ייעוץ חזק+מהיר+סיבולת לב ריאה, האם הסוד הוא קרוספיט?

• פותח/ת השרשור Ohad
  • פורסם בתאריך

Ohad

משתמש משקיע
3,289
859
נק' מוניטין:
2,714
3,289
859
בבית 😃
היי,

לאורך תקופות בחיים שלי , תמיד זה התחלק לשני כיוונים מרכזיים.
חדר כושר ועלייה במסת שריר, ותקופה אחרת בהם כמעט ולא היה מסת שריר אך סיבולת לב הריאה הייתה גבוהה מאוד.

השאלה כיצד אפשר להיות חזק עם מסת שריר דיי טובה אבל בו בזמן להצליח לבצע ריצות ארוכות בזמן נחמד לדוגמה 10 קילומטר ב45-50 דקות ?

האם זה אפשרי ? אם כן מה הסוד ?

אפשרי...
תזונה נכונה ומנוחה מספקת...
אם תשלים את הקלוריות של הריצה אין סיבה שתאבד שריר..
תצטרך ללמוד לתמרן את אימוני הכח ואימוני הריצה כי הם דיי פוגעים אחד בשני (לפחות אצלי)

• פותח/ת השרשור
השאלה האם ניתן לראות אנשים שמצליחים להגיע לסקוואט ודדליפט של 200+- ועדיין לרוץ 10 קילומטר בזמנים יפים?

אתה מתכוון לשאול....האם @MikeRozner רץ 10 ק"מ בזמן יפה?
תיאורטית אני מאמין שאפשרי...

מממ... סביב 150 סקווט 180-190 דד אני מאמין

• פותח/ת השרשור
מממ... סביב 150 סקווט 180-190 דד אני מאמין

מרשים מאוד, תוכל לפרט קצת על הדרך שבא התאמנת פעם ?
עכשיו אתה מאמין שתוכל לעשות תוצאה כמו 45 דקות ?

מרשים מאוד, תוכל לפרט קצת על הדרך שבא התאמנת פעם ?
עכשיו אתה מאמין שתוכל לעשות תוצאה כמו 45 דקות ?
הייתי רץ 3 פעמים בשבוע, ריצה אחת עצימה של לא יותר מ5 ק"מ, ריצה אחת בינונית במרחק ובקצב או קצב משתנה, ריצה שלישית הייתה נפח 8-20 ק"מ.
מבחינת כוח עבדתי בתוכנית של לייל מקדונלד שמוכוונת לבילדינג.

• פותח/ת השרשור
הייתי רץ 3 פעמים בשבוע, ריצה אחת עצימה של לא יותר מ5 ק"מ, ריצה אחת בינונית במרחק ובקצב או קצב משתנה, ריצה שלישית הייתה נפח 8-20 ק"מ.
מבחינת כוח עבדתי בתוכנית של לייל מקדונלד שמוכוונת לבילדינג.

אפשר קישור לתוכנית ?
ואשמח לדעת מה לדעתך המצב היום ?

ושאלה יותר מדעית...
אם ניקח בנאדם מטר 70 ששוקל 80 ולא מתאמן... קרוב לודאי שהוא יהיה שמן(20% שומן).
לעומת זאת ניקח בנאדם מטר 70 שהוא 80 קילו אבל 10% שומן.

אם שניהם מתאמנים על סיבולת לב ריאה, ונשארים באותו משקל ואותו אחוז שומן, האם לאחד יהיה יתרון על האחר?

סתם תוכנית לא מעניינת במיוחד, כוללת מורכבים לצד מבודדים וכו'.
קל יותר לרוץ ארוכות כששוקלים מעט, מצד שני אין סיבה שבנאדם ששוקל 85-90 לא ירוץ 10 גם ב40 ומטה.

• פותח/ת השרשור
סתם תוכנית לא מעניינת במיוחד, כוללת מורכבים לצד מבודדים וכו'.
קל יותר לרוץ ארוכות כששוקלים מעט, מצד שני אין סיבה שבנאדם ששוקל 85-90 לא ירוץ 10 גם ב40 ומטה.

גם אם הגובה שלו הוא 170 ?

• פותח/ת השרשור
אין קשר, הגובה אולי משפיע על גודל צעד אבל רק עליו

הבנתי, נשמע מעניין...
נכון לעכשיו אני לא רואה יותר מיד אנשים שרצים מתחת ל40 בלי אימוני משקולות...
אז עם אימוני משקולות זה נראלי דיי מאתגר.

בעיקרון בדכ הריצות יתאימו לך כשתחחטב. כי התוכנית אימונים של חיטוב לרוב קלה יותר (למשל לינארית לעומת טקסס) ולכן אתה לא זקוק לכל כך הרבה מנוחה ואוכל וגם אתה יחסית באחוז שומן נמוך.

כשעשיתי חיטוב כל 3 קילו שירדתי הייתי מעלה קמ"ש 1 בריצה של 50 דקות (בסופו של דבר ירדתי 12 ושיפרתי מ10 קמ"ש ל 14 קמ"ש. שזה בעצם מ 8 ומשהו ק"מ ל11.8 ב50 דקות).

עכשיו התחלתי מסה ועל הדרך גם נפצעתי בתאומים אז עליתי 6-7 קילו ונהיה לי קשה יותר לשמור על קצב הריצה, פחות בגלל האימונים, יותר בגלל המשקל גוף שעלה.

כאשר מתאמנים בשני ענפים שונים, אפשר לשמר יכולת של בערך 80% עם התקדמות קטנה.
למי שיש סקווט 200 ורץ 40 דקות הוא מוטציה, אבל עדיין היה יכול יותר אם היה מתמקד בתחום אחד

קרוספיט זה לא התשובה.

לא הבנתי את המטרה שלך, אם המטרה היא ריצות ארוכות+כוח אתה יכול לעשות את שניהם יחד אבל להתקדם בקצב יותר איטי למרות זאת אתה כן תצליח.

אני חושב ש"אתלט" לווא דווקא קרוספיט זה כזה שמסוגל לקפוץ גבוה ורחוק , לעשות תרגילים של משקל גוף ואקרובטיקה ברמה יחסית גבוהה ולהיות רצח + לרוץ ריצות "ספרינט" בזמנים טובים ושאני אומר ספרינט אני מתכוון גם ל2000 מטר.
לא רואה שום סיבה בעולם ושום דבר טוב(למישהו שרוצה להיות אתלבט ברמה גבוהה) בלרוץ 10K אלא אם כן אתה מתחרה בתחום הזה...

Back
למעלה תחתית