הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יותר מדי, מהר מדי

• פותח/ת השרשור Lenny
  • פורסם בתאריך

Lenny

משתמש מתחיל
7
2
נק' מוניטין:
2
7
2
שלום ותודה על זמנכם.
גובהי 1.85מ' ומשקלי הנוכחי הוא 112ק"ג.
בחצי השנה האחרונה, באמצעות תזונה נכונה ופעילות גופנית מתונה, ירדתי כ-16ק"ג.
בשבוע שעבר קניתי מכשיר אליפטי והתחלתי להתאמן בבית, שלוש פעמים בשבוע, 50 דקות לאימון במאמץ קל-בינוני.
האימונים השפיעו עליי טוב ולא היה לי קשה במיוחד להחזיק את הזמן, כמו כן גם לא הרגשתי כאבים מיוחדים של מאמץ או של עומס.
השבוע כבר ממש התחלתי ליהנות מהאימון והארכתי אותו לשעה, מדי יום, במאמץ בינוני-קשה, ללא עייפות שרירים חזקה מדי וללא כאבים מיוחדים.

שאלתי היא, במידה ואני לא סובל מכאבים ונהנה מהאימון, האם אני יכול להמשיך באותה העצימות 7 ימים בשבוע, ולהמשיך ולדחוף את עצמי קדימה, או שאני צריך להגביל את עצמי ולהקדיש ימים מסוימים לאימון פחות אינטנסיבי?
אני פוחד רק מדבר אחד בהקשר של האימונים - לדפוק לעצמי את הברכיים.
אין לי מושג עד כמה האליפטי בריא לברכיים והאם ישנן דרכים לדאוג לברכיים לפני ואחרי אימון כדי למנוע פציעות..

תודה.

כמה דברים,
1. כדאי לבצע אימוני כוח במקביל לאירובי
2. מומלץ מאוד לקחת יום מנוחה אחד לפחות בשבוע
3. כל עוד לא כואב לך שום דבר והכוונה היא לא 'כואב לי קצת אבל אני מתגבר' אתה יכול להמשיך
כל הכבוד על הירידה במשקל

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התגובה.
בקשר לאימוני כוח, זה משהו שאני בהחלט מעוניין להתחיל בו בקרוב.
בקשר לכאב, ישנן דקירות קטנות בברך שמאל מדי פעם כשאני נשען עליה. לא תמיד, לא חזק ולא בזמן אימון.
בכל זאת אקדיש את היום למנוחה ולא אתאמן.

כרגע אני תחת המחשבה שגם ככה כשמתחילים בפעילות גופנית מאומצת, אחרי הרבה זמן שבו לא התאמנתי כמעט בכלל, אז ישנם כאבי פרקים (ברכיים במקרה שלי) שהם חלק מההסתגלות של הגוף למאמץ החדש ובהדרגה נעלמים.
האם זה באמת המצב?
איזה סוג של כאב נכנס לגדר הנורמה כשמתחילים?

אין לזה תשובה ברורה, כי הרגישות של כל אחד לכאב היא שונה.
בעיקרון כאבים מופשטים כמו שריר תפוס זה משהו סביר בהשוואה לכאב נקודתי.
בכל מקרה אסור שתהיה הגבלה בביצוע התנועה.

אני יכול להמליץ שתעבור ל 4 אימונים בשבוע

• פותח/ת השרשור
אוקיי מצוין..
הכאב עצמו הוא די נקודתי, כך שאקח אותו באמת לתשומת ליבי, אבל אין כל הגבלה בתנועה כך שאני מעודד.
אנוח יומיים ואתחיל להתאמן 4 פעמים בשבוע כפי שהמלצת.

תודה רבה חנן.

בקשר לברכיים, אין לך מה לדאוג, אליפטי לא יפגע לך ברגליים כמו ריצה או קפיצה בחבל.

בקשר לברכיים, אין לך מה לדאוג, אליפטי לא יפגע לך ברגליים כמו ריצה או קפיצה בחבל.
על סמך מה אתה אומר דבר כזה? אומנם יש פחות אימפקט על הגוף, אבל עדיין יש תנועה של הברך כנגד עומס ועלולה להגרם פגיעה

על סמך מה אתה אומר דבר כזה? אומנם יש פחות אימפקט על הגוף, אבל עדיין יש תנועה של הברך כנגד עומס ועלולה להגרם פגיעה

אם אתה עובד נכון, אין סיבה שתפגע בברך. בניגוד לריצה ובמיוחד ספרינטים שגורמים ללחץ גדול על הברכיים, באליפטי הלחץ מזערי.

Back
למעלה תחתית