הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לימוד תרגילי בסיס במכון קרוספיט

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך

oz25

משתמש משקיע
7,975
2,377
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,827
7,975
2,377
Space חולון
אני מאוד מתלבט אם ללכת ללמוד ולעשות סדנה של תרגילי בסיס בחולון.

השאלה האם בקרוספיט מלמדים את תרגילי הבסיס בצורה נכונה ?

זה מאוד, מאוד תלוי במאמנים והרבה פחות בהאם זה קרוספיט או לא. אפילו יש מאמני SS מוסמכים שעובדים במכוני קרוספיט. ומנגד, כמובן שיש כאלה שאין להם חצי מושג ומלמדים הכל שגוי.
בקיצור צריך לשפוט לפי המאמנים שם, ולא להתייחס להאם זה קרוספיט או לא.

• פותח/ת השרשור
אולי במקום שנמצא בפרופיט סנטר לא יודע...

אני גר מול סוקולוב ולא ידעתי שיש בסוקולוב מכון קרוספיט חחחחחחח.
בכל מקרה ממליץ לך לבדוק בקרוספיט חולון במתנס בגין אני יודע שהמאמנים שם על רמה ומתחרים בפאוורליפטינג

• פותח/ת השרשור
אני גר מול סוקולוב ולא ידעתי שיש בסוקולוב מכון קרוספיט חחחחחחח.
בכל מקרה ממליץ לך לבדוק בקרוספיט חולון במתנס בגין אני יודע שהמאמנים שם על רמה ומתחרים בפאוורליפטינג

המקום מול הבית שלי.

וואלה ? מי המאמנים שם שמתחרים בפאווארליפטינג ?

אני ראיתי בברושור ששלחו לי בדואר שמושיק קידר הוא אחד המאמנים(מה הקשר? הבנאדם מאמן אומנויות לחימה)

יש שם גם מכון אומנויות לחימה של מושיק ומושיק מתאמן שמה קרוספיט בנוסף בקבוצה המאמנים של הקרוספיט הם יוני שוויצר ופבל סורוקין אני יודע ששנה שעברה היתחרו ולפחות פבל גם זכה לגבי השנה אין לי שמץ בכל מיקרה יש להם מתאמני פאוורליפטינג בנוסף לקרוספיט

• פותח/ת השרשור
שלחתי להם הודעה בפייסבוק.

נראה אם הם בכלל עושים סדנה כזאת של תרגילי בסיס.

תכתוב אחרי זה מה אמרו והייתי ממליץ לך לעצור עם אחד מהמאמנים קשר כי הם לא אלו שמנהלים את הדף פייסבוק

את הראשון אני לא מכיר בכלל
השני הוא של מתן בלו שבא מעולם של התעמלות מכשירים, לא יודע כמה הוא מבין בתרגילי בסיס.

מה הבעיה לקחת מאמן אישי פעם פעמים שיעבור איתך? מה אתה רוצה ללמוד? אם זה רק סקוואט דדליפט בנץ ופרס או מעבר?

• פותח/ת השרשור
מודה שלעניין המחיר והקירבה למקום האימון יש משקל בנושא...

לא ענית על השאלה

• פותח/ת השרשור
רק סקוואט, דדליפט בנץ'(שיפוצים קטנים כי אני די שולט בתרגיל) ופרס.

הסדנאות פתיחה האלה שיש בכל מכון קרוספיט נשמע כמו דבר מפגר ביותר. מספר אימונים קטן לקבוצה גדולה של אנשים עם 0 ניסיון בתחום, לרוב עם מאמנים צעירים שאין להם ניסיון משמעותי בללמד את התרגילים (לא אומר שהם לא יודעים ללמד, אבל יקח להם יותר זמן ממאמן מנוסה, זה בטוח) נשמע כמו מתכון לטכניקה לא משהו ולפציעות אם אתה מתאמן בספורט אינטנסיבי כמו קרוספיט.
לך למאמן, תשקיע קצת יותר וזה ישתלם לאורך זמן.

הסדנאות פתיחה האלה שיש בכל מכון קרוספיט נשמע כמו דבר מפגר ביותר. מספר אימונים קטן לקבוצה גדולה של אנשים עם 0 ניסיון בתחום, לרוב עם מאמנים צעירים שאין להם ניסיון משמעותי בללמד את התרגילים (לא אומר שהם לא יודעים ללמד, אבל יקח להם יותר זמן ממאמן מנוסה, זה בטוח) נשמע כמו מתכון לטכניקה לא משהו ולפציעות אם אתה מתאמן בספורט אינטנסיבי כמו קרוספיט.

זה כנראה תלוי במקום עצמו, שאני נרשמתי לבוקס בראשון לציון את כל האימונים של הסדנת יסודות עשיתי עם מדריך אחד על אחד...

אין ספק שיש מקומות שבהם כפי ששלומי מעליי כתב, זה מבוצע אחד על אחד - אבל זה לא אומר שהמאמן טוב. לגביי הידע של מדריך הקרוספיט הממוצע...
אם אין לו ניסיון מחוץ לקרוספיט, הסיכוי שהוא ידע ללמד את התרגילים טוב הוא אפסי. הקורס שלהם הוא 5 שעות של חשיפה לאיזה מאה תרגילים. אני לא מצפה ממי שלמד רק תרגיל אחד - את הסקוואט - במשך 5 שעות בלבד, במקום רציני (הסמינר של ריפטו זו דוגמה טובה), להיות מאמן טוב שלו.
על מנת לעבור את הקורס הם לא נדרשים לדעת ללמד את התרגיל, אלא לדעת לבצע בלבד (ההבדלים גדולים מאוד).

החריגים תמיד קיימים והם תמיד חריגים. העניין הוא שאתה לא ממש יכול לדעת מראש אם יש מישהו ביניהם שמבין בתחום, מי הוא מבין המאמנים בבוקס, והאם הוא בכלל יהיה זה שילמד אותך.

זה כנראה תלוי במקום עצמו, שאני נרשמתי לבוקס בראשון לציון את כל האימונים של הסדנת יסודות עשיתי עם מדריך אחד על אחד...
כנראה כי לא היה ביקוש באותו זמן לסדנא, אי אפשר לדעת מראש מי עוד יהיה איתך.
כמו שחיה ורמאות אמר, יש המון תרגילים שדוחפים במעט זמן. רק סקוואט דורש יותר לימוד, שלא נדבר על הנפה שדורשת 15+ שעות לימוד להגיע לרמה סבירה בקושי שתאפשר לא להיפצע. תוסיף דדליפט, קלינים ועוד מיליון תרגילים ותקבל כלום מהכל.
זה בדיוק כמו לדחוס סמסטר בתואר לתוך יום-יומיים.

אין ספק שיש מקומות שבהם כפי ששלומי מעליי כתב, זה מבוצע אחד על אחד - אבל זה לא אומר שהמאמן טוב. לגביי הידע של מדריך הקרוספיט הממוצע...
אם אין לו ניסיון מחוץ לקרוספיט, הסיכוי שהוא ידע ללמד את התרגילים טוב הוא אפסי. הקורס שלהם הוא 5 שעות של חשיפה לאיזה מאה תרגילים. אני לא מצפה ממי שלמד רק תרגיל אחד - את הסקוואט - במשך 5 שעות בלבד, במקום רציני (הסמינר של ריפטו זו דוגמה טובה), להיות מאמן טוב שלו.
על מנת לעבור את הקורס הם לא נדרשים לדעת ללמד את התרגיל, אלא לדעת לבצע בלבד (ההבדלים גדולים מאוד).

החריגים תמיד קיימים והם תמיד חריגים. העניין הוא שאתה לא ממש יכול לדעת מראש אם יש מישהו ביניהם שמבין בתחום, מי הוא מבין המאמנים בבוקס, והאם הוא בכלל יהיה זה שילמד אותך.

מלמדים בערך לדעת ללמד (לא ב100 אחוז) + טעויות נפוצות של מתאמנים בסקוואט ואיך לתקן את הטעויות + תרגילי עזר למי שמתקשה להגיע למנח הסקוואט בפעמים הראשונות שלו.

אבל זה עדיין לא מספיק גם לדעתי.
דבר שני מלמדים בקורס סקוואט דדליפט ופרס. (ואת הנגזרים שלהם) +סטריקט מאסלאפ וקיפינג פולאפ זהו

Back
למעלה תחתית