הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"5 סיבות לדלג על ארוחת הבוקר"

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך
כל הכתבות האלה שאיזה ד"ר כלשהו נותן המלצות מתבססות על דבר אחד עיקרי:

It Can Help Lower Your Daily Carb Intake

כל הקטע שלהם זה לגרום לאנשים לאכול פחות.
זה בדיוק כמו להגיד, אל תאכל אחרי 6 בערב כי זה משמין לאכול בלילה.

אז כן אם כל ארוחה שלך אתה אוכל כמו חזיר יבלות מצוי (ואתה לא ליפטר) אז עדיף שתפסיק לאכול ב6 בערב ככה לא יהיה לך זמן לאכול עוד ארוחה כזאת -> נחסוך לך איזה 500 קל' אם לא יותר -> אתה בגרעון קלורי אז יורד במשקל שמח וטוב לך.

אותו דבר כאן לדעתי, עד שלא יהיה מחקר אמיתי כל שהוא לגבי תזמון פחמימות בבוקר/ערב וכו' אין שום סיבה להתעסק בזה בכלל (השערה שלי, לעולם לא יהיה אחד כזה)

לכל אחד יש את הדברים שעובדים הכי טוב בשבילו אישית וכדאי עם ניסוי וטעייה למצוא את הדברים האלה.

אני אישית לא חושב שכדאי לאכול פחמימות כשהקורטיזול גבוה\בשעות הבוקר כשכל היום עוד מקדימה.
1. מחסור של גלוקוז זמין בדם גורם להפרשה מוגברת של קורטיזול כדי לשמר רמות מספקות של גלוקוז בדם ע"י פירוק שריר מוגבר
והמנעות מפחמימה בבוקר לאחר צום הלילה רק יעצימו את האפקט (ייתכן וחלק ירגישו 'טוב יותר' עקב הורמוני סטרס גבוהים - קורטיזול אדרנלין, אפינפרין)
2. אכילת פחמימות בבוקר מתן אנרגיה לשאר היום = הרגשה טובה יותר וייתכן הוצאה קלורית גבוהה יותר

http://www.todaysdietitian.com/newarchives/111609p38.shtml

http://dujs.dartmouth.edu/fall-2010...othalamic-pituitary-adrenal-axis#.VF3swvmUf84

בסופו של דבר תזונה היא אמצעי ולא מטרה, המטרה היא להרגיש טוב ולהגיע למראה מסוים ובנימה הזאת אני אומר שלחשוב יותר מידי
מה אכלתי\כמה אכלתי ומתי אכלתי גורמים להתעסקות מיותרת בנושא שרק פוגעים בתהליך.

1. מחסור של גלוקוז זמין בדם גורם להפרשה מוגברת של קורטיזול כדי לשמר רמות מספקות של גלוקוז בדם ע"י פירוק שריר מוגבר
והמנעות מפחמימה בבוקר לאחר צום הלילה רק יעצימו את האפקט (ייתכן וחלק ירגישו 'טוב יותר' עקב הורמוני סטרס גבוהים - קורטיזול אדרנלין, אפינפרין)
יצא שאתה סותר את עצמך. מצד אחד אתה אומר שעדיף להמנע מפחמימות בבוקר ומצד שני אתה אומר שהמנעות מפחמימה
רק תעצים את האפקט של פירוק שריר. תוכל להרחיב?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית