הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע CASE STUDY משעשע עם מוסר השכל.

יניב ריז

מנהל מרפאת ספורטאים "קרדיו-ספורט"
629
649
נק' מוניטין:
2,241
629
649
לפני חודש וחצי בערך, הגיע בחור צעיר כבן 25, שמהלך סייקל איבד את החשק המיני, הזקפה והפוריות.

בבדיקות הורמונליות כמובן שהציר היה מושבת, עם רמות FSH ו-LH שלא ניתנות לזיהוי (LH קטן מ-0.3 ו-FSH קטן מ-0.7), טסט 2.2, אסטרוגן מעל הנורמה כ- 450 ופרולקטין גבוה של כ- 500.

מעבר לזה יתר בדיקות הדם היו די סטנדרטיות למתאמן בסייקל, עם עליות קטנות ב-CPK,HGB,AST ו-UREA.

ס"ד וכימיה היתה ללא ממצאים פתולוגיים מעבר לכך, שתן ללא ממצאים פתולוגיים.

הוחל טיפול בדוסטינקס כדור ליום, הבחור הועבר להכנה ל-PCT ע"י פרגניל + טמוקסי לשבועיים, ושלאחריהן תוכנן PCT על כלומיד וטמוקסי לפי פרוטוקול.

בשבועיים הראשונים הוא התלונן שעדין יש בעיות בזקפה, ובחשק המיני, והמתנו לראות כיצד והאם ישתפר במהלך ה-PCT.

כעבור 5 שבועות הבחור מתקשר בהתקף חרדה, ואנחנו מנסים להבין מה קרה?

מסתבר שהוא היה בסטוץ חד פעמי עם מישהי, והקונדום נקרע, היא מייד לקחה פוסטינור, ובכל זאת נכנסה להריון...

מסקנה?

אין דבר כזה 100% ברפואה. הכל יכול לקרות, גם כשלכאורה שום דבר לא אמור היה לקרות.
הוא לא היה אמור בכלל להיות עם זרע תקין, לא היה אמור לעמוד לו בכלל, וכשזה כבר קרה הוא שם קונדום. כשזה נקרע, הבחורה לקחה פוסטינור, והנה עם כל ובכל זאת היא נכנסה להריון...

מי אמר "אני" ולא קיבל?

חחח אגב היום במהלך הלימודים של המכינה לרפואה למדנו על 2,4 DNP ואיך זה משפיע על ייצור ה ATP במיכוכנדריה .. elctron chain וכל הבלה בלה...

• פותח/ת השרשור
יש לי הרגשה שהבחורה עבדה עליו והוא לא האבא 🤩

זה מה שאני אמרתי לו.

אמרתי לו שיבקש ממנה שתעשה בדיקת דם לרמות HCG, שתוכיח שגיל ההריון שלה הוא משבוע מועד הסטוץ....
ואם כן תהיה התאמה, לצערו הוא יצטרך לחכות לבדיקת רקמות.
חחח אגב היום במהלך הלימודים של המכינה לרפואה למדנו על 2,4 DNP ואיך זה משפיע על ייצור ה ATP במיכוכנדריה .. elctron chain וכל הבלה בלה...

מעגל קרבס? הרגע שכל סטודנט שנה א' רוצה 😵

יניב, שאלה לא קשורה

מה דעתך על רפואה לא קובנציונלית?

אני אחדד, לפני כמה חודשים הרגשתי לא טוב, הלכתי לרופא ועשיתי בדיקות והתגלה לי הליקובקטר.

קראתי על זה לעומק והבנתי שזה מחלה שכיחה, בכל מקרה אותו רופא נתן לי מרשמים לאנטביוטיקה וכו.

לפני שלקחתי את התרופות ( רציתי להמנע מאנטיביוטיקה כי זה מחליש אותי) קראתי על תרופות "טבעיות" או איך שלא מכנים את זה שזה מי כסף, הליקומט ועוד (על בסיס צמחים אם אני זוכר נכון) התייעצתי עם רופא משפחה שהוא לקוח שלי והוא צחק ושלל את זה על הסף.

בכל זאת ניסיתי, לאחר כחודש שלקחתי הלכתי לבדיקה וחיידק ההליקובטר נעלם !!

קראתי עליו בספר כימיה
'זה יותר הארדקור. (לא במסגרת התואר)

זה נותן לך גם השקפה על תהליכים נוספים בגוף, כגון למה הוא מפריע לטי4 להפוך לטי3. הרחבתם בנושא?

יניב, שאלה לא קשורה

אני אחדד, לפני כמה חודשים הרגשתי לא טוב, הלכתי לרופא ועשיתי בדיקות והתגלה לי הליקובקטר.

קראתי על זה לעומק והבנתי שזה מחלה שכיחה, בכל מקרה אותו רופא נתן לי מרשמים לאנטביוטיקה וכו.

לפני שלקחתי את התרופות ( רציתי להמנע מאנטיביוטיקה כי זה מחליש אותי) קראתי על תרופות "טבעיות" או איך שלא מכנים את זה שזה מי כסף, הליקומט ועוד (על בסיס צמחים אם אני זוכר נכון) התייעצתי עם רופא משפחה שהוא לקוח שלי והוא צחק ושלל את זה על הסף.

מה הרגשת בדיוק שגרם לך להיבדק להליקובטור?

יש איזה בילדר מסוים במכון שלי שעושה רושם של אדם רציני
אני מדבר לא מעט וגם מתייעץ איתו מידי פעם, אחד שתמיד מעניין לדבר איתו
יום אחד פגשתי אותו ברחוב עם הבן שלו כבן 12, הוא אמר לי שאשתו נקלטה להריון בזמן שהוא היה על 3 גרם טסט בשבוע
הזוי??
תמוהה??
מצחיק??
אמין ??
לא יודע! כנראה שבכל כלל יש יוצא מן הכלל שאינו מעיד על הכלל 😵‍💫🥊
ואגב...לשאלתכם... הילד דומה לו!

יום אחד פגשתי אותו ברחוב עם הבן שלו כבן 12, הוא אמר לי שאשתו נקלטה להריון בזמן שהוא היה על 3 גרם טסט בשבוע
הזוי??
תמוהה??
מצחיק??
אמין ??
על 3 גרם דווקא נשמע לי הגיוני, על 500-1000 מ״ג פחות הגיוני

לדעתי מי שמתאים גנטית לסטרואידים זה אחלה דבר.
אני בעד רפואה אלטרנטיבית.

לדעתי במקום לתת לילד רטלין שקודם יבדקו את התזונה שלו וינסו לתסף באומגה 3,6,9 וויטמינים.
לבדוק הרגלי שינה ואם וא עובר בבית משבר כלשהו.

• פותח/ת השרשור
יניב, שאלה לא קשורה

אני חונכתי על ברכי ה-EVIDENCE PROVEN MEDICINE, שזאת השקפת הרפואה משנות ה-90+, לפיה יש להוכיח את טענת ה-NULL, והאחריות ההוכחה היא על הטוען כנגדה.

טענת ה-NULL יוצאת מנקודת הנחה ששום דבר לא יעיל, עד שיוכח אחרת.

http://en.wikipedia.org/wiki/Null_hypothesis

עד כה כל המחקרים שבוצעו, לא הצליחו להפריך את טענת ה-NULL, מעל לאחוז הפלאסבו, בתחומים כמו ריפלקסולוגיה,שיאצו,פרחי באך,הומיאופטיה,אקופנטורה וכו'...
לכן אין לי אמונה כי אלו שיטות יעילות.

מי כסף זה לא ממש רפואה אלטרנטיבית, יוני כסף ידועים ביכולת הבקטריצדית שלהם, הדוגמא הכי מוכרת היא משחת סילברול לכוויות, שגם משמשת לריפוי פצעים על העור מחידקים עמידים לאנטיביוטיקה, לדוגמא כיבי MRSA.

http://en.wikipedia.org/wiki/Silver_sulfadiazine

http://he.wikipedia.org/wiki/MRSA

ככה שזה רפואה נטו, רק לא בטוח שממש יעילה כנגד הליקובטר, כי תוכן הקיבה מתרוקן כל כחצי שעה, אז אלא אם כן תעמיס כל היום, וכל היום מי כסף, לכמה שבועות,אני לא רואה את זה קורה...
לדעתי מי שמתאים גנטית לסטרואידים זה אחלה דבר.
אני בעד רפואה אלטרנטיבית.

לדעתי במקום לתת לילד רטלין שקודם יבדקו את התזונה שלו וינסו לתסף באומגה 3,6,9 וויטמינים.
לבדוק הרגלי שינה ואם וא עובר בבית משבר כלשהו.

תוספי תזונה זה לא רפואה אלטרנטיבית.
מי שגילה את הויטמינים והמינרלים, וביצע מחקרים אודותם,פיתח תעשיה שלמה סביבם זאת הרפואה הקונוונציונאלית.
על 3 גרם דווקא נשמע לי הגיוני, על 500-1000 מ״ג פחות הגיוני

להזריק טסט לא עוזר לייצור הזרע, ואת האמת, שכבר אין ממש הבדל בין 250 מ"ג בשבוע ל-10 גרם בשבוע.
כשהציר מושבת- סטו.

אין הפרשת LH ו-FSH, ואין ייצור של טסט תוך אשכי ואין ייצור של ABP להבאת זזקיקי הזרע להבשלה.

מה שבד"כ קורה במקרים הללו, זה שמישהו מסייקל ועדין נותרו לו זרעונים בשלים מועטים מלפני הסייקל,שטרם מצאו את דרכם אל האור, שלהפתעם הרבה פוגשים בביצית ולא בכף יד או בלוע.
הזוי??
תמוהה??
מצחיק??
אמין ??

הייתי מציע לו שיבדוק את הדילר שלו.
יותר זול מבדיקת רקמות:thumbdown:

לפני חודש וחצי בערך, הגיע בחור צעיר כבן 25, שמהלך סייקל איבד את החשק המיני, הזקפה והפוריות.

בבדיקות הורמונליות כמובן שהציר היה מושבת, עם רמות FSH ו-LH שלא ניתנות לזיהוי (LH קטן מ-0.3 ו-FSH קטן מ-0.7), טסט 2.2, אסטרוגן מעל הנורמה כ- 450 ופרולקטין גבוה של כ- 500.

מעבר לזה יתר בדיקות הדם היו די סטנדרטיות למתאמן בסייקל, עם עליות קטנות ב-CPK,HGB,AST ו-UREA.

ס"ד וכימיה היתה ללא ממצאים פתולוגיים מעבר לכך, שתן ללא ממצאים פתולוגיים.

הוחל טיפול בדוסטינקס כדור ליום, הבחור הועבר להכנה ל-PCT ע"י פרגניל + טמוקסי לשבועיים, ושלאחריהן תוכנן PCT על כלומיד וטמוקסי לפי פרוטוקול.

בשבועיים הראשונים הוא התלונן שעדין יש בעיות בזקפה, ובחשק המיני, והמתנו לראות כיצד והאם ישתפר במהלך ה-PCT.

כעבור 5 שבועות הבחור מתקשר בהתקף חרדה, ואנחנו מנסים להבין מה קרה?

מסתבר שהוא היה בסטוץ חד פעמי עם מישהי, והקונדום נקרע, היא מייד לקחה פוסטינור, ובכל זאת נכנסה להריון...

מסקנה?

אין דבר כזה 100% ברפואה. הכל יכול לקרות, גם כשלכאורה שום דבר לא אמור היה לקרות.
הוא לא היה אמור בכלל להיות עם זרע תקין, לא היה אמור לעמוד לו בכלל, וכשזה כבר קרה הוא שם קונדום. כשזה נקרע, הבחורה לקחה פוסטינור, והנה עם כל ובכל זאת היא נכנסה להריון...

מי אמר "אני" ולא קיבל?

זה אומר שאתה ממציא אחלה סיפורים.

אני לא יודע מאיפה להתחיל...

הסיכוי לקריעת קונדום הוא אפסי מלכתחילה - האדם מושבת הורמונלית, היא לקחה פוסטינור.
כמה אפשר לעבוד על אנשים?

אפשר לקבל את השם של הבחור ולדבר איתו באופן אישי?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה אומר שאתה ממציא אחלה סיפורים.

אני לא יודע מאיפה להתחיל...

הסיכוי לקריעת קונדום הוא אפסי מלכתחילה - האדם מושבת הורמונלית, היא לקחה פוסטינור.
כמה אפשר לעבוד על אנשים?

אפשר לקבל את השם של הבחור ולדבר איתו באופן אישי?

אתה מוזמן להתנצל כעת על הדיבה שלך...

ולמה שתקבל שם של מטופל? זה לא חוקי ולא אתי.
בדיוק כמו הוצאת דיבה...

קבצים מצורפים

• Untitדדled.png
    Untitדדled.png
    KB 17.1 · צפיות: 202
  • Untitleקd.png
    Untitleקd.png
    KB 17.7 · צפיות: 196
  • Untitled3.png
    Untitled3.png
    KB 28.7 · צפיות: 209
  • Untitled1.png
    Untitled1.png
    KB 27.4 · צפיות: 197
אתה מוזמן להתנצל כעת על הדיבה שלך...

ולמה שתקבל שם של מטופל? זה לא חוקי ולא אתי.
בדיוק כמו הוצאת דיבה...

אתה צריך ללמוד טיפה יותר מה זה דיבה לפני שאתה משתמש במושג.
אין פה שום הוצאת דיבה.

ושוב, תקרא טוב את מה שרשמת.

אז היא אמרה שהיא לקחה פוסטינור.. אל תציג דברים כעובדות - לא ראיתי עובדה שם.
איפה רשום שהקונדום נקרע?

דבר שני כשאתה מפרסם כבר ואומר שאתה לא רוצה שידעו את השם שלו תדאג למחוק את שמו מכל הדפים.
השם שלו כבר התפרסם וביקשתי אותו באופן אישי

• פותח/ת השרשור
אין פה שום הוצאת דיבה.

איפה רשום שהקונדום נקרע?

לקרוא למישהו שהוא ממציא סיפורים, קרי לטעון שאני שקרן, בפרהסיה, זאת בדיוק דיבה, במיוחד שהדבר קשור בעבודה שלי, קרי פגיעה שיכולה להיות כלכלית, שמוציא הדיבה אמור לשאת בהוצאת, במידה ולא הוכיח את טיעון ה: "אמת דיברתי", וכפי שאתה רואה ,אמת לא דיברת.

http://he.wikipedia.org/wiki/חוק_איסור_לשון_הרע

מה שמפתיע אותי שמילא היית טוען שהבחור שיקר לי, או שהבחורה שיקרה לבחור, או ששניהם שיקרו - יכול להיות, אני לא יכול להוכיח אחרת.
אבל לטעון שאני שקרן כשאתה אחד הבודדים פה בפורום שמכיר אותי מעל רמת ההתכתבות? עזוב דיבה, זת העלבה אישית.
לא שבאמת יש לי כוונות לתבוע, היה שקט, אבל איבדת אצלי כרגע לפחות חצי מההערכה הרבה שהיתה לי כלפיך.

לקרוא למישהו שהוא ממציא סיפורים, קרי לטעון שאני שקרן, בפרהסיה, זאת בדיוק דיבה.

לא שבאמת יש לי כוונות לתבוע, היה שקט, אבל איבדת אצלי כרגע לפחות חצי מההערכה הרבה שהיתה לי כלפיך.

א. זו לא דיבה - אתה שוב אינך יודע מהי דיבה. אתה מוזמן לקרוא את החוק בעניין.
ב. אני לא מחפש אנשים שיעריכו אותי.
ג. עדיין לא ראיתי הוכחה לכך שהקונדום נקרע, בנוסף האמירה של פוסטינור היא מעורפלת ואינה ניתנת להבנה.
ד. אם תרצה לתבוע אני מוכן לספק את כתב התביעה והעט.
ה. פרסמת את שמו של המשתמש בפרהסיה.
ו. לגבי מטופל, אני לא רוצה להכנס לזה באמת בפלטפורמה הזו.

אם נדבר על הערכה, אז הידע שלך אמור להסביר לך מספיק טוב מהם הסיכויים לכזה דבר.
אם אתה בוחר להאמין בשטויות - בחירתך. אני לא.

• פותח/ת השרשור
אין פה שום הוצאת דיבה.

איפה רשום שהקונדום נקרע?

דבר שני כשאתה מפרסם כבר ואומר שאתה לא רוצה שידעו את השם שלו תדאג למחוק את שמו מכל הדפים.
השם שלו כבר התפרסם וביקשתי אותו באופן אישי

מחקתי אחרי חצי דקה.

אתה מוזמן לדבר איתו, ללא ברור לי מה יצא לך מזה... אבל העיקר שלא תגיד שטעית... נכון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית