קרינה מבדיקת CT

Creepy horse

משתמש משקיע
2,570
2,109
נק' מוניטין:
5,839
2,570
2,109
לפני 8 חודשים בערך עברתי ct בעקבות כאבי גב.
הכאבי גב החמירו וגם הקרנות כתוצאה מהפריצה/בלטי דיסק ו עכשיו רוצים לשלוח אותי לעוד ct.
אני מתלבט אם ללכת מכיוון שאני חושש מכמות הקרינה שאני נחשף אליה בבדיקה במיוחד שעברתי ct לפני פחות משנה.האם באמת יש סכנה בלעבור עוד בדיקת ct מבחינת קרינה והפגיעה בגוף לטווח הארוך?

2 בשנה? שטויות. כשצריך אז צריך. אני לא אתן לך דוגמאות של אנשים שעברו CT בתדירות הרבה יותר גבוהה, כי צריך.
אף אחד לא יכול לכמת את הסכנה המדויקת והנזק המדויק שעלול להיגרם - אבל אתה חוטף לא מעט קרינה סביבך, בעיקר מהשמש. נזהרים כשאפשר, מסתכנים כשצריך.

• פותח/ת השרשור
2 בשנה? שטויות. כשצריך אז צריך. אני לא אתן לך דוגמאות של אנשים שעברו CT בתדירות הרבה יותר גבוהה, כי צריך.
אף אחד לא יכול לכמת את הסכנה המדויקת והנזק המדויק שעלול להיגרם - אבל אתה חוטף לא מעט קרינה סביבך, בעיקר מהשמש. נזהרים כשאפשר, מסתכנים כשצריך.

תודה רבה על התשובה אבל אני אשמח לתשובה יותר מפורטת על כמות הקרינה ועל ההשפעות שלה לטווח הארוך במיוחד בנושא של סרטן.אין מה להשוות את ה ct לקרינת שמש כמו שאמרת.

לפני 8 חודשים בערך עברתי ct בעקבות כאבי גב.
הכאבי גב החמירו וגם הקרנות כתוצאה מהפריצה/בלטי דיסק ו עכשיו רוצים לשלוח אותי לעוד ct.
אני מתלבט אם ללכת מכיוון שאני חושש מכמות הקרינה שאני נחשף אליה בבדיקה במיוחד שעברתי ct לפני פחות משנה.האם באמת יש סכנה בלעבור עוד בדיקת ct מבחינת קרינה והפגיעה בגוף לטווח הארוך?
אני במספר השנים האחרונות עובר שני CT בשנה, הכוללים הזרקת חומר ניגוד לווריד (מה שמגביר את הנזק). תוסיף לזה מיפוי, צילום שמערב הזרקת דיו לווריד ורק בחצי שנה האחרונה שני צילומים במכון לרפואה גרעינית שמערבים הזרקת חומר רדיו-אקטיבי לווריד.
אני אומר תמיד לרופאים שמה שיהרוג אותי זה הקרינה. הם אומרים שהם לא ששים לעשות זאת, אבל זו שאלה של נזק מול סיכון (או משהו כזה).
מה שכן, ביום חמישי אני נוסע למדיקל סנטר בהרצליה לבצע צילום עמוד שידרה מותני. הפעם תודה לאל (ולקופ"ח כללית), מדובר ב MRI.

• פותח/ת השרשור
מהי הסיבה שאתה עושה את כל הצילומים האלו?
אני במספר השנים האחרונות עובר שני CT בשנה, הכוללים הזרקת חומר ניגוד לווריד (מה שמגביר את הנזק). תוסיף לזה מיפוי, צילום שמערב הזרקת דיו לווריד ורק בחצי שנה האחרונה שני צילומים במכון לרפואה גרעינית שמערבים הזרקת חומר רדיו-אקטיבי לווריד.
אני אומר תמיד לרופאים שמה שיהרוג אותי זה הקרינה. הם אומרים שהם לא ששים לעשות זאת, אבל זו שאלה של נזק מול סיכון (או משהו כזה).
מה שכן, ביום חמישי אני נוסע למדיקל סנטר בהרצליה לבצע צילום עמוד שידרה מותני. הפעם תודה לאל (ולקופ"ח כללית), מדובר ב MRI.

שום סיכון ב-2 סיטי בשנה.
הקרינה מצטברת לכל החיים בראד.

בדיוק שכפי שאין בעיה לגבר בריא לצרוץ מעל 2 גרם חלבן.

בגלל שזה נזק מצטבר לפי דעתך אין בעיה בקרינה של כ-200 צילומי רנטגן (2 סיטי) כל שנה?

CT ממוצע = 3-2 צילומי בטן עלינוה/תחתונה "בסה"כ. (3-6 מיליסברט בצילום רגיל לעומת 10 מיליסברט ל-CT בטן ואגן) ככה שזה פי 1.5 עד פי 2 יותר, לדוגמא.

בצילום חזה לעומת זאת יש כ 0.1 מיליסווארט, בעוד ב-CT חזה יש כ-1.5 מיליסוורט (פי 15 יותר).

בן אדם מודרני נחשף ביום יום, לקרינה ממוצעת של 3-4 מיליסווארט בשנה מקרינת הרקע הקוסמית, ושאר קרינות מהסביבה הטבעית.

בסיטי אמנם יש יותר פריימים, אך עוצמת כל "פריים" נמוכה בהרבה, זה היופי בטכנולוגיה, לא מצלמים בכל העוצמה 200 פעמים בזוויות שונות, מצלמים 200 פעמים בעוצמות נמוכות, חודרים חצאי רקמות, והמחשב משלים תמונה תלת מימדית.
לכן בכל מקרה אין כאן פי 200 יותר קרינה.

נכון, כל צילום לא מומלץ, אבל ביחס עלות מול תועלת רפואית, אין כאן משהו דרמטי כמו שהוצג.

מה גם, שתלוי איזה רקמה מצלמים, יש רקמות גוף יותר רגישות ויש פחות רגישות.

http://www.radiologyinfo.org/en/safety/?pg=sfty_xray

לגבי אחוזי התחלואה מסרטן, ובהנתן ו1 מכל 5 יחלה בסרטן, תתראו איפה ממוקם ה 1 ל-100,000 עד 1,000,000....

Risk Level Approximate additional risk of fatal cancer for an adult from examination:
Negligible:
less than 1 in 1,000,000
Minimal:
1 in 1,000,000 to 1 in 100,000
Very Low:
1 in 100,000 to 1 in 10,000
Low:
1 in 10,000 to 1 in 1000
Moderate:
1 in 1000 to 1 in 500
Note: These risk levels represent very small additions to the 1 in 5 chance we all have of dying from cancer.

נערך לאחרונה:
CT ממוצע = 3-2 צילומי בטן עלינוה/תחתונה "בסה"כ. (3-6 מיליסברט בצילום רגיל לעומת 10 מיליסברט ל-CT בטן ואגן) ככה שזה פי 1.5 עד פי 2 יותר, לדוגמא.

בצילום חזה לעומת זאת יש כ 0.1 מיליסווארט, בעוד ב-CT חזה יש כ-1.5 מיליסוורט (פי 15 יותר).

בן אדם מודרני נחשף ביום יום, לקרינה ממוצעת של 3-4 מיליסווארט בשנה מקרינת הרקע הקוסמית, ושאר קרינות מהסביבה הטבעית.

בסיטי אמנם יש יותר פריימים, אך עוצמת כל "פריים" נמוכה בהרבה, זה היופי בטכנולוגיה, לא מצלמים בכל העוצמה 200 פעמים בזוויות שונות, מצלמים 200 פעמים בעוצמות נמוכות, חודרים חצאי רקמות, והמחשב משלים תמונה תלת מימדית.
לכן בכל מקרה אין כאן פי 200 יותר קרינה.

נכון, כל צילום לא מומלץ, אבל ביחס עלות מול תועלת רפואית, אין כאן משהו דרמטי כמו שהוצג.

מה גם, שתלוי איזה רקמה מצלמים, יש רקמות גוף יותר רגישות ויש פחות רגישות.

http://www.radiologyinfo.org/en/safety/?pg=sfty_xray
מוריד בפנך את הכובע.

כאשר מזריקים חומר ניגוד הנזק גדל.
כן, חומר הניגוד הוא רדיו-אקטיבי, שזה עולם אחר לגמרי (יש גם התפרקויות עם קרינת גמא, ובנוסף פליטת קרינה חלקיקית מסוג אלפא וביתא).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית