותיים מידי ברמה שהם נכנסים לך כבר לחיים...

בארצות אחרות מערביות יותר חברות היא לרוב קרה ומרוחקת יותר מבישראל וזה אולי הדבר הראשון שעולים חדשים מהמקומות הללו אומרים על הארץ.

• פותח/ת השרשור
זה לא כלכך רלוונטי למדינה שלנו. אם כבר אנשים כאן חברותיים מידי ברמה שהם נכנסים לך כבר לחיים...

בארצות אחרות מערביות יותר חברות היא לרוב קרה ומרוחקת יותר מבישראל. זה לא רלוונטי לאווירה במדינות הים תיכוניות החמות יותר.

תתפלא, אני אישית מרגיש את מה שרשום בכתבה בין אם זה בנוגע לחברים ובין אם זה כל מה שנוגע לתחום הזוגיות.

לפעמים אני מרגיש שאני צריך לשבת לחברים על הראש כדי אשכרה לעשות משו ולצאת.

זה לא מתקרב למה שקורה בארה"ב או אוסטרליה, שם כל מה שחברים עושים זה לצאת איתך. אתה לא יכול לדבר איתם על החיים והבעיות שלך בכלל ....

זה לא מתקרב למה שקורה בארה"ב או אוסטרליה, שם כל מה שחברים עושים זה לצאת איתך. אתה לא יכול לדבר איתם על החיים והבעיות שלך בכלל ....
או שאתה חי בסרט או שאתה זקן ....

כמובן שיש ויש

אני ממש לא זקן, לחבר טוב שלי יש משפחה אוסטרלית מאיזור סידני וכשבני הדודים שלו (בני +20) באו לבקר בארץ אני לא אשכח שני דברים שהם אמרו:
קודם כל שהישראליות מתנהגות בהתנשאות לעומת האוסטרליות שהן נחמדות מאוד וזורמות הרבה יותר (הן גם מטופחות הרבה יותר) ושנית כל שהם הופתעו מהאווירה של ה"חברות" והמשפחתיות פה בארץ, לדבריהם האווירה החברתית פה יותר חמה וטובה משם.

לגבי ארה"ב, בני הדודים האמריקנים שלי אמרו לי דברים דומים על החוויות שלהם מהארץ ומהמזרח התיכון (הם גם התלהבו מהאוכל), מן הסתם גם אוסטרליה וגם ארה"ב הן ארצות ענקיות אז אי אפשר להכליל, אבל מאנשים שגרו שם כל החיים קיבלתי את הרושם שבאיזורים העירוניים יותר יש תחושה מאוד גדולה של בדידות...

אני ממש לא זקן, לחבר טוב שלי יש משפחה אוסטרלית מאיזור סידני וכשבני הדודים שלו (בני +20) באו לבקר בארץ אני לא אשכח שני דברים שהם אמרו:
קודם כל שהישראליות מתנהגות בהתנשאות לעומת האוסטרליות שהן נחמדות מאוד וזורמות הרבה יותר (הן גם מטופחות הרבה יותר) ושנית כל שהם הופתעו מהאווירה של ה"חברות" והמשפחתיות פה בארץ, לדבריהם האווירה החברתית פה יותר חמה וטובה משם.

לגבי ארה"ב, בני הדודים האמריקנים שלי אמרו לי דברים דומים על החוויות שלהם מהארץ ומהמזרח התיכון (הם גם התלהבו מהאוכל), מן הסתם גם אוסטרליה וגם ארה"ב הן ארצות ענקיות אז אי אפשר להכליל, אבל מאנשים שגרו שם כל החיים קיבלתי את הרושם שבאיזורים העירוניים יותר יש תחושה מאוד גדולה של בדידות...
תלוי על איזה חלק של ארה"ב מדובר.

לאחרונה יצא מצב שהמון חברים שלי עברו לגור ביו יורק משום מה (טוב לא משום מה, זאת עיר מטורפת אבל יצא שהרבה חבר'ה שאני מכיר שלווא דווקא קשורים אחד לשני גרים שם) הרבה מהם אמרו לי שלמרות העירבוב תרבויות שם וה"קהילות היהודיות" וכל האנשים שחיים שם, הרבה פעמים הם מוצאים את עצמם לבדם.
אחד מהם חבר שלי, הוא בן של אחד הטייקונים הכי גדולים במדינה הזאת(טוב לא במדינה הזאת כי אבא שלו לא גר כבר בארץ אבל הוא ישראלי). יש לו שם דירה מטורפת במנהטן, הוא עובד בעבודה שהוא מאד נהנה ממנה - לא חסר לו כלום ועדיין הוא מתחנן כל פעם מחדש שיבואו לבקר אצלו ושיארחו לו חברה אחד החברים שלנו נסע אליו הוא תכנן להשאר חודש ובסוף נשאר חודשיים רק כי החבר המדובר פשוט לא נתן לו לעזוב.

אני בקרוב עובר לת"א ובמהלך החיפושים של הדירה יצא לי לראות כמה דירות ולשבת עם כמה דיירים- אחד היה פסיכולוג בן 40 , ישבנו ושתינו קפה והוא הסביר לי שהעיר הזאת נוטה להיות מאד "בודדת" לפעמים בגלל זה יותר קל להביא בחורות הביתה אחרי יציאות בפאבים בשכונתיים ויותר קל להכנס לקשרים עם בחורות שלווא דווקא היית יוצא איתן אם היית בסטטוס אחר, הוא אמר לי שבת"א כולם מחפשים מישהו שישן איתם בלילה

בכל מקרה, אני לא חושב שיש לזה קשר ל"התפתחות הטכנולוגית" אלא יותר ל"דינמיקה" של המקום בו אתה גר, למשל אני יכול כמעט להבטיח שבקיבוצים השונים בארץ אף אחד לא ירגיש "בודד".

מסכים עם נדב, ככל שאתה חי במקום גדול יותר לרוב הוא מנוכר יותר וכל אחד לעצמו.
שאתה ביישוב קטן, שכונה קטנה וכו' יש נטייה לשכנים להיות הרבה יותר מעורבים וחברותיים.
אני גר 22 שנה בבניין בכפ"ס, ואוטוטו ההורים עוברים לאלפי מנשה, הם כבר מכירים יותר שכנים שם (קנו דירה, משפצים אותה) מאשר ב12 דירות המסכנות שיש לנו כאן בבניין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית