הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מאגרי גליקוגן

זה מאוד הגיוני, לשחיף שמנמן במשקל 70 קילו עם 15%, מטרה של להגיע לקוביות במשקל 60-65 קילו היא הרבה יותר ריאלית מלהגיע ל 85 קילו.
מנגד למתאמן במשקל 85 קילו עם 25% השומן הדרך לקוביות נראית כמעט בלתי אפשרית ולכן קל יותר למצוא 'נחמה' במשקל על המוט.

אני לא ממש מסכים איתך.
אמנם ישנה (לא מעט) נחמה במשקל על המוט, אך בכל זאת, הרבה מתאמנים מתחילים, בעיקר, לא מודעים לקושי הרב שבבניית שריר (קרי: בניית מסה, כפי שהמושג שגור כאן), לעומת הקלות היחסית שבאיבוד שומן.

נערך לאחרונה:
  • אהבתי
Reactions: Tom
אני לא ממש מסכים איתך.
אמנם ישנה (לא מעט) נחמה במשקל על המוט, אך בכל זאת, הרבה מתאמנים מתחילים, בעיקר, לא מודעים לקושי הרב שבבניית שריר (קרי: בניית מסה, כפי שהמושג שגור כאן), לעומת הקלות היחסית שבאיבוד שומן.
נכון, אבל העלייה בשומן היא תופעת לוואי בעייתית כחלק מבניית המסה. ומהווה מחסום משמעותי בפני ה'שחיפים'
אני באופן אישי אחרי תקופת מסה וחיטוב אחת (פלוס 14 קילו ומינוס 12) החלטתי שזה לא בשבילי ומעדיף להיות במסה 'נקייה'/נייטראלי

Back
למעלה תחתית