הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ארנולד שוורצנגר מדבר על מה הבעיה בעולם פיתוח הגוף המודרני

• פותח/ת השרשור VoClaS
  • פורסם בתאריך
נראה כאילו אתה מקשר את הקפיצה דווקא ל-gh. אני לא בטוח שיש הפרדה חדה כלשהי בין לפני דוריאן ייטס ולאחריו. ניתן לראות גדילה הדרגתית במסת השריר בציר הזמן והיא באמת קשורה בשינוי השימוש בחומרים ובחומרים שנתווספו, אלא שהגדילה רציפה פחות או יותר.
אני דווקא חושב שהיה שינוי מטורף ברמה ובשיפוט של פיתוח הגוף במהלך שנות ה90, במהלך הקריירה שלו המסה של לי הייני למשל לא היתה גדולה בצורה מטורפת מהרבה מפתחי גוף קלאסיים . הוא היה גדול יותר אבל בהרבה שרירים הוא היה בר השוואה וממש לא באותה מידה כמו שדוריאן ייטס היה אחרי שהוא עשה על עצמו את כל הניסויים שלו ונהפך להיות מפלצתי או כמו רוני קולמן או קאטלר או מרקוס רול (שרק אשתו היא בערך בגודל של לי הייני) וכל מי ששלט בכיפה בשנות ה90\2000.

גם השיפוט השתנה בתקופה הזאת כשמפתח גוף אסתטי כמו פלקס ווילר הפסיד למפתח גוף כמו רוני קולמן שהיה לו גוף הרקולני מגעיל...

זה לא היה ככה בהתחלה ,בתחרויות של שנות ה70 ארנולד ניצח את לו פרינגו למרות שלענק הירוק היתה מסה גדולה יותר. בתקופה הזאת הענף היה באמת סוג של תחרות יופי ולא השוואה בין גושים מעוותים כמו היום.

נערך לאחרונה:
אני דווקא חושב שהיה שינוי מטורף ברמה ובשיפוט של פיתוח הגוף במהלך שנות ה90, במהלך הקריירה שלו המסה של לי הייני למשל לא היתה גדולה בצורה מטורפת מהרבה מפתחי גוף קלאסיים . הוא היה גדול יותר אבל בהרבה שרירים הוא היה בר השוואה וממש לא באותה מידה כמו שדוריאן ייטס היה אחרי שהוא עשה על עצמו את כל הניסויים שלו ונהפך להיות מפלצתי או כמו רוני קולמן או קאטלר או מרקוס רול (שרק אשתו היא בערך בגודל של לי הייני) וכל מי ששלט בכיפה בשנות ה90\2000.

גם השיפוט השתנה בתקופה הזאת כשמפתח גוף אסתטי כמו פלקס ווילר הפסיד למפתח גוף כמו רוני קולמן שהיה לו גוף הרקולני מגעיל...

זה לא היה ככה בהתחלה ,בתחרויות של שנות ה70 ארנולד ניצח את לו פרינגו למרות שלענק הירוק היתה מסה גדולה יותר. בתקופה הזאת הענף היה באמת סוג של תחרות יופי ולא השוואה בין גושים מעוותים כמו היום.
אני די מסכים, למרות ששוב, פיל הית' ללא ספק לא מייצג מפתח גוף מפלצתי ומנצח בגלל שעומד בדיוק באותם הקריטריונים שהייתי מצפה שייבחנו (היקף מתניים הזוי, תלת מימדיות ופרופורציות). ישנם עיוותים באולימפיה משום שמתגלגל הרבה מאוד כסף. הנטייה למשוך אלוף גם כשברור שזה כבר לא זה (ציינת את רוני קולמן) קיימת, אבל אני לא כ"כ בטוח שלא היתה שם בעבר הרחוק, אלא שבאמת ברטרוספקטיבה, נדמה שמפתחי גוף בתקופה ההיא זכו בזכות האסטטיקה כשיתכן שפשוט בהשוואה למפתחי גוף בהווה הם נראים מעט יותר כאלה...

בתקופה הזאת הענף היה באמת סוג של תחרות יופי ולא השוואה בין גושים מעוותים כמו היום.
אתה צודק במאה אחוז.
דיברנו על זה מתישהוא, לפני כמה חודשים, וכתבתי שלמפתחי גוף היום אין פרופורציות כמו שהיו לארני. הרבה כאן פתחו עיניים ואמרו שדווקא להפך, הפרופורציות היום הרבה יותר נכונות. לדעתי - רגליים זה חשוב, אבל להגיע לרמה שרוחב הירכיים לא נופל מרוחב הכתפיים, זה פשוט דוחה. שלא לדבר על כרס ה-GH שכל מפתח גוף מתהדר בה היום. פשוט מדהים לראות כרס עם קוביות, אני משפשף את העיניים בכל פעם מחדש. מפתחי גוף מחפשים כל סיב של שריר שאפשר לנפח ולהוסיף לו מסה, לא משנה איפה הוא ואיך הגוף נראה בגללו. ארני היה הרבה יותר פרופורציונלי, והגוף שלו היה הרבה יותר אסתטי ו"נכון".

אני די מסכים, למרות ששוב, פיל הית' ללא ספק לא מייצג מפתח גוף מפלצתי ומנצח בגלל שעומד בדיוק באותם הקריטריונים שהייתי מצפה שייבחנו (היקף מתניים הזוי, תלת מימדיות ופרופורציות). ישנם עיוותים באולימפיה משום שמתגלגל הרבה מאוד כסף. הנטייה למשוך אלוף גם כשברור שזה כבר לא זה (ציינת את רוני קולמן) קיימת, אבל אני לא כ"כ בטוח שלא היתה שם בעבר הרחוק, אלא שבאמת ברטרוספקטיבה, נדמה שמפתחי גוף בתקופה ההיא זכו בזכות האסטטיקה כשיתכן שפשוט בהשוואה למפתחי גוף בהווה הם נראים מעט יותר כאלה...
דקסטר ג'קסון או פיל הית'

אגב, להבנתי לא מדובר בכרס שGH אלא כרס שיוצא שימוש כבד באינסולין(מגדיל את השומן שעוטף את האיברים הפנימיים)

אתה צודק במאה אחוז.
דיברנו על זה מתישהוא, לפני כמה חודשים, וכתבתי שלמפתחי גוף היום אין פרופורציות כמו שהיו לארני. הרבה כאן פתחו עיניים ואמרו שדווקא להפך, הפרופורציות היום הרבה יותר נכונות. לדעתי - רגליים זה חשוב, אבל להגיע לרמה שרוחב הירכיים לא נופל מרוחב הכתפיים, זה פשוט דוחה. שלא לדבר על כרס ה-GH שכל מפתח גוף מתהדר בה היום. פשוט מדהים לראות כרס עם קוביות, אני משפשף את העיניים בכל פעם מחדש. מפתחי גוף מחפשים כל סיב של שריר שאפשר לנפח ולהוסיף לו מסה, לא משנה איפה הוא ואיך הגוף נראה בגללו. ארני היה הרבה יותר פרופורציונלי, והגוף שלו היה הרבה יותר אסתטי ו"נכון".
זה מצחיק לראות שהיום כל אחד נכנס לעולם הזה במטרה להיות הבלון הכי מנופח.
אני אישית חסיד של רגליים גדולות, אבל כשאתה רואה אנשים כדוגמת ביג ראמי, אתה מבין מה זאת הגזמה, כל רגל שלו שוקלת כמעט כמוני, זאת פשוט הגזמה.
וגם הכרס, זה פשוט בלון מגעיל עם קצת קווים עליו שמחלקים לקוביות, פעם כשהיית רואה אנשים כמו ארנולד, חוץ מהרגליים שלו שהיו ביחס לגוף מעט קטנות ( בכל זאת, גנטיקה ), הוא היה מושלם, הוא היה מטרה של כל אחד, ונכון, למרות שכנראה אף אחד לא יגיע לגוף שלא בלי שימוש בחומרים, עדיין הוא לא הלך כמו בלון מנופח.
עכשיו שלא תבינו אותי לא נכון, אני נהנה לראות את התחרויות שיש כדוגמת אולימפיה, ואני נהנה עוד יותר לראות את המופעים כדוגמת המופע של קאי גרין, אבל זה לא מצדיק להיות בלון.
זה מזכיר לי שדווקא כשהשנה שקאי בא לתחרות פחות נפוח כמו בלון, ויותר מדוד עם החומרים, ובלי הכרס, דווקא השנה הוא לקח מקום שני, למה? כי הוא בא יחסית יותר אסתטי, אבל מצד שני היט עם הכרס העצומה שלו ניצח.

בכל מקרה, זאת הסיבה היחידה שאני אוהב את העולם של הפיטנס כיום, זה העולם היחידי שעוד נראה הגיוני ואפשרי ( למרות כל השימוש הכבד בשורפי שומן למיניהם ), ולמרות שברור לי שלא אפשרי להיות עם מסת שריר כמו שלהם ואח״ש כמו שלהם במשך כל השנה, ללא אוף סיזן כשמצטבר קצת שומן, עדיין ברור לי שזה גוף נורמלי שאפשר לשאוף ולהשיג אותו, ולא בלון.
דקסטר ג'קסון או פיל הית'

אגב, להבנתי לא מדובר בכרס שGH אלא כרס שיוצא שימוש כבד באינסולין(מגדיל את השומן שעוטף את האיברים הפנימיים)
למיטב הבנתי זה בעצם כשיש שימוש כבד בחומר מסויים אז האיברים מתחילים לצאת החוצה וליצור את האשליה של בטן מנופחת ( סגנון הילדים המורעבים באפריקה שהבטן שלהם אוכלת את עצמה אבל הם מסתובבים עם כרס ).

הם כולם ווינרים. רק בגלל העובדה שהם עדיין חיים עם כל החרא שהם דוחפים לגוף. 🤮

franco_columbu_full1.jpg
images

וכל מילה מיותרת

תכלס אני לא מבין כלום בבילדינג תחרותי, אבל בילדינג אמור להציג גוף יפה, ואני לא מבין מה יפה בכרס עם הפרדות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית