הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קריסה פנימה

• פותח/ת השרשור Guyko
  • פורסם בתאריך

Guyko

משתמש מתחיל
160
4
נק' מוניטין:
4
160
4
לאחרונה התגלה אצלי דלקת בברך שמאל בחלק האחורי
לאחר מנוחה ארוכה וטיפולי פיזותרפיה חזרתי לרוץ
יש לי ברגל שמאל(ברגל שהיה לי את הדלקת)קריסה של כף הרגל לבפנים
רציתי לדעת איך אפשר להתמודד עם הבעיה הזו?אם זה בסדר שאני רץ עם הקריסה הזו? בנוסף יש לי פלטפוס קל הוצאתי מהצבא מדרסי גבס מותאמים אישית בראשון אקבל אותם מה דעתכם עליהם? ועל איזה מדרסים אתם ממליצים לי?
תודה

השאלה היא מה רמת הקריסה, האם יש הבדל משמעותי לעומת הרגל השניה והאם יש קשר אפשרי לבעיות שסבלת/סובל מהן.
הנטייה היא לא להתערב אם אין דפורמציה משמעותית כתוצאה מהקריסה או אם אין קשר בינה לבין בעיה שבגללה הגעת לבדיקה.
במידה וכן הוחלט שיש מקום להתערב ולתקן, הפתרון הוא או בצורת נעליים מתקנות או בצורת מדרסים.
שוק המדרסים הוא שוק פרוץ וכדאי להיזהר בבחירת המקום וסוג המדרס אותו לוקחים, כיוון שיש הרבה שרלטנים שיכולים למכור לך מוצר שאתה לא צריך במחיר מופקע.
מדרסי גבס הם מדרסים בסיסיים וזולים באופן יחסי, והרבה פעמים נותנים מענה לבעיה.
בין אם מדובר במדרסי גבס ובין אם במדרסים מסוג אחר, חשוב מאד לבצע את ההתאמה אצל אדם מיומן ומקצועי, כיוון שגם מדרס איכותי שמבוצע בידיים הלא נכונות, עשוי לא לעזור ואפילו להחריף את המצב.

כיוון שכבר הזמנת מדרסים, נסה אותם למשך מספר ימים ותראה איך מרגיש לך איתם. לוקח מספר ימים עד שהרגל מסתגלת לגמריי אבל התחושה סה"כ צריכה להיות נוחה. אם זה לא המצב, גש למי שהתאים לך את המדרס על מנת לבצע בו תיקונים.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על העזרה
יש לך המלצה לגבי מקום טוב לעשות בו מדרסים באזור המרכז?
והאם יש אפשרות לרוץ עם הרגל כך שהקריסה תפגע לי ברגל כמה שפחות?
או תרגילים לשפיור הפציעה?
והאם אפשר באמת לשפר את הקריסה עד כדי כך שהיא לא תהיי?
תודה ומצטער על הרצף שאלות חח

אנחנו עדיין מדברים על הפציעה בברך? אם סיימת טיפולים וחזרת לרוץ, זה אומר שהסיפור הזה מאחוריך...
ומי אמר שיש קשר בין הבעיה בברך לקריסה בכף הרגל?
מעבר לזה, רשמת שכבר הזמנת מדרסים לא? אז במידה ותצטרך המלצות לפעם הבאה, שלח לי הודעה בפרטי.
לגביי הריצה, אם אכן הקריסה היא זו שעושה לך בעיות אז כמו שאמרתי - כף הרגל צריכה תמיכה (נעל מתקנת או מדרס).
לגביי תרגילים - אין סט תרגילים שמתאים לכל הבעיות בברך, צריך לבדוק אותך ולראות מה מתאים לבעיה שלך ולשלב שבו אתה נמצא לאחר הפציעה.
אי אפשר לתקן את מנח כף הרגל חזרה למצב נייטרלי בלי תמיכה חיצונית.

• פותח/ת השרשור
הפציעה מאחורי באופן חלקי אני עדיין בטיפולים אבל הפיזותרפיסת שלי אמר לי שאני יכול לחזןר לרוץ
ואני משאר שזה מה שגרם לי לפציעה כי הדלקת היית בגיד שבצד הפנימי של הברך בדיוק ברגל עם הקריסה אז נראלי שהופעל על המקום הרבה לחץ

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית