הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חזק+מהיר+סיבולת לב ריאה, האם הסוד הוא קרוספיט?

• פותח/ת השרשור Ohad
  • פורסם בתאריך
סתם תוכנית לא מעניינת במיוחד, כוללת מורכבים לצד מבודדים וכו'.
קל יותר לרוץ ארוכות כששוקלים מעט, מצד שני אין סיבה שבנאדם ששוקל 85-90 לא ירוץ 10 גם ב40 ומטה.
מצטער על ההקפצה אבל מהניסיון הקצר שלי נראה לי שהמצב דווקא הפוך, לאדם ששוקל "הרבה" יחסית לרץ יהיה קשה יותר לרוץ
מהר 10 ק"מ מאשר לרוץ 20 ק"מ בקצב איטי ב 10-15% מקצב ה 10 ק"מ שלו.
@hanan אשמח גם לדעתך.

40 דקות זאת תוצאת חובבים טובה ולא יותר.
אני די בטוח שכל חייל קרבי מאומן ללא תלות במשקל שלו יצליח לעמוד ביעד באותה מידה שגם שחיפים של 65-70 קילו יוכלו לעשות סקווט של 140 קילו (די מקביל ללרוץ 40 דקות ב 10 ק'מ)
דווקא אנשים כבדים יתקשו יותר במרחקים ארוכים אבל גם זה לא מחייב.

אני די בטוח שכל חייל קרבי מאומן ללא תלות במשקל שלו יצליח לעמוד ביעד באותה מידה שגם שחיפים של 65-70 קילו יוכלו לעשות סקווט של 140 קילו (די מקביל ללרוץ 40 דקות ב 10 ק'מ)
טוב מעניין, אצלי המצב הפוך, קל לי יותר לרוץ ריצות ארוכות מאשר לשפר מהירות ב 10 ובחצי מרתון.

טוב מעניין, אצלי המצב הפוך, קל לי יותר לרוץ ריצות ארוכות מאשר לשפר מהירות ב 10 ובחצי מרתון.
זה בעיקר כי אתה לא מתאמן בצורה מותאמת לכך והעובדה שאתה כבר לא 'ילד' גם לא עוזרת

מצטער על ההקפצה אבל מהניסיון הקצר שלי נראה לי שהמצב דווקא הפוך, לאדם ששוקל "הרבה" יחסית לרץ יהיה קשה יותר לרוץ
מהר 10 ק"מ מאשר לרוץ 20 ק"מ בקצב איטי ב 10-15% מקצב ה 10 ק"מ שלו.
@hanan אשמח גם לדעתך.
ככל שאתה יותר כבד ככה יותר קשה לך לרוץ נקודה.
הפערים הם יותר במרחקים הבינוניים לעומת הארוכים.

פעם רצתי בחיטוב 50 דקות בקצב 10 וכל 3 קילו שירדתי הוספתי קמ"ש לריצה עד שהגעתי ל 14 קמ"ש ל 50 דקות (11.8 ק"מ).
וכשהתחלתי מסה עם אותן הריצות והאימונים זה קרה לי הפוך, איבדתי את היכולת לרוץ בקצבים מהירים ושמתי לב שאחרי 3 קילו שעליתי ירד לי גם קמ"ש אחד בריצה (בסופו של דבר הגעתי ל 12 קמ"ש עם 6-7 קילו יותר במשקל גוף). לצערי נפצעתי אחר כך ולא רצתי סדיר מאז, ככה שאני לא יכול לראות אם התיאוריה הייתה תופסת על עוד 3 קילו

ככל שאתה יותר כבד ככה יותר קשה לך לרוץ נקודה.
הפערים הם יותר במרחקים הבינוניים לעומת הארוכים.

פעם רצתי בחיטוב 50 דקות בקצב 10 וכל 3 קילו שירדתי הוספתי קמ"ש לריצה עד שהגעתי ל 14 קמ"ש ל 50 דקות (11.8 ק"מ).
וכשהתחלתי מסה עם אותן הריצות והאימונים זה קרה לי הפוך, איבדתי את היכולת לרוץ בקצבים מהירים ושמתי לב שאחרי 3 קילו שעליתי ירד לי גם קמ"ש אחד בריצה (בסופו של דבר הגעתי ל 12 קמ"ש עם 6-7 קילו יותר במשקל גוף). לצערי נפצעתי אחר כך ולא רצתי סדיר מאז, ככה שאני לא יכול לראות אם התיאוריה הייתה תופסת על עוד 3 קילו
קודם כל מאחל לך שתחלים מהר.
מה שכתבת רק מחזק את מה שאמרתי, אולי כשתחזור לרוץ תנסה לרוץ בקצבים קצת יותר איטיים, אם תרוץ בקצב 10-11 קמ"ש ל10+ ק"מ
עדיין תוכל לשמור על כושר. את המהירות תשאיר לאחרי החיטוב.

קודם כל מאחל לך שתחלים מהר.
מה שכתבת רק מחזק את מה שאמרתי, אולי כשתחזור לרוץ תנסה לרוץ בקצבים קצת יותר איטיים, אם תרוץ בקצב 10-11 קמ"ש ל10+ ק"מ
עדיין תוכל לשמור על כושר. את המהירות תשאיר לאחרי החיטוב.
תודה אחי
אני דיי בריא, אבל חודשיים רצוף לא רצתי סדיר ועליתי במשקל איזה 4-5 קילו, אז גם התאומים שלי חלשים מהפציעה, גם הכושר נפגע וגם עליתי במשקל... אז זה קשה מידי להדביק את הפער. בקרוב חיטוב וחזרה לאירובי 😃

לפי דעתי זה לא משנה אתה עדיין יכול לרוץ 10 קילומטר במסה אבל זה היה טיפה יותר קשה

לגבי מה שאמרת לגבי שני אנשים על אותו גובה ומשקל שאחד שמן והשני שרירי, לדעתי השרירי (בהנחה כמובן שזה אומר שהוא חזק יותר) יהיה בעל תוצאה טובה יותר בגלל שבשבילו זה לייצר כח בעצימות נמוכה יותר יחסית למקסימום ולכן זה בעצם מעייף טיפה פחות. מן הסתם אני לא חושב שזה יהיה הגורם המכריע אבל לדעתי זה יעשה שינוי קטן

• פותח/ת השרשור

מצטער אבל אני חושב שהרבה יותר קשה למצוא אנשים שיעשו 10 קילומטר ב40 דקות מאשר יעשו סקוואט 140.

אבולוציה חברים....
גוף קטן, רץ... צריך לברוח...
גוף גדול, רגוע... מוכן להתמודד....
הכל בהומור, מת לחזור לריצות ארוכות בלי להרגיש מפורק אחרי 5 קמ

Back
למעלה תחתית