הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מאגרי גליקוגן

moringolian

משתמש מתחיל
48
1
נק' מוניטין:
1
48
1
profit
כמה גרמים של פחמימה בערך יש במאגרי הגליקוגן שלנו ? כיצד ניתן לדלל אותם כמה שיותר מהר ? (למטרות חיטוב)

אין צורך לדלל באופן מכוון את מאגרי הגליקוגן. למטרות חיטוב צריך להיות בגרעון קלורי ע'י אכילה וניתן להוסיף פעילות אירובית

• פותח/ת השרשור
רוצה להגיע לקטוזיס , שהגוף ישתמש בשומן כמקור אנרגיה ולא בפחמימות בגלל זה אני רוצה לרוקן את המאגרים שהגוף יכול לקחת מהם פחמימות....

רוצה להגיע לקטוזיס , שהגוף ישתמש בשומן כמקור אנרגיה ולא בפחמימות בגלל זה אני רוצה לרוקן את המאגרים שהגוף יכול לקחת מהם פחמימות....
ריקון גליקוגן אפשר לבצע די'בקלות' ריצה בעצימות גבוהה אחרי צום למשך שעה וחצי תשאיר אותך עם מאגרי גליקוגן ריקים אבל מאוד תשושה.
הגעה לקטוזיס צריכה להתבצע ע'י הפחתת כמות הפחמימות לאורך זמן ולא ע'י מהלכים דרסטיים

אחרי שקראתי בשרשור המקביל שאת חיה מ800 קלוריות ביום, אני מהמרת שהמאגרים שלך גם כך במצוקה וריצה של שעה וחצי אחרי צום עלולה להסתיים רע במקרה שלך.

עזבי אותך ריקון גליקוגן, הימנעות מפחמימות והרעבה עצמית. זה לא כיף, זה מתיש, זה גורם נזק לאורך זמן והכי חשוב - אי אפשר להתאמן ככה.
תאכלי מה שעושה לך טוב וכמה שעושה לך טוב (גם נפשית וגם גופנית) ובעיקר מה שבריא לגוף שלך ונותן לך אנרגיות ודלק לאימונים ולשגרת החיים.

😋🍴😋🍴😋🍴 Food = Love 🍽️🥹

תאכלי מה שעושה לך טוב וכמה שעושה לך טוב (גם נפשית וגם גופנית) ובעיקר מה שבריא לגוף שלך ונותן לך אנרגיות ודלק לאימונים ולשגרת החיים.
טוב קאליסי, בואי לא נגזים. את יודעת כמה הייתי שוקלת עם הייתי חיה כך???😭
אבל תפריט מוגבל ושפוי יעשה את העבודה בלי להרוס את מסת השריר, את חילוף החומרים והשפיות...😆

טוב קאליסי, בואי לא נגזים. את יודעת כמה הייתי שוקלת עם הייתי חיה כך???😭
אבל תפריט מוגבל ושפוי יעשה את העבודה בלי להרוס את מסת השריר, את חילוף החומרים והשפיות...😆
בגלל זה כתבתי "נפשית וגופנית". צריך לאכול בצורה כזו ובמידה שתגרום לנו להרגיש טוב עם המראה שלנו ועם המצב הגופני והבריאותי שלנו.

אחרי שקראתי בשרשור המקביל שאת חיה מ800 קלוריות ביום, אני מהמרת שהמאגרים שלך גם כך במצוקה וריצה של שעה וחצי אחרי צום עלולה להסתיים רע במקרה שלך.

אבל מרטין, היא מקפידה! מה לא בסדר!? 🤦‍♂️

השאלה היא על כמה ממסת השריר את מוכנה לוותר. לשרוף שומן קל הרבה יותר מאשר לבנות שריר ובניית שריר כרוכה גם כך בהגדלת מסת השומן.
בגלל זה כתבתי "נפשית וגופנית". צריך לאכול בצורה כזו ובמידה שתגרום לנו להרגיש טוב עם המראה שלנו ועם המצב הגופני והבריאותי שלנו.
אחרי שאמרת את המשפט היפה הזה, אם נפרק אותו לתזונה ואימונים, בסופו של דבר צריך להתאים גדילה עם מאזן קלורי חיובי ושריפת שומן עם שלילי ואת צריכת הפחמימות/שומנים בהתאם. הצבת יעד כרוכה במסע שבדרך כלל מחייב הקפדה על תזונה ואימונים מתאימים בכדי להשיג את המראה. אחרת זה בדרך כלל פשוט לא עובד.
מי שאוכל מה שבא לו בדרך כלל הופך לשמן...

השאלה היא על כמה ממסת השריר את מוכנה לוותר. לשרוף שומן קל הרבה יותר מאשר לבנות שריר ובניית שריר כרוכה גם כך בהגדלת מסת השומן.

אחרי שאמרת את המשפט היפה הזה, אם נפרק אותו לתזונה ואימונים, בסופו של דבר צריך להתאים גדילה עם מאזן קלורי חיובי ושריפת שומן עם שלילי ואת צריכת הפחמימות/שומנים בהתאם. הצבת יעד כרוכה במסע שבדרך כלל מחייב הקפדה על תזונה ואימונים מתאימים בכדי להשיג את המראה. אחרת זה בדרך כלל פשוט לא עובד.
מי שאוכל מה שבא לו בדרך כלל הופך לשמן...
זה לא סותר את מה שאמרתי... 😃

למה אתה מעתיק ממני..? 😵‍💫🥊
אני לא...

מתוך מחקר תצפיתי בלתי מבוסס ושלא עומד באף קריטריון אקדמי משמעותי שערכתי, שמתי לב שהעניין במה שמכונה "שריפת שומן" גבוה הרבה יותר מאשר זה של בניית שריר. בקרב נשים זה בולט מאוד, מה שמפתיע זה שגם בקרב גברים מתאמנים זה מאוד בולט. ניתן דגש רב מאוד לאסתטיקה, שמיתרגמת למה שמכונה "חיטוב", או בעצם "שריפת שומן" וגבוה מזה שניתן לבניית שריר, כשלמעשה בניית מסת שריר איכותית היא תהליך מורכב, ארוך וקשה הרבה יותר. זה מביא למצב בו מרבית המתאמנים הם אחד משניים: קבוצת בעלי מסת השריר הגבוהה, אך גם אחוז שומן גבוה, שאסתטיקה לא מעניינת אותם וקבוצת בעלי אחוז השומן הנמוך, המחטבים תדיר, שכל שריר אצלם מובלט, אך יש להם בערך גרם ממנו.

אני לא...

מתוך מחקר תצפיתי בלתי מבוסס ושלא עומד באף קריטריון אקדמי משמעותי שערכתי, שמתי לב שהעניין במה שמכונה "שריפת שומן" גבוה הרבה יותר מאשר זה של בניית שריר. בקרב נשים זה בולט מאוד, מה שמפתיע זה שגם בקרב גברים מתאמנים זה מאוד בולט. ניתן דגש רב מאוד לאסתטיקה, שמיתרגמת למה שמכונה "חיטוב", או בעצם "שריפת שומן" וגבוה מזה שניתן לבניית שריר, כשלמעשה בניית מסת שריר איכותית היא תהליך מורכב, ארוך וקשה הרבה יותר. זה מביא למצב בו מרבית המתאמנים הם אחד משניים: קבוצת בעלי מסת השריר הגבוהה, אך גם אחוז שומן גבוה, שאסתטיקה לא מעניינת אותם וקבוצת בעלי אחוז השומן הנמוך, המחטבים תדיר, שכל שריר אצלם מובלט, אך יש להם בערך גרם ממנו.

אצלי דווקא הגוף לא מתקשה במיוחד לבנות שריר, אך באותה מידה גם מתקשה "לשרוף שומן".
הכל בסופו של דבר זה עניין של תזונה ולאו דווקא של הבדלים בין המינים...

אצלי דווקא הגוף לא מתקשה במיוחד לבנות שריר, אך באותה מידה גם מתקשה "לשרוף שומן".
הכל בסופו של דבר זה עניין של תזונה ולאו דווקא של הבדלים בין המינים...
לא כ"כ מדוייק... בכדי לשרוף שומן תדרשי לגירעון קלורי. בכדי לבנות מסת שריר לא יספיק מאזן קלורי חיובי.
מעבר לכך, ככל שהגיל עולה יכולת בניית השריר דועכת. לצערנו, ציר הזמן אינו דו-כיווני (פגיעה במסת השריר כתוצאה מדיאטה בגירעון קלורי חריף קשה יותר ויותר לשיקום כתלות בזמן).
בנוגע להבדלים בין המינים, קיים כמובן הבדל הורמונלי ניכר. למעשה שניים מהתחומים שהוא ניכר בהם יותר מכל הם בניית השריר ושריפת השומן.
ייתכן שאדם מסתפק במסת שריר דלילה או לחילופין רואה ברזון נטול מסת שריר אסתטיקה. כך הוא אינו נדרש לבניית מסת שריר ניכרת טרם מעבר לגירעון קלורי וככל שיקפיד על הגירעון או על מאזן נייטראלי ישמור על המראה.

אני לא...

זה מאוד הגיוני, לשחיף שמנמן במשקל 70 קילו עם 15%, מטרה של להגיע לקוביות במשקל 60-65 קילו היא הרבה יותר ריאלית מלהגיע ל 85 קילו.
מנגד למתאמן במשקל 85 קילו עם 25% השומן הדרך לקוביות נראית כמעט בלתי אפשרית ולכן קל יותר למצוא 'נחמה' במשקל על המוט.

@hanan
"למצוא נחמה במשקל על המוט"... אבחון יפה.
אהבתי!
😆

Back
למעלה תחתית