"נעביר 300 אלף ישראלים לברלין. בואו לנתב"ג."

.... מה המחאות האלה יעזרו? המחאה החברתית הגדולה שהייתה לפני כמה שנים למשל. הדבר הכי משמעותי שהיא שינתה זה את איכות החיים של סתיו שפיר והליצן השני. שניהם עכשיו יושבים בכנסת.
מחאות ומהפכות לא באמת עזרו אף פעם. מה שיעזור זה שאם 300 אלף ישראלים ירדו מהארץ מבלי לעשות רעש. בשקט.
במקום הרעש של "מילקי בברלין יותר זול!!!" שלא עוזר בכלום אנשים יכולים פשוט לשתוק, ושבוע אחד פשוט לא לקנות מילקי. מבלי לתת הסברים ובלי לעלות פוסטים מפגרים לפייסבוק. זה יכאב בכיס הרבה הרבה יותר.

אני לא מבין למה משתמשים בהגדרה של בריחה כמשדברים על לרדת מהארץ.
כיום אנשים עוברים ממדינה למדינה כל יום, לכל קצוות העולם..אבל כשישראלים עוברים למדינה אחרת אז אומרים שהם בורחים- זה מפגר
זה כמו שאני אעבור מב"ש לת"א, למה לא יגידו שאני בורח? הרי אני נוטש את הפריפריה ועובר למרכז. אני הרי אמור להישאר בפריפריה ולאכול חרא עם שוק עבודה מצומצם כי גרתי פה מגיל צעיר, לא? (לא שאני מתלונן על ב"ש)

הכל עיניין של סדר עדיפיות, מי שמחליט שגרמניה יותר טובה לו כרגע מישראל אז שילך, מה רע בזה?
יש הרבה עולים שמגיעים לישראל ואני בטוח שלא אומרים שהם "בורחים"

עשו מכל העיניין הזה סיפור כזה גדול שרק בישראל יכולים לנפח את זה ככה..
אי אפשר להכריח אנשים להישאר בגלל העבר הקשה של ישראל, או בגלל איך היא מיוחצנת בעולם, רדו מזה.

נערך לאחרונה:
אני לא מבין למה משתמשים בהגדרה של בריחה כמשדברים על לרדת מהארץ.
כיום אנשים עוברים ממדינה למדינה כל יום, לכל קצוות העולם..אבל כשישראלים עוברים למדינה אחרת אז אומרים שהם בורחים- זה מפגר
זה כמו שאני אעבור מב"ש לת"א, למה לא יגידו שאני בורח? הרי אני נוטש את הפריפריה ועובר למרכז. אני הרי אמור להישאר בפריפריה ולאכול חרא עם שוק עבודה מצומצם כי גרתי פה מגיל צעיר, לא? (לא שאני מתלונן על ב"ש)

הכל עיניין של סדר עדיפיות, מי שמחליט שגרמניה יותר טובה לו כרגע מישראל אז שילך, מה רע בזה?
יש הרבה עולים שמגיעים לישראל ואני בטוח שלא אומרים שהם "בורחים"

עשו מכל העיניין הזה סיפור כזה גדול שרק בישראל יכולים לנפח את זה ככה..
אי אפשר להכריח אנשים להישאר בגלל העבר הקשה של ישראל, או בגלל שאיך היא מיוחצנת בעולם, רדו מזה.

יש הרבה בדבריך...
אתה גלשת באותה תקופה גם בELSF לא ? ועברת להולנד אם אני לא טועה.

כן עברתי להולנד וחזרתי לישראל לעשות צבא, לפני שנה השתחררתי.

פאק, איזה מזמן זה היה חחח...
היית חבר של סנדריק.
המשכת להתאמן מאז? או שהפסקת?
אתה בקשר עם האנשים שהיו שם או לפחות עם חלקם ?

פאק, איזה מזמן זה היה חחח...
היית חבר של סנדריק.
המשכת להתאמן מאז? או שהפסקת?
אתה בקשר עם האנשים שהיו שם או לפחות עם חלקם ?

ממשיך להתאמן אבל הרבה פחות, אני בקשר עם ממש מעט מהם.
מה השם משתמש שלך שם?

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1087025&sid=126

יוזם מחאת המילקי: "מאחוריי אין אף אחד. תחקרו את מי שהפך קניית דירה לבלתי אפשרית"

במשך שבועיים סירב נאור נרקיס בן ה-25 לחשוף את שמו. כעת, אחרי שהסעיר מדינה שלמה הוא מתראיין לראשונה. דוחה את הטענות על אינטרסים מאחורי המחאה, מספר על החיים הנוחים בברלין ותוקף את המבקרים. "הבוגדים האמיתיים בישראל הם אלה שמסכנים את הקיום של הדורות הבאים"

לגבי יוזם המחאה... שמעתי שהוא מתכנן לחזור לארץ. זה נכון? כי אם כן, מה קרה פתאום? אבל אני לא בטוח לגבי זה.

לגבי יוזם המחאה... שמעתי שהוא מתכנן לחזור לארץ. זה נכון? כי אם כן, מה קרה פתאום? אבל אני לא בטוח לגבי זה.

יש בתוך הכתבה שהבאתי וידאו עם ראיון שבו הוא עונה בדיוק על השאלה הזאת.

אף אחד מאיתנו לא רוצה לעזוב לתמיד את המדינה, כולנו אוהבים את המדינה ורוצים לחיות כאן כמו בני אדם זה הכל. זה יותר מדי לבקש לחיות כאן כמו בנאדם ולשלם על מוצרים הרבה מעבר על מה שהם שווים כי יותר מ-50% מהכסף הולך למיסים למדינה ?

יש בתוך הכתבה שהבאתי וידאו עם ראיון שבו הוא עונה בדיוק על השאלה הזאת.

אף אחד מאיתנו לא רוצה לעזוב לתמיד את המדינה, כולנו אוהבים את המדינה ורוצים לחיות כאן כמו בני אדם זה הכל. זה יותר מדי לבקש לחיות כאן כמו בנאדם ולשלם על מוצרים הרבה מעבר על מה שהם שווים כי יותר מ-50% מהכסף הולך למיסים למדינה ?

הוא יכול לעשות מה שבא לו.. זה לא העניין. למען האמת לא אכפת לי למה הוא חוזר או לא חוזר. כל אחד והסיבות שלו. העניין הוא שכמה מהיוזמים של המחאה המאוד גדולה שהייתה כאן עכשיו יושבים בכנסת ולא באמת שינו שום דבר.
המחאה הזאת גם לא תשנה כלום, אולי גם במקרה שלו היא תשנה את לו את מקום העבודה.
לכן אני די חשדן כלפיו.

זה שהמדינה היא סמרטוט אני מסכים.. אבל אני לא מסכים עם הגישה של מגיע לי ותנו לי. לא שמעתי אף מפגין אחד עד היום אומר משהו בסגנון של "וואי יש מצב שכמה החלטות בחיים שלי אולי לא היו החלטות נכונות".

אני מאמין שלמי שממש טוב בברלין גם היה לו יחסית טוב כאן.

הוא יכול לעשות מה שבא לו.. זה לא העניין. למען האמת לא אכפת לי למה הוא חוזר או לא חוזר. כל אחד והסיבות שלו. העניין הוא שכמה מהיוזמים של המחאה המאוד גדולה שהייתה כאן עכשיו יושבים בכנסת ולא באמת שינו שום דבר.
המחאה הזאת גם לא תשנה כלום, אולי גם במקרה שלו היא תשנה את לו את מקום העבודה.
לכן אני די חשדן כלפיו.

זה שהמדינה היא סמרטוט אני מסכים.. אבל אני לא מסכים עם הגישה של מגיע לי ותנו לי. לא שמעתי אף מפגין אחד עד היום אומר משהו בסגנון של "וואי יש מצב שכמה החלטות בחיים שלי אולי לא היו החלטות נכונות".

אני מאמין שלמי שממש טוב בברלין גם היה לו יחסית טוב כאן.

אתה כנראה מפגר מדי מכדי להבין מה הבעיה במדינה, אז ברור שאתה לא רואה.

אם יש לך 10 מיליון שקל בבנק כי הצלחת בחיים זה לגיטימי שדירה ברחובות תעלה 1.6 מיליון שקל?
זה לגיטימי שמוצרים שמיוצרים בארץ יעלו פי 2 מאותו מוצר שיוצא לחו"ל?
זה לגיטימי שיהיה 900 אחוז מס על מכוניות?

מה שדווקא הייתי מגדיר כפיגור זה להתלונן על משהו ולהמשיך לעשות בו את אותו השימוש.
אנשים מחפשים פיתרון נוח. יש להם בעיה עם חברת החשמל לדוגמא, אבל הם ממשיכים להשתמש בשירות שלהם כמו חזירים.
לישראלים יש אגו נפוח, הם לא יסכימו לשום חרם אמיתי ואקטיבי כמו לא לקנות מילקי למשך שבועיים. הרי האמא הישראלית לא תסכים בחיים שהילד שלה לא יאכל מילקי.
יש פתרונות כואבים לצד השני כמעט בהכל.

אתה צודק, באמת אפשר להתמודד עם המונופול של חברת חשמל.
גם אפשר להתמודד עם הנמלים, שבהם כל אנלפבת רב תכליתי מרוויח 80 אלף שקל.

מה שדווקא הייתי מגדיר כפיגור זה להתלונן על משהו ולהמשיך לעשות בו את אותו השימוש.
אנשים מחפשים פיתרון נוח. יש להם בעיה עם חברת החשמל לדוגמא, אבל הם ממשיכים להשתמש בשירות שלהם כמו חזירים.
לישראלים יש אגו נפוח, הם לא יסכימו לשום חרם אמיתי ואקטיבי כמו לא לקנות מילקי למשך שבועיים. הרי האמא הישראלית לא תסכים בחיים שהילד שלה לא יאכל מילקי.
יש פתרונות כואבים לצד השני כמעט בהכל.
תגדיר ישראלים. יש לנו מנהיג בכלל? יש מישהו שכל המגזרים יקשיבו לו? יש כל כך הרבה קבוצות- שכל קבוצה דואגת לאינטרס שלה וכך קורא שאין באמת לאף אחד כוח להשפיע. אני לא אכלתי מילקי אולי עשר שנים. לא אוכל בשר שנה וחצי ואין לי פלאפון כבר 4 חודשים. למישהו אכפת? אתה מכיר אנשים שמוכנים להוריד את נוחות החיים למינימום ההכרחי ועדיין להיות מבסוטים? אנשים סביבי מתלוננים על אוטובוסים כאשר חצי מהחיים שלי הלכתי ברגל. רוב הישראלים באמת מפונקים. ואיך עם מפונק בלי מנהיג ובלי אומץ וכנות אמיתית לשנות- ישנה משהו? אם פייגלין יבחר בבחירות הבאות יש עוד סיכוי למדינה. פרט אליו כל השאר חזירים ואדם לאדם יהיה זאב לא משנה כמה חמימות הישראלים משדרים.

.... מה המחאות האלה יעזרו? המחאה החברתית הגדולה שהייתה לפני כמה שנים למשל. הדבר הכי משמעותי שהיא שינתה זה את איכות החיים של סתיו שפיר והליצן השני. שניהם עכשיו יושבים בכנסת.
מחאות ומהפכות לא באמת עזרו אף פעם. מה שיעזור זה שאם 300 אלף ישראלים ירדו מהארץ מבלי לעשות רעש. בשקט.
במקום הרעש של "מילקי בברלין יותר זול!!!" שלא עוזר בכלום אנשים יכולים פשוט לשתוק, ושבוע אחד פשוט לא לקנות מילקי. מבלי לתת הסברים ובלי לעלות פוסטים מפגרים לפייסבוק. זה יכאב בכיס הרבה הרבה יותר.

ואיך בדיוק מיליון איש אמורים לתאם ביניהם לא לקנות מילקי באותו שבוע? 🤦‍♂️

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית