שאלה לפני ייעוץ אישי בנושא תזונה

sunshine

משתמש משקיע
2,035
1,504
היי,
אני מעוניינת להירשם לתכנית הייעוץ האישי באתר והשאלה שלי היא כזו-
אני טבעונית שלא צורכת מוצרי סויה (סויה גורמת אצלי לתת פעילות בלוטת התריס)
האם יהיה אפשרי לבנות לי תפריט חיטוב טבעוני ללא סויה ומוצריה (אדממה, טופו, חלב סויה...)?

שלום,

אילו מזונות את אוכלת כיום?

בגדול זה אפשרי. רוב התפריט יתבסס על דגן + קטניות כדי לספק ״חלבון מלא״ בתפריט היומי.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בצהריים במנה עיקרית אני אוכלת קטניות כמו גרגרי חומוס/ עדשים/ אפונה/ שעועית עם אורז וסלט.
בשאר היום אין סדר ואני אוכלת מה שמתחשק באותו רגע... דגנים עם חלב שיבולת שועל, כריך חמאת בוטנים או איזה טוסט עם גבינה צמחית (עשויה מחלבון אפונה +שמן קוקוס)... לפעמים מתדרדרת לג'אנק טבעוני כמו וופלים ושטויות. לכן חשוב לי תפריט תזונה מסודר ובריא עם כמות מספקת של חלבון. אה כן שכחתי, גם לפעמים אוכלת קבב/שווארמה שעשויים מסייטן (שזה 100% חלבון חיטה, גלוטן, לא יודעת אם כדאי מבחינה בריאותית)

כן זה אפשרי. מה שכן כנראה שיהיה פחות גיוון בתפריט מבד״כ (כי יש המון מוצרי סויה/טופו בשוק והן מגוונים את התפריט באופן דיי אינטנסיבי).
את תצטרכי גם לעזור לנו למצוא מאכלים ״חדשים״ שנוכל לגוון לך עוד את התפריט (אחרת התפריט לא ישים לאורך זמן וזו טעות של הרבה אנשי מקצוע/אנשים שעושים דיאטה אשר נצמדים לתפריט לא מגוון ו״משעמם״).

• פותח/ת השרשור
שאלה אחת נוספת- יש לי עקמת מסוג סקוליוזיס (s) ברמה בינונית. האם אתם צריכים פרטים נוספים על העקמת או שהמידע הזה מספיק לייעוץ האישי?

את צריכה להוציא אישור בריאות מרופאת המשפחה שאת כשירה להתאמן. כדאי גם לספק את המלצות האורטופד/פיזיותרפיסט במידה ויש מגבלות תנועתיות.

Back
למעלה תחתית