ייעוץ בנייה חדר כושר בבית

• פותח/ת השרשור mtnn
  • פורסם בתאריך

mtnn

משתמש מתחיל
46
1
נק' מוניטין:
1
46
1
שלום לכולם, אני חדש פה אך מתאמן וותיק יחסית(שנה מתאמן על משקל גוף ולאחרונה התחלתי להתאמן בחדכ).. אני רוצה לבנות לי חדר כושר בבית(יש לי מקום) ועכשיו מתלבט בין הדברים שצריך לקנות.. אני הולך להתמיד בתוכנית של ה-SS ולכן מוט,משקולות וספה וראק יספיקו לי...

הנתונים היבשים שלי: גובה 1.80 שוקל 75 ק"ג.
המשקלים שלי כרגע הם: 60 בסקואט, 60 בדדליפט, 40 בנץ פרס(מרגיש נבוך מהמשקלים שאנשים פה מרימים לספר את שלי)

אני לא הולך לדפוק את הרצפה חוץ מהדדליפט ואולי בהמשך חתירה, הבנתי שיש 3 סוגים של משקולות : רגילות,אולימפיות ובאפרים.. אני גם בחור גבוה ולכן גם צריך משקולות גבוהים, יחס של הרגליים גבוה יותר מהפלג העליון.. אני מתלבט בין האולימפיות והבאפרים, חשבתי אולי לקנות סוג אחד של 25 ק"ג באפרים וכל השאר אולימפיות או רגילות , מה ההבדל בין האולימפיות לבאפרים הן מבחינת האיכות והן מבחינת העלות?

ספת כושר, השאלה אם עדיף לקנות יד שנייה, או שמומלץ על יד ראשון? אני רוצה ספה רגילה שטוחה, כל השטיקים של ההבדלי גובה לא ממש מעניינים אותי...

ראק, אני הולך להתאמן לבד ללא ספוטר, כלוב סגור לא אופציה מבחינת הגודל והכמות.. מחפש ראק קומפטי שיענה לי הצורך של הבנץ פרס ושל הסקואט, אני מניח שיד שנייה זה מצויין לקנות את זה(או שעדיף יד ראשונה?) בכל מקרה כמה שלא חיפשתי, לא מצאתי ככה שאשמח לעזרתכם..

מוט, כנראה שאני לא אעבור את ה-200 קילו על המוט(כמה שארצה, הגנטיקה שלי לא תאפשר לי להגיע לרמה הרבה יותר גבוהה מ-200 קילו ואשמח אפילו להתקרב לזה בדדליפט..) על איזה מוט אתם ממליצים, והאם אפשרי לקנות ביד שנייה או שעדיף יד ראשונה?

** מעדיף לקנות הכל ביד ראשונה, אבל במקרים שיד שנייה כמעט ולא משנה אעדיף לקנות יד שנייה..

אשמח לעזרתכם המהירה, וסליחה על החפירה, מקווה שהייתי ברור:)

נערך לאחרונה:
רק משהו קטן,
מאוד קשה למצא יד2.... גם אם תמצא המחירים מאוד קרובים לחדש.
לגביי הבאמפרים המחיר שלהם כמעט בחצי יותר, ממחיר של פלטה אולימפית סטנדרטית מצופה גומי

אין לך מה להרגיש נבוך... אנשים בד"כ מפרסמים דברים רק שיש להם במה להתפאר... אז נוצר איזשהו אפקט כאילו כולם כאלה כי אתה רואה רק את הפרסומים עם התוצאות הטובות... תתמיד וגם אתה תהייה אחד מהתותחים.

כל מה שאתה יכול להשיג ביד 2 וזה מוצר טוב, שמור שמתאים לצרכים שלך - תקנה ביד 2.
אתה תחסוך אלפי שקלים עבור "ריהוט" של חדר כושר שלם.
שים לב רק שאתה לא מתפשר בצרכים שלך... אם המוצר ביד 2 לא מתאים למה שאתה צריך אז אל תתפשר.

• פותח/ת השרשור
רק משהו קטן,
מאוד קשה למצא יד2.... גם אם תמצא המחירים מאוד קרובים לחדש.
לגביי הבאמפרים המחיר שלהם כמעט בחצי יותר, ממחיר של פלטה אולימפית סטנדרטית מצופה גומי

וברמה אישית, למי שיש קצת ניסיון(הרי זה פעם ראשונה שאני מתעסק עם משקולות) האם המחיר שווה את זה ההשקעה, האם אולימפי יישמר לי לרמה מספקת? האם שווה לי לקנות 25 קילו של באפר(הרי בגלל הגודל של המשקולת גם אם אני יתיח לרצפה רק הוא יפגע ובגלל הבדלי הגובה המשקולות האולימפיים לא יקבלו מכה מהרצפה)..

אם המחירים לא יהיו כאלה הבדל מעדיף לקנות חדש, כך לחסוך זמן ולקנות כל דבר ממקום אחר..

וברמה אישית, למי שיש קצת ניסיון(הרי זה פעם ראשונה שאני מתעסק עם משקולות) האם המחיר שווה את זה ההשקעה, האם אולימפי יישמר לי לרמה מספקת? האם שווה לי לקנות 25 קילו של באפר(הרי בגלל הגודל של המשקולת גם אם אני יתיח לרצפה רק הוא יפגע ובגלל הבדלי הגובה המשקולות האולימפיים לא יקבלו מכה מהרצפה)..

אם המחירים לא יהיו כאלה הבדל מעדיף לקנות חדש, כך לחסוך זמן ולקנות כל דבר ממקום אחר..
תכנס לאתר של אביר ספורט לדוג'
צלחת אולימפית ציפוי גומי עולה 14 ש"ח לק"ג ובאמפר עולה 28 ש"ח לקג....
אם אתה רוצה משהו בייתי וטוב תכין כמה אלפים...

• פותח/ת השרשור
תכנס לאתר של אביר ספורט לדוג'
צלחת אולימפית ציפוי גומי עולה 14 ש"ח לק"ג ובאמפר עולה 28 ש"ח לקג....
אם אתה רוצה משהו בייתי וטוב תכין כמה אלפים...

מחיר זה לא משמש פקטור.. אני לא רוצה לקפוץ מעל הפופיק.. אני רוצה לקנות שיהיה לי לשימוש ביתי ועצמי, הרי אני הולך להשתמש ובגלל שזה יהיה בבית אני לא יכול להפיל את זה ככה שייצא שזה די יישמר..

השאלה שלי זה לא מה העלות , אלא עלות מול תועלת.. האם אתם חושבים שמשקולות אולמפיים די מספקים? או אפילו ניתן להסתדר עם משקולות ברזל פשוטים.. למשך כמה שנים..

והשאלה הבאה שלי, מאיפה לעזעזל אני אני יכול להשיג ראק פשוט שלא יתפוס לי מי יודע מקום ויהיה אפקטיבי..אשמח לעזרה בזה..

מחיר זה לא משמש פקטור.. אני לא רוצה לקפוץ מעל הפופיק.. אני רוצה לקנות שיהיה לי לשימוש ביתי ועצמי, הרי אני הולך להשתמש ובגלל שזה יהיה בבית אני לא יכול להפיל את זה ככה שייצא שזה די יישמר..

השאלה שלי זה לא מה העלות , אלא עלות מול תועלת.. האם אתם חושבים שמשקולות אולמפיים די מספקים? או אפילו ניתן להסתדר עם משקולות ברזל פשוטים.. למשך כמה שנים..

והשאלה הבאה שלי, מאיפה לעזעזל אני אני יכול להשיג ראק פשוט שלא יתפוס לי מי יודע מקום ויהיה אפקטיבי..אשמח לעזרה בזה..

לגבי הראק יש פה אנשים שעשו לבד, אני חושב שהכי טוב זה ללכת לרתך שמבין עניין ולשלם לו.

הנה אחד לדוגמא https://www.lbs.co.il/threads/59545/

• פותח/ת השרשור
לגבי הראק יש פה אנשים שעשו לבד, אני חושב שהכי טוב זה ללכת לרתך שמבין עניין ולשלם לו.

הנה אחד לדוגמא https://www.lbs.co.il/threads/59545/

חשבתי על משהו כזה.. האם זה יספיק לך? מתח אני לא לא צריך כי יש לי מתח לתקרה, ומקבילים יש לי מדרגות אז אני עושה על המעקה..

לפי התמונה שהבאת זה כלוב ולא ראק..

kluvsquat.jpg

תראה זה נראה בסדר, האם המוטות בתיחות זה משהוא שניתן לשינוי? (מבחינת גובה). פלוס הייתי מעדיף שהם יהיו טיפה יותר ארוכים
אם כן לסקוואט ובנץ זה בהחלט יספיק לדעתי.
דרך אגב לגבי ספה לפי דעתי אם ההבדל במחיר לא גבוהה כדאי להביא ספה ניתנת לשינוי, במיוחד למצב ישיבה. פשוט בהמשך היא יכולה להביא לך המון תועלת.

בתור אחד שבנה חדר כושר בבית, ממליץ לך בחום לקנות כלוב סגור, לי אישית יש את זה.
Yellow-Powertec-Power-Rack.jpg

(קניתי גם את הספה שלהם ואת הפולי, בידיוק כמו בתמונה ). אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן.

• פותח/ת השרשור
בתור אחד שבנה חדר כושר בבית, ממליץ לך בחום לקנות כלוב סגור, לי אישית יש את זה.
Yellow-Powertec-Power-Rack.jpg

(קניתי גם את הספה שלהם ואת הפולי, בידיוק כמו בתמונה ). אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן.
כמה עלה לך כל התענוג הזה?

איך זה באמת עוזר בסקואט או בלחיצת חזה? האמת נראה לי המוט שאתה מושך (מאחורה) מיותר לא?

יש לי את אותו כלוב, רק בלי הפולי והספה, עלה לי 3700 לפני שנה בערך. אחלה מוצר, חזק ועמיד, מתח ומקבילים ברמה גבוהה, שווה כל שקל.

כמה עלה לך כל התענוג הזה?

איך זה באמת עוזר בסקואט או בלחיצת חזה? האמת נראה לי המוט שאתה מושך (מאחורה) מיותר לא?

עלה לי כל הסיפור לחדר קומפלט כמו שאמרנו כלוב, פולי, ספה, מוט אולימפי ופלטות איזה 10 אלף בערך..

מציל אותך אם אתה מגיע לכשל, לפי דעתי מוצר חובה למי שבאמת מתכוון להתאמן רציני בבית.

הפולי נחמד מאוד, משתמש בו בעיקר ליד אחורית וכפיפות בטן עם כבל. שווה את התוספת.

אני לפני כמה שנים (5-6 בערך) מצאתי ביד 2 מודעה של כלוב עם מוטות ופלטות ב950 שקל, סגרתי את המרפסת האחורית בבית ובניתי מקבילים + קניתי פלטות וזה ההשרעה הכי חכמה שעשיתי ממליץ בחום!

• פותח/ת השרשור
אני לפני כמה שנים (5-6 בערך) מצאתי ביד 2 מודעה של כלוב עם מוטות ופלטות ב950 שקל, סגרתי את המרפסת האחורית בבית ובניתי מקבילים + קניתי פלטות וזה ההשרעה הכי חכמה שעשיתי ממליץ בחום!
והפלטות עדיין מחזיקות מעמד? אתה עושה דדליפט וחתירה?

והפלטות עדיין מחזיקות מעמד? אתה עושה דדליפט וחתירה?
עושה דדליפט וחתירה. החיסרון הגדול זה שהמוט והפלטות לא אולימפיות אז החתירה והדדליפט מתחיל מגובה נמוך מדי ובעיקר בדדליפט זה מגביל עוד לא מצאתי פתרון לזה (משהו לשים מתחת לפלטות)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית