הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"נעביר 300 אלף ישראלים לברלין. בואו לנתב"ג."

הבעיה השניה שבארץ כולם רוצים להיות בכירים, עו"ד, רו"ח, כלכלנים, מנכ"לים וכו'. אף אחד (עם שכל) לא חושב על מקצועות פשוטים - שוטר, נהג, נגר, טכנאי וכו'. כי מרוויחים שכר מעליב לרוב. כאן באוסטרליה (ברוב המדינות הסוציאליות באמת) אשכרה כל מי שעובד משרה מלאה - חי בכבוד בהחלט.

איך אתה מגדיר את זה כ"בעיה בארץ"? למה נראה לך שבכל מקום אחר בעולם, בנאדם עם שכל ויכולת צריך להסתפק בלהיות נהג כשהוא יכול להיות מהנדס/פיזיקאי/עו"ד ולעסוק במשהו שמאתגר אותו?

ב) איך שהוא יש ביקוש מטורף לדירות ומחיר הדירות עולה בגלל הביקוש הרב, יש המון דירות ואנשים גרים בהם, איך? הם לא כולם מליונרים

יש ביקוש ומחיר הדירות עולה כי יש הרבה כסף זול זמין. הריבית היום היא כמעט 0, ואנשים הם טפשים. בקרוב זה ייגמר, כמו שזה נגמר במקומות אחרים בעולם, ויהיה כיף.

מצטער אבל זה לא נכון.
זה כבר שאלה של הגדרה מה זה טוב
התשובה שלך במקרה הזה ממש לא רלוונטית, אני גם יודע לטקטק דברים ועדיין להיות מנומס, ולחכות בתור...
ובתור אחד שבא מהפריפריה? לא ההתנהגות שלי ממש לא מהווה דוגמה להתנהגות של הכלל.
לא אמרתי שלא, בסה"כ אמרתי שהיכולת לתקתק דברים היא דווקא דבר חיובי לדעתי.
סעמק איתך והסופר ציטוטים שלך. יש כמה סיבות שהפתרונות האלה, כרגע, לא מתרחשים.
שמור על שפה נורמלית, זה דיון לא מסע להשמיץ פה אף אחד. תלמד לשמוע דעות ששונות משלך בלי להתעצבן
אבל מה שקרה, כרגע הביקוש עלה, כי האוכלוסיה גדלה
הביקוש עלה בגלל הירידה בריבית במשק, הדבר הזה גורם לאנשים בעלי הממון ואנשים שמשיקיעים בבורסה להוציא את הכסף מהבנק ולהשקיע בנדלן אז מחירי הנדלן עולים בגלל ביקוש גבוהה, ובגלל העובדה שאין פועלים זרים רבים העבודה נעשית על ידי חברות גדולות שחלקן מגייסות כספים כאלו מהמדינה, מאג"חים...אבל האגחים יורדים כי...כולם רוצים להשקיע בנדלן...ככה זה כשעושים שטויות בכלכלה.

אני לא ממשיך לצטט את כולם כי כולם בסופו של דבר אומרים אותו דבר, וגם אני כבר איזה 15 הודעות אומר אותו דבר וזה ככה:

לא משנה כמה חרא כאן אני אנסה לתקן כי זאת המדינה שלי. וזהו, זה פשוט.

וכמו שאמרתי אני אישית לא אקרא לאף אחד שיורד מהארץ בוגד. אבל אם אותו אדם יתחיל להעלות פוסטים על כמה המילקי בברלין זול והודעות כמו "אנחנו נעביר 300 אלף לברלין" אז זה כבר בגידה במקום שבו גדלת והתחנכת..
זה נקרא לירוק לבור שממנו אתה שותה ועל זה אין וויכוח
שטוף מוח שאוכל את הבולשיט של "כולם בחו"ל אנטישמים ובישראל יותר בטוח." כאילו יהודים בחו"ל חטפו 5000 טילים מעל הראש, או שעיירות/כפרים שלמים של יהודים בכלל פונו בגלל "הבליץ" של הפצמ"רים והקסאמים, כפי שהיה כאן חודשיים.
לדעתך 70 שנה זה מספיק זמן בשביל לשכוח, ומי שבשבילו חודשיים זה מספיק זמן הוא שטוף מוח?
כי לפני "כל כך הרבה שנים" (70~) היו זורקים תינוקות ממגדל כשקצין נאצי למטה מתאמן על היריות שלו. פגע פגע לא פגע התינוק ימות כשיגיע לקרקע.
עכשיו השאלה מה אתה חושב.
משום מה אתה מאמין שהטילים יחזרו, אבל אנטישמיות לא. למה?
70 שנה זה מספיק לך בשבילך לשכוח?

זה כבר שאלה של הגדרה מה זה טוב

לא אמרתי שלא, בסה"כ אמרתי שהיכולת לתקתק דברים היא דווקא דבר חיובי לדעתי.

שמור על שפה נורמלית, זה דיון לא מסע להשמיץ פה אף אחד. תלמד לשמוע דעות ששונות משלך בלי להתעצבן

הביקוש עלה בגלל הירידה בריבית במשק, הדבר הזה גורם לאנשים בעלי הממון ואנשים שמשיקיעים בבורסה להוציא את הכסף מהבנק ולהשקיע בנדלן אז מחירי הנדלן עולים בגלל ביקוש גבוהה, ובגלל העובדה שאין פועלים זרים רבים העבודה נעשית על ידי חברות גדולות שחלקן מגייסות כספים כאלו מהמדינה, מאג"חים...אבל האגחים יורדים כי...כולם רוצים להשקיע בנדלן...ככה זה כשעושים שטויות בכלכלה.

אני לא ממשיך לצטט את כולם כי כולם בסופו של דבר אומרים אותו דבר, וגם אני כבר איזה 15 הודעות אומר אותו דבר וזה ככה:

לא משנה כמה חרא כאן אני אנסה לתקן כי זאת המדינה שלי. וזהו, זה פשוט.

וכמו שאמרתי אני אישית לא אקרא לאף אחד שיורד מהארץ בוגד. אבל אם אותו אדם יתחיל להעלות פוסטים על כמה המילקי בברלין זול והודעות כמו "אנחנו נעביר 300 אלף לברלין" אז זה כבר בגידה במקום שבו גדלת והתחנכת..
זה נקרא לירוק לבור שממנו אתה שותה ועל זה אין וויכוח

לדעתך 70 שנה זה מספיק זמן בשביל לשכוח, ומי שבשבילו חודשיים זה מספיק זמן הוא שטוף מוח?
כי לפני "כל כך הרבה שנים" (70~) היו זורקים תינוקות ממגדל כשקצין נאצי למטה מתאמן על היריות שלו. פגע פגע לא פגע התינוק ימות כשיגיע לקרקע.
עכשיו השאלה מה אתה חושב.
משום מה אתה מאמין שהטילים יחזרו, אבל אנטישמיות לא. למה?
70 שנה זה מספיק לך בשבילך לשכוח?

אף אחד לא שוכח, אבל במשוואה איפה ליהודים יותר בטוח כיום, התשובה היא ממש לא ישראל.

אף אחד לא שוכח, אבל במשוואה איפה ליהודים יותר בטוח כיום, התשובה היא ממש לא ישראל.
אני לא מסכים, אבל למען הדיון נגיד שזה נכון.

אז אתה אומר ככה נכון להיום פה פחות טוב משם. אבל, יש סיכוי בלתי מבוטל שיכול ליהיות ששם בעוד כמה שנים ואולי אפילו הרבה שנים, כשהדור הבא כבר יהיה שם אז יהיה ליהודים נורא וינסו להשמיד אותם.

עכשיו אתה עדיין באותה החלטה? שכולם צריכים לעזוב את הארץ? לאן הם יברחו כשדבר כזה יקרה?

מה שאמרת שקול ללהגיד, היום אני לא אוהב לחם, אז אפשר להשמיד את כל הלחם בעולם וזה לא יפריע לי.
שזה בסדר, אבל זה לעשות החלטות על סמך אני רוצה שיהיה לי טוב כאן ועכשיו ולא על מה יהיה בעתיד.

שזה אחת הבעיות העיקריות כאן בסיפור, הרצון הזה לסיפוק מיידי

אני לא מסכים, אבל למען הדיון נגיד שזה נכון.

אז אתה אומר ככה נכון להיום פה פחות טוב משם. אבל, יש סיכוי בלתי מבוטל שיכול ליהיות ששם בעוד כמה שנים ואולי אפילו הרבה שנים, כשהדור הבא כבר יהיה שם אז יהיה ליהודים נורא וינסו להשמיד אותם.

עכשיו אתה עדיין באותה החלטה? שכולם צריכים לעזוב את הארץ? לאן הם יברחו כשדבר כזה יקרה?

מה שאמרת שקול ללהגיד, היום אני לא אוהב לחם, אז אפשר להשמיד את כל הלחם בעולם וזה לא יפריע לי.
שזה בסדר, אבל זה לעשות החלטות על סמך אני רוצה שיהיה לי טוב כאן ועכשיו ולא על מה יהיה בעתיד.

שזה אחת הבעיות העיקריות כאן בסיפור, הרצון הזה לסיפוק מיידי

יש גם סיכוי לא מבוטל שבעוד כמה שנים, וממש לא בעוד דור או שניים ישראל, יחד עם כל העולם המערבי, תהיה במלחמה עם המדינה האיסלאמית (AKA דאע"ש, שזה יהיה הרבה יותר גרוע מהחמאס וגם מחיזבאללה).
ואיפה אמרתי שכולם יעזבו את הארץ? חרדים, מתנחלים, ומצביעים ממוצעים של ביבי שטוב להם עם הבוקאקי שהוא עושה עליהם מהמקפצה יותר ממוזמנים להישאר. מי שרוצה באמת לחיות ולא רק לשרוד - זכותו המלאה לעזוב. אתה אומר באירופה יש אנטישמיות,
אני אומר גם בישראל לא בדיוק חסרה גזענות בין העדות השונות, חילונים ודתיים או אפילו פלגים שונים בתוך כל אחת מתתי הקבוצות שציינתי.

יש גם סיכוי לא מבוטל שבעוד כמה שנים, וממש לא בעוד דור או שניים ישראל, יחד עם כל העולם המערבי, תהיה במלחמה עם המדינה האיסלאמית (AKA דאע"ש, שזה יהיה הרבה יותר גרוע מהחמאס וגם מחיזבאללה).
ואיפה אמרתי שכולם יעזבו את הארץ? חרדים, מתנחלים, ומצביעים ממוצעים של ביבי שטוב להם עם הבוקאקי שהוא עושה עליהם מהמקפצה יותר ממוזמנים להישאר. מי שרוצה באמת לחיות ולא רק לשרוד - זכותו המלאה לעזוב. אתה אומר באירופה יש אנטישמיות,
אני אומר גם בישראל לא בדיוק חסרה גזענות בין העדות השונות, חילונים ודתיים או אפילו פלגים שונים בתוך כל אחת מתתי הקבוצות שציינתי.
כשתפתח מלחמה מול דאעש זה כבר יהיה משהו כלל עולמי, כשהמטרות יהיו השמדת היהודים מול השמדת האיסלם הקיצוני.
במצב כזה אני לא הייתי נשאר בפריז/ברלין ושאר מדינות אירופה הכבושות.
אולי ארה"ב, אבל...אני אישית לא קופץ מהסירה כשהיא טובעת אני מנסה להציל אותה עד הסוף.

בסוף זה שאלה של השקפה, האם עדיף "לברוח" ולחיות טוב במקום שהוא לא המקום שלך. או להישאר ולהלחם על זה שהמקום שלך יהיה יותר טוב.

זה ברור לכולם איפה אני עומד ואיפה שאר המגיבים.

אני אישית לא טוען שדעה אחת טובה על אחרת, כל אחד והדעה שלו ומותר להביע אותה ואפילו רצוי, רק תמנעו מניסיון כפיה של הדעה שלכם.
כי אז אתם לא שונים מדתיים/טבעונים או שאר קיצונים אחרים

ודי נראלי שהדיון מיצה את עצמו לא? כבר התחילו פה כל מני פסים אישיים וזה מיותר.
חג שמח לכולם 😃

נתראה בוויכוח הבא 😁

לא קראתי את כל הדיון ואני גם די אובייקטיבי כי אני שונא את המצב הכלכלי במדינה אבל לא מתכוון לעזוב אותה כגרע.

אני לא יודע מה הסטטוס של כל אחד מהמגיבים בשני הצדדים פה, אבל יש משהו שרוב האנשים לא מבינים פה.

אני בן 23 אחרי שנה וחצי שהשתחררתי מהצבא בלי שום כסף ואני רוצה להתחיל ללמוד (כי ברוב חוצפתי אני רוצה תואר עד גיל 30), ההוצאות החודשיות שלי רק על אוכל הן באיזור ה1500 שקל כשאני מרוויח קצת מעל המינימום.

החודש אני מתחיל ללמוד ותוכלו להוריד את המשכורת החודשית שלי לאיזור ה1000-2000 שקל בחודש, כי לא יהיה זמן לעבוד.
תוסיפו לזה שכר דירה, לימודים וכו' ותבינו לבן אדם בגיל שלי בלי תמיכה כלכלית מההורים פשוט אין אפשרות להתקיים במדינת ישראל, -אין-.

אחרי 4 שנים של לימודים שאותם אסיים עם מינוס, אצטרך להתחיל לעבוד בשביל לחסוך מליון (~?) שקל לדירה, דבר שלא באמת יקרה, מה שיאלץ אותי לעבוד כמה שיותר, לחיות כמה שפחות, רק בשביל שיהיה לי איפה לגור ומה לאכול.

אז לי יש תמיכה כלכלית מההורים, אבל למי שאין, אני לא אתפלא אם הוא בוחר לעזוב את כל החרא הזה.

דרך אגב, כל זה מבלי לציין את המצב הבטחוני פה, שגרוע רק בגלל מדיניות חוץ רופסת ותו לא.

נערך לאחרונה:
לא קראתי את כל הדיון ואני גם די אובייקטיבי כי אני שונא את המצב הכלכלי במדינה אבל לא מתכוון לעזוב אותה כגרע.

אני לא יודע מה הסטטוס של כל אחד מהמגיבים בשני הצדדים פה, אבל יש משהו שרוב האנשים לא מבינים פה.

אני בן 23 אחרי שנה וחצי שהשתחררתי מהצבא בלי שום כסף ואני רוצה להתחיל ללמוד (כי ברוב חוצפתי אני רוצה תואר עד גיל 30), ההוצאות החודשיות שלי רק על אוכל הן באיזור ה1500 שקל כשאני מרוויח קצת מעל המינימום.

החודש אני מתחיל ללמוד ותוכלו להוריד את המשכורת החודשית שלי לאיזור ה1000-2000 שקל בחודש, כי לא יהיה זמן לעבוד.
תוסיפו לזה שכר דירה, לימודים וכו' ותבינו לבן אדם בגיל שלי בלי תמיכה כלכלית מההורים פשוט אין אפשרות להתקיים במדינת ישראל, -אין-.

אחרי 4 שנים של לימודים שאותם אסיים עם מינוס, אצטרך להתחיל לעבוד בשביל לחסוך מליון (~?) שקל לדירה, דבר שלא באמת יקרה, מה שיאלץ אותי לעבוד כמה שיותר, לחיות כמה שפחות, רק בשביל שיהיה לי איפה לגור ומה לאכול.

אז לי יש תמיכה כלכלית מההורים, אבל למי שאין, אני לא אתפלא אם הוא בוחר לעזוב את כל החרא הזה.

דרך אגב, כל זה מבלי לציין את המצב הבטחוני פה, שגרוע רק בגלל מדיניות חוץ רופסת ותו לא.
אחרי כל זה. אתה עדיין רוצה להשאר פה ?

כולם רוצים להיות מנהלים, אבל לא כולם באמת יכולים. הרי זה ברור שיש פחות מנהלים מאנשים שכפופים לו, כל אחד חושב שהוא יכול להיות בכיר ובסוף אחרי תואר הוא מתבזה בעבודה ב5000 לחודש שאני בתור ברמן הרווחתי יותר, אבל היי, יש לו תואר!

אוסטרליה דוגמא טובה, משפחות לא לוחצות לכל אחד להיות מהנדס מכונות, העבודות הפשוטות מתגמלות ואנשים חיים מהן טוב אז אין סיבה להתאבד על מקצועות משוגעים. במקרה דיברתי עם אבא של ארוסתי, מנכ"ל של חברת שילוח (לוגיסטיקה, יבוא/יצוא וכו') הוא אמר מאז שהוא התחיל במקצוע ב1973 הוא לא השתנה, אז למה לעזאזל פתאום צריך לזה תואר. פעם היית מתחיל בלי נסיון והכל היה טוב, היום לכל חרטא אנשים עושים תואר ולא באמת צריך. תואר זו השכלה ולא הכשרה ואנשים לא מבינים את זה.

כולם רוצים להיות מנהלים, אבל לא כולם באמת יכולים. הרי זה ברור שיש פחות מנהלים מאנשים שכפופים לו, כל אחד חושב שהוא יכול להיות בכיר ובסוף אחרי תואר הוא מתבזה בעבודה ב5000 לחודש שאני בתור ברמן הרווחתי יותר, אבל היי, יש לו תואר!

אוסטרליה דוגמא טובה, משפחות לא לוחצות לכל אחד להיות מהנדס מכונות, העבודות הפשוטות מתגמלות ואנשים חיים מהן טוב אז אין סיבה להתאבד על מקצועות משוגעים. במקרה דיברתי עם אבא של ארוסתי, מנכ"ל של חברת שילוח (לוגיסטיקה, יבוא/יצוא וכו') הוא אמר מאז שהוא התחיל במקצוע ב1973 הוא לא השתנה, אז למה לעזאזל פתאום צריך לזה תואר. פעם היית מתחיל בלי נסיון והכל היה טוב, היום לכל חרטא אנשים עושים תואר ולא באמת צריך. תואר זו השכלה ולא הכשרה ואנשים לא מבינים את זה.

זה גם מה שאני אומר להורים שלי.

היום בשביל להתקבל לכל עבודה זניחה אתה צריך לעבור מסכת ייסורים בדמות ימי סימולציות, דינמיקות קבוצתיות ומבחנים שונים,

כאילו אתה נבחן להיות המנכ"ל של אותה חברה.

אתה בכלל מודע מה התפקיד של האינטרנט בעולם? אתה באמת לא מבין שהדבר הזה פוגע בעסקים ואנשים פרטיים בצורה משמעותית? אתה לא קולט שזה פוגע בהתקדמות של המדינה?
המהירות הממוצעת באוסטרליה היא 8 מגה ביט/שנייה. בישראל 30-50 כנראה. אין להם דבר כזה 100MB/S שם, פה כמעט בכל מקום בארץ יש.
בשביל אינטרנט ממש בסיסי אתה משלם סכומי עתק. מגבילים לך את הגלישה באינטרנט. פחות פיראטיות -> יותר כסף על מוצרים אחרים. חברות אינטרנט שמנסות להיפתח נסגרות כי החברות הקיימות, כמו שאמרתי, משלמות לדיפלומטים ולא נותנים לאף אחד להציע שירות הוגן לאזרח.
האינטרנט משמש לכל כך הרבה דברים היום וזה מוצר בסיסי וחשוב.
אבל אתה יודע מה? עזוב הכל. נגיד שזה לא פוגע בכלום. עדיין יש פה מונופול מושחת שמונע על ידי שחיטות ושוחד מחברות מתחרות לקום, דופק את האזרח עם מצרך מאוד מבוקש וקשה מאוד עד בלתי אפשרי להפיל אותו.
מה התפקיד של האינטרנט בעולם אחי??
צודק, 100 מגה זה מוצר צריכה בסיסי.
אתה צריך ללמוד את המשמעות של המילה "דיפלומט" ולהבין שהלוואי על ישראל כמה ספקי אינטרנט מושחתים מאשר מה שקורה בה היום.

מה התפקיד של האינטרנט בעולם אחי??
צודק, 100 מגה זה מוצר צריכה בסיסי.
אתה צריך ללמוד את המשמעות של המילה "דיפלומט" ולהבין שהלוואי על ישראל כמה ספקי אינטרנט מושחתים מאשר מה שקורה בה היום.
ברור שהמצב באוסטרליה עדיף, אבל כשהמון מהעסקים מבוססים על אינטרנט וצריכים אותו, כשזה מפחית את הפיראטיות->אתה משלם יותר, וכשרוב התשלומים היום (מיסים, חשמל, מים וכו') הם באינטרנט זה כן חשוב.
אוסטרליה עדיפה בהרבה מישראל ובכל זאת זו בעיה לא קטנה בה.

יש ביקוש ומחיר הדירות עולה כי יש הרבה כסף זול זמין. הריבית היום היא כמעט 0, ואנשים הם טפשים. בקרוב זה ייגמר, כמו שזה נגמר במקומות אחרים בעולם, ויהיה כיף.

אל תשכח שב"מקומות אחרים" יש יותר שטחים לבנות עליהם \ תחבורה ציבורית יותר נוחה וגם "אורח חיים" שמאפשר אותה.

מצד שני, כאשר אנשים יתחילו לאבד את הבתים לבנקים -> הבנקים ייתקעו עם המון בתים שהם חייבים למכור והיצע גדול זה יהיה הצעד הראשון ל"פיצוץ הבועה" ואתה צודק ריבית משפיעה על הנדל"ן גם כן.

אל תשכח שב"מקומות אחרים" יש יותר שטחים לבנות עליהם \ תחבורה ציבורית יותר נוחה וגם "אורח חיים" שמאפשר אותה.

נכון, זה שכאן אין את כל זה גם כנראה משפיע, אבל לא חושב שזה העיקר.

נכון, זה שכאן אין את כל זה גם כנראה משפיע, אבל לא חושב שזה העיקר.

אני גם לא חושב שזה העיקר, בגלל זה רשמתי את העניין עם הבנקים. לדעתי מה שייקרה פה זה שהחבר'ה לא יצליחו לשלם את המשכנתאות -> הבנקים יקחו את הבתים -> יימכרו אותם יחסית בזול ולכן המחירים של כל שאר הבתים יירדו -> אחרי 4 שנים בערך שוב תגמר כל ההיצע במרכז ושוב תתחיל בועה מחדש...

מצד שני, כאשר אנשים יתחילו לאבד את הבתים לבנקים -> הבנקים ייתקעו עם המון בתים שהם חייבים למכור והיצע גדול זה יהיה הצעד הראשון ל"פיצוץ הבועה" ואתה צודק ריבית משפיעה על הנדל"ן גם כן.
מצטערת לאכזב אותך מי שמנהל כאן את ה"בועה" זו הממשלה ולכן הסיכוי שהיא תתפוצץ שואף לאפס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית