הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"5 סיבות לדלג על ארוחת הבוקר"

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך
נשמע הגיוני. ארוחות בוקר הן בדר"כ עתירות בפחמימות.
דילוג על ארוחת בוקר למעשה מקטין את צריכת הפחמימות היומית. דבר שבהחלט יכול להשפיע על הסיבות שהוזכרו.

הכתבה קצת חובבנית מאחר והיא מתייחסת ל"ארוחת בוקר" כאל דבר קבוע, מבלי להתייחס לכמות המזון ולהרכב. ומשווה בין "אוכלים" ו "מדלגים". אין למשל התייחסות בין ארוחת בוקר המורכבת משומן וחלבון בלבד אל מול אנשים "שמדלגים".

לא אוכלים פחמימה בבוקר, זה משפיע על הרגישות לאינסולין במהלך היום
ואם למשל אני קם באיזור 12 בצהריים, או יותר מאוחר, זה עדיין רלוונטי אם ארוחת הבוקר שלי היא באמצע היום?
שואל ברצינות.

ואם למשל אני קם באיזור 12 בצהריים, או יותר מאוחר, זה עדיין רלוונטי אם ארוחת הבוקר שלי היא באמצע היום?
שואל ברצינות.
כנראה זה קשור למעורבות של הקורטיזול, שאני לא בטוח אם התהליך מסתמך על קימה מהשינה, או על בסיס שעון ביולוגי

• פותח/ת השרשור
עד עכשיו אכלתי טונה וירקות בבוקר.
עכשיו עברתי ללחם עם גבנ"צ וירקות...

אבל אני במסה.אז זה טוב לי הרגישות לאינסולין?

כנראה זה קשור למעורבות של הקורטיזול, שאני לא בטוח אם התהליך מסתמך על קימה מהשינה, או על בסיס שעון ביולוגי
סיבכת אותי, אז לא טוב פחממה גם אם אני קם ב-12? לא הבנתי אותך.

העולם לא כל כך פשוט והגיוני כמו שהיינו רוצים שיהיה
זה הכל תאורתי, אבל הקורטיזול בשמיים בבוקר ויש לכך השפעה על הרגישות לאינסולין, ולכן בדיעבד זה לא רעיון טוב לצרוך פחמימות
השאלה, האם זה נכון ולא רק תיאוריה, ואם כן, אז מה מה משפיע על רמות הקורטיזול יותר, הקימה משינה, או השעון הביולוגי שהגוף רגיל להפריש קורטיזול בשעה 6 לא משנה מה.

העולם לא כל כך פשוט והגיוני כמו שהיינו רוצים שיהיה
זה הכל תאורתי, אבל הקורטיזול בשמיים בבוקר ויש לכך השפעה על הרגישות לאינסולין, ולכן בדיעבד זה לא רעיון טוב לצרוך פחמימות
השאלה, האם זה נכון ולא רק תיאוריה, ואם כן, אז מה מה משפיע על רמות הקורטיזול יותר, הקימה משינה, או השעון הביולוגי שהגוף רגיל להפריש קורטיזול בשעה 6 לא משנה מה.
מה הכוונה בשעון ביולוגי? אם נולדתי ב8 בערב אז 20:00 זה ה-00:00 שלי?
אם הלכתי לישון עד גיל 5 בשעה 20:00 וקמתי ב-7:00 נגיד, ומגיל 6-14 עברתי ל-22-06, השעון הביולוגי נשאר זהה?
(גם) אני שואל ברצינות, תמיד עניין אותי מה הכוונה בשעון ביולוגי בדיוק.

• פותח/ת השרשור
מה הכוונה בשעון ביולוגי? אם נולדתי ב8 בערב אז 20:00 זה ה-00:00 שלי?
אם הלכתי לישון עד גיל 5 בשעה 20:00 וקמתי ב-7:00 נגיד, ומגיל 6-14 עברתי ל-22-06, השעון הביולוגי נשאר זהה?
(גם) אני שואל ברצינות, תמיד עניין אותי מה הכוונה בשעון ביולוגי בדיוק.
שעון ביולוגי מתייחס לאדם קדמון, אלפי שנים של הרגל, לישון כשמחששיך ולהתעורר באור ראשון

לא, זה קשור כנראה להרגלי שינה, מי שחווה גט לג הוא מכיוון שזמני שינה והיום שלהם הפוכים, מתרגלים ומסתגלים, זה לא משהוא מולד או היסטורי ( עד כמה שידוע לי כמובן)

אם אתה אוהב פחמימות כשאתה מתעורר - תאכל, ואם אתה לא אוהב - אל תאכל.
אין כיום עדיין 'הוכחה' שמשחק עם תיזמון פחמימות עושה בוודאות שינוי. יחד עם זאת, ככל הנראה כן יש עדיפות מסוימת
להפחתת כמות הפחמימות הכללית בהשוואה לדיאטה חלופית שקולת קלוריות.

לא, זה קשור כנראה להרגלי שינה, מי שחווה גט לג הוא מכיוון שזמני שינה והיום שלהם הפוכים, מתרגלים ומסתגלים, זה לא משהוא מולד או היסטורי ( עד כמה שידוע לי כמובן)

אז למה גם שהולכים לישון ב-9 בבוקר אז דואגים שיהיה חשוך? אולי בגלל שהגוף שלנו בנוי לשינה בלילה מתי שחשוך?

יש לנו כמה שעונים\ריתמוסים במוח, גם עונתיים וגם יומיים, מה שבעיקר משפיע אלה הרגלי השינה, האכילה והחשיפה לאור במהלך היום. לפי מה שלימדו אותי זה לא משהו שמתקבע אף פעם אלה מתאים את עצמו לסביבה כל הזמן .

מה שכן, כשדופקים את הגרוי (למשל משאירים אותך באור חזק בלילה) יש אנשים שהשעון שלהם מתחיל לאחר ויש כאלה שלהקדים וזה עניין גנטי. (קח בחשבון שלא בדקתי את זה מעולם לעומק בעצמי)

במקרה הזה כל עוד אתה לא חשוף לאור שמש בזמן שאתה ישן לא נראה לי שיש השפעה למתי שאתה קם.

אז למה גם שהולכים לישון ב-9 בבוקר אז דואגים שיהיה חשוך? אולי בגלל שהגוף שלנו בנוי לשינה בלילה מתי שחשוך?
שוב, רק ממה שידוע לי ואני לא טוען שהכל נכון, אבל החושך מאפשר הפרשה של הורמונים( או יעילות הפרשה, או הורמונים ספציפים)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית