הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חידות מתמטיות

Balbazor

משתמש פעיל
819
1,273
נק' מוניטין:
4,826
819
1,273
אונ' ת"א
אחרי שאתגרתי את @coldfire בחידה שהוא לא הצליח לפתור, חשבתי שיכול להיות נחמד לעשות אשכול חידות.
אתם יותר ממוזמנים כמובן לפרסם חידות משלכם, אבל תנסו לשמור על הקונספט של חידות היגיון ומתמטיקה. השאר פשוט לא מעניינות 😃

הערה: תשתדלו לרשום את התשובות בצבע לבן כדי לא להרוס לאחרים.

נתחיל:

1. נתון גרם מדרגות בעל 10 מדרגות. קנגרו מתחיל מתחתית גרם המדרגות וקופץ בכל פעם מדרגה או 2 מדרגות.
בכמה דרכים שונות יכול להגיע הקנגרו לראש גרם המדרגות? ועבור גרם של 20 מדרגות? ועבור n מדרגות?

2. אדם נמצא על צוק בגובה 200 מטר. לרשותו חבל באורך 150 מטר וסכין. הוא מעוניין לרדת מהצוק. באמצע הצוק בגובה 100 מטר מהאדמה יש תחנת עגינה נוספת שבה הוא יכול לעצור ולקשור חבל. כיצד יכול לרדת האדם מהצוק?

3. נתון שעון ש2 מחוגיו (דקות ושעות) נראים בדיוק אותו הדבר. המחוגים זזים בצורה רציפה (כלומר לא תקתוקים לפי שניות/דקות). כמה פעמים ביממה לא ניתן לקבוע מה השעה (כלומר יש יותר מפירוש אחד אפשרי לתצורה של המחוגים)?
הערה: תתעלמו מכפילויות כתוצאה מיום ולילה, כלומר נגיד אם השעון מורה על השעה 6, אתם יודעים אם מדובר ב6 בבוקר או 6 בערב. הכפילויות הן רק מהסוג הבא:
נגיד שמחוג אחד מצביע טיפה אחרי 12 ומחוג שני טיפה אחרי 1, אפשר לקרוא את השעה בתור 12 ו5 דקות או 1:00.

4. יש שורה של 10 כיסאות, ועל אחד מהכסאות נמצא קוף.
לכם יש רובה ביד, והמטרה שלכם היא להרוג את הקוף. אינכם יכולים לראות את הכסאות והקוף (יש וילון שמסתיר אותם) אלא רק לירות לכיוון כיסא אחד בכל פעם.
לאחר כל ירייה הקוף קופץ כיסא אחד ימינה או שמאלה, באקראיות (כמובן שאם הוא נמצא בקצה השורה הוא יקפוץ לכיסא היחיד שפנוי).

עליכם להרוג את הקוף בכמה שפחות יריות. כיצד תעשו זאת וכמה יריות ידרשו לכם?

5. (את זאת אלכס לא הצליח לפתור)
54fc901735e10.png

6. נתונה הסדרה הבאה (מימין לשמאל):
1 , 11 , 21 , 1211 , 111221, 312211
מה האיבר הבא בסדרה?

7. נתון חדר ובו 100 קופסאות ממוספרות מ1 עד 100. בכל קופסה נמצא פתק אקראי שרשום עליו מספר בין 1 ל100, אין שני פתקים עם מספר זהה (כלומר כל המספרים רשומים על הפתקים).
אליס נכנסת לחדר. מותר לאליס להסתכל בכל הקופסאות ובכל הפתקים, ולאחר מכן לבצע החלפה אחת בלבד בין 2 פתקים.
לאחר מכן בוב נכנס לחדר. אומרים לבוב מספר אקראי בין 1 ל100. על בוב למצוא את הפתק בו רשום המספר הזה, אך אסור לו לפתוח יותר מ50 קופסאות לשם כך.
לאליס ובוב אסור לדבר לאחר שאליס נכנסת לחדר.
מותר להם לסכם על אסטרטגיה ביניהם לפני שאליס נכנסת לחדר. מה הם צריכים לעשות על מנת שבוב ימצא את הפתק בוודאות?

8. יש חדר עם 100 נורות ו100 מתגים. בהתחלה כל הנורות כבויות.
100 חתולים נכנסים לחדר וקופצים על המתגים באופן הבא:
החתול הראשון קופץ על כל המתגים (כלומר מדליק את כל הנורות)
החתול השני קופץ על כל מתג שני (כלומר מכבה את כל הנורות הזוגיות)
החתול השלישי קופץ על כל מתג שלישי (כלומר משנה את המצב של כל נורה שלישית)
וכן הלאה...
אילו נורות ישארו דלוקות לאחר שכל החתולים יסיימו לקפוץ?
ומה עבור חדר עם 1000 נורות ו1000 חתולים?

9. אתם עומדים למרגלות בניין ובו 100 קומות. ברשותכם 2 כדורי בדולח. עליכם למצוא את מספר הקומה הנמוכה ביותר שאם זורקים ממנה כדור בדולח, הוא נשבר. עשו זאת במספר הזריקות המינימלי האפשרי.

נערך לאחרונה:
1. בהנחה שמס' המדרגות זוגי(במידה ולא אני יכול לחשוב רק על פונקציית JAVA שתתן פיתרון בטוח:lol:) זה n/2+1

אני לא באמת בנוי לזה על הבוקר, פרשתי בינתיים.

2. חותך ל100 ול50 מטר. מכין לולאה בקצה החבל של ה50 ומשחיל בתוכו את החבל של ה100 מקופל לחצי כך שיש לו סה"כ 100 מטר. יורד לחצי, מושך אחריו את החבל של ה100, קושר אותו ויורד עד למטה. אני מהנייד אם זה לא ברור אסביר כשאגיע למחשב

1.מספר המספרים הזוגיים עד לn ועוד 1 או להחשיב את 0 כזודי ואז זה פשוט הזוגיים. (אפשר לעשות סדרה חשבונית אם אתה רוצה)

על האחרות אין לי זמן לשבת עכשיו והן נראות קצת פחות מיידיות ,אז ננסה בערב.

0 צעדים של2 וכל השאר 1
1 צעדים של 2 וכל השאר 1
2 צעדים של2 וכל השאר 1
....עד שמגיעים לזוגי הכי גדול עד לn או לn אם הוא זוגי.
מצטער לא טעיתי.

אלכס, אתה ידוע בתור ידען במתמטיקה.
כיצד ניגשים לשאלות כאלה?

לא חושב אני יכול לענות על זה בפורום, או בכלל. נכתבו ספרים טובים בנושא כמו

http://www.amazon.com/How-Solve-It-Mathematical-Princeton/dp/069111966X
0 צעדים של2 וכל השאר 1
1 צעדים של 2 וכל השאר 1
2 צעדים של2 וכל השאר 1
....עד שמגיעים לזוגי הכי גדול עד לn או לn אם הוא זוגי.
מצטער לא טעיתי.

לא התחשבת בסדר של הפעולות.

• פותח/ת השרשור
2. חותך ל100 ול50 מטר. מכין לולאה בקצה החבל של ה50 ומשחיל בתוכו את החבל של ה100 מקופל לחצי כך שיש לו סה"כ 100 מטר. יורד לחצי, מושך אחריו את החבל של ה100, קושר אותו ויורד עד למטה. אני מהנייד אם זה לא ברור אסביר כשאגיע למחשב
יפה מאוד.
5. 50.15% ?

?
טעיתי ?
תשובה שגויה. איך הגעת לזה?

צודק, חשבתי משום מה שזה לא משנה אז צריך קצת קומבינטוריקה. יש n פחות 1 אופציות לבחור 2 ואז n פחות 3 לבחור עוד 2 וכך הלאה כשיהיה לידי עט נפתור...

אגב השאלה שלא פתרת מזכירה לי מאוד את החישוב של התנועה הבראונית שאיינשטיין כמעט זכה עליו בפרס נובל. זה דומה מאוד.

נערך לאחרונה:
יפה מאוד.

תשובה שגויה. איך הגעת לזה?
ציירתי את זה על ציר (1000 ב-y ו10000 ומינוס 10000 על ציר x )
וחישבתי את שטח המשולש , מהשטח הזה הורדתי את השטח מהחלק של 30+ מטרים לצד האגם (שהוא כבר נפל)
וכמה אחוזים שנשאר אמור להיות הסיכויים שלא יפול
בעצם נתתי בטעות את הסיכוי שהוא דווקא לא יפול לאגם.

הייתי קרוב?

1. מאחר ואתה מגיע למדרגה ה-n ית או מזאת שלפניה או מזאת ששני מקומות לפניה, צריך לשאול את ריפטו. סליחה, פיבונאצ'י

1. ל10 מדרגות יש 89 דרכים שונות... אני מנסה לחשב את n מדרגות

8. אין לי מושג איך לרשום את זה בכל נוסחא, אבל הסוד הוא שעבור כל מתג, אם מספר המחלקים שלו הוא איזוגי , אז הוא ישאר דלוק.
לדוגמה
1, רק חתול 1 יקפוץ עליו ולכן הוא ישאר דלוק.
2, חתול 1 ו 2 יקפצו עליו, מספר מחלקים זוגי לכן הוא ישאר מכובה.
3, חתול 1 ו 3 יקפצו עליו, מספר מחלקים זוגי ולכן הוא ישאר מכובה.
4, חתול 1 ,2 4, יקפצו עליו, מספר מחלקים אי זוגי ולכן ישאר דלוק.

9.המספר המינימלי הינו 20, .

7. הוא צריך להתחיל מהקופסא שמספרה הוא המספר שהוא צריך למצוא. התפקיד שלה זה לפתוח את כל הקופסאות ובמידה ויש רצף שאורכו יותר מ50, היא מחליפה ומפצלת אותו. את ההחלפה היא צריכה לעשות כך שאם נניח ואורך הרצף של הקופסאות הוא 2n, היא תחליף את הפתק של קופסא 2n בפתק של קופסא n. בהנחה והיא עשתה את זה לכל הרצפים שאורכם גדול מ50, הוא בטוח ימצא את הפתק שלו אם ינקוט בשיטה של לפתוח את הקופסא שמספרה הוא המספר שהוא צריך למצוא, וכל עוד הפתק לא שם, אז הוא פותח את הקופסא שמספרה הוא מספר הפתק שבקופסא הנוכחית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית