עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
ראיתי לא מזמן כתבה שלצמחים יש תאי עצבים והם חווים כאב וסטרס.
רק heads up.
גם לג'ינג'ים אין. אתה אוכל אותם?אבל אין להם נשמה, וזה מה שקובע.
גם לג'ינג'ים אין. אתה אוכל אותם?
😆 הרגת אותילא, יש להם אחוז שומן נמוך מדי.
באמת?על משקל. לעומת זאת גבינות(לבנות) מכילות לרוב 100 קלוריות ל100 גרם שזה נטו חלבון וקצת שומן רווי.
בטבורוג שאני אוכל כבר 7 שנים יש בין 2-4 גרם של פחמימה. עכשיו בלי להטעות מחישוב פשוט של ערכים:באמת?
לפניי קופסה של גבינה לבנה של טרה 5%. ל-100 גר יש 8.2 חלבון ו-4.8 פחמימות. אז בבקשה אל תטעה. פחמימות נמוכות יש בעיקר בקוטג' ובגבינות הצהובות.
וגם לגבי ברזל: לא הייתי ממליצה לאף אחד לקחת תוסף ברזל בלי לבדוק רמות בדם, כי עודף ברזל עלול לגרום להרעלה.
עודף ברזל אכן גורם להרעלה אבל שכחת להגיד שברזל כמעט ולא קיים בתפריט של צמחוניים. המלצה לגברים זה 10 מג ולנשים פי 2 מזה. אם אתה צמחוני ולא אוכל כבד,פילה,בשר אדום ומוצרי ים. אתה לא מגיע לכמות הנחוצה. פרט אם אתה אוכל קילו של גבינה..
כלומר בחורה צריכה לצרוך כמעט כוס מלאה (150 גרם) של עדשים כדי להגיע ל20 מג לפי ההמלצה. שזה 700 קלוריות רק כדי להגיע למינימום של הברזל הנחוץ? ואם זה תקופת מחזור או בחורה שעוסקת בפעילות גופנית הצורך עולה. לא נשמע לי הגיוני שמישהי תצרוך 700 מתוך 1200 קלוריות על בסיס יומי רק כדי להגיע לכמויות ברזל מומלצות.b12 אולי כמעט ולא קיים במזון מהצומח...
אבל ברזל קיים, פשוט נספג פחות טוב.
כשאני מסתכלת על תפריט רגיל לחיטוב של נשים אני רואה בעיקר חזה עוף, קוטג' , דגים... ולא חלקים פנימיים כמו כבד, שהם באמת העשירים בברזל. לא מכירה אנשים שאוכלים כבד כל יום....
ב345 קלוריות מעדשים תשיג 9.9 מג ברזל
ב377 קלוריות של חזה עוף בגריל תשיג 2.4 מג ברזל
ב381 קלוריות מסלמון תשיג 1.5 מג ברזל.
ב350 קלוריות מפילה בקר תשיג 6.1 מג ברזל.
במוצרי חלב בכלל אין מה לדבר הכמות שם שואפת ל0 והסידן פוגע בספיגה של הברזל
מהנתונים האלה אפשר להסיק שמבחינת כמות נצרכת אפשר להשיג מספיק ברזל מהצומח ולא צריך להסיק מראש שמי שצמחוני צריך תוספים.
פשוט ללכת לעשות בדיקת דם תקופתית.
מה שכן, בגלל שהוא נספג פחות טוב צריכים להקפיד לא לשתות בסמוך קפה (קפאין פוגע בספיגה) ולא לצרוך מוצרי חלב בסמוך שגם הם פוגעים בספיגה. ויטמין c תורם לספיגה כך שפלפל אדום בשילוב עם עדשים יעשה רק טוב....
ובקוטג' 5% של תנובה יש 3.75 גרם פחמימה לקופסא של 250 גרם. 26.25 גרם חלבון
בגבינה הלבנה של ה5% יש 10.75 גרם פחמימה ו23.75 גרם חלבון
אם ההפרשים האלה משמעותיים או לא זה תלוי בתפריט הכללי ובמטרה...
אם לדעתך קיים הבדל גדול בין 2 ל5 גרם פחמימה ל100 גרם... אין מה לדבר איתך.
כלומר בחורה צריכה לצרוך כמעט כוס מלאה (150 גרם) של עדשים כדי להגיע ל20 מג לפי ההמלצה. שזה 700 קלוריות רק כדי להגיע למינימום של הברזל הנחוץ? ואם זה תקופת מחזור או בחורה שעוסקת בפעילות גופנית הצורך עולה. לא נשמע לי הגיוני שמישהי תצרוך 700 מתוך 1200 קלוריות על בסיס יומי רק כדי להגיע לכמויות ברזל מומלצות.
ועוד אם אתה לוקח פקטורים כמו ספיגה בגלל קפאין,זרחן,סידן וכו אז בגלל הברזל מהצומח לא שווה כלום(אלא אם אתה מכיר מישהי שתצרוך כל יום סיר של עדשים).
יש לי מספר ידידות אנמיות וזה מאוד קל לקבל מחסור בברזל אצל נשים. במיוחד צמחוניות. אם מישהי בהריון או בזמן מחזור היא יכולה לשלש לצרוך עד 30 מג ברזל שלכל הדעות זה הרבה.
אני מסכים איתך שזה הגיוני אבל דורש הרבה ידע,התמדה וכו. בכל מקרה רוב האנשים אם כבר סופרים ערכים זה רק ערכי מאקרו(אבות מזות) ולא מיקרו(מינרלים).