הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע יעילות עצבית שרירית

זכורה לי איזו תיאורייה בנוגע לרמות הטסט הנוכחיות בדם ושבגלל ההבדל הזה הכוח האבסולוטי שלהן נמוך יחסית לכוח שלהן במספר חזרות.
לא יודע אם זה נכון, והאמת מעניין לדעת אם מישהי שמזריקה טסט תהיה בעלת יחסי RM1 ל-RM5 דומים (או זהים) לגבר ממוצע.

http://bayesianbodybuilding.com/why-women-should-not-train-like-men/
מאמר מעניין מאוד ש @יהושע60 שלח לי.
סיבה ארבע מתייחסת בדיוק להבדל בין נשים וגברים ביחס למערכת העצבית. בבסיס קיים הבדל פיסיולוגי אבל יש גם התייחסות להבדל בהתפתחות האבולוציונית. שורה תחתונה נשים שמתאמנות מצליחות לשפר ולהקטין את הפער ביעילות העצבית.

בלי קשר יש במאמר הרבה חומר למחשבה מבחינת ההבדלים הפיסיולוגיים בין נשים וגברים וההשלכות שיכולות להיות לכך על אימונים ותזונה.

@Moshe מה דעתך על אמינות המחקרים המצוטטים במאמר?
במיוחד מעניינת אותי המסקנה לגבי השוני בסוגי סיב השרירי שמפתחת אישה לעומת גבר.
דווקא המסקנה לגבי עבודה סביב 1RM נשמעת לי מאוד הגיונית. ואפילו מצאתי במאמר סיבה אפשרית לסלידה שלי מקרוספיט.
חבל שאין יותר מחקרים מבוססי ג'נדר בתחום האימונים. אנחנו מתאמנות היום כמו שגברים התאמנו לפני 50 שנה. בלי בסיס מחקרי אמיתי ובשיטת ה"גורו התורן".

• פותח/ת השרשור

נעזוב את זה שהוא מסיק מסקנות מוזרות, בגדול כל מה שהוא אומר זה שלנשים יש מערכת עצבים פחות יעילה. בסופו של דבר נשים וגברים מגיבים לעומס באותה צורה והמסקנות שנשים צריכות להתאמן עם משקלים קלים יותר, יותר חזרות וחזרות איטיות הן מיותרות כי זה לא רלוונטי לשום ענף ספורט. אישה שמתעסקת בהרמת משקולות צריכה להרים משקלים כבדים, לבצע תנועות מהירות ודינמיות ולעבוד קרוב ל-1RM - כל מה שהוא לא רוצה.

דווקא המסקנה לגבי עבודה סביב 1RM נשמעת לי מאוד הגיונית. ואפילו מצאתי במאמר סיבה אפשרית לסלידה שלי מקרוספיט.
חבל שאין יותר מחקרים מבוססי ג'נדר בתחום האימונים. אנחנו מתאמנות היום כמו שגברים התאמנו לפני 50 שנה. בלי בסיס מחקרי אמיתי ובשיטת ה"גורו התורן".

אתן מתאמנות כמו שגברים ונשים התאמנו לפני 50 שנה. שום דבר לא השתנה מאז. אין הרבה בסיס מחקרי לאף אחד מהמינים.

נערך לאחרונה:
http://bayesianbodybuilding.com/why-women-should-not-train-like-men/
מאמר מעניין מאוד ש @יהושע60 שלח לי.
סיבה ארבע מתייחסת בדיוק להבדל בין נשים וגברים ביחס למערכת העצבית. בבסיס קיים הבדל פיסיולוגי אבל יש גם התייחסות להבדל בהתפתחות האבולוציונית. שורה תחתונה נשים שמתאמנות מצליחות לשפר ולהקטין את הפער ביעילות העצבית.

בלי קשר יש במאמר הרבה חומר למחשבה מבחינת ההבדלים הפיסיולוגיים בין נשים וגברים וההשלכות שיכולות להיות לכך על אימונים ותזונה.

@Moshe מה דעתך על אמינות המחקרים המצוטטים במאמר?
במיוחד מעניינת אותי המסקנה לגבי השוני בסוגי סיב השרירי שמפתחת אישה לעומת גבר.
מה דעתך על דנה אינטרנשיונל ? RM5 חזק יחסית ל1rm

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית