"נעביר 300 אלף ישראלים לברלין. בואו לנתב"ג."

נחמד לדעת!
אין לי שום קרבה לדת ולגור בישראל לא ממש עושה לי את זה מבחינה דתית ככה שכל הקטע של "מדינת היהודים" או "בית ליהודים" לא מדבר אליי, מבחינה דתית אין לי ממש סיבה להשאר. ולגבי שואה שנייה או "מרכזי גז עדכניים"- לא נראה לי שדבר בסגנון יקרה שוב, וזה גם תלוי מאוד לאן אבחר לעבור
את מדברת שטויות...

במדינה מציעה לי את ההצעה האולטימטיבית. בית לעם היהודי. לכן, למרות שיש הרבה קלקולים ולמרות שלפעמים צריך להביא את הכסף ממקום אחר ולהנות מהאפשרות להרגיש אקלקטיים, לא כדאי לשכוח את מה שהמדינה מציעה.
אתה לא תקבל את ההצעה הזאת באוסטרליה או בשבדיה...
זה אמור להיות יתרון??

אגב חזרתי לא מזמן משכונה סופר מוסלמית כאן, לא יצא לי לראות מוסלמים כל כך אדוקים (תלבושות וכו') בארץ.

תופתעו לשמוע ששרדתי.

אגב חזרתי לא מזמן משכונה סופר מוסלמית כאן, לא יצא לי לראות מוסלמים כל כך אדוקים (תלבושות וכו') בארץ.

תופתעו לשמוע ששרדתי.

תכנס לשם עם חולצה עם מגן דוד , תדווח מה היה

בואו נסכם את כל עינין האנטישמיות ופחד מהיותנו יהודיים בזה שאם לא תסתובבו עם חולצה שכתוב idf או מגן דוד, לא תלכו אם שרשרת עם מגן דוד, ותצעקו שאתם יהודים או מישראל אף אחד לא ידע. לא כתוב לנו יהודים על המצח.
ואם שואלים מאיפה אתם תמיד אפשר לשקר או להתחמק מתשובה. ואני אומר את זה כאחד שגר בחול.

אופיר רשם "הייתי בשכונה מוסלמית, לא קרה לי כלום" כאילו הכל טוב, יש שלום עולמי כולם חיים בכיף.
בטח שלא קרה לו כלום כי הוא נראה שוודי. אבל אם הוא יידעו את מוצאו כנראה שהוא לא יוכל לעבור שם כל כך בשלום מה שהופך גם איזורים באוסטרליה הרחוקה למסוכנים ליהודים.

אופיר רשם "הייתי בשכונה מוסלמית, לא קרה לי כלום" כאילו הכל טוב, יש שלום עולמי כולם חיים בכיף.
בטח שלא קרה לו כלום כי הוא נראה שוודי. אבל אם הוא יידעו את מוצאו כנראה שהוא לא יוכל לעבור שם כל כך בשלום מה שהופך גם איזורים באוסטרליה הרחוקה למסוכנים ליהודים.

גם במדינתנו הקטנה, יש מקומות שאתה לא יכול להסתובב עם מגן דוד, או להיכנס אליהם בכלל...
אז ?

למה לא, גרת ב2 המקומות?

לא , מעולם לא עזבתי את ישראל.
אבל אני יכול הלגיד לך שלהיות בקרית גת, ולהיות בתל אביב . זה גם שונה ו... ?

האשכול הזה איבד מעצמו, אני אחזור על מה שרשמתי עוד קודם באשכול.
אני אוהב את המדינה, וכנראה שגם אשאר בה...
אני מאמין שכל מגיבי הפוסט ש"יוצאים" נגד המדינה גם אוהבים אותה.
אבל עם כל האהבה אי אפשר להיות עיוורים למה שקורה כאן.
אנשים שגדלו,חונכו,חוו חוויות במדינה... המשפחה שלהם במדינה ובכל זאת עוזבים. זה לא סתם...

לא , מעולם לא עזבתי את ישראל.
אבל אני יכול הלגיד לך שלהיות בקרית גת, ולהיות בתל אביב . זה גם שונה ו... ?

האשכול הזה איבד מעצמו, אני אחזור על מה שרשמתי עוד קודם באשכול.
אני אוהב את המדינה, וכנראה שגם אשאר בה...
אני מאמין שכל מגיבי הפוסט ש"יוצאים" נגד המדינה גם אוהבים אותה.
אבל עם כל האהבה אי אפשר להיות עיוורים למה שקורה כאן.
אנשים שגדלו,חונכו,חוו חוויות במדינה... המשפחה שלהם במדינה ובכל זאת עוזבים. זה לא סתם...

גרת בת"א? איך אתה יודע שזה שונה?

גרת בת"א? איך אתה יודע שזה שונה?

תגדיר לגור ?
אני מבלה שם את רוב היום שלי...

חוץ מזה שוני היא מילה גדולה מאוד...
לאן אתה חותר? שטוב במדינה ושצריך להישאר בכל מחיר? כנראה שהרבה חולקים עלייך כי הקמפיין של ברלין תפס תאוצה...
והמחאה שהייתה לפני שלוש שנים כללה בתוכה מאות אלפי אנשים.

תגדיר לגור ?
אני מבלה שם את רוב היום שלי...

חוץ מזה שוני היא מילה גדולה מאוד...
לאן אתה חותר? שטוב במדינה ושצריך להישאר בכל מחיר? כנראה שהרבה חולקים עלייך כי הקמפיין של ברלין תפס תאוצה...
והמחאה שהייתה לפני שלוש שנים כללה בתוכה מאות אלפי אנשים.

אני חותר לזה שאם לא התנסת בלגור במקום מסויים, או בדרך מסויימת הכל ספקולציות לחלק טוב בברלין ולחלק טוב בארץ. לחלק רע בברלין ולחלק טוב בארץ ולחלק רע בארץ וטוב בברלין.
זה דבר שמשתנה באלף ואחד דברים וזה שאת עם דרכון ישראלי אפילו מקשה עליך לחיות בחו"ל עוד יותר.

אני חותר לזה שאם לא התנסת בלגור במקום מסויים, או בדרך מסויימת הכל ספקולציות לחלק טוב בברלין ולחלק טוב בארץ. לחלק רע בברלין ולחלק טוב בארץ ולחלק רע בארץ וטוב בברלין.
זה דבר שמשתנה באלף ואחד דברים וזה שאת עם דרכון ישראלי אפילו מקשה עליך לחיות בחו"ל עוד יותר.

נכון,אני לא יכול להעיד על עצמי...
זה כמו שאני לא יכול להגיד שכדור הארץ הוא עגול אם לא יצאתי ממנו?
יש הוכחות, יש אנשים שהיו שם...
יש לי משפחה בחו''ל שלא חזרה לארץ עם כל הקושי של להיות רחוקים מהמשפחה.

ברור שלחלק יהיה טוב שם ולחלק טוב פה... אבל זאת עובדה שבארץ הכל קשה. ובוא תגיד לי איך חייל שהרגע השתחרר ללא עזרה כלכלית מהמשפחה... בחור ממוצע מבחינת שכל ויכולות חברתיות (כולל פרוטקציות), רואה את עצמו מתקדם בכבוד, ומקים משפחה וקונה דירה.(זהו שלא)

אנשים צריכים להתעורר, המחירים שיש כאן הם לא דבר נורמלי.
כמו שפלאפון לפני 6-7 שנים עלה 1000 ש''ח לחודש למשפחה, שהיום 200 שקל זה כבר מוגזם.

נכון,אני לא יכול להעיד על עצמי...
זה כמו שאני לא יכול להגיד שכדור הארץ הוא עגול אם לא יצאתי ממנו?
יש הוכחות, יש אנשים שהיו שם...
יש לי משפחה בחו''ל שלא חזרה לארץ עם כל הקושי של להיות רחוקים מהמשפחה.

ברור שלחלק יהיה טוב שם ולחלק טוב פה... אבל זאת עובדה שבארץ הכל קשה. ובוא תגיד לי איך חייל שהרגע השתחרר ללא עזרה כלכלית מהמשפחה... בחור ממוצע מבחינת שכל ויכולות חברתיות (כולל פרוטקציות), רואה את עצמו מתקדם בכבוד, ומקים משפחה וקונה דירה.(זהו שלא)

אנשים צריכים להתעורר, המחירים שיש כאן הם לא דבר נורמלי.
כמו שפלאפון לפני 6-7 שנים עלה 1000 ש''ח לחודש למשפחה, שהיום 200 שקל זה כבר מוגזם.

אני אסביר לך איך, במקום לטוס לטיול של 60-100 אלף ש"ח הוא יכול לחסוך עוד שנתיים ולקנות דירה נגיד, הכל עניין של סדר עדיפיות אנשים חיים פה כאילו הם מליונרים ועובדים כמו בטלנים, אני יודע אני גר בת"א ואני מכיר טוב טוב את האוכלוסיה שם. לבכות זה קל, לעבוד קשה פחות...

אני אסביר לך איך, במקום לטוס לטיול של 60-100 אלף ש"ח הוא יכול לחסוך עוד שנתיים ולקנות דירה נגיד, הכל עניין של סדר עדיפיות אנשים חיים פה כאילו הם מליונרים ועובדים כמו בטלנים, אני יודע אני גר בת"א ואני מכיר טוב טוב את האוכלוסיה שם. לבכות זה קל, לעבוד קשה פחות...

אני ממש לא מסכים איתך, דירה עולה 1.5 מיליון, שבחו''ל עולה חצי מיליון.
בנאדם נתן שלוש שנים מעצמו בצבא, ורוצה לטוס לחו''ל אז הוא צריך ישר לחשוב על דירה?
מעניין אם היינו מקבלים שכר מינימום בצבא אם הייתה את הבעיה הזאת(סתם נושא למחשבה)...
שום דבר לא מצדיק את מחירי הדירות וזהו(זה קצה המזלג לחלוטין)

לאנשים מותר לצאת ולטייל ולחיות... ולכן הם מעדיפים לעבור למקום אחר שיאפשר את זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית