הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שימוש בכלומיד וכוריגון לסירוגין להעלאת טסט

• פותח/ת השרשור magniv
  • פורסם בתאריך

magniv

משתמש מתחיל
54
3
נק' מוניטין:
4
54
3
קצת עבר עלי.. עברתי שני סייקלים, ואני לא אחזור לזה, הגעתי למסקנה שהסיכונים לא שווים את המסת שריר, יותר מזה אין צורך לפרט כולם מבינים למה.
כרגע אני בפיסיטי
עלה לי רעיון שנשמע הגיוני ומצאתי לא מאט מידע שתומך בו
לעשות סייקלים של כלומיד וכוריגון, בשביל לעלות את הטסט הטבעי
עכשיו השאלה היא, זה יהיה יעיל לבניית מסת שריר בכלל? שואל כי אולי לחומרים הנ"ל יש השפעה שלילית שקשורה לבניית שריר.
יש סיכונים כלשהם? פגיעה ארוכת טווח ברצפטורים? תופעות לוואי וכו'?
זה נראה לי רעיון מעניין למי שלא רוצה סטרואידים או סתם רוצה לעלות את ייצור הטסט בגוף, אשמח לשמוע כל דעה בנושא

כלומיד וכוריגון יעלו את רמות הטסט אך במנגנון פעולה שונה מאוד.
בנוגע לכלומיד, עליית הטסט קשורה בפעילותו האנטי-אסטרוגנית בהיפותלמוס לעידוד הפרשת LH בהיותו SERM.
HCG לעומתו, מתפקד כ-LH ממקור חיצוני ולכן מביא לפעילות תאי הליידיג באשכים ולייצור טסט ברמה מסויימת.
מכאן שכלומיד מעודד ייצור עצמי של LH בהיפופיזה שבהגיעו לאשכים יביא לייצור טסט וישמור על משוב תקין ואילו HCG לעומתו עלול בשימוש ממושך להפחית ייצור עצמי של גונדוטרופינים עקב משוב שלילי על-אף שאין ייצור LH רב (הוא הרי כ-LH ממקור חיצוני).
אם כך, ניתן כבר לציין שהפרוטוקול לא טוב מאחר ולא יקדם פעילות תקינה של הציר.
חשוב לציין, גם כלומיד שלכאורה מגביר רמות הטסט בפעילו (כמו) תקינה של הציר לא מצליח להעלים חלק מהסימפטומים של טסט נמוך, כמו נפילת ליבידו, כשהסברה היא ששוב, הדבר קשור בפעילותו האנטי-אסטרוגנית ובצורך באותה פעילות אסטרוגנית במוח על-מנת להביא לעליית ליבידו.
כך או אחרת, לא מדובר בתוספת רמות טסט שתביא לאנבוליות בולטת אלא בסה"כ לרמות טסט שהם "בתחום הנורמה".

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית