הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מים סטריליים לאינהלציה או להזרקה

• פותח/ת השרשור testo
  • פורסם בתאריך

testo

משתמש מתחיל
41
8
נק' מוניטין:
66
41
8
שלום לכולם, אשמח לעזרה בשאלה קטנה.

מסתבר שישנן 2 גרסאות של "מים סטריליים" -
1. מים סטריליים לאינהלציה בלבד (לא להזרקה), ניתנים לרכישה ללא מרשם.
2. מים סטריליים להזרקה, ניתנים אך ורק במרשם רופא.

אבל בסופו של דבר שניהם מכילים את אותו הדבר - סודיום כלוריד בריכוז 0.9% כנדרש.

השאלה היא מה ההבדל בינהם, האם הראשון לא מספיק סטרילי/מעוקר?
ובעצם האם לצורך הכנת המים הבקטריוסטטיים ניתן להשתמש בגרסא הפשוטה שלא מיועדת להזרקה?

תודה מראש לעוזרים.

שלום לכולם, אשמח לעזרה בשאלה קטנה.

מסתבר שישנן 2 גרסאות של "מים סטריליים" -
1. מים סטריליים לאינהלציה בלבד (לא להזרקה), ניתנים לרכישה ללא מרשם.
2. מים סטריליים להזרקה, ניתנים אך ורק במרשם רופא.

אבל בסופו של דבר שניהם מכילים את אותו הדבר - סודיום כלוריד בריכוז 0.9% כנדרש.

השאלה היא מה ההבדל בינהם, האם הראשון לא מספיק סטרילי/מעוקר?
ובעצם האם לצורך הכנת המים הבקטריוסטטיים ניתן להשתמש בגרסא הפשוטה שלא מיועדת להזרקה?

תודה מראש לעוזרים.
למרות שמים סטריליים לאינהלציה מוגדרים "לא להזרקה" ההבדל בינהם לבין מים סטריליים להזרקה אינו בתהליכי הייצור אלא באריזה. למעשה שני הסוגים סטריליים במידה שווה ובעלי אוסמולריות זהה.
לא הייתי מגדיר הזרקת SubQ של מים סטריליים לאינהלציה כמסוכנת יותר מהזרקת סטרואידים UG כ-IM בשום אופן.

למרות שמים סטריליים לאינהלציה מוגדרים "לא להזרקה" ההבדל בינהם לבין מים סטריליים להזרקה אינו בתהליכי הייצור אלא באריזה. למעשה שני הסוגים סטריליים במידה שווה ובעלי אוסמולריות זהה.
לא הייתי מגדיר הזרקת SubQ של מים סטריליים לאינהלציה כמסוכנת יותר מהזרקת סטרואידים UG כ-IM בשום אופן.

לאא לאאאאאאאא ה' ישמור!!!!

מים סטירליים לאינהלציה ממש ממש ממש לא מיועדים להזרקה בטח שלא IV - אתה קראת כמו משתמשי סמים שהזריקו IV מים כאלו מתו!!!
איך אתה יכול להגיד דברים כאלה צ'יזס תום!!

האוסמולריות שלהם ממש לא זהה - מים סטריליים הם היפוטוניקיים 0 mOsm/Lׁׂ מה שאומר שתזריק אותם לוריד ואתה יכול לגרום להמולוסיס חמור מאוד ולהיפרנתרמיה בקלות. רמות הסודיום אצל אנשים שהזריקו מים סטרליים הגיע אף ל178 mEq/L - שזה מצב חמור ומסוכן מאוד.

אתה צריך לוודא שהמים הם באוסמולריות של 380 בערך וכל חברה מייצרת קצת שונה את המים לאינהלציה וחלקן אף מוסיפות דברים שונים, איך אפשר לתת כזו עצה??

והדבר האחרון - תהליך ייצור והאריזה הוא שונה לחלוטין. אל תזריק לעצמך את המים אלו בבקשה - רשום עליהם לא להזרקה ותן לאנשים שייצרו את התכשיר את הכבוד ואל תזריק אותם. אם אתה כל-כך רוצה, גש לאחות ותבקש ממנה אמפולה אחת של מים סטריליים להזרקה, הם בד"כ נותנות ללא בעיה.

בנוסף, אתה יכול לרכוש כאלה בעצמך באינטרנט, או אפילו מספקים פה בת"א ללא שום מרשם.

נ.ב
אני ממליץ בחום להסיר את התשובה הזו כמובחרת היא ההיפך מהארם רדוקשיין ואף מסוכנת.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אוקיי, מסתבר שהדיון אכן היה במקום.

מספר הבהרות קטנות:
1. המוצר אמור להיות מוזרק sub-q ולא IV (באופן של מים בקטריוסטיים לפרגניל).
2. מבחינת המרכיבים שני המוצרים זהים, כלומר לא מוסף להם שום דבר נוסף פרט לסודיום כלוריד בריכוז 0.9%
3. דוגמא למים הסטריליים לאינהלציה עליהם מדובר:

http://www.hanegev.co.il/פיזיו-דוז-Physio-dose.html

אביעד, האם לאחר ההנחות שלעיל, אתה עדיין ממליץ להימנע משימוש במים האלו (המיועדים לאינהלציה - כמו בדוגמא)?
לחילופין, תוכל להצביע על מוצר מתאים וזמין לקנייה (כמובן שאין בעיה חוקית במוצר...)?

שוב תודה.

אוקיי, מסתבר שהדיון אכן היה במקום.

מספר הבהרות קטנות:
1. המוצר אמור להיות מוזרק sub-q ולא IV (באופן של מים בקטריוסטיים לפרגניל).
2. מבחינת המרכיבים שני המוצרים זהים, כלומר לא מוסף להם שום דבר נוסף פרט לסודיום כלוריד בריכוז 0.9%
3. דוגמא למים הסטריליים לאינהלציה עליהם מדובר:

http://www.hanegev.co.il/פיזיו-דוז-Physio-dose.html

אביעד, האם לאחר ההנחות שלעיל, אתה עדיין ממליץ להימנע משימוש במים האלו (המיועדים לאינהלציה - כמו בדוגמא)?
לחילופין, תוכל להצביע על מוצר מתאים וזמין לקנייה (כמובן שאין בעיה חוקית במוצר...)?

שוב תודה.

תשמע, כמובן שלא הנחתי שאתה הולך לתת אותו IV רק הדגשתי שיש הבדלים בנדון. הם לא מיועדים להזרקה לתוך רקמה, נקודה - אני הייתי נמנע מכל שימוש לקוי מהסוג הזה, לא באמת בעיה להשיג מים סטריליים להזרקה.

הסודיום כלוריד פה אמנם שם את האוסמולריות ברמה טובה אבל זה לא נגמר בזה - תהליך הייצור חשוב מאוד וזה סיכון מיותר.
להקשיב למישהו בפורום שאומר לך תזריק משהו שרשום עליו לא להזרקה במפורש - ולפי מה שאני יודע הם מחוייבים להדגיש את זה כמה פעמים שם, זה פשוט שטות גמורה והוא יכול גם לנהל את כל האתר מצידי - זה מסוג העצות שנמנעים.

המים הסטריליים שמגיעים עם הפרגניל עוברים עיקור באוטוקלאב והאמפולה מיוצרת בדרכים מסויימות ללא מגע בחדרים נקיים - אנשים לא סתם משקיעים עשרות מיליונים על תהליכי עיקור וסטריליזציה סתם כי בא להם. תאמין לי שאם אין בעיה למכור את המוצר כמו לאינהלציה זה מוזיל אותו משמעותית וכל חברה הייתה מוכנה לזה.

קצת חשיבה מונעת אסון - אתה יודע בתחילת המאה מספר הילודים המתים בזמן הלידה עמד על כ35% שזה מטורף - הגיע רופא משוגע שהמליץ בבית החולים שלו בוינה מכל הרופאים לשטוף ידיים לפני התעסקות כזו - הם עשו את זה התמותה צנחה לפחות מ5% שזה גבוה במונחים של היום אבל ירידה משמעותית במונחים של אז. עזוב שהעיפו אותו מבית החולים בגלל זה - בעיקר קנאה, אבל הוא אחרי זה התקבל להיות מנהל בבית חולים אחר ושם הוא הנחיל את זה וזה מהר מאוד הפך לחובה בכל העולם.

שורה תחתונה - גם אם הסיכון לדעתך קטן - הוא קיים ומיותר

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על ההתייחסות לצד השני של המטבע,
הידע והנסיון שיש כאן בפורום פשוט מדהים כל פעם מחדש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית