הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה קורה כשממשיכים לתואר שני?

• פותח/ת השרשור 12344
  • פורסם בתאריך
לדעתכם העובדה שכל אדם שלישי כיום בוחר ללמוד\לומד הנדסה, לא יציף את השוק במהנדסים וישבור את התחום הזה, כמו שקרה למשפטים ועריכת דין למשל?
יכול להיות, אבל מהנדס צריך להיות בעל ידע אחרת הוא לא יחזיק מעמד במקצוע.
דר'א קשה מאוד להתקבל לעבודות אם אתה לא בוגר אוניברסיטה טובה ועם ממוצע טוב.

השוק לא יכול להיות מוצף במהנדסים, כי הנדסה זה תואר קשה שגם אם ירצו רק אחוז קטן מהאוכלוסיה מסוגל לסיים.

30 ברוטו היא משכורת ממוצעת פלוס לעובד הייטק 'אמיתי' (לא מתכנת אפליקציות באייפון)
התנאים לרוב אחלה אבל גם לא חסרים חסרונות

סתם מסקרן אותי לדעת באיזה תפקידים מדובר ומה הידע\השכלה של בעלי התפקיד...
ומה החסרונות?

השוק לא יכול להיות מוצף במהנדסים, כי הנדסה זה תואר קשה שגם אם ירצו רק אחוז קטן מהאוכלוסיה מסוגל לסיים.
זה לא מה שקורה בפועל, כולם סביבי רוצים ללמוד הנדסה, לומדים הנדסה, או עומדים לסיים הנדסה

זה נכון, אבל תאר לך שמחר איכשהו ומסיבה כלשהי המדינה תחליט שיטפלו בביקוש הגבוה למהנדסים על ידי פתיחת פקולטות להנדסה במכללות קיימות, הורדת רף הקבלה, פתיחת מכללות נוספות וכו' וכו'? (אני לא יודע כמה דבר כזה ישים, אבל אם הוסיפו אוניברסיטה באריאל למרות התנגדות חריפה אין לדעת).

אל תשכח שגם פעם השכר בעריכת דין וכלכלה היה גבוה, והיום......................................................

הרבה חבר'ה שאני מכיר עשו תואר במהלך השירות. בלי קשר, כמעט כל מי שאני מכיר מאגף המחשבים בצה"ל (גם תומכים הכי פשוטים שיש) לקחו אותם לעבודות הייטק מאד מהר (לא יודע לגביי ה"איכות" של העבודה אני יודע שכולם מצאו עבודה בשניה וחצי)

אני לא כ"כ מכיר את המסלולים בצבא כי לא הייתי בהם, אבל יש כל מיני תפקידים בצה"ל שמתעסקים בהם במחשוב שלא בהכרח הופכים אותך לגאון מצד אחד ומצד שני לא כל דבר הוא הייטק.
בתחום שלי למשל, בIT, יש הרבה בצבא שמתעסקים בVMWare, תקשורת וכל מיני דברים שמוגדרים כתשתיות מחשוב, זה לא בהכרח הייטק, בטח אם תשאל את אלכס ושאר החבר'ה כאן, גם השכר לא בדיוק מה שצוין כאן. מה שהם מדברים זה בעיקר פיתוח. אבל באופן כללי יש דרישה מאוד גבוהה לעובדים בכל דבר שקשור למחשוב\הייטק\כו'

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית