הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חתונה - הגרסה האמיתית

• פותח/ת השרשור
אייפון 6 ממש לא עושה אותך פרודוקטיבי - למה הוא להיט מכירות יותר מטלפונים בחצי מחיר ממנו שלמעשה דורגו ביצועית הרבה יותר טוב ממנו?
זה לא הביצועים שמשחקים תפקיד, זה ממשק ונוחות המשתמש (מה שדורג יותר ממכשירים אחרים). גם מבחינת ביצועים לא בדיוק הייתי ממהר לומר זאת. פר נתוני חומרה 1:1, אייפון מתפקד הרבה יותר טוב ממתחריו בשל ניצול משאבים אידאלי בין מערכת ההפעלה לחומרה. עם 1 ג'יגה זיכרון בלבד האייפון לעיתים אף עוקף את מתחריו עם זיכרון כפול ולפעמים מרובע. אבל בוא לא נכנס לעוד וויכוח אייפון, היו פה הרבה ואין לי כוח לזה כבר. האייפון עושה אותי פרודקטיבי כי יש לי בארה"ב הרבה יותר אלמנטים של פרודקטיביות מאשר בישראל (HD Voice לדוגמה, AppStore הרבה יותר עשיר שמסתנכרן לי הפלאפון והמאק והרשימה עוד ארוכה).

חתונה יכולה להיות ברבנות ב-20 שקל או בהפקה - ההפקה היא סמל סטטוס.
לדעתי זה יותר בקטע של "נורמה חברתית". לאחרונה זה נהפך להיות תחרות, אבל הנורמה נשארה רק נוספו לה אלמנטים רבים נוספים.

whatever

אנחנו התחתנו בפראג עם המשפחה הקרובה בלבד, החתונה היתה, והיתה בפורמט שנבחר, כי שנינו רצינו (ולא "האישה לחצה").
תמיד יש לחץ משפחתי מצד אחד או משניהם, צריך ואפשר לעמוד בו אם זה באמת מה שרוצים.

הבעיה היא להבין מה באמת רוצים. נמאס מגברים שמתנהגים כאילו כפו עליהם את החתונה, והם סתם באו להתארח. אם משהו חשוב, צריך להתפשר משני הצדדים, ולא לוותר ואז להתלונן על זה. קוראים לזה אופי.

• פותח/ת השרשור
אני אשמח בפרטי להסבר על ההבדל.
למה אתה חושב שאני מחביא את זה כאילו זה סוד כמוס?
זה דורש ידע נרחב בניורופסיכולוגיה/ניורוביולוגיה/ניורוביוכימיה וזה משהו שאי אפשר להיכנס אליו ללא רקע מתאים בתחום. אני אפילו לא מבין (לא מעניין אותי עד כדי כך את האמת) חלק מהמסכים שאני קורא בתחום מבחינת שיטות מחקר.

אני כמובן יכול ללכת ולקרוא עליהם כי הרקע שלי מתאים, אבל זה לא חשוב לי מספיק כדי לבזבז עליו עשרות שעות מחיי. ההבדלים קיימים, בגדול אישה היא יותר ריגשית/אמוציונלית. גבר הוא יותר לוגי ו"מסודר" מבחינת המעגלים של הניורונים במוח ושוני הפעליות בין 2 האונות של המוח (שכל אחת אחראית על תפקידים דיי שונים מבחינת התנהגות).

זה לא הביצועים שמשחקים תפקיד, זה ממשק ונוחות המשתמש (מה שדורג יותר ממכשירים אחרים). גם מבחינת ביצועים לא בדיוק הייתי ממהר לומר זאת. פר נתוני חומרה 1:1, אייפון מתפקד הרבה יותר טוב ממתחריו בשל ניצול משאבים אידאלי בין מערכת ההפעלה לחומרה. עם 1 ג'יגה זיכרון בלבד האייפון לעיתים אף עוקף את מתחריו עם זיכרון כפול ולפעמים מרובע. אבל בוא לא נכנס לעוד וויכוח אייפון, היו פה הרבה ואין לי כוח לזה כבר. האייפון עושה אותי פרודקטיבי כי יש לי בארה"ב הרבה יותר אלמנטים של פרודקטיביות מאשר בישראל (HD Voice לדוגמה, AppStore הרבה יותר עשיר שמסתנכרן לי הפלאפון והמאק והרשימה עוד ארוכה).

לדעתי זה יותר בקטע של "נורמה חברתית". לאחרונה זה נהפך להיות תחרות, אבל הנורמה נשארה רק נוספו לה אלמנטים רבים נוספים.

עזוב אותך משה - אם אתה מדבר ככה על אייפון אתה גם שבוי בטמטמת פרסומית. HTC שעולה חצי ממנו - עולה עליו בכמה מידות וגם אם לא בטוח לא נופל ממנו והוא זניח פה בארץ.

וגם נורא נצמדת לדוגמא על האייפון - אתה יכול גם לראות את התורים בבלק פריידיי.
תרבות הצריכה המערבית זה נושא שרבים המחקרים עליו מכל האספקטים והתיאורים אבל השורה התחתונה נשארת זהה:

כל התעשיות האלו שנתפסות כתרבות צריכה מערבית מתבססות על עקרונות פסיכולוגיים פשוטים ואנושיים. הרבה חושבים שהם חסינים לכך, אבל למעשה רובנו לא.

ולכן, גם התעשייה שנבנתה סביב עניין החתונות עובדת על אותו העקרון - מזהים מאפיין או סממן, במקרה שלנו מעמד החתונה ביהדות ובסך הכל מנסים כל הזמן לשווק את הרעיון מחדש.

אנשים מתפתים להוציא סכומי ענק על אותו ערב כדי להרשים כי העקרון הפסיכולוגי לרוב אומר שע"י ההוצאה הנוספת הזאת הם הבדילו עצמם מחתונות אחרות וכך גם הם וגם אחרים יזכרו את החתונה שלהם על פני אחרות.

רבותיי.....אנחנו יכולים לקשקש על זה עוד הרבה...
מי שמחליט באמת זו האישה...החתונה שלה!
90% מאיתנו נגיד אמן למה שהיא תחליט לגבי החתונה...

הבחירה היחידה שלנו בחתונה, זה עם מי להתחתן..........וגם זה בספק בימים אלו...

• פותח/ת השרשור
עזוב אותך משה - אם אתה מדבר ככה על אייפון אתה גם שבוי בטמטמת פרסומית. HTC שעולה חצי ממנו - עולה עליו בכמה מידות וגם אם לא בטוח לא נופל ממנו והוא זניח פה בארץ.
אני אוהב אדום, אתה אוהב כחול. בוא נתווכח מדוע אני אוהב אדום ואתה כחול - מה דעתך?
למה אתה חושב שהעדפות שלך הן העדפות של כולם? אתה מעדיף HTC, אני מעדיף אייפון. אתה מעדיף כחול, אני מעדיף אדום. אתה מעדיף אוטו X, אני מעדיף אוטו Y. למה? כי אלו העדפות של האינדבידואל. לומר שהעדפות שלך הן מעל הכלל זה לא בדיוק הסבר הגיוני למה הבחירה שעשית היא האידאלית מכולם.

היה לי אייפון עוד לפני שאנשים ידעו מה זה אייפון בכלל וכשכולם צחקו על סטיב ג'ובס שלא ילך לו כי המכשיר שלו עולה מיליון שקל בזמן ההשקה (כי עלות הייצור של האייפון, בניגוד ל HTC פלסטיק שלך שפשט את הרגל ד"א, עולה הרבה יותר כי משתמשים בחומרי גלם איכותיים יותר). אפל לא הסתירה לעולם את % הרווח שלה על המוצרים והיא מפרסמת זאת גם בפומבי: 30% רווח על כל מוצר.
אני לא רואה פרסומות. לא צפיתי בטלויזיה 6 שנים. אין לי פרסומות באינטרנט. אז אילו פרסומות אני בדוק שבוי בהם?

אני רוכש אייפון כל פעם כי הממשק נוח לי, זה מסתנכרן לי (יחד עם האפליקציות) עם המאק. זה מכיל פיצ'רים שלי אישית מתאימים יותר מאנדרואיד (HD Voice לדוגמה שזה עולם אחר לגמרי מאיכות שיחה שאתה רגיל אליה כיום).
האם להוציא 4000 ש"ח על טלפון זה ריאלי? כן, אם יש לך. האם להוציא 1500 שקל על ג'ינס דיזל זה ריאלי? כן, אם יש לך וזו העדפה שלך. האם להוציא 5,000-10,000 ש"ח על חומרים ואוכל בחודש זה ריאלי? כן, אם זו העדפה שלך ויש לך. ואפשר להמשיך כך עד אין סוף.

אני אוהב אדום, אתה אוהב כחול. בוא נתווכח מדוע אני אוהב אדום ואתה כחול - מה דעתך?
למה אתה חושב שהעדפות שלך הן העדפות של כולם? אתה מעדיף HTC, אני מעדיף אייפון. אתה מעדיף כחול, אני מעדיף אדום. אתה מעדיף אוטו X, אני מעדיף אוטו Y. למה? כי אלו העדפות של האינדבידואל. לומר שהעדפות שלך הן מעל הכלל זה לא בדיוק הסבר הגיוני למה הבחירה שעשית היא האידאלית מכולם.

היה לי אייפון עוד לפני שאנשים ידעו מה זה אייפון בכלל וכשכולם צחקו על סטיב ג'ובס שלא ילך לו כי המכשיר שלו עולה מיליון שקל בזמן ההשקה (כי עלות הייצור של האייפון, בניגוד ל HTC פלסטיק שלך שפשט את הרגל ד"א, עולה הרבה יותר כי משתמשים בחומרי גלם איכותיים יותר). אפל לא הסתירה לעולם את % הרווח שלה על המוצרים והיא מפרסמת זאת גם בפומבי: 30% רווח על כל מוצר.
אני לא רואה פרסומות. לא צפיתי בטלויזיה 6 שנים. אין לי פרסומות באינטרנט. אז אילו פרסומות אני בדוק שבוי בהם?

אני רוכש אייפון כל פעם כי הממשק נוח לי, זה מסתנכרן לי (יחד עם האפליקציות) עם המאק. זה מכיל פיצ'רים שלי אישית מתאימים יותר מאנדרואיד (HD Voice לדוגמה שזה עולם אחר לגמרי מאיכות שיחה שאתה רגיל אליה כיום).
האם להוציא 4000 ש"ח על טלפון זה ריאלי? כן, אם יש לך. האם להוציא 1500 שקל על ג'ינס דיזל זה ריאלי? כן, אם יש לך וזו העדפה שלך. האם להוציא 5,000-10,000 ש"ח על חומרים ואוכל בחודש זה ריאלי? כן, אם זו העדפה שלך ויש לך. ואפשר להמשיך כך עד אין סוף.

טוב, מאיפה להתחיל...

נתחיל מהקשקוש הכי ידוע של בני אדם על העדפות - אני יודע שאתה מאוד חושב שאתה אדם בעל איי קיו אדיר שאי אפשר לעשות לו סוגסטיה על התת-מודע, הוא לא רואה מודעות, לא קורא כתבות, אבל מבין בכל מפרט ותמיד המוצר נבחר על-ידו לפי הצרכים המדוייקים.
משה, "ההעדפות שלך" נקבעו על ידי פרמטרים חזקים ממך - זה שאחד אוהב כחול ואחד אוהב אדום זה בולשיט.
אתה תאהב מה שהחברה תגיד לך. נכון שיש אנשים אבל שאוהבים כחול ויש כאלו שאוהבים אדום - אבל זה מורכב מהרבה פרמטרים.
יש קורולציה בין המקום שגדלת בו, הצעצועים שההורים שלך - לא אתה, ההורים שלך בחרו לך בילדות, סרטי ילדים שאהבת לבין הצבע שאתה טוען שאתה מעדיף. וזה כבר הוכח באין ספור מחקרים פסיכולוגיים. אולי אתה מעדיף אדום ואני כחול אבל גם את זה הכתיבו לך.

אני אתן לך דוגמא חיה קטנה - הילדים שלי נדלקו על סרט שנקרא מכוניות, הגיבור הוא מכונית מרוץ אדומה. נחש מהו הצבע האהוב עליהם? וזה זולג לשאר הצעצועים שהם מבקשים או להעדפות שלהם בקשית של השתיה בבורגר ראנץ'. אני קיבלתי כוס קולה עם קשית אדומה והבן שלי קשית שחורה הוא לא הפסיק לקטר עד שהוא קיבל קשית אדומה - והוא כבר לא ראה את הסרט חודשיים - אבל הצבע המשווק נדבק.

אז אל תשווק את הקשקוש הזה של העדפות ההסבר שלך עוד פחות הגיוני, מתכחש ותלוש מהמציאות. כמות המסרים התת-מודעים שאתה חווה בהליכה ברחוב, בסרט, סדרה, אתה לא מבין. זה משפיע על כולם כולל עליך גם אתה מאוד רוצה להאמין שלא. לא פעם קורה שמישהו אומר משפט לא קשור אבל מרכיב במשפט מזכיר לשניהם מוצר ספציפי או קטע מסרט. אייפון תמיד ידעו לשווק את עצמם מעולה.

כל סדרה אמריקאית שניה, כל סרט כמעט מכיל מוצר של אייפון ברקע - אם זה לא שיווק...

עכשיו לגבי הירידה הזו על HTC - תגיד זה באמת מה שיש לך לומר, לא מתאים לך. אתה טוען שחברה שפשטה רגל, פשטה אותה בגלל שהמוצרים שלה חרא? כי אם ככה, להזכירך חברת אפל ידעה המון נקודות שפל בחייה.

HTC עם כל הכבוד לשחצנות שלך על האייפון, זה טלפון שהגוף שלו הוא דווקא מתכתי (הONE). הטלפון הזה זכה בהרבה יותר פרסים מכל אייפון וע"י הגופים הכי נחשבים בעולם. הLG G3 מדורג הרבה יותר גבוה מאייפון.

ואם אתה כבר מקשקש לי על חלקים איכותיים של האייפון שלך - אני יש לי ONE, לא מזמן נשבר לי המסך מנפילה מגובה וניגשתי לתקן אותו בחברת פלאפון. הנציג שירות שם שלקח את הטלפון שלי אמר לי כך "תקשיב, זה אחד הטלפונים הכי טובים שאי פעם יוצרו"
עכשיו אני כמוך, כל דרעק שאומר משהו זה לא משהו. אבל זה לא נגמר בזה... הוא המשיך וסיפר "היינו בישיבת צוות שבה סיפרו שהם מפסיקים לשווק את הHTC מאחר והמכירות שלו ביחס לסמסונג ואייפון פשוט אפסיות - כ1500 מכשירים ברבעון. אבל בנוסף בישיבה הם מדברים על סטטיסטיקות תיקונים ובעיות נפוצות של מכשירים - מלבד מסך שבור, אף מכשיר של HTC לא חזר לחברה לתיקון, אפילו לא אחד."

אז אולי זה לא מדגם מייצג, אבל גם ברשת יש מספיק נתונים שמשווים בין HTC ONE לאייפון - וטכנית אין מה להשוות. לאייפון אכן יש ממשק מעולה שיודע לנצל הרבה מהחומרה, אבל זו נקודת זכות לממשק לא לחומרה - האנדרואיד הוא כלי פתוח ועובר יותר שיפורים ושידרוגים מהגרסאות של אפל. יש היום כל מיני רומים שמנצלים את המכשיר ברמות שאייפון פשוט מחוויר.

אז אווו פה נכנס השלב המכריע, באמריקה היפה אייפון זה סמל דגל וכל המכשירים מסונכרנים לסמל הדגל ולכן זה מאוד מאוד נוח. כשאתה אומר משפט כמו " זה מסתנכרן לי להכל ..." זה כי מישהו שם עשה לך את החיים נוחים כדי שאתה תתאים את הצריכה שלך למוצר - זה לא שהמוצר באמת פנומנלי הוא פשוט תומך יותר. אבל נגיד שהטיעון שלך תופס לגביך בארה"ב - אני חי במדינת ישראל הברוכה - ופה מכירות האייפון והסמסונג מרקיעות שחקים ואין לנו את כל הפנומנליות המסונכרנת הזו פה, למעשה בארץ אנדרואיד יותר נתמך וגם יותר זול ופשוט - אז למה גם בארץ הנתונים כאלה?
אבל בתור מכשיר - נייט.

ומשה, בחייאת HDVOICE ואתה מדבר איתי על שטיקים. גם אם איכות הקול פנומנלית, אני שומע מספיק ברור היום.

שורה תחתונה, אתה כמו כולנו ביץ' של פרסום - אתה מתאים את הצריכה שלך למוצרים שאתה רוצה ולא הפוך למרות שתטען אחרת.
אחרים למעשה עשו את זה בשבילך כבר, אם מרצים דורשים היום מחשב נייד, אז הם מכוונים אותך לנקודה - ואם אומרים לך שבמכשיר ההוא יש יכולות ניווט תלת-מימדיות אז אתה בטח צריך את זה.

אתה צריך לראות דברים יותר בבירור.

נערך לאחרונה:
אני יתן לכם מבט מהבנה והתעמקות שלי ושל אנשים שהם אנשי תוכנה/חומרה.

האייפון הוא מותג, תאכלס מבחינת ביצועים ומה שהוא מציעה הוא יקר מהמתחרים משמעותית.
יאמר לזכותם הם שינו את השוק, אבל מאז לא תרמו כמעט כלום, רוב החידושים שלהם כבר היו בגרסאות קודמות של פלאפונים מתחרים.

הוא כן היה יותר מהיר או חזק פעם סביבות אנדרואיד 2 מאז 4 אנדרואיד עקף אותו, והחל מ 5 אין מה לדבר ברגע שהאפליקציות יקומפלו לך על המכשיר, כרגע הם מתקמפלים תוך ריצה של האפליקציה ולכן הם יותר איטיים. אבל עכשיו כל זה ישתנה ואנשים ממש ירגישו הבדל.

דרך אגב הממשק לא נוח לכולם, יש אנשים שאוהבים אותו ויש שלא.

לגבי ה + שיש לך בארה"ב אני לא יגיב כי את זה אני לא מכיר.

לגבי קנייה שלו אם יש לך את הכסף הזה ואתה אוהב את הממשק שלו ולא אכפת לך שאתה בערך מוציא עוד 1000 שקל(בארץ) על זה שזה אפל, אז לבריאות כמו שאמרתי אפל זה מותג ומותגים מוכרים.
ואפל ממש ממש טובים בשיווק, לדוגמא באחד המכשירים הראשונים הם שיווקו שהמחיר שלו יהיה X ובאירוע ההשקה הרשמי שלו הם אמרו הוא יעלה X/2 , לאנשים ניראה פתאום שהמכשיר זול מה שגרר קניה המונית.

ולנושא של החתונה
אומרים שהחתונה זה משהו שבה מפעם שהאישה הייתה צריכה גבר שיגן אליה בכללי ובזמן ההריון בפרט ועל הצאצאים שלה, ולכן נהיה כול עניין הנשואים. זאת כמובן לא משהו ודאי אבל ממה שהבנתי זה בערך הבסיס ללמה זה התפתח.
וגם עכשיו סוג של האישה צריכה את הגבר רק שעכשיו היא לא צריכה שהוא יגן אליה אלה ידאג לה מבחינה פיננסית ולכן לא פלא שנשים נמשכות היום לכסף.

וכמו בטבע אצל הגבר כן יש את ה"גן" הזה שאומר לו שהוא צריך להזדווג אם כמה שיותר נשים בגלל שהוא רוצה כמה שיותר צאצאים והאישה מעדיפה יותר לבחור כי היא רוצה גבר "איכותי" שיביא צאצאים טובים.

עד כמה שאנחנו חושבים שאנחנו מעל חיות אנחנו בסופו של דבר כן חיות. פשוט יותר מפותחים קצת.

אישית אני כנראה בבוא היום יתחתן כי מה לעשות אנחנו עושים מה שמקובל בחברה, רק מקווה שלא תיהיה חתונה אלא חתימה על מסמכים ולטוס לאיזה חופשה של חודש. הבעיה שנשים כמו ציינו פה הם שטופות מוח שזה היום של האישה הכי מאושר ושאר הדברים.

אירוני...

Screenshot_2014-12-07-18-44-43.png

טוב, מאיפה להתחיל...

נתחיל מהקשקוש הכי ידוע של בני אדם על העדפות - אני יודע שאתה מאוד חושב שאתה אדם בעל איי קיו אדיר שאי אפשר לעשות לו סוגסטיה על התת-מודע, הוא לא רואה מודעות, לא קורא כתבות, אבל מבין בכל מפרט ותמיד המוצר נבחר על-ידו לפי הצרכים המדוייקים.
משה, "ההעדפות שלך" נקבעו על ידי פרמטרים חזקים ממך - זה שאחד אוהב כחול ואחד אוהב אדום זה בולשיט.
אתה תאהב מה שהחברה תגיד לך. נכון שיש אנשים אבל שאוהבים כחול ויש כאלו שאוהבים אדום - אבל זה מורכב מהרבה פרמטרים.
יש קורולציה בין המקום שגדלת בו, הצעצועים שההורים שלך - לא אתה, ההורים שלך בחרו לך בילדות, סרטי ילדים שאהבת לבין הצבע שאתה טוען שאתה מעדיף. וזה כבר הוכח באין ספור מחקרים פסיכולוגיים. אולי אתה מעדיף אדום ואני כחול אבל גם את זה הכתיבו לך.

אני אתן לך דוגמא חיה קטנה - הילדים שלי נדלקו על סרט שנקרא מכוניות, הגיבור הוא מכונית מרוץ אדומה. נחש מהו הצבע האהוב עליהם? וזה זולג לשאר הצעצועים שהם מבקשים או להעדפות שלהם בקשית של השתיה בבורגר ראנץ'. אני קיבלתי כוס קולה עם קשית אדומה והבן שלי קשית שחורה הוא לא הפסיק לקטר עד שהוא קיבל קשית אדומה - והוא כבר לא ראה את הסרט חודשיים - אבל הצבע המשווק נדבק.

אז אל תשווק את הקשקוש הזה של העדפות ההסבר שלך עוד פחות הגיוני, מתכחש ותלוש מהמציאות. כמות המסרים התת-מודעים שאתה חווה בהליכה ברחוב, בסרט, סדרה, אתה לא מבין. זה משפיע על כולם כולל עליך גם אתה מאוד רוצה להאמין שלא. לא פעם קורה שמישהו אומר משפט לא קשור אבל מרכיב במשפט מזכיר לשניהם מוצר ספציפי או קטע מסרט. אייפון תמיד ידעו לשווק את עצמם מעולה.

עכשיו לגבי הירידה הזו על HTC - תגיד זה באמת מה שיש לך לומר, לא מתאים לך. אתה טוען שחברה שפשטה רגל, פשטה אותה בגלל שהמוצרים שלה חרא? כי אם ככה, להזכירך חברת אפל ידעה המון נקודות שפל בחייה.

HTC עם כל הכבוד לשחצנות שלך על האייפון, זה טלפון שהגוף שלו הוא דווקא מתכתי (הONE). הטלפון הזה זכה בהרבה יותר פרסים מכל אייפון וע"י הגופים הכי נחשבים בעולם. הLG G3 מדורג הרבה יותר גבוה מאייפון.

ואם אתה כבר מקשקש לי על חלקים איכותיים של האייפון שלך - אני יש לי ONE, לא מזמן נשבר לי המסך מנפילה מגובה וניגשתי לתקן אותו בחברת פלאפון. הנציג שירות שם שלקח את הטלפון שלי אמר לי כך "תקשיב, זה אחד הטלפונים הכי טובים שאי פעם יוצרו"
עכשיו אני כמוך, כל דרעק שאומר משהו זה לא משהו. אבל זה לא נגמר בזה... הוא המשיך וסיפר "היינו בישיבת צוות שבה סיפרו שהם מפסיקים לשווק את הHTC מאחר והמכירות שלו ביחס לסמסונג ואייפון פשוט אפסיות - כ1500 מכשירים ברבעון. אבל בנוסף בישיבה הם מדברים על סטטיסטיקות תיקונים ובעיות נפוצות של מכשירים - מלבד מסך שבור, אף מכשיר של HTC לא חזר לחברה לתיקון, אפילו לא אחד."

אז אולי זה לא מדגם מייצג, אבל גם ברשת יש מספיק נתונים שמשווים בין HTC ONE לאייפון - וטכנית אין מה להשוות. לאייפון אכן יש ממשק מעולה שיודע לנצל הרבה מהחומרה, אבל זו נקודת זכות לממשק לא לחומרה - האנדרואיד הוא כלי פתוח ועובר יותר שיפורים ושידרוגים מהגרסאות של אפל. יש היום כל מיני רומים שמנצלים את המכשיר ברמות שאייפון פשוט מחוויר.

אז אווו פה נכנס השלב המכריע, באמריקה היפה אייפון זה סמל דגל וכל המכשירים מסונכרנים לסמל הדגל ולכן זה מאוד מאוד נוח. כשאתה אומר משפט כמו " זה מסתנכרן לי להכל ..." זה כי מישהו שם עשה לך את החיים נוחים כדי שאתה תתאים את הצריכה שלך למוצר - זה לא שהמוצר באמת פנומנלי הוא פשוט תומך יותר. אבל נגיד שהטיעון שלך תופס לגביך בארה"ב - אני חי במדינת ישראל הברוכה - ופה מכירות האייפון והסמסונג מרקיעות שחקים ואין לנו את כל הפנומנליות המסונכרנת הזו פה, למעשה בארץ אנדרואיד יותר נתמך וגם יותר זול ופשוט - אז למה גם בארץ הנתונים כאלה?
אבל בתור מכשיר - נייט.

ומשה, בחייאת HDVOICE ואתה מדבר איתי על שטיקים. גם אם איכות הקול פנומנלית, אני שומע מספיק ברור היום.

שורה תחתונה, אתה כמו כולנו ביץ' של פרסום - אתה מתאים את הצריכה שלך למוצרים שאתה רוצה ולא הפוך למרות שתטען אחרת.
אחרים למעשה עשו את זה בשבילך כבר, אם מרצים דורשים היום מחשב נייד, אז הם מכוונים אותך לנקודה - ואם אומרים לך שבמכשיר ההוא יש יכולות ניווט תלת-מימדיות אז אתה בטח צריך את זה.

כמו שיכולים להכניס לך סוגסטיה, אתה יכול להכניס לעצמך סוגסטיה, וגם זה הוכח אין ספור פעמים.
ועכשיו בקשר ל"אין רצון אישי"- זה נכון שעד גיל 6 מבחינת פסיכולוגיה התפתחותית אתה קולט מהסביבה וזה מה שמעצב מרכיבים מהאישיות, אבל זה לא אומר שכשאתה הופך לבעל מודעות גבוה אתה לא יכול לשנות/להתפתח. אם מה שהיית אומר היה נכון אבסולוטית אזי לא היו אנשים שחוזרים בשאלה (דוגמא).

אני מבריז סדרתי מחתונות. בדיוק מהסיבות הנ"ל.
אני גם מצהיר מראש בהפגנתיות " אל תזמינו, אני לא אגיע".
לא מעניין אותי פרצופים עקומים, אי שביעות רצון או קירור יחסים.
אבל אני הכי אוהב את האיום "לא נגיע לחתונה שלך" ו/או "אף אחד לא יגיע לחתונה שלך"
לללאאאא אימל'ה רק לא זה חח 😵

על הז#$ שלי נורמות ומוסכמות חברתיות, חינוך, שמרנות והתת מודע שבעצם מאלץ אותי להשתתף באיוולת בעל כורחי.
אני לידר, נוט פולואר. לא משחק לפי החוקים של החברה.

אני מבריז סדרתי מחתונות. בדיוק מהסיבות הנ"ל.
אני גם מצהיר מראש בהפגנתיות " אל תזמינו, אני לא אגיע".
לא מעניין אותי פרצופים עקומים, אי שביעות רצון או קירור יחסים.
אבל אני הכי אוהב את האיום "לא נגיע לחתונה שלך" ו/או "אף אחד לא יגיע לחתונה שלך"
לללאאאא אימל'ה רק לא זה חח 😵

על הז#$ שלי נורמות ומוסכמות חברתיות, חינוך, שמרנות והתת מודע שבעצם מאלץ אותי להשתתף באיוולת בעל כורחי.
אני לידר, נוט פולואר. לא משחק לפי החוקים של החברה.

אני בגישה שלך, אבל כן הולך לחברים הקרובים, ופעם אחת הלכתי מהעבודה כי זה היה חתונה של הבן של הבוס.
חברים זה ממש סבבה ללכת זה כמו ארוחה+מסיבה(קצת יקרה) שהולכים אם חברים, אבל לאנשים שאני לא בקשר כמעט יומיומי אני לא הולך.

אני בגישה שלך, אבל כן הולך לחברים הקרובים, ופעם אחת הלכתי מהעבודה כי זה היה חתונה של הבן של הבוס.
חברים זה ממש סבבה ללכת זה כמו ארוחה+מסיבה(קצת יקרה) שהולכים אם חברים, אבל לאנשים שאני לא בקשר כמעט יומיומי אני לא הולך.
ברור שיש גבולות. הייתי בחתונה של אח שלי. אבל הברזתי חופשי ועם חיוך לבני דודים שלא הייתי איתם בקשר. לא מדברים כמה שנים, פתאום חתונה?! זובי!
כנ"ל לגבי חברים.
לקולגות אני מצהיר מראש על הברזה קולקטיבית ושאף אחד לא ייקח את זה באופן אישי.

זה ממש לא אירוני.. זה המנוע של גוגל שמבצע ד"א בדיוק אותה פעולה כמו המנוע בתחתית הדף (נושאים דומים) שמראה פוסטים בהקשר דומה.

כן אני יודע שהמנוע חיפוש לא מעלה דברים רנדומלים, כמו שמופיע לעיתים קרובות קורסים של כושר וכד', באותו רגע זה שיעשע אותי.

• פותח/ת השרשור
טוב, מאיפה להתחיל...

אבל בתור מכשיר - נייט.

מה שכתבת על התת מודע וההתפתחות ההתנהגותית בילדים לא מדוייק בכלל. ממליץ לך לפנות לספרות ולקרוא קצת על התפתחות המוח אצל ילדים. ילדים לא יודעים באיזה עולם הם חיים עד גיל ההתבגרות בערך וגם שם אין להם בדיוק דעות ממשיות קונקרטיות. ה Frontal Lobes וה- Pre Frontal Cortex של הילדים שלך מתפתח עד גיל 25. תנחש למה לא משכירים לך רכב עד גיל 25, בין היתר בגלל הסיבה הזו.
לגבי כל השאר, זה חוזר שוב לדיונים של אייפון נגד אנדרואיד, אז אני אגיד פשוט "סבבה".

נערך לאחרונה:
whatever
נמאס מגברים שמתנהגים כאילו כפו עליהם את החתונה, והם סתם באו להתארח. אם משהו חשוב, צריך להתפשר משני הצדדים, ולא לוותר ואז להתלונן על זה. קוראים לזה אופי.

כי נשים לא עושות את זה בכלל.

כי נשים לא עושות את זה בכלל.
לא עושות מה? לא מתנהגות כאילו שהן רק נמצאות שם בחתונה? או לא מתפשרות?
לרוב נשים מתפשרות מול בן זוגן בכל תחומי החיים, ומשתתפות באופן פעיל בתכנון ארוע החתונה.
אתה רוצה לספר לי על התסכולים שלך?

נערך לאחרונה:
מה שכתבת על התת מודע וההתפתחות ההתנהגותית בילדים לא מדוייק בכלל. ממליץ לך לפנות לספרות ולקרוא קצת על התפתחות המוח אצל ילדים. ילדים לא יודעים באיזה עולם הם חיים עד גיל ההתבגרות בערך וגם שם אין להם בדיוק דעות ממשיות קונקרטיות. ה Frontal Lobes וה- Pre Frontal Cortex של הילדים שלך מתפתח עד גיל 25. תנחש למה לא משכירים לך רכב עד גיל 25, בין היתר בגלל הסיבה הזו.
לגבי כל השאר, זה חוזר שוב לדיונים של אייפון נגד אנדרואיד, אז אני אגיד פשוט "סבבה".

איפה לא משכירים לך רכב מתחת לגיל 25 , בארה"ב? אבל לשתות אלכוהול אפשר מגיל 18 בארץ ו21 בארה"ב - פה המוח מספיק מפותח?
באיזה גיל מותר בארה"ב (עוד לפני הקשחת החוק) להחזיק נשק ומה התנאים בשביל לרכוש אחד? ב30 מדינות בכלל מותר לשאת נשק כל עוד הוא לא מוסתר ללא כל רישיון. ולכן הקטע עם הרישיון טיפ טיפה הזוי...

אנחנו כבר נכנסים פה לדיון לא רלבנטי - אתה למעשה טוען שהילדות היא חלק מנותק התנהגותית-חשיבתית מהבגרות וזה כבר יהיה דיון ארוך מאוד. אתה נותן מצג שווא - אני לא טענתי שהמוח לא מתפתח, אבל הוא מתפתח על בסיס של פלטפורמה שנבנתה לך בילדות וזה כולל העדפות שמקורן הוא דווקא במערכת הלימבית הספונטנית - שכידוע מבוססת המון על חוויות ילדות ולא בחלק הרציונלי - ולכן את טועה בגישה שלך. כשאתה מתלהב ממוצר טכנולוגי מסויים הרבה לפני שביררת אם הוא מתאים לך דרך המוח הרציונלי התגובה הספונטנית שלך מהמערכת הלימבית היא זו שתעורר אצלך את הרצון וההתלהבות הראשונית.

תנתח את זה כמה שתרצה לגבי מוחם של יונקים - דבר אחד כבר נחרש בניסויים, אנשים בוחרים מוצרים בצורה ריגשית ולא רציונלית.
להתחיל לסנטז לי משפטים על התפתחות המוח זה לירות כדורי סרק - לא סתם משקיעים אחוז ענק בפרסום, לא סתם משקיעים אחוזי עתק בעיצוב מוצר. אם אתה רוצה להתחיל להתווכח על איפה נכנס פה המוח בקבלת החלטות על רכישת מוצרים אתה מוזמן, אבל הסדר הנכון הוא קודם-כל קשר ריגשי למוצר, אח"כ הפעלת הרציונל כדי לשכנע את עצמך עד כמה זה נחוץ. אנשים לא סתם מתמכרים לקניות - חלקם פריקים של גאדג'טים, חלקם בגדים, חלקם מכוניות - זה בסה"כ העדפה ריגשית.

לי זה לא ממש משנה אייפון, אנדרואיד - אם אתה חושב שאני פריק של אנדרואיד אתה טועה. הטלפון שלי משמש אותי לשיחות, הודעות, וויז, וגלישה בזמן פנוי. כל טלפון ממוצע היום יריץ את אלו מספיק טוב עבורי.

הויכוח הזה על אייפון מול אנדרואיד - גם הוא מונע ממניעים רגשיים של הגנה על הרכישות שלנו, זה חשוב שהרציונל שלנו ישכנע אותנו שאנחנו בוחרים נכון ולא עדר. ככל שאדם מלומד יותר, כך הטיעונים הרציונליים שלו כלפי עצמו צריכים להיות משכנעים יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית