הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תמונה סמינר עם Phil Heath - נראה לכם שזה היה מצליח בארץ?

• פותח/ת השרשור ziv_r
  • פורסם בתאריך
בשביל @incin אני אביא עוד דוגמא, הפעם מעולם החשבון, של כיתה א'.

האם מקבילית היא מרובע? כן
האם מלבן הוא מרובע? כן
האם טרפז הוא מרובע? כן
האם ריבוע הוא מרובע? כן

לכן, כש19 אלף בילדרים יזיינו לך תשכל על אימונים ויתאמנו בשיטות הכי מטומטמות, כל אחד בדרכו שלו, הם עדיין יהיו צודקים ואתה עדיין תהיה זה שטועה. למה? כי בצורה שבה הם מזריקים\אוכלים\מתאמנים זה עובד וזה מביא להם גביעים\חוזים\כסף\תהילה\קוביות.

אבל הוא צודק ואתה מדבר שטויות.

לא חסר בילדרים מהשורה הראשונה שמדברים שטויות בלי סוף ועוד מעלים את זה ליוטיוב.

כשאתה מחזיק ברקע שהוא מעט יותר מבסיסי בתחום כלשהו מרבית הדוברים יראו לך מדברים שטויות (או לפחות מאוד לא מדייקים).
ככל שהמומחיות שלך בתחום גבוהה יותר כך הדברים שתשמע ינועו יותר ויותר לכיוון השטויות על הספקטרום.
לא כל הבילדרים עילגים אבל אני לא רואה אחד שיכול להפוך אירוע כזה לרלוונטי כשאפילו אירועי ה-IFBB, IBBF, NAC לא רלוונטיים.
אירוע כזה המתוחזק ע"י נציג עולם הליפטינג בכלל אין מה להזכיר, התחום פשוט מדי מצומצם בארץ.
בכדי לקדם את תחום האימון בצורה דומה לקידומו בארה"ב יש צורך להשקיע בצעירים עוד בשלבי התיכון המוקדמים. בארה"ב בתיכון בעיר שכוחת אל ככל שתהיה ישנו חדר כושר ונבחרת ליפטינג המתחרה ברמה האזורית ולפעמים ברמה ארצית. בישראל אין בכלל אימוני כח בבתי הספר ובקושי שיעורי חנ"ג.

לא הבנתי מה אתה קשור לפוסט?? כל מקום חופרים על זה, פוסטים, פוסטרים פרסומים די חלאס חפרתם. כולה תחרות של האיגוד באיטליה- לא צריך לעשות מזה מר אולימפיה.
לעניינינו- רני קולמן ובראנצ וורן היו כבר בארץ בכנס בוינגייט ובאולם היו מלא באנשים. הבעיה שבארץ אנשים שבאמת עושים מזה כסף זה אנשים שמייבאים תוספים לארץ וכרגיל המוח היהודי אומר כמה שיותר להרוויח בכמה שפתוח להוציא, לא חושבים כמה שנים קדימה על מודעות והתפתחות התחום.

לא הבנתי מה אתה קשור לפוסט?? כל מקום חופרים על זה, פוסטים, פוסטרים פרסומים די חלאס חפרתם. כולה תחרות של האיגוד באיטליה- לא צריך לעשות מזה מר אולימפיה.
לעניינינו- רני קולמן ובראנצ וורן היו כבר בארץ בכנס בוינגייט ובאולם היו מלא באנשים. הבעיה שבארץ אנשים שבאמת עושים מזה כסף זה אנשים שמייבאים תוספים לארץ וכרגיל המוח היהודי אומר כמה שיותר להרוויח בכמה שפתוח להוציא, לא חושבים כמה שנים קדימה על מודעות והתפתחות התחום.
התרומה של רוני קולמן ובראנץ וורן בהופעה בכנס בוינגייט היא שולית. תחומי הליפתינג ואימוני המשקולות צריכים להיות מוטמעים כבר בבתי הספר. אני למדתי מחצית מהתיכון בישראל ומחציתו בארה"ב. אם לא התקופה בתיכון האמריקאי, סביר שלא הייתי ממשיך ומתמיד בתחום. רמת המתקנים, ההשקעה בתלמידים ומודעות כ"כ גבוהה כבר החל מהחטיבה, כשבתיכונים הרמה כבר גבוהה מאוד. בארץ, במקרה הטוב תבצע מדי פעם מתח/מרפקים בשיעור חינוך גופני דו-שבועי.
היום המצב עוד עדיף בזכות שיפור מאוד משמעותי ברמת מכוני הכושר (בתקופתי היה מדובר באמת בחדר כושר) וכמובן האינטרנט, אבל לא סביר שצעירים ירדפו אחרי שיטות אימון באינטרנט או יתמידו באימונים ללא מודעות...

התרומה של רוני קולמן ובראנץ וורן בהופעה בכנס בוינגייט היא שולית. תחומי הליפתינג ואימוני המשקולות צריכים להיות מוטמעים כבר בבתי הספר. אני למדתי מחצית מהתיכון בישראל ומחציתו בארה"ב. אם לא התקופה בתיכון האמריקאי, סביר שלא הייתי ממשיך ומתמיד בתחום. רמת המתקנים, ההשקעה בתלמידים ומודעות כ"כ גבוהה כבר החל מהחטיבה, כשבתיכונים הרמה כבר גבוהה מאוד. בארץ, במקרה הטוב תבצע מדי פעם מתח/מרפקים בשיעור חינוך גופני דו-שבועי.
היום המצב עוד עדיף בזכות שיפור מאוד משמעותי ברמת מכוני הכושר (בתקופתי היה מדובר באמת בחדר כושר) וכמובן האינטרנט, אבל לא סביר שצעירים ירדפו אחרי שיטות אימון באינטרנט או יתמידו באימונים ללא מודעות...

תום, לצערי אני נאלץ להסכים איתך ולהוסיף כי אני לא חושב שיהיה שינוי בזמן הקרוב.
קודם שמורי ספורט יהיו בעד אימוני כוח ותרגילים מורכבים כמו סקוואט/דדליפט/פרס/בנצ פרס/בנט אובר וכו'...
לדעתי רוב מורי הספורט בבית ספר יצאו נגד תרגילים כאלה כשיראו את אחד התלמידים מבצע אותם.(כבר נתקלתי בזה בעבר)

אני לא חושב שזה יצליח, אני אישית הייתי מגיע כי אני בחיים שלי לא ראיתי אדם כזה בלייב.
מבחינת ידע, הידע של הבילדרים באימונים שואף ל0.
אם אתה רוצה ידע על תיאורית אימונים/תזונה-תשאל את המאמן.
אם אתה מביא מישהו לסמינר שמטרתו זה ידע, תביא מאמן.

אני לא חושב שזה יצליח, אני אישית הייתי מגיע כי אני בחיים שלי לא ראיתי אדם כזה בלייב.
זה בדיוק מה שאמרתי וקיבלתי איזה 7 אדומים חחחח

אני חושב שאתה מתייחס לבילדר ממוצע, אל תשכח שאנחנו מדברים פה על כאלו שזכו בתחרויות עולמיות.

אני חושב שאתה מתייחס לבילדר ממוצע, אל תשכח שאנחנו מדברים פה על כאלו שזכו בתחרויות עולמיות.
לא.
בזמנו ראיתי ראיון עם פלקס ווילר(אני חושב שהוא ברמה עולמית, לא?)והוא דיבר דברים מגוחכים הן על מתודיקת אימונים והן על תזונה.
כן, יש בילדרים עם ידע רחב מאוד בתחום האימונים. אבל בינינו, הרוב המוחלט לא כאלה.
גנטיקה, יכולת לסבול מינונים גבוהים של חומרים בלי תופעות לוואי והרבה הקרבה. זה בילדינג.
עם הכמויות חומרים שהם דוחפים זה לא כ"כ עקרוני איך הם מתאמנים, כל עוד הם מתאמנים קשה.

ברגע שיש חשיפה לענף בדמות של מר אולימפיה בארץ גם מורה לספורט יתחיל להתעניין.

לא.
בזמנו ראיתי ראיון עם פלקס ווילר(אני חושב שהוא ברמה עולמית, לא?)והוא דיבר דברים מגוחכים הן על מתודיקת אימונים והן על תזונה.
כן, יש בילדרים עם ידע רחב מאוד בתחום האימונים. אבל בינינו, הרוב המוחלט לא כאלה.
גנטיקה, יכולת לסבול מינונים גבוהים של חומרים בלי תופעות לוואי והרבה הקרבה. זה בילדינג.
עם הכמויות חומרים שהם דוחפים זה לא כ"כ עקרוני איך הם מתאמנים, כל עוד הם מתאמנים קשה.

אם ראית אז ראית...
אבל אולי הוא פשוט לא רצה לחשוף דברים שהוא כן יודע...

אבל נניח והם באמת לא מבינים, מה היה קורה לו היה מבינים באמת?

אם ראית אז ראית...
אבל אולי הוא פשוט לא רצה לחשוף דברים שהוא כן יודע...

אבל נניח והם באמת לא מבינים, מה היה קורה לו היה מבינים באמת?
כלום.

אז הטענה שלך שבשלב מסויים ושימוש בחומרים אין משמעות לידע בתזונה ואימונים?
לא.
בוא נתחיל מהסוף, לרוב החבר'ה האלה יש מאמנים שאומרים להם מה לאכול ואיך להרים. בעיקר ברמות הגבוהות.
אבל כן, רוב הבילדרים לא יודעים להתאמן. לגביי התזונה, בהרבה מאוד מקרים שאני שמעתי הם מדברים כמויות מפגרות של שטויות, אולי כדי למכור דברים ואולי זה באמת הידע שלהם.

לא.
בוא נתחיל מהסוף, לרוב החבר'ה האלה יש מאמנים שאומרים להם מה לאכול ואיך להרים. בעיקר ברמות הגבוהות.
אבל כן, רוב הבילדרים לא יודעים להתאמן. לגביי התזונה, בהרבה מאוד מקרים שאני שמעתי הם מדברים כמויות מפגרות של שטויות, אולי כדי למכור דברים ואולי זה באמת הידע שלהם.

כנראה שזאת התשובה.

אם היית קורא את ההודעה המקורית שלי, היית רואה שכתבתי את זה.
תשאל את המאמן, לא את הבילדר.

קראתי אותה...
פשוט אני מאמין שגם בנאדם שצמח להיות בילדר מצליח, התחיל איפשהו לבד ועם מינמיום ידע שהביא אותו דיי רחוק.

אני לא מבין על איזה ידע אתם מדברים, היום כל ילד שרוצה לגדול פותח אינטרנט ולומד. אני לא יודע איך אתם יכולים לשפוט אם הם יודעים להתאמן או לא. בכל מקרה מה שקובע בדברים האלה זה נסיון אישי- כל מפתח יודע מה טוב לגוף שלו ואיפה הוא עושה טעות.

קראתי אותה...
פשוט אני מאמין שגם בנאדם שצמח להיות בילדר מצליח, התחיל איפשהו לבד ועם מינמיום ידע שהביא אותו דיי רחוק.
חסר אנשים בארץ שלנו שנראים יותר טוב מכל הפורום ויודעים כלום בפיתוח גוף ותזונה ?
רוב האנשים שנראים טוב לא יודעים ללחוץ חזה כמו שצריך לא יודעים לבצע סקוואט ודדליפט כמו שצריך לא מבינים למה פחמימות חשובות ולמה שומנים חשובים לגוף שלנו כל מה שיש להם בראש זה רק חלבונים חלבונים ואבקות חלבון ,
אבל מה ? הם נראים סוף הדרך ,
רובם מגיעים כל הזמן לכשל לא מבינים שזה לא מטרת האימון וזה אף יכול לגרוע כאשר מבצעים את זה over,
בכל מקרה לא חסר .

לא מבין מה האנטי בסמינר עם פיל הית'.
אני אישית פאוורליפטר, בעבר הלכתי לסמינר עם רוני קולמן, שהיה את האמת מאוד נחמד.
מי שמצפה לשנות את חייו מקצה לקצה בעקבון סמינר - טועה.
יש הבדל גדול בין סמינר לבין אימון אישי.

למי שחושב "למה לבוא לסמינר של בילדר, הוא לא יודע להתאמן, הוא רק מזריק" - בואו אני אפתח לכם את העיניים, גם אצל פאוורליפטרים המצב לא שונה מהותית - בתור אחד שמתקשה בדדליפט, סמינר של אנדי בולטון שרק נכנס למכון ומשך 300- איך זה יתורגם לביצועים שלי? אנשים מחוננים גנטית (גם בבילדינג, גם בליפטינג) לא עוברים את אותן משוכות שאתה עובר, ואם אין להם נסיון באימון מתחילים/בינוניים/מתקדמים - הסמינר שלהם לא יתרום לך הרבה מקצועית.

אני חושב שיש הזדמנות ממשית לפגוש פנים מול פנים אנשים מפורסמים ומוערכים מהענף, שכולנו רואים סרטונים שלהם (כל אחד בתחומו) להכיר אותם קצת ולשמוע על אורח חייהם וחוויותיהם בענף, לפעמים לנפץ מיתוסים וגם להחכים קצת בכל הנוגע לתזונה ואימונים.

יש אצלי כאן בחודש הקרוב סמינרים של הטופ פאוורליפטרים בעולם, אני לא אלך לכולם, אני אלך לאלו שאני אוכל ללמוד מהם הכי הרבה, והאישיות שמעבירה אותם מעניינת אותי.

Back
למעלה תחתית