הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חלבונים לצמחונים

ראיתי לא מזמן כתבה שלצמחים יש תאי עצבים והם חווים כאב וסטרס.
רק heads up.

לא, יש להם אחוז שומן נמוך מדי.
😆 הרגת אותי

לנושא סויה בישראל כמו בארה"ב היא מהונדסת גנטית(ואת זה אני אומר מניסיון). אני בעצמי תקופה מסוימת עשיתי חלב סויה מפולי סויה שזה אחד הדברים המגעילים אם לא מוסיפים סוכר.
אני צמחוני שנה- בשר פשוט מגעיל אותי בלי קשר לאידיאולוגיה או הומוניזם. טבורוג-גבינה לבנה של רוסים מקור מצוין לחלבון.
כמו שהרבה אמרו פה לנשים ובמיוחד לצמחוניות וטבעוניות מומלץ לקחת תוסף ברזל,ויטמין B12 ואבץ.
ברזל הוא סוג של MUST לצמחונים. אני אוכל קילו של גבינה לבנה ביום(אז מספיק לי) - בספק שמישהי תאכל כמות כזאת.
חוץ מזה יש לך עדשים שזה מקור מצוין לחלבון(לא מלא אבל בכמות מספקת).
מקסימום תמיד אפשר לאכול קצת חרקים בשביל החלבון 😋🍴 אם אתה לא אוכלת חיות.
כל קומבינציה של "טבעונים" שהיא אורז+חומוס,פסטה+עדשים וכו רוב הסיכוים תכיל כמויות עצומות של פחמימות ויהיה לך ממש קשה לשמור על משקל. לעומת זאת גבינות(לבנות) מכילות לרוב 100 קלוריות ל100 גרם שזה נטו חלבון וקצת שומן רווי.

אם כבר לבנות על מוצרי חלב בשביל חלבון אז עדיף קוטג'.
חלב פרה לפי דעתי צריך להעיף מהתזונה....
אמנם שנוי במחלוקת , אבל למה להסתכן.

על משקל. לעומת זאת גבינות(לבנות) מכילות לרוב 100 קלוריות ל100 גרם שזה נטו חלבון וקצת שומן רווי.
באמת?
לפניי קופסה של גבינה לבנה של טרה 5%. ל-100 גר יש 8.2 חלבון ו-4.8 פחמימות. אז בבקשה אל תטעה. פחמימות נמוכות יש בעיקר בקוטג' ובגבינות הצהובות.
וגם לגבי ברזל: לא הייתי ממליצה לאף אחד לקחת תוסף ברזל בלי לבדוק רמות בדם, כי עודף ברזל עלול לגרום להרעלה.

באמת?
לפניי קופסה של גבינה לבנה של טרה 5%. ל-100 גר יש 8.2 חלבון ו-4.8 פחמימות. אז בבקשה אל תטעה. פחמימות נמוכות יש בעיקר בקוטג' ובגבינות הצהובות.
וגם לגבי ברזל: לא הייתי ממליצה לאף אחד לקחת תוסף ברזל בלי לבדוק רמות בדם, כי עודף ברזל עלול לגרום להרעלה.
בטבורוג שאני אוכל כבר 7 שנים יש בין 2-4 גרם של פחמימה. עכשיו בלי להטעות מחישוב פשוט של ערכים:
5 גרם שומן זה 45 קלוריות. 10 גרם חלבון זה 40 קלוריות. 2 גרם פחמימה זה 8 קלוריות. ביחד יוצא 93 קלוריות.
בחישוב של גבינה לבנה(מכיל כמויות עצומות של חומר משמר- זה המוצר אולי האחרון שהייתי מכניס לתפריט מסודר, 3 שבועות בתוך תיק ועדיין לא התקלקל) - 32.8 קלוריות מחלבון 19.2 קלוריות מפחמימה ושוב 45 קלוריות משומן- 97 קלוריות סה"כ.

עודף ברזל אכן גורם להרעלה אבל שכחת להגיד שברזל כמעט ולא קיים בתפריט של צמחוניים. המלצה לגברים זה 10 מג ולנשים פי 2 מזה. אם אתה צמחוני ולא אוכל כבד,פילה,בשר אדום ומוצרי ים. אתה לא מגיע לכמות הנחוצה. פרט אם אתה אוכל קילו של גבינה..

אם לדעתך קיים הבדל גדול בין 2 ל5 גרם פחמימה ל100 גרם... אין מה לדבר איתך.

בכל דייטה דלת פחמימה אפשר להכניס גבינה לבנה. אתה לא מגרד את ה-10 גרם פחמימה מהמוצרים.
מה זה 10 גרם פחמימה? 2 כפיות סוכר? אני לא הייתי מחשיב את זה כפחמימה אלא אם הייתי על דייטה קטוגנית שזה מתחת ל30 גרם פחמימה.

עודף ברזל אכן גורם להרעלה אבל שכחת להגיד שברזל כמעט ולא קיים בתפריט של צמחוניים. המלצה לגברים זה 10 מג ולנשים פי 2 מזה. אם אתה צמחוני ולא אוכל כבד,פילה,בשר אדום ומוצרי ים. אתה לא מגיע לכמות הנחוצה. פרט אם אתה אוכל קילו של גבינה..

b12 אולי כמעט ולא קיים במזון מהצומח...
אבל ברזל קיים, פשוט נספג פחות טוב.
כשאני מסתכלת על תפריט רגיל לחיטוב של נשים אני רואה בעיקר חזה עוף, קוטג' , דגים... ולא חלקים פנימיים כמו כבד, שהם באמת העשירים בברזל. לא מכירה אנשים שאוכלים כבד כל יום....

ב345 קלוריות מעדשים תשיג 9.9 מג ברזל
ב377 קלוריות של חזה עוף בגריל תשיג 2.4 מג ברזל
ב381 קלוריות מסלמון תשיג 1.5 מג ברזל.
ב350 קלוריות מפילה בקר תשיג 6.1 מג ברזל.
במוצרי חלב בכלל אין מה לדבר הכמות שם שואפת ל0 והסידן פוגע בספיגה של הברזל

מהנתונים האלה אפשר להסיק שמבחינת כמות נצרכת אפשר להשיג מספיק ברזל מהצומח ולא צריך להסיק מראש שמי שצמחוני צריך תוספים.
פשוט ללכת לעשות בדיקת דם תקופתית.

מה שכן, בגלל שהוא נספג פחות טוב צריכים להקפיד לא לשתות בסמוך קפה (קפאין פוגע בספיגה) ולא לצרוך מוצרי חלב בסמוך שגם הם פוגעים בספיגה. ויטמין c תורם לספיגה כך שפלפל אדום בשילוב עם עדשים יעשה רק טוב....

ובקוטג' 5% של תנובה יש 3.75 גרם פחמימה לקופסא של 250 גרם. 26.25 גרם חלבון
בגבינה הלבנה של ה5% יש 10.75 גרם פחמימה ו23.75 גרם חלבון

אם ההפרשים האלה משמעותיים או לא זה תלוי בתפריט הכללי ובמטרה...

נערך לאחרונה:
b12 אולי כמעט ולא קיים במזון מהצומח...
אבל ברזל קיים, פשוט נספג פחות טוב.
כשאני מסתכלת על תפריט רגיל לחיטוב של נשים אני רואה בעיקר חזה עוף, קוטג' , דגים... ולא חלקים פנימיים כמו כבד, שהם באמת העשירים בברזל. לא מכירה אנשים שאוכלים כבד כל יום....

ב345 קלוריות מעדשים תשיג 9.9 מג ברזל
ב377 קלוריות של חזה עוף בגריל תשיג 2.4 מג ברזל
ב381 קלוריות מסלמון תשיג 1.5 מג ברזל.
ב350 קלוריות מפילה בקר תשיג 6.1 מג ברזל.
במוצרי חלב בכלל אין מה לדבר הכמות שם שואפת ל0 והסידן פוגע בספיגה של הברזל

מהנתונים האלה אפשר להסיק שמבחינת כמות נצרכת אפשר להשיג מספיק ברזל מהצומח ולא צריך להסיק מראש שמי שצמחוני צריך תוספים.
פשוט ללכת לעשות בדיקת דם תקופתית.

מה שכן, בגלל שהוא נספג פחות טוב צריכים להקפיד לא לשתות בסמוך קפה (קפאין פוגע בספיגה) ולא לצרוך מוצרי חלב בסמוך שגם הם פוגעים בספיגה. ויטמין c תורם לספיגה כך שפלפל אדום בשילוב עם עדשים יעשה רק טוב....

ובקוטג' 5% של תנובה יש 3.75 גרם פחמימה לקופסא של 250 גרם. 26.25 גרם חלבון
בגבינה הלבנה של ה5% יש 10.75 גרם פחמימה ו23.75 גרם חלבון

אם ההפרשים האלה משמעותיים או לא זה תלוי בתפריט הכללי ובמטרה...
כלומר בחורה צריכה לצרוך כמעט כוס מלאה (150 גרם) של עדשים כדי להגיע ל20 מג לפי ההמלצה. שזה 700 קלוריות רק כדי להגיע למינימום של הברזל הנחוץ? ואם זה תקופת מחזור או בחורה שעוסקת בפעילות גופנית הצורך עולה. לא נשמע לי הגיוני שמישהי תצרוך 700 מתוך 1200 קלוריות על בסיס יומי רק כדי להגיע לכמויות ברזל מומלצות.
ועוד אם אתה לוקח פקטורים כמו ספיגה בגלל קפאין,זרחן,סידן וכו אז בגלל הברזל מהצומח לא שווה כלום(אלא אם אתה מכיר מישהי שתצרוך כל יום סיר של עדשים).
יש לי מספר ידידות אנמיות וזה מאוד קל לקבל מחסור בברזל אצל נשים. במיוחד צמחוניות. אם מישהי בהריון או בזמן מחזור היא יכולה לשלש לצרוך עד 30 מג ברזל שלכל הדעות זה הרבה.
אני מסכים איתך שזה הגיוני אבל דורש הרבה ידע,התמדה וכו. בכל מקרה רוב האנשים אם כבר סופרים ערכים זה רק ערכי מאקרו(אבות מזות) ולא מיקרו(מינרלים).

אם לדעתך קיים הבדל גדול בין 2 ל5 גרם פחמימה ל100 גרם... אין מה לדבר איתך.

אתה טענת שגבינות לבנות זה נטו חלבון וקצת שומן רווי. אני מניחה שאם אתה יודע לספור, אתה יכול להבין שמוצר ש20% מהקלוריות שלו מגיע מפחמימות לא יכול להחשב כ"נטו חלבון וקצת שומן".

אתה יכול לא לדבר איתי, אני חושבת שאשרוד את זה בקלות. 🖕

כלומר בחורה צריכה לצרוך כמעט כוס מלאה (150 גרם) של עדשים כדי להגיע ל20 מג לפי ההמלצה. שזה 700 קלוריות רק כדי להגיע למינימום של הברזל הנחוץ? ואם זה תקופת מחזור או בחורה שעוסקת בפעילות גופנית הצורך עולה. לא נשמע לי הגיוני שמישהי תצרוך 700 מתוך 1200 קלוריות על בסיס יומי רק כדי להגיע לכמויות ברזל מומלצות.
ועוד אם אתה לוקח פקטורים כמו ספיגה בגלל קפאין,זרחן,סידן וכו אז בגלל הברזל מהצומח לא שווה כלום(אלא אם אתה מכיר מישהי שתצרוך כל יום סיר של עדשים).
יש לי מספר ידידות אנמיות וזה מאוד קל לקבל מחסור בברזל אצל נשים. במיוחד צמחוניות. אם מישהי בהריון או בזמן מחזור היא יכולה לשלש לצרוך עד 30 מג ברזל שלכל הדעות זה הרבה.
אני מסכים איתך שזה הגיוני אבל דורש הרבה ידע,התמדה וכו. בכל מקרה רוב האנשים אם כבר סופרים ערכים זה רק ערכי מאקרו(אבות מזות) ולא מיקרו(מינרלים).

לפי דעתי זה כן הגיוני לצרוך כמות כזו של 700 קלוריות של קטניות... במיוחד לבחורה צמחונית שאין לה דגים עוף ובשר להתבסס עליהם.
והעדשים היו רק דוגמא... גם בטחינה ועלים ירוקים ועוד דברים יש ברזל...

העניין הוא שגם תפריט ממוצע של אישה לא מגיע לערכי ברזל שאתה מדבר עליהם אלא אם כן אוכלת כל יום בשר ואיברים פנימיים כמו כבד.
רוב הבחורות שאני מכירה צורכות יותר חזה עוף שאין בו הרבה ברזל... תנסה לעשות חישוב של מ"ג ברזל ביום לפי הערכים שרשמתי בתגובה הקודמת ותראה..
אני פשוט לא אוהבת הכללות "אם את צמחונית את חייבת לקחת תוסף ברזל" קודם שתלך לעשות בדיקות דם ושתדע להקפיד על תזונה נכונה בלי קשר

Back
למעלה תחתית