הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יש הבדל רמה בין 4 יח' ל5 יח'-מתמטיקה

anutkk

משתמש מתחיל
236
2
נק' מוניטין:
-20
236
2
אני שוקל ללמוד ב HIT בחולון ...
ובשביל להתקבל אני צריך לעבור מכינה במתמטיקה ולעבור בציון 80 ומעלה..
או להשלים בגרות במתמטיקה 4 יח' בציון 80 ומעלה או 5 יח' בציון 70 ומעלה...
ועכשיו יש הבדל בין רמת בגרות 4 יח' ל 5 יח'?
יש לי אפשרות לעבור שם מכינה במתמטיקה אבל אני חייב ציון של 80 ומעלה והרמה של הבחינה שמה ברמה של 5 יח' בבגרות..
ואני שואל אם יש כזה הבדל גדול בין 4 יח' ל 5 יח'...

יש הבדל גדול... גם ברמה וגם בחומר...

לפי דעתי עדיף מכינה, כל המיקוד והשטויות של הבגרויות האלה רק ידפקו אותך בעתיד.

אבל לפני הכל, מה אתה רוצה ללמוד?

יש לי ניסיון עם שניהם, 5 משמעותית יותר קשה.
יהיה לך הרבה יותר קל להוציא מעל 80 ב4 ממעל 70 ב5. קח בחשבון שקורס ביואל גבע לוקח חצי שנה.

• פותח/ת השרשור
אני רוצה ללמוד מדעי המחשב

ואני לומד ביואל גבע בפרבואר עד הבגרות (מועד קיץ) והקורס שם הוא 4 חודשים ולא חצי שנה...

אני שואל עכשיו כי עוד לא מאוחר לבטל, למרות ששילמתי.

או שיש לי אפשרות לעשות מכינה אבל ברמה של 5 יח' ואני חייב להוציא ציון מעל 80 והוקורס נמשך +- 3 חודשים..

אני רוצה ללמוד מדעי המחשב

ואני לומד ביואל גבע בפרבואר עד הבגרות (מועד קיץ) והקורס שם הוא 4 חודשים ולא חצי שנה...

אני שואל עכשיו כי עוד לא מאוחר לבטל, למרות ששילמתי.

או שיש לי אפשרות לעשות מכינה אבל ברמה של 5 יח' ואני חייב להוציא ציון מעל 80 והוקורס נמשך +- 3 חודשים..
לפי דעתי תעשה מכינה, בבגרות משמיטים הרבה מהחומר וחבל. זה סתם יתנקם בך במכללה או באוניברסיטה. במדעי המחשב יש המון מתמטיקה (לפחות במוסד שאני לומד בו).

• פותח/ת השרשור
צודק סביב יוני- יולי...

ARIK - איפה אתה לומד?

ואני לוקח פה קצת סיכון אם אני מבטל את יואל גבע ולוקח מכינה וחלילה לא עובר אותה אז גם הפסדתי זמן וכסף..

• פותח/ת השרשור
אני כבר אובד עצות....

מצד אחד יש לי מכינה של 3 חודשים+- אבל ברמה של 5 יח' שנחשבת לקשה מאוד לעומת קורס 4 יח' שנמשך 5 חודשים +- ועולה כמעט כפול...

שמע זה תלוי באיך אתה מכיר את עצמך (איך הייתה עם מתמטיקה בעבר וכמה אתה מסוגל לשבת וללמוד). אם אתה לוקח 4 יחידות ביואל גבע אתה לוקח אפס אחוז סיכון אבל מבזבז הרבה זמן וכסף. ובשלוש חודשים להספיק את כל החומר של 5 נשמע מעט מדי, ודי סיכון.

• פותח/ת השרשור
תאמת אני יגיד לך בתיכון במתמטיקה הייתי על הפנים ב 3 יח', אבל זה רק בגלל המורים- הם לא ידעו ללמד היטב את החומר.

ע"פ האתר של HIT אם אני לא טועה במסלול המקוצר זה חודשיים +- ,120 שעות סה"כ.

והמסלול הארוך זה 3 חודשים +- , 160 שעות סה"כ.

לך על יואל גבע.
אני מניח שאם אתה בשלב של הלימודים עוד יש לך כסף מהפיקדון הצבאי ככה שתוכל להשתמש בו.
בנוסף גם אני הייתי בהתלבטות הזאת והחלטתי להשלים ל4 יח' שם אתה בכיף מוציא 90+
זה עדיף כי החומר של 5 יח' מתבסס על זה שאתה יודע את החומר של 4 ולא מתחיל מ0. וכן, 3 יח' נקרא להתחיל מ0.

יכול להיות שתאלץ להשלים ל5 במקומות מסוימים אבל ללכת לעשות 5 כשהרמה שלך במת' נמוכה זה באמת בזבוז כסף וזמן.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה.

אם אני משלים ל 4 יח' אז אני יצטרך לדחות את הלימודים בשנה, כי בנוסף אני צריך לעשות פסיכומטרי.

סתכל על הצד החיובי..
עוד זמן לטייל, לעשות כסף בעבודות מזדמנות, לחשוב עוד אם זה המקצוע שתרצה לעסוק בו בחיים..

גם אני התבאסתי על זה אני מתכוון ללמוד פסיכולוגיה וזה תואר ארוך ככה שרציתי לסיים כמה שיותר מוקדם אבל בטוח שהשנה הזאת לא תהה מבוזבזת

אני שוקל ללמוד ב HIT בחולון ...
ובשביל להתקבל אני צריך לעבור מכינה במתמטיקה ולעבור בציון 80 ומעלה..
או להשלים בגרות במתמטיקה 4 יח' בציון 80 ומעלה או 5 יח' בציון 70 ומעלה...
ועכשיו יש הבדל בין רמת בגרות 4 יח' ל 5 יח'?
יש לי אפשרות לעבור שם מכינה במתמטיקה אבל אני חייב ציון של 80 ומעלה והרמה של הבחינה שמה ברמה של 5 יח' בבגרות..
ואני שואל אם יש כזה הבדל גדול בין 4 יח' ל 5 יח'...
ממה שאני זוכר מהתיכון יש הבדל רמה רציני בין 4 ל-5 יח', למרות שההבדל היותר רציני זה בין אלה שמצליחים להגיע לציונים גבוהים של 90+ לאלה שמנסים כל מבחן איכשהו לגרד את ה70-80

גם 4 וגם 5 זה משחק ילדים לעומת חדוא/אינפי/לינארית 1 או 2 באוניברסיטה שמכבדת את עצמה
צודק, אם הוא הולך למדעי המחשב. 5 יח״ל זו בדיחה

לכן אני ממליץ לעשות 5 יח״ל - מכינה כי המרצים ממש לא חוזרים על החומר (לפחות לא באוניברסיטאות, לא יודע לגבי מכללות) ויש הרבה חומר ב5 יח״ל שלא קיים ב4 יח״ל.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אבל עדיין זו מכללה ולא אוניברסיטה.

וגם אני לא יודע איך הצורה שהמורים למכינה מלמדים שמה. כי בכול זאת להספיק את כול החומר של 5 יח' ב3 חודשים נראה לי מאוד קצר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית