הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מחקר חדש על מריחואנה (בבני אדם לשם שינוי, עם MRI) מראה שהחומר בטוח (אולי)

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,424
מנהל
נק' מוניטין:
58,701
103,264
12,424
הבעיה היא שמחקרים אלו לא באמת מגיעים רחוק.
מחקרים ״רציניים״ שממומנים בהרבה כסף מגיעים להרבה עיניים בורות. מחקרים אלו זה מחקרים שנעשו ע״י חברות התרופות.

http://www.iflscience.com/brain/new-study-finds-daily-marijuana-use-not-associated-brain-changes

הבעיה שאנטומית אולי אין שינויים, אבל מבחינת מסלולים במוח יכול להיות שינוי (נניח במובנים של זיכרון/מסלולים שמערבים את ההיפוקמפוס או דברים בסגנון). סה"כ המגמה לאחרונה דיי דומה, במינון סביר להניח שלא מזיק.
אני לא מבין גדול בנוירו אבל אאל"ט לא קל למדוד את זה באדם חי על אחת כמה וכמה להשוות את המסלולים בין קבוצות שונות.האתר של העיתון נפל בינתיים אז אני אחכה לראות את הרפרנסים של המאמר אבל אם המסלולים נמדדו בעזרת סדרות פולסים של MRI אז צריך מאוד להיזהר. קל מאוד להגיע למסקנות שגויות מהסטטיסטיקה גם בהשוואת מפות של DTI וגם בFMRI מה עוד שלMRI יש רזולוציה נמוכה יחסית אז לא בטוח בכלל שמה שחושבים שרואים זה מה שרואים באמת...

אני זוכר שלפני שנתיים באיזה קורס שעשיתי המרצה סיפר על איזה חוקר שניסה לבנות אטלס סטנדרטי של כל מיני פרמטרים שקשורים למוח ואפשר למדוד בכל מיני גילאים וקבוצות אוכלוסיה. מעניין איך הוא התקדם מאז. אטלס כזה יכול להקל מאוד על מחקרים מהסוג הזה. יהיה אפשר להשוות את שתי הקבוצות גם לממוצע באוכלוסיה.

אז במקום מפגש פורום, מי בא לארגן מפגש מריחואנה?
כלול מאנץ מפחיד?
יענו בקטע של הגרוק ממומינים?
יענו בקטע של הרוצח מסרט אימה?
יענו בקטע של נשאר לי חתיכת פיצה אחרונה במגש ואיציק @nlr666 קולט אותה?
מפחיד בקטע של לקום בבוקר ואין לי אף רעיון למים חדש?
מפחיד בקטע שלהכנס לפורום ואין נושא חדש בעוף טופיק?
מפחיד בקטע של אימון כששכחתי לקחת פרה וורקאאוט וקפאין לפני?
מפחיד בקטע של נהרסת ההאוזנייה רגע לפני PR?
מפחיד בקטע של עומד לשבור PR אבל המדריך היצור בא לשמור עלייך ולא לגעת רק לייצב?
מפחיד בקטע של לעצבן פה מנהל באמצע סייקל?
מפחיד בקטע של לבוא כולנו לאתגר ההוא בחיפה/קריות ולגלות שסגור?
מפחיד בקטע של לכתוב תגובה שלמה כזאת ולגלות שהמחשב נתקע והכל "הלך לפח"?
מפחיד בקטע של לעבור ממסה של 4.5 אלף קלוריות לאלפיים קלוריות בין רגע?
מפחיד בקטע של לרוץ אירובי?
מפחיד בקטע של להפצע מדדליפט/סקוואט כי אתה מגזים עם המשקל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית