הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כורכומין ודלקת

• פותח/ת השרשור Dex
  • פורסם בתאריך

Dex

משתמש מתחיל
17
0
נק' מוניטין:
0
17
0
אהלן,
גלשתי לא מעט וקראתי על הנושא, המון אנשים ממליצים על כורכומין בשילוב עם פפרין,
אך לא הבנתי -

אם יש לי דלקת בכתף לצורך העניין, ואני אטול 2 גרם כורכומין ביום, כמומלץ, שהם מתנהגים כנוגדי דלקת,
איך זה פותר את המצב? אם הדלקת כביכול נוצרת מזיהום, פטריה, תנועה לא נכונה, פגיעה פיזית, חוסר איזון בין השרירים וכו'...

יש לי כורכום טהור וגם אומגה 3, ששניהם נוגדי דלקות מצוינים. אבל במקום זה עדיף שקודם תבין ממה באות לך הדלקות ותטפל בגורם לזה. אתה לא תאכל כורכום כל הדרך להבראת הכתף. מה שחשוב שתדע למה דברים קורים כדי למנוע את זה ולא להחמיר, כי יש מצבים שגם אומגה וכורכום לא יעזרו.

• פותח/ת השרשור
אז אני פשוט צריך לטפל בגורם לדלקת...
איך בדיוק הכורכומין יעזור, אם הוא לא פותר את גורם הדלקת?
למה אנשים צורכים כורכומין בתור נוגד דלקת, אם הדלקת היא גורם מתריע לבעיה כלשהי שצריך לטפל בה?

לא הבנת מה שכתבתי.
הוא עוזר והוא יכול להוריד מהכאבים ואפילו להעלים אותם.
אבל אם אתה לא תמצא מה אתה עושה לא טוב או מה לא מאוזן אצלך אתה תחזיר את זה. והגוף שלך בסופו של דבר יותר חזק מכל תוסף.

• פותח/ת השרשור
הבנתי אותך, אך אם אעביר את הכאבים - לא אוכל לדעת אם המצב השתפר או לא...
אלא אם הכאבים ממש כרוניים, ואני לא יכול לסבול את הכאב.

וואלה אני ממש כבר לא מבין מה אתה מתכוון.
בוא נסכם שוב:

-תמצא מישהו ש"מבין" או תצלם את עצמך לפורום, תראה מה אתה עושה לא טוב (גם לא בהכרח שאתה עושה משהו לא טוב)
-תנסה להסתכל על עצמך במראה ולראות אם יש לך משהו לא סטנדרטי ביציבה בכלל ובמפרק הכתף בכלל.
איפהשהו בלפחות אחד מאלה אתה תמצא את התשובה, ומשם תתגלגל באיזון\תיקון, ואתה יכול תוך כדי לקחת את התוספים כדי להקל על הכאב.

כורכום ידוע כתוסף נוגד דלקת טבעי. כמובן שהיכולות שלו מוגבלות אבל לפחות הוא לא מכניס לגוף חומרים בעייתיים אחרים שעשויים לעשות נזק כמו תרופות נוגדות דלקת.
כמו שאמר סאבזירו, חשוב לאתר את המקור לבעיה כי בלי זה, שום טיפול שמיועד לדלקת לא יעזור לטווח הארוך.
ייעוץ עם מישהו ש"מבין" זה רעיון טוב כדי לבדוק את טכניקת האימון שלך. מעבר לזה, כל אבחון שהוא, צריך להתבצע ע"י פיזיותרפיסט מוסמך בלבד, שגם יוכל להתאים לך תוכנית טיפול לפתרון הבעיה.

איתן,
פיזיותרפיסט ספורט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית