"נעביר 300 אלף ישראלים לברלין. בואו לנתב"ג."

מסע לפולין נחשב? מה אם קבורה של בני משפחה?
רגע ואם אין לי פלאפון ואני עובד מגיל 15 ותמיד אהבתי את הארץ - אני יכול להתלונן? ואם אין לי טלויזיה,מיקרו וכל חרא אחר שיש לכולם.. אז אני עני? ואם החלטתי לקנות גוינטים בתיכון במקום ללמוד- אני אמור לחיות עם ההורים עד גיל 30 ולקחת משכנתא בגיל 40 ל30 שנה?
ומי אני בכלל שאני אתלונן? ברוסיה מנגבים את התחת עם ספרים תגיד תודה שיש לך עיתון מקומי זה יותר רך!
כמה נמוך אתה מוכן להוריד את הנוחות שלך כדי שהמילים "לאומנות" "ופטריוטיזם" יעלמו מהלקסיקון שלך? אולי כמה חודשים באוהל או לחיות על לחם לבן וחלב? ברוסיה אנשים חיים בעוני כי אין ברירה. בינתיים יש לך ברירה. אל תחשוב שזה תמיד יהיה כך.
לא כ"כ הבנתי למה אתה חותר...
יש לך מחשב, ואני מניחה שיש לך גם מיקרו וטלוויזיה. ופלאפון.
אה ומסע לפולין לא ממומן ע"י הממשלה, גם עליו משלמים.

מתי פעם אחרונה היית בקניון? יצאת למסעדות ולבתי הקפה? אנשים במדינה לא מפסיקים לבלות, לקנות, לנפוש בארץ ובחו"ל.
אני מתה על זה שיודעים רק להגיד כמה שיקר ורע ולהתלונן, אבל יום אחרי זה יוצאים לשופינג או טסים או עוברים לגור בתל אביב. וזה קורה כל הזמן.
אין מה לעשות, זה באופי של העם המטורלל שלנו...
מה הקשר לשחיתות?
אני אשמח אם תמנה כמה מהדברים הלא פיירים שמפריעים לך, סתם שאני אבין

ממש על קצה המזלג, אני אמנה דברים שנוגעים אליי.
אני משרת שלוש שנים בצבא לצד בנות שמשרתות שנתיים, הבנות נשארות לחתום שנה... מרוויחות בסה''כ במצטבר לפחות 50 אלף שקל. למה ?
למה נשים שמשתחררות לפנסיה בגיל 62, חוזרות לעבוד באותו מקום ? יש להן פנסיה מה עם כל הצעירים שמגיע להם מקום ?
לוחמים שיורקים דם בשביל לשמור על המדינה, וייתכן ולעולם לא יחזרו להיות מה שהיו לפני הצבא... צריכים להרוויח מספר לא מבוטל של משכורות בשביל לקנות דירה.
בנאדם דתי שמחליט להתחתן ולהתגייס ירוויח משכורת, אני חייל פשוט שרק מתגייס מרוויח משכורת רעב של 450 ש''ח.

וזה ממש על קצה המזלג.

א
לא כ"כ הבנתי למה אתה חותר...
יש לך מחשב, ואני מניחה שיש לך גם מיקרו וטלוויזיה. ופלאפון.
אה ומסע לפולין לא ממומן ע"י הממשלה, גם עליו משלמים.
אין לי פלאפון. אין לי טלויזיה ולא מיקרו. ולא אני לא "עני" כי האושר שלי נמצא במקום אחר.
מסעדות אני מבקר אולי פעם בחודש. ואני התנדבתי בקרן לרווחת ניצולי השואה אז המסע במקום לעלות לי 8 אלף - עלה לי 3 אלף אז כן הוא ממומן אם אתה יודע לאן לפנות.

נכון אנשים יוצאים לבלות, ונהנים וזה כי הם מורידים ממשהו אחר.
זה שבנאדם X נהנה ומתלונן אין כאן שום ניגוד...
אולי הבנאדם X הזה החליט השבוע להוריד ממשהו אחר על מנת שיוכל לצאת ולהנות, לצאת ולהנות ניהיה רק מותרות של הטייקונים ?

וכן אנשים עוברים לתל אביב, כי מצטער בפריפריה אין הרבה מה לחפש.
יצא לך להיות בפריפריה פעם ?
כל השקעה במשהו אחד היא למעשה ויתור על משהו אחר. ככה זה. לא הבנתי מה הקשר אבל.

ו... איו, למה לי להיות בפריפריה? חיים שם אנשים עם זנב ו3 עיניים לא?

כל השקעה במשהו אחד היא למעשה ויתור על משהו אחר. ככה זה. לא הבנתי מה הקשר אבל.

ו... איו, למה לי להיות בפריפריה? חיים שם אנשים עם זנב ו3 עיניים לא?

ברור שכל השקעה במשהו אחד על חשבון משהו אחר, וכאן נכנס הקטע של עד כמה חשובה לך מדינת דת לעומת מדינת אידאולוגיה.
אז כדאי שתבקרי בפריפריה ותביני עד כמה מספר האפשרויות כל כך קטן... ותביני שיש בתי ספר שאין אפילו 5 יחידות מתמטיקה, אנשי הפריפריה חכמים פחות מאנשי מרכז הארץ ? אני בספק.

אני אוהב את המדינה שלי, ומשרת אותה בכבוד.
אבל השינוי של המדינה שלנו צריך להיות כל כך עמוק, שאני לעיתים מטיל ספק שהוא יקרה בדור שלנו.
אולי יום אחד ארוץ לפוליטיקה בשביל לנסות לעשות שינוי.

לאון, אני ממש מצטער על המצב שאתה נמצא בו :/
גם אני רואה אנשים אחרים שפשוט נולדו לתנאים אחרים והם בחיים לא יבינו בנאדם כמוך.(חאליסי אני לא מתכוון אלייך)

ברור שכל השקעה במשהו אחד על חשבון משהו אחר, וכאן נכנס הקטע של עד כמה חשובה לך מדינת דת לעומת מדינת אידאולוגיה.
אז כדאי שתבקרי בפריפריה ותביני עד כמה מספר האפשרויות כל כך קטן... ותביני שיש בתי ספר שאין אפילו 5 יחידות מתמטיקה, אנשי הפריפריה חכמים פחות מאנשי מרכז הארץ ? אני בספק.

אבל השינוי של המדינה שלנו צריך להיות כל כך עמוק, שאני לעיתים מטיל ספק שהוא יקרה בדור שלנו.

גם אני רואה אנשים אחרים שפשוט נולדו לתנאים אחרים והם בחיים לא יבינו בנאדם כמוך.(חאליסי אני לא מתכוון אלייך)
אז הגענו להסכמה.
אני בהחלט חושבת שיש המון המון מקום להשקיע יותר בפריפריה, אם זה בדיור, במשאבים, בפיתוח, בחינוך בכלכלה ברווחה...
הבעיה שלי היא עם אנשי המרכז, מעמד הביניים האמיד יחסית, שכל מה שהם עושים כל היום זה לקרוא עיתון הארץ, להקשיב לחדשות, לקטר ולהתלונן (תוך כדי שחלקם אפילו גרים בתל אביב) ויום אחר כך כולם יוצאים לנופש ולשופינג ולמסעדות ולבתי קפה.

אז הגענו להסכמה.
אני בהחלט חושבת שיש המון המון מקום להשקיע יותר בפריפריה, אם זה בדיור, במשאבים, בפיתוח, בחינוך בכלכלה ברווחה...
הבעיה שלי היא עם אנשי המרכז, מעמד הביניים האמיד יחסית, שכל מה שהם עושים כל היום זה לקרוא עיתון הארץ, להקשיב לחדשות, לקטר ולהתלונן (תוך כדי שחלקם אפילו גרים בתל אביב) ויום אחר כך כולם יוצאים לנופש ולשופינג ולמסעדות ולבתי קפה.

נכון אבל חשוב להבין שאם בנאדם חיי טוב, לא אומר שהוא לא יכול לדרוש יותר צדק.
אני רק אומר שלבנאדם ממוצע יהיה קשה לחיות כמו שצריך בארץ.
מי יתן ויהיה שינוי 😃 כי זאת המדינה שלנו ולקח לנו המון זמן/יזע/דמעות/דם לזכות בה ולשמור עליה...

אין מה להצטער עוד מעט לימודים,מקצוע וסלמאט "לאומנות". להרבה אנשים "יש" יותר מדי בגלל זה הם יכולים לחרוץ גורלות בהרף עין.
אני חי ככה גם מסיבה כלכלית אבל לא רק. יש שיקולים. אני מעדיף להשקיע כסף במקומות הנכונים. ולא סוני,בארים,ואייפון לדעתי זה לא השקעה נכונה.
בסוף כולם יפגעו מההחלטות של הממשלה שלנו(מעמד הביניים נשחק) ואז אולי אנשים יותר יתעוררו על עצמם. אם כל האהבה שלי לים של אשדוד,לבחורות של תל אביב,לגיוון של ירושלים ולדת היהודית - אין מדינה ששווה למות למענה. לדעתי מי שחושב אחרת צריך לקבל קצת יחס "אישי" מהמוסדות שאמורים לעזור לנו(מה שבסופו מייצג את המדינה שלשמה הרבה מוכנים למות). קצת חדשות שאנשים יגידו שטוב פה יותר משם:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/631/117.html?hp=1&cat=666&loc=3
שאנשים יפחדו לעזוב את הארץ הרי תראו בחדשות(שאין להם שום אינטרס הרי הכל עיתונאות חופשית פה לא?) אומרים שיש אנטישמיות בגרמניה וככה זה בכל העולם! סיבה טובה להישאר תפרן ולהיות עבד לחרדים.

*סרקזם לא הצד החזק שלי

ספרו לי עוד על כמה קשה לחיות פה כשכל שנה בתקופת החגים נשבר שיא חדש בטיסות לחו"ל
זה לא אומר שיש לאנשים כסף, זה אומר:
1. שאם כבר אנחנו במינוס, בוא נהנה מהחיים
2. לנסוע לחו״ל עולה כ-5000 שקל לאדם לשבוע שלם (נניח, בממוצע ליעד אירופאי). את מודדת את איכות החיים של אוכלוסיה שלמה בשל היכולת שלה לנסוע לחו״ל פעם בשנה ב-5000 שקל? כשבו זמנית את מתעלמת מהעובדה שהם לא יכולים לרכוש דירה, רכב נורמלי, לשלם דלק מבלי לאבד יד ורגל, לשלם חשמל במחיר הוגן כל חודש, לשלוח את הילדים למעון מבלי למשכן את החסכונות של סבתא וסבא והרשימה עוד ארוכה.

נערך לאחרונה:
אתה לא באמת מבין איך עובד עניין המיסוי נכון?

אתה יודע כמה עולה בית ספר פרטי?

בפועל מה שייקרה זה שהעשירים ביותר יזכו לחינוך מצויין, ואלו שאין להם יזכו לדבר הכי גרוע שיכול ליהיות ואתה רק תגדיל את הפער בין השכבות ולא תתן לאנשים שיש להם פוטנציאל אבל אין להם כסף..

סתם לדוגמא מחיפוש קצר בגוגל:
http://www.mirror.co.uk/news/ampp3d/average-private-school-fees-now-4168150
אני חושב שאתה לא כ"כ מבין על מה אני מדבר.
כשיש תחרות, המחירים נופלים.
יש הרבה דרכים לממן לימודים, והמדינה יכולה לעזור במימון גם בלי משרד חינוך. משרד חינוך לא מממן כלום הוא נותן תכתיבים ומשתק תחרות.
יש סיבה מסויימת למה המדינה מגבילה אותנו- האזרחים לשאת נשק.
שום דבר לא פשוט כמו שאנשים מתארים פה, אם זה היה כך אז הכל היה מושלם.

אנחנו יכולים להתבכיין ממיליון סיבות למה המדינות הזאת חרא מכל בחינה בערך, אבל אנחנו שוכחים שאנשים נהרגו בשביל שאנחנו נוכל לשבת עכשיו על המחשב ולבכות על המצב הכלכלי של המדינה.
סתם דוגמה לזה שהלימודים זולים פה בארץ, אני לומד באחד מבתי הספר הטובים בארץ וזה עולה שם "רק" 18 אלף שקל כשבבריטניה וארה"ב בית ספר ציבורי עולה הרבה יותר.
ומה הסיבה בדיוק?
מנשק חוקי נהרגו השנה 12 אנשים, כאשר 11 מהם נהרגו מנשק ארגוני, לא מנשק פרטי.
הדבר הזה רק יחמיר אם תהפוך את הכול לפרטי
ברור..עדיף שכולנו נעמוד יחד בתור ללחם, שכולנו נהיה טפשים ביחד, שנלבש את אותם הבגדים וננשק את הרגליים לאותו מזכ"ל מפלגה.

ברור..עדיף שכולנו נעמוד יחד בתור ללחם, שכולנו נהיה טפשים ביחד, שנלבש את אותם הבגדים וננשק את הרגליים לאותו מזכ"ל מפלגה.
אז הפתרון הגאוני שלך הוא כזה:

בוא נהפוך לחינוך פרטי, וניתן לעשירים חינוך מצויין ולעניים חינוך חרא.

כרגע מה שקיים זה שכולם מקבלים בערך את אותו הדבר (בסוף כולם עוברים את אותה הבגרות).

תבחר אתה מה הפתרון ההגיוני.
וכן אנשים עוברים לתל אביב, כי מצטער בפריפריה אין הרבה מה לחפש.
תל אביב זה המקום המבוקש שיש לנו במדינה, מצטער אני לא מוכן שזה ישתנה. זה מה שמעלה ערך של עיר ומה שימשוך לכאן משקיעים חיצוניים ויעודד צמיחה כלכלית. אין לך כסף אל תגור שם.

הרבה מאוד

לא.
אבל אם אתה ללא השכלה זה הופך את הסיפור לכמעט בלתי אפשרי, ואין לי בעיה עם זה, אם לא השקעת בעצמך ובתיכון החלטת שלעשן ג'וינטים עם חברים זה יותר טוב מאשר לשבת וללמוד אז....בעיה שלך ואתה מוזמן להשלים בגרויות.

זה בדיוק העניין, ילדים בני 16 כבר טסים לחו"ל מטיילים בכל מקום קונים אופניים חשמליות אייפון יש לכל ילד בן 3 אבל אז כולם בוכים שאין להם כסף....מעניין למה

לגבי השכלה, דיברת בכלליות מדי, בגלל שמי שלא הולך ללמוד הנדסה ומשתלב אחר כך בהייטק, לא יראה כסף מהתואר שהוא עושה.
יש הצפה מטורפת בעורכי דין, כלכלנים ורואי חשבון - המשכורת והמשרות בהתאם.
אני בכלל לא מדבר על הוראה, עבודה סוציאלית, תקשורת או כל שאר התארים הלא פרקטיים האלה, שעובדים קשה 3-4 שנים כדי לסיים רק כדי לעבוד אחר כך במוקד טלפוני של בנק.
יש לי חבר שהוא בוגר תואר בביולוגיה מאוניברסיטת תל אביב, אתה מוזמן לנחש במה הוא עוסק. רמז - לא במקצוע שלו.
אז מה שאתה אומר בעצם זה מי שלא הולך להייטק שלא יתבכיין. שזה אחלה רעיון ואני תומך אבל אתה לא יכול להפוך את ישראל לסטארטאפ אחד גדול, זה לא יעבוד.

גם בתור שוטר, עובד סוציאלי, מדריך חדר כושר, מורה או נהג אוטובוס אפשר וצריך להתפרנס בכבוד.
זה מזמן לא קורה בארץ.

אז הפתרון הגאוני שלך הוא כזה:

בוא נהפוך לחינוך פרטי, וניתן לעשירים חינוך מצויין ולעניים חינוך חרא.

כרגע מה שקיים זה שכולם מקבלים בערך את אותו הדבר (בסוף כולם עוברים את אותה הבגרות).

תבחר אתה מה הפתרון ההגיוני.

תל אביב זה המקום המבוקש שיש לנו במדינה, מצטער אני לא מוכן שזה ישתנה. זה מה שמעלה ערך של עיר ומה שימשוך לכאן משקיעים חיצוניים ויעודד צמיחה כלכלית. אין לך כסף אל תגור שם.

אין בעיה שתל אביב מושקעת יותר, אבל כל האופציות הן שמה.
לא אנכס לזה עזוב...
תחשוב שאני גר בקרית גת, אין פאבים ,אין סינימה אין כלום... דברים מינימלים.

לגבי השכלה, דיברת בכלליות מדי, בגלל שמי שלא הולך ללמוד הנדסה ומשתלב אחר כך בהייטק, לא יראה כסף מהתואר שהוא עושה.
יש הצפה מטורפת בעורכי דין, כלכלנים ורואי חשבון - המשכורת והמשרות בהתאם.
אני בכלל לא מדבר על הוראה, עבודה סוציאלית, תקשורת או כל שאר התארים הלא פרקטיים האלה, שעובדים קשה 3-4 שנים כדי לסיים רק כדי לעבוד אחר כך במוקד טלפוני של בנק.
יש לי חבר שהוא בוגר תואר בביולוגיה מאוניברסיטת תל אביב, אתה מוזמן לנחש במה הוא עוסק. רמז - לא במקצוע שלו.
אז מה שאתה אומר בעצם זה מי שלא הולך להייטק שלא יתבכיין. שזה אחלה רעיון ואני תומך אבל אתה לא יכול להפוך את ישראל לסטארטאפ אחד גדול, זה לא יעבוד.
לדעתך כל האנשים בארץ שיש להם ממון כל שהוא, אפילו אם לא גדול מאוד הם מהנדסים?
לא נראלי.
ואם אתה חושב שבהנדסה תעשה כל כך הרבה כסף למה לא הלכת ללמוד הנדסה?
אין בעיה שתל אביב מושקעת יותר, אבל כל האופציות הן שמה.
איזה אופציות בידיוק על מה אתה מדבר? מי ישמע כולה עיר עם פאבים
גם בתור שוטר, עובד סוציאלי, מדריך חדר כושר, מורה או נהג אוטובוס אפשר וצריך להתפרנס בכבוד.
אני מסכים שצריך להתפרנס בכבוד, אבל לא תמיד אפשר, בסוף זה גם מאוד תלוי בבן אדם, אם הוא מוצלח הוא יתקדם יפה בכל עבודה וירוויח טוב אם לא אז לא.

אגב, כתבה שהתפרסמה היום בכלכליסט:
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3642279,00.html

ציטוט מעניין:

בניסיון לשכפל את הרעיון של פורד, הנאואר היה מאחורי הקלעים במחאת עובדי רשתות המזון המהיר בארצות הברית על העלאת שכרם, והוביל את חוק שכר המינימום בעירו, סיאטל. עוד לפני שנחקק החוק, שכר המינימום בסיאטל היה 9.32 דולר לשעה, גבוה בכמעט 30% משכר המינימום הפדרלי, וכבר אז ניכר היה שהעיר ותושביה נהנים מזה. לו ה'מחלחלים' היו צודקים, סיאטל היתה אמורה להיות מלאה מובטלים ועסקים פושטי רגל. "ובכן, 'מחלחלים', הסתכלו על הנתונים הבאים", כתב הנאואר ב"פוליטיקו": "סיאטל וסן פרנסיסקו הן שתי הערים במדינה עם השיעור הגבוה ביותר של גידול במקומות עבודה בעסקים קטנים. ואיפה שכר המינימום הכי גבוה? בסיאטל ובסן פרנסיסקו. העיר הצומחת הכי מהר באמריקה? סיאטל. 15 דולר לשעה זו לא מדיניות מסוכנת שלא נוסתה: זה להכפיל את ההשקעה באסטרטגיה שכבר מאפשרת לעיר שלנו לבעוט בישבן של העיר שלכם".

---> רק פה מביאים נבואות אפוקליפטיות על קריסת המשק אם זה יקרה. למה? כי לכל החברות העושקות כאן יש לוביים מטורפים שנעזרים בקשרי ההון-שלטון כאן לקדם ולשרוד.

ציטוט 2:
הנאואר לא מבזבז זמן על הליכה מנומסת מסביב, ותוקף ישר את הכס הקדוש של הקפיטליזם, את התל"ג. "הדרך שבה אנחנו מודדים שגשוג וצמיחה, על ידי התל"ג, היא דרך נוראית לאפיין מה שקורה בכלכלה", הוא יורה. "הרי אם אשרוף את הבית שלך זה טוב לתל"ג, כי מישהו יצטרך לתקן אותו. ואם אמצא דרך חדשה לרפא סרטן ללא קרינה או כימותרפיה, זה יהיה טוב לאנושות אבל נורא לתל"ג. זו דרך נוראית, לא הולמת ולא נכונה לחשוב על כלכלה, ומדד גרוע לשגשוג".

---> אבסורדי אבל נכון. מספרים פה שהמצב הכלכלי מצוין, דירוג האשראי גבוה, התל"ג בן זונה. לך תספר את זה למיליון עניים.

ציטוט 3:
שנים מסבירים לנו שאם ניתן לאינטל־כיל־משפחת עופר־משפחת אריסון ודומיהן עוד הטבת מס, משאב טבע או מענק במיליארדים, הם ייצרו עושר עצום שמיד יזלוג לכולנו, הנחותים בשרשרת המזון. אם להם יהיה טוב — לנו יהיה טוב. רק שאיכשהו הם סיימו כבעלים של בנק ורוב הישראלים עם מינוס בבנק.

----> שיטת השקשוקה, החמין והחרא. הבנקים כאן רושמים רווחים של מיליארד שקל בשנה, פתוחים 5 דקות ביום, משלמים למנהלים מיליונים בשנה ולעובדים הזוטרים אין מה לאכול ואין קביעות. העיקר שבמשבר הבנקים ב83 כל המשק וכל האזרחים אכלו חרא, אבל כשיש רווחים ויש המון ובכל זמן, הציבור לא רואה את זה.
וזה גם בדיוק מה שמביא את העצבים עם הטייקונים - אלה אנשים שהכניסו לכיס שלהם מיליארדים, הציבור ראה מזה בלחץ 2 שקל בפנסיה ואז כשיש קצת מיתון ולא הולך ישר רצים להסתפר כדי להתייצב, הציבור אוכל את החרא בפנסיה.

לא נראלי.

אני מסכים שצריך להתפרנס בכבוד, אבל לא תמיד אפשר, בסוף זה גם מאוד תלוי בבן אדם, אם הוא מוצלח הוא יתקדם יפה בכל עבודה וירוויח טוב אם לא אז לא.

מצטער אבל הנושא נגרר למקומות לא נכונים.
עיר של פאבים? הרגע אמרת שכולם משקיעים בה לא ?

מה שענית לsubzero112233 , על כל בנאדם מצליח שעולה בדרגה/מקבל תפקיד כמה אנשים לא קיבלו ?
בסה''כ מדברים על הבנאדם הממוצע שיוכל לחיות בכבוד, וכאן זה לא יקרה.

מה שענית לsubzero112233 , על כל בנאדם מצליח שעולה בדרגה/מקבל תפקיד כמה אנשים לא קיבלו ?
מה אתה רוצה?
שכולם יהיו רמטכ"ל?

בוא ניהיה כולנו ראש ממשלה, וביחד כולנו ניהיה מנכ"ל Microsoft ישראל ונרוויח כולנו 40K בחודש כי....מגיע לנו, אנחנו ממש רוצים.

תשקיע = תרוויח

תעשה שכונה כל החיים שלך וככה זה גם יראה.

מה אתה רוצה?
שכולם יהיו רמטכ"ל?

בוא ניהיה כולנו ראש ממשלה, וביחד כולנו ניהיה מנכ"ל Microsoft ישראל ונרוויח כולנו 40K בחודש כי....מגיע לנו, אנחנו ממש רוצים.

תשקיע = תרוויח

תעשה שכונה כל החיים שלך וככה זה גם יראה.

סליחה אבל כאן דיברת קצת שטויות,
בהנחה שכולם משקיעים האם אתה תוכל להבטיח שכל המשקיעים יחיו בכבוד ?

לא נראלי.

לא, אני סתם זרקתי דוגמא ברוח הדברים שאתה טענת.
לא למדתי הנדסה כי מה שאני יודע וחושב היום לא חשבתי בגיל יותר צעיר ובכלל זה לא רלוונטי לדיון, אני היום בIT וטוב לי מאוד מכל הבחינות, אני לא מדבר ממקום שאני עצמי מתלונן, כי אני לא, אבל אני מסתכל על המדינה ועל אקדמאים מובטלים, על עובדים סוציאלים שמגרדים את המינימום, על בוגרי משפטים שחותמים בלשכה, על בוגרי כלכלה שעובדים בשירות לקוחות.
הצלחנו להשמיד פה תחומים שלמים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית