[שאלה] כף המדידה באבקת חלבון

• פותח/ת השרשור Mrb0dy
  • פורסם בתאריך

Mrb0dy

משתמש מתחיל
216
1
נק' מוניטין:
33
216
1
יש לי שאלה לגבי כף המדידה שמקבלים עם האבקת חלבון , משו מבלבל אותי

בצג מאחורי האבקה רשום שכף אחת שווה 35 גרם - הכוונה היא שכף אחת מלאה שוקלת 35 גרם
עכשיו יש לי בכף של האבקת חלבון יחידה שנקראת אונקיה (OZ)
עכשיו אונקיה היא יחידת מידה לנפח , אבל ראיתי באינטרנט גם שאונקיה = 29 גרם

אז משו לא מסתדר לי ... כי אם אונקיה באמת שווה 29 גרם , אז הכף שלי היא 2 אונקיה (OZ ) אז לפי מה שאני מבין = זה אומר שזה 58 גרם

מישו יכול להסביר לי איפה הטעות פה ?
אני די בטוח שאונקיה זה כנראה יחידת מידה לנפח ואונקיה אחת לא שווה ל 29 גרם אלא ל 29 מיליליטר/סמ"ק

אני לא מסתמך על הכף מדידה יותר מידיי,
בודק גם במשקל הדיגיטלי.

יש לי שאלה לגבי כף המדידה שמקבלים עם האבקת חלבון , משו מבלבל אותי

בצג מאחורי האבקה רשום שכף אחת שווה 35 גרם - הכוונה היא שכף אחת מלאה שוקלת 35 גרם
עכשיו יש לי בכף של האבקת חלבון יחידה שנקראת אונקיה (OZ)
עכשיו אונקיה היא יחידת מידה לנפח , אבל ראיתי באינטרנט גם שאונקיה = 29 גרם

אז משו לא מסתדר לי ... כי אם אונקיה באמת שווה 29 גרם , אז הכף שלי היא 2 אונקיה (OZ ) אז לפי מה שאני מבין = זה אומר שזה 58 גרם

מישו יכול להסביר לי איפה הטעות פה ?
אני די בטוח שאונקיה זה כנראה יחידת מידה לנפח ואונקיה אחת לא שווה ל 29 גרם אלא ל 29 מיליליטר/סמ"ק

יש הבדל בין נפח למשקל, לרוב מה שרושמים זה המשקל במידה וממלאים בנפח הזה מים (זה סטנדרט)
אבקה שוקלת פחות ממים לאותו נפח.
אם במוצר רשום שהמנת הגשה היא SCOOP אז פשוט תמלא אותו וזהוא. שים לב שלפעמים רושמים ערכים עבור מנת הגשה והמנת הגשה היא למשל 2 SCOOPS או נגיד 2-3 קפסולות.

• פותח/ת השרשור
יש הבדל בין נפח למשקל, לרוב מה שרושמים זה המשקל במידה וממלאים בנפח הזה מים (זה סטנדרט)
אבקה שוקלת פחות ממים לאותו נפח.
אם במוצר רשום שהמנת הגשה היא SCOOP אז פשוט תמלא אותו וזהוא. שים לב שלפעמים רושמים ערכים עבור מנת הגשה והמנת הגשה היא למשל 2 SCOOPS או נגיד 2-3 קפסולות.

אני יודע שיש הבדל בין נפח למשקל ... באבקה שלי רשום על הצג מאחורה בכף 35 גרם
ז"א שבכף אחת מלאה המשקל של האבקה הוא 35 גרם נכון ?

עכשיו מה שמבלבל אותי זה מה שרשמתי , יש לי בכף של האבקה יחידות מידה שנקראות OZ (אונקיה )
עכשיו באינטרנט רשום שהיחידת מידה הזו שווה לנפח , אבל אם תרשום לדוגמא עכשיו בגוגל אונקיה זה ירשום לך אונקיה = 29.5 גרם

ובכף של האבקה שלי יש 2 אונקיה ... אז זה אומר שכף שלמה שווה 59 גרם ( ולי רשום מאחורה בצג שכף שלמה שווה 35 גרם אתה מבין ?)

מה נראה לך ?
היצרן לא יודע מה הוא עושה?

עכשיו מה שמבלבל אותי זה מה שרשמתי , יש לי בכף של האבקה יחידות מידה שנקראות OZ (אונקיה )
עכשיו באינטרנט רשום שהיחידת מידה הזו שווה לנפח , אבל אם תרשום לדוגמא עכשיו בגוגל אונקיה זה ירשום לך אונקיה = 29.5 גרם

ובכף של האבקה שלי יש 2 אונקיה ... אז זה אומר שכף שלמה שווה 59 גרם ( ולי רשום מאחורה בצג שכף שלמה שווה 35 גרם אתה מבין ?)
איפה כתוב אונקיה ואיפה כתוב 35 גרם? אם אפשר תצלם.
אגב, לא הבנת מה @godlin23 כתב.

עכשיו בדקתי ואונקיה זה בכללי מדד למשקל ולא לנפח, ואז מה שרשמתי יכול ל
מה נראה לך ?
היצרן לא יודע מה הוא עושה?

היצרן יודע בדיוק מה הוא עושה, זה נועד בשביל להטעות את הצרכן ושיקנה מוצר שתאכלס יוצא יותר יקר מהמתחרים
כמובן שזה לא תמיד ככה.

עכשיו בדקתי ואונקיה זה בכללי מדד למשקל ולא לנפח, ואז מה שרשמתי יכול ל
אז אני לא הבנתי ונתתי לך יותר מדי קרדיט 🤡

אני אנסה: בוודאי שאונקיה זה מידת משקל. רשום שם 2 אונקיות כי אם תמלא את הכף במים, הם ישקלו 2 אונקיות. אבל, רשום 35 גרם כי אם תמלא אותה באבקת חלבון, היא תשקול 35 גרם. או להפך.

זה מה שהבנתי מהתגובה שלך, ומסתבר ש...

אז אני לא הבנתי ונתתי לך יותר מדי קרדיט 🤡

אני אנסה: בוודאי שאונקיה זה מידת משקל. רשום שם 2 אונקיות כי אם תמלא את הכף במים, הם ישקלו 2 אונקיות. אבל, רשום 35 גרם כי אם תמלא אותה באבקת חלבון, היא תשקול 35 גרם. או להפך.

זה מה שהבנתי מהתגובה שלך, ומסתבר ש...

בכללי אני חושב שזה מה שקורה באמת, כי לרוב הסטנדרט הוא לרשום לפי משקל מים, אבל הבעיה שאונקיה זה מדד ישן ומעצבן

אף ספק לא יכול לשרוד ולהתקיים מתחבולות ושקרים .

אני מבין שאתה לא בדיוק מבין למה אני מתכוון
אף אחד לא מרמה אף אחד. אני יסביר לך על מה צריך להסתכל.
נגיד אתה רוצה לקנות ויטמין A, ויש לך 2 מוצרים כל אחד מכיל 100 טבליות, מוצר א' כתוב בו שכל מנת הגשה מכילה 1000מ"ג ויטמין A
מוצר ב' מכיל 600מ"ג ויטמין A, ונגיד יש להם אותו מחיר אתה תסתכל ותגיד אה אני יקנה את מוצר א'

אבל מה שלא כל אחד שם לב זה שמוצר א' מנת הגשה שלו זה 2 טבליות ומוצר ב' מנת הגשה שלו זה טבליה אחת.

ולכן יצא שמי שלא שם לב קנה ביותר יקר, אין פה שום רמאות הכל רשום לך, פשוט בונים על חוסר תשומת לב של הצרכן.

• פותח/ת השרשור
משו פה לא מסתדר , תכנסו לגוגל ותרשמו אונקיה זה ירשום לכם אונקיה = 29.5 גרם ( זאת אומרת משקל )
אבל אם תכנסו לאחד האתרים שיש בו מחשבון להמרת אונקיה לנפח , אז גם שם אונקיה = 29.5 מיליליטר/סמ"ק
משמע 1 אונקיה = 29.5 גרם = 29.5 מיליליטר/סמ"ק

אז אם אני שם כף מלאה ויש לי שם 2 אונקיה , זה אומר שיש לי שם משקל של 59 גרם ולא 35 כמו שרשום מאחורה באבקה.

הבנתי מה שאתם אומרים ... אתם אומרים שהכף מדידה שרשום בה 2 אונקיה זה על פי מים ... אבל אם אני שם אבקה אז זה משקל אחר ...
אבל לפי מה שרשמתי למעלה זה לא יכול להיות כי רשום שאונקיה = 29.5 גרם = 29.5 מיליליטר/סמ"ק ... 😳

ודוגמא טובה תיהיה למשל למגנזיום שמשווק כ magnesium 400 mg ו- 120 כדורים.
כשאתה נכנס אל הערכים עצמם אתה רואה שמנת הגשה - 2 כדורים של 200.

חראות בקיצור.

משו פה לא מסתדר , תכנסו לגוגל ותרשמו אונקיה זה ירשום לכם אונקיה = 29.5 גרם ( זאת אומרת משקל )
אבל אם תכנסו לאחד האתרים שיש בו מחשבון להמרת אונקיה לנפח , אז גם שם אונקיה = 29.5 מיליליטר/סמ"ק
באמת? 29.5 סמ"ק של ברזל שוקלים כמו 29.5 סמ"ק של אוויר? מה זה השטות הזאת המרת נפח למשקל?

אז אם אני שם כף מלאה ויש לי שם 2 אונקיה , זה אומר שיש לי שם משקל של 59 גרם ולא 35 כמו שרשום מאחורה באבקה.

הבנתי מה שאתם אומרים ... אתם אומרים שהכף מדידה שרשום בה 2 אונקיה זה על פי מים ... אבל אם אני שם אבקה אז זה משקל אחר ...
אבל לפי מה שרשמתי למעלה זה לא יכול להיות כי רשום שאונקיה = 29.5 גרם = 29.5 מיליליטר/סמ"ק ... 😳

אני מבין שלא למדתה פיסיקה.
תקרא מזה מסה סגולית של חומר
קיצור בדקתי את זה אז מה שרשמתי בהתחלה היה נכון, המשקל שאתה רואה הוא למשקל של מים, אם תשים בכף מים עד הסוף יצא לך 59 גרם, אבל עבור אבקה זה יצא 35 גרם.

• פותח/ת השרשור
אני מבין שלא למדתה פיסיקה.
תקרא מזה מסה סגולית של חומר
קיצור בדקתי את זה אז מה שרשמתי בהתחלה היה נכון, המשקל שאתה רואה הוא למשקל של מים, אם תשים בכף מים עד הסוף יצא לך 59 גרם, אבל עבור אבקה זה יצא 35 גרם.

סגור הבנתי ... אז ההמרה של אונקיה = 29.5 גרם = 29.5 סמ"ק/מיליליטר היא נכונה אבל יש שוני בחומרים ואי אפשר לבסס את זה על כל חומר

באמת? 29.5 סמ"ק של ברזל שוקלים כמו 29.5 סמ"ק של אוויר? מה זה השטות הזאת המרת נפח למשקל?

בגלל זה רשמתי שהיחידת מדידה הזאת היא לא טובה (ישנה) אבל האמריקאים ממשיכים להשתמש בא כמו שהם משתמשים באינץ FOOT וכו', וכאשר אתה עובר איתה מגרמים לנפח אז המעבר הוא ע"פ מה שמקובל בעולם שזה לפי מים כלומר ליטר=1 ק"ג
סגור הבנתי ... אז ההמרה של אונקיה = 29.5 גרם = 29.5 סמ"ק/מיליליטר היא לא נכונה.

היא נכונה, ההבנה שלך לא נכונה.

• פותח/ת השרשור
בגלל זה רשמתי שהיחידת מדידה הזאת היא לא טובה (ישנה) אבל האמריקאים ממשיכים להשתמש בא כמו שהם משתמשים באינץ FOOT וכו', וכאשר אתה עובר איתה מגרמים לנפח אז המעבר הוא ע"פ מה שמקובל בעולם שזה לפי מים כלומר ליטר=1 ק"ג

היא נכונה

ערכתי תהודעה תסתכל ותגיד לי אם הבנתי נכון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית