הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

חילוף חומרים

• פותח/ת השרשור sand22
  • פורסם בתאריך

sand22

משתמש פעיל
326
162
נק' מוניטין:
410
326
162
מה ההייתם עושים אם החילוף חומרים שלכם היה כ"כ נמוך ש1000-1200 קל' ביום לא יורדים במשקל (החילוף חומרים אמור להיות 1700-1600 אבל הוא לא)
ושבועיים נטרלי לא עזרו לשיפור המצב
- להוריד עוד קל' בתפריט ע"י הוספת אירובי וע"י לאכול פחות מ1000 קל'?
-בלוטת התריס כנראה תקינה

תודה ;-)

מה ההייתם עושים אם החילוף חומרים שלכם היה כ"כ נמוך ש1000-1200 קל' ביום לא יורדים במשקל (החילוף חומרים אמור להיות 1700-1600 אבל הוא לא)
ושבועיים נטרלי לא עזרו לשיפור המצב
- להוריד עוד קל' בתפריט ע"י הוספת אירובי וע"י לאכול פחות מ1000 קל'?
-בלוטת התריס כנראה תקינה

תודה ;-)

התפריט על 1000 או 1200 קלוריות?
איך מורכב התפריט שלך? (חלוקה לחלבון, שומן, ופחמימה)
כמה דק' אירובי את עושה בשבוע?

את כנראה מתבלבלת בחישוב. אני מציע לך לקנות מד משקל ב30-20 שקל. ולמדוד על הקשקש כמה קלוריות את אוכלת.

על איזה משקל גוף אנחנו מדברים?
אני הייתי שוקלת להתמקד בהעלאת מסת שריר במקום בחיטוב. זה יועיל לשפר ולסדר את חילוף החומרים.

איך את יודעת מה חילוף החומרים שלך?

• פותח/ת השרשור
רק כשאני מגיעה ל800-500 ופחות מזה קלוריות בממוצע ביום,ע"י גרעון של אכילה\או אימונים. רואים ירדה של 0.5 +- במסגרת שבוע
אני מבצעת מס' אינטרוולים שבועים, ו2 אימוני כוח (אחד מהם מבוצע עם מאמן אחד אני עושה לבד,תוכנית שהוא בנה לי) מבוסס על תזונה דלת פחממות ואני נמצאת בתפריט עם גרעון גדול מאחר ובתפריט של יותר קלוריות אין תגובה של ירדה או ויזואלית ירדה בשומן
לא עשיתי עדיין בדיקת חילוף חומרים במנוחה בווינגיט כי אני מתעצלת לנסוע עד לשם אבל אני אעשה את זה החודש..לדעתי החילוף חומרים שלי עומד על 1000 או פחות מזה. אחרי שבועים נטרלי העלתי פשוט נוזלים ואחר"כ גם היה לי קשה להיפטר מהם ונתקעתי ללא שינוי ,רק כשהורדתי יותר קלוריות
אני 1.70 על משקל 63.5 +- בת 23 עושה העמסה אחת לשבוע
אני ממשיכה עם החיטוב בגלל שיש לי מטרה להוריד אחוזי שומן,
חוץ מזה האחוז שומן שלי בגוף כבר לא גבוה אבל מפריע לי אזור בבטן שמסרב להתחטב

פתחתי את הנושא הזה,בשביל יעוץ של מה עושים במצב של פגיעה בחילוף החומרים, בגלל דיאטות קודמות
ונטרלי שבועיים שלא משפיע
את השאלה בנושא פתרתי בכך שיצרתי גרעון גדול יותר
אני עדיין אוכלת מספיק חלבון ועושה אימוני כוח כדי לאבד מינמום שריר

נערך לאחרונה:
יהשוע יצא לי בבולטת התריס TSH4 מעל הנורמה מה זה אומר?

• פותח/ת השרשור
זה נמוך מאד יחסית לנתונים שלך. בדקת לאחרונה את תפקודי בלוטת המגן?
אף פעם לא הייתה לי בעייה יש מצב שעכשיו כן יש לא בדקתי יותר מחצי שנה
אבל כן אני אבדוק את זה צריך רק בדיקה של TSH ? או לבקש עוד משהו לדעתך?

אבל כן אני אבדוק את זה צריך רק בדיקה של TSH ? או לבקש עוד משהו לדעתך?
אני לא יודע, תספרי לרופא שלך את המצב, הוא אמור לדעת אילו עוד גורמים יכולים להשפיע על האטת חילוף החומרים (מחסור בויטמינים מסויימים? הורמונים? מינרלים?). אגב, יחד עם ה TSH נהוג לבדוק גם את רמות ה T3 ו-T4, אבל גם את זה אני לא צריך לספר לרופא שלך...

• פותח/ת השרשור
יהושע עשיתי בדיקת TSH ויצא תקין לגמרי
וגם הבדיקות דם שלי תקינות ממש
טוב נשאר לי רק לעשות בדיקת חילוף חומרים במנוחה ולראות מה המצב

• פותח/ת השרשור
יהיה באמת מעניין לדעת מה התוצאות, ואם ההערכה שלך (סביב 1000 קלוריות) נכונה.
כן כמעט צדקתי 1224=RMR
🤦‍♂️
וזה גם נראה לי עלה קצת כי עשיתי יומיים לפני הבדיקה העמסה

אכן, נמוך, אבל גם אומר שעם הפעילות הגופנית שלך את לא צריכה להגיע לדיאטת רעב של 800 קלוריות ביום כדי לרדת במשקל. את מנהלת יומן אכילה?

כן כמעט צדקתי 1224=RMR
לא שמעתי עדיין על בדיקה שמזהה RMR - זה דיי בלתי אפשרי, אם כבר BMR. וזה BMR דיי תקין, זה אומר שה RMR שלך באזור ה 1450-1500. תפריט של 1200 קל' + לקבל את רוב הגרעון מאירובי זו אפשרות אחת. תפריט של 1000 קל' + העמסות תכפות + אירובי זו אפשרות שנייה.

• פותח/ת השרשור
QUOTE="Moshe, post: 893264, member: 1"]לא שמעתי עדיין על בדיקה שמזהה RMR - זה דיי בלתי אפשרי, אם כבר BMR. וזה BMR דיי תקין, זה אומר שה RMR שלך באזור ה 1450-1500. תפריט של 1200 קל' + לקבל את רוב הגרעון מאירובי זו אפשרות אחת. תפריט של 1000 קל' + העמסות תכפות + אירובי זו אפשרות שנייה.[/QUOTE]
ככה הם רשמו בבדיקה עצמה RMR
בכל מקרה תודה,וכן אני עושה את אופצייה ב' פחות הכנסת קלוריות העמסת שבועית+ אינטרוולים

10956843_10206270220492516_2561680388268920176_n.jpg
10458523_10206270220172508_9011162511518017630_n.jpg

ככה הם רשמו בבדיקה עצמה RMR
אבל ה RMR הוא מה שהם כתבו בשורה הלפני אחרונה (1339). כמו שמשה הסביר לך, את ה BMR הם מודדים, ועל פיו מחשבים בקירוב את ה RMR (במקרה שלך הם לקחו 9%, כנראה אורח החיים שלך "יושבני").

את צריכה לנהל יומן אכילה, כי אם את לא יורדת משקל בטוח שאת מעריכה הערכת חסר את כמות הקלוריות שאת אוכלת.

Back
למעלה תחתית