הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שילוב קרוספיט עם FBW

BlueLabel

משתמש פעיל
394
4
נק' מוניטין:
47
394
4
מרכז ספורט אונ' בן גוריון
שלום לכולם
שמעתי המון על קרוספיט ורציתי לתת ניסיון לתקופה לראות איך זה.
אני בתקופת חיטוב והאימונים שלי הם FBW + אירובי שזה נעשה באופן הבא:
יום אימון FBW, יום אירובי, יום מנוחה וככה הרוטציה חוזרת, FBW, אירובי, מנוחה
אם אני מחליף אירובי עם קרוספיט כדאי לעשות זאת יום לפני ה FBW או יום אחרי?
כאילו- FBW, קרוספיט, מנוחה
או. קרוספיט, FBW מנוחה
בכלל אם למישהו יש המלצות לסידור יותר טוב של FBW אם קרוספיט אני אשמח לשמוע
תודה מראש

P.S
יש בעיה לעשות FBW וקרוספיט באותו יום?

שאתה כותב "קרוספיט" אתה מתכוון למטקון בכלל או לאימון קרוספיט מלא (שיכול לכלול גם אימוני כוח\ג'ימנסטיקה וכו'?)
אם אתה מתכוון למטקון, תשתדל לעשות מטקונים קצת יותר ארוכים ובלי משקלים כבדים מידיי בכל מקרה המערכת המטבולית שלך תעבוד ואתה תשרוף שומן בצורה יעילה יותר.

• פותח/ת השרשור
אין לי מושג מה זה מטקון אבל אני אשאל היום (יש לי את הטלפון של מדריך הקרוספיט) או שאם מישהו מכיר את קרוספיט באר שבע ויכול לתת תשובה.
וכמו שציינת מישהו מהחדר כושר שלי שעושה קרוספיט תקופה ארוכה הסביר לי שזה הרבה יותר יעיל לחיטוב מאשר הליכונים ומכשירי אירובי וקצת חקרתי את הנושא ואפילו ראיתי פרסומת מצחיקה על זה שמעבירה את המסר הזה.

אבל מה לגבי השילוב עם FBW?
זה אפשרי?
אם זה אפשרי איך אפשר לשלב את זה בצורה יעילה?
לעשות את שניהם באותו יום?
יום FBW ואחרי זה יום קרוספיט ?
יום קרוספיט ואז אחרי זה יום FBW?

אפשרי, אני לא מכיר את הנתונים האישיים שלך.

לדעתי מה שחשוב שתשתדל לא להתאמן יותר מ5 אימונים בשבועים, תן לגוף לנוח. זה חשוב במיוחד בחיטוב

• פותח/ת השרשור
האימונים שלי כמו שהסברתי בהתחלה לא מתחלקת לפי ימים קבועים (כי שבוע לא מתחלק לי) זה הולך רוטצייה של שלושה ימים - יום אימון FBW, יום אימון אירובי, יום מנוחה ואז שוב חוזרת הרוטציה של יום FBW, יום אירובי ויום מנוחה.
מה שאני מתכנן זה להחליף את אימון האירובי (שגם ככה משעמם להיות שעה על ההליכון) לאימון קרוספיט
מה שאני דואג זה שאחרי אימון FBW (שכולל - סקווט, לחיצת חזה, חתירה, מילטרי פרס, דד ליפט, מתח ומקבילים) לעשות יום אחרי אימון קרוספיט שהבנתי שגם שם יש תרגילים מורכבים, השאלה אם זה יהיה too much והגוף לא יהיה גמור או שאולי עדיף לעשות יום אימון קרוספיט ואז יום אחרי אימון FBW?
מה שכן על מנוחה אני לא מוותר ובגלל זה יש לי יום מנוחה ברוטציית האימונים שלי.

שוב , בגלל שאתה מתאמן מתחיל כנראה שתוכל להתאושש , גם ככה המשקלים כנראה לא גבוהים והעומס על הגוף יחסית לא גדול.
אבל תקח בחשבון שההתקדמות בתוכנית עצמה ובכוח תרד משמעותית.

עקרונית אין בעיה לשלב אם אתה בסדר עם החסרונות שמניתי

• פותח/ת השרשור
אוקי מעולה רק שאלה אחרונה שדווקא עליה אני הכי מחפש תשובה
בגלל שאני לא מכיר קרוספיט וכל מי שדיבר על זה ושאלתי אותו "איך זה קרוספיט?" הוא ענה "קשה להסביר צריך לראות בשביל להבין"
אז באימונים לפי הנסיון שלך... מה עדיף יותר
לעשות יום אימון משקולות FBW במכון כושר ויום אחרי את הקרוספיט
או
יום של קרוספיט ואז יום אחרי לעשות אימון FBW במכון כושר?

אני בטוח שאין תשובה חד משמעית וזה אינדיבידואלי ומשתנה מאדם לאדם אז אני שואל מניסיון שלך והכרות שלך עם אנשים שמשלבים מכון כושר + קרוספיט... איך הם מחלקים זאת?

נערך לאחרונה:
Back
למעלה תחתית