הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השריעה היהודית בפעולה

@trynewthings אתה צריך להבין, כל עוד אנחנו מדינה שחשבת דמוקרטית אנחנו לא יכולים לעשות כלום, אם בן אדם בוחר לאכול סנדבייץ עם שכבות של פסטרמה גבינה ובייקון, אין לנו יותר מדי מה לעשות חות מלקוות בלב שהוא ייחנק מהסנדביץ' או שהלחם שלו יהיה יבש.
אם בן אדם בוחר להיות מניאק, אין מה לעשות עם זה ואנחנו לא יכולים לכפות עליו כלום.

#כבר_לא_פאשיסט.
סתם שתדע,זאת מדינה יהודית לפני שזאת מדינה דמוקרטית,אם היית מקשיב בשיעורי אזרחות היית יודע.
לפעמים יש התנגשות בחוקי הדת והדמוקרטיה,ונחש מה? הולכים לפי חוקי הדת.
אז כן,יש מה לעשות אם בנאדם אוכל חמת במקומות שאסור.
אם זה סתם ברחוב,מי אני שאפריע לו כל עןד הוא לא מפריע לי?

למה? כי פה אתה עושה במטרה לעצמך,אתה נוסע על אוטו כי אתה צריך.
לאכול חמץ מול אנשים דתיים?
למה לא לאכול במקום שאין אנשים שומרים?
לדעתי? זה סתם להתגרות בהם.
נו באמת, כל נסיעה באוטו בשבת זה בגלל שאתה צריך? ואם אני נוסע למקום שתכלס אני יכול ללכת ברגל כי זה לא ממש רחוק וככה לא לעצבן את מי ששומר שבת, אבל אני בוחר לקחת אוטו כי אני מתעצל או סתם כי אני רגיל?
תקשיב יש עקרון בדמוקרטיה שנקרא "חופש דת וחופש מדת", ומקומות כמו אותו מקום שמופיע בכתבה פשוט משתינים על זה.

סתם שתדע,זאת מדינה יהודית לפני שזאת מדינה דמוקרטית,אם היית מקשיב בשיעורי אזרחות היית יודע.
לפעמים יש התנגשות בחוקי הדת והדמוקרטיה,ונחש מה? הולכים לפי חוקי הדת.
אז כן,יש מה לעשות אם בנאדם אוכל חמת במקומות שאסור.
אם זה סתם ברחוב,מי אני שאפריע לו כל עןד הוא לא מפריע לי?
אל תדאג, מקשיב בשיעורי אזרחות ( לא שאנחנו עושים הרבה ).
היה פה דיון שנגרר ונגרר ממש כמו זה שבסופו הוכתרתי כפאשיסט.

מאז אני חושב אחרת, אתה צריך להבין, אתה לא יכול לכפות על אנשים דברים.
אז נכון, יש פה צביון יהודי למדינה, אבל עדיין, זהו גם מדינה דמוקרטית ואתה לא יכול לעשות מה שבא לך, פאק איט אנשים יכולים לשבת על ספסל ליד בית כנסת ולאכול בייקון, וחוץ מכמה אנשים שאולי יזרקו עליהם אבנים, אין מה לעשות וזאת זכותם.

מבחינת החלק של האי אפשר להכניס חמץ לבית חולים ( אם אני לא טועה ), לך תדע, אם המקום עבר הכשר זו זכותם המלאה לדרוש את זה, אבל מחוץ לכותלי המתחם, זכותך האישית לאכול מה שאתה רוצה וכמה שאתה רוצה.

מאז אני חושב אחרת, אתה צריך להבין, אתה לא יכול לכפות על אנשים דברים.
מסתבר שכן יכולים לצערי. וזה לא רק המקרה הזה, זה גם שכונות דתיות שחוסמות את הכניסה אליהן בשבת.
אז נכון, יש פה צביון יהודי למדינה, אבל עדיין, זהו גם מדינה דמוקרטית ואתה לא יכול לעשות מה שבא לך, פאק איט אנשים יכולים לשבת על ספסל ליד בית כנסת ולאכול בייקון, וחוץ מכמה אנשים שאולי יזרקו עליהם אבנים, אין מה לעשות וזאת זכותם.
מסכים איתך. והצביון היהודי מתבטא בזה שרוב המקומות סגורים בשבת, ובזה שהסופרים לא מוכרים חמץ בפסח ובכלל מוכרים כשר. לי אישית זה פחות נוח אבל על דברים כאלה אני לא אומר כלום כי וואלה זאת מדינה יהודית.

מסתבר שכן יכולים לצערי. וזה לא רק המקרה הזה, זה גם שכונות דתיות שחוסמות את הכניסה אליהן בשבת.

מסכים איתך. והצביון היהודי מתבטא בזה שרוב המקומות סגורים בשבת, ובזה שהסופרים לא מוכרים חמץ בפסח ובכלל מוכרים כשר. לי אישית זה פחות נוח אבל על דברים כאלה אני לא אומר כלום כי וואלה זאת מדינה יהודית.
מבחינת סופרים, הם צריכים לשמור על הכשר, אז זה או זה או שאפשר לעשות הסדר שכל שנה חלק מהסופרים לא ישמרו כשל״פ וחלק כן ואז בשנה לאחר מכן יעשו רוטציה, אבל גם זה יגרור מריבות וסכסוכים שלא יהיה איך לטפל בהם.

תמיד יש אפשרות של ללכת לקנות מערבים ביפו.

כעיקרון, אני שומר כשרות, כשל״פ וכו׳ וכו׳, אבל לא יפריע לי אם מישהו לידי יאכל לחמנייה עם שיבולת שועל, יפריע לי אם הוא יציע לי וינסה לגרות אותי בכוח.
אז כנראה אני אביא מצב עם שוקולד ואדחוף לו עמוק לתוך הפה שיהנה.
אה, ואני לא ארטיב את המצות ואשתמש בשוקולד טבעוני!

מבחינת סופרים, הם צריכים לשמור על הכשר, אז זה או זה או שאפשר לעשות הסדר שכל שנה חלק מהסופרים לא ישמרו כשל״פ וחלק כן ואז בשנה לאחר מכן יעשו רוטציה, אבל גם זה יגרור מריבות וסכסוכים שלא יהיה איך לטפל בהם.
סתם נתתי את זה בתור דוגמה שכן יש צביון יהודי למדינה, לא אמרתי שצריך לשנות את זה.
תמיד יש אפשרות של ללכת לקנות מערבים ביפו.
מהצפון זה קצת רחוק, אבל אנחנו מסתדרים גם כאן

סתם נתתי את זה בתור דוגמה שכן יש צביון יהודי למדינה, לא אמרתי שצריך לשנות את זה.

מהצפון זה קצת רחוק, אבל אנחנו מסתדרים גם כאן
מבחינת צביון, זה יפה שלמדינה יש גם אופי ולא רק הארדקור דמוקרטיה בלי שום דבר מסביב.

ואם כל כך קשה בצפון, תאמצו לבנוני.

מבחינת צביון, זה יפה שלמדינה יש גם אופי ולא רק הארדקור דמוקרטיה בלי שום דבר מסביב.
שוב, לא אמרתי משהו נגד זה. אמרתי את זה יותר בשביל TRYNEWTHINGS להראות שכן מורגש שזה מדינה יהודית גם בלי לאסור כניסה למקומות עם חמץ בפסח.
ואם כל כך קשה בצפון, תאמצו לבנוני.
ממש לא אמרתי שקשה, יש מקומות לקנות גם חמץ בפסח וגם נקניק חזיר בשבת. עכשיו אני גם לא אוכל הרבה לחם, אז קניתי כיכר אחת שתישאר גם אחרי פסח. בירה אני לא שותה (חיטוב וזה) ושיבולת שועל יש לי בכמות שאני יכול למכור 😃

שוב, לא אמרתי משהו נגד זה. אמרתי את זה יותר בשביל TRYNEWTHINGS להראות שכן מורגש שזה מדינה יהודית גם בלי לאסור כניסה למקומות עם חמץ בפסח.

ממש לא אמרתי שקשה, יש מקומות לקנות גם חמץ בפסח וגם נקניק חזיר בשבת. עכשיו אני גם לא אוכל הרבה לחם, אז קניתי כיכר אחת שתישאר גם אחרי פסח. בירה אני לא שותה (חיטוב וזה) ושיבולת שועל יש לי בכמות שאני יכול למכור 😃
אתה בחיטוב, אתה אמור לאכול פרכית או סטייק מדמם, לבחירתך...

🤢

🤯
אני רק בשבוע השלישי, אני עדיין אוכל כמות שחלק מהאנשים כאן אוכלים במסה 😃
גם אתה כמוני?
2500 קלוריות לדל פחמימה אני עושה,פשוט חלום. אולי אחרי שבןעיים אעלב את ה ל2600-2700.
אגב,הפסקתי לדבר על היהדות כי אני מהפלאפון,וקשה לי לכתוב הרבה מפב. (fat fingers) כנו שידידה שלי כבר הזפיקב לצחוק עליי

🤢

🤯
אני רק בשבוע השלישי, אני עדיין אוכל כמות שחלק מהאנשים כאן אוכלים במסה 😃
אני בחיטוב ושונא את עצמי, הייתי חודש רצוף ( מתפרע בהעמסות ) וחושב לשנות קצת, כנראה אעשה העמסה שאומרת קארבנייט בשישי ( מתחיל העמסה חלקית בצהריים, שניצל, ואת הפחמימה האמיתית ( אורז וכו וכו ) בערב, ואזבשבת או שאעשה העמסה כרגיל או שאעשה יום חיטוב לפי ה AD, עדיין לא החלטתי.

נ.ב. מסטיקים זה השטן, גרם פחמימה למסטיק.

גם אתה כמוני?
2500 קלוריות לדל פחמימה אני עושה,פשוט חלום. אולי אחרי שבןעיים אעלב את ה ל2600-2700.
אגב,הפסקתי לדבר על היהדות כי אני מהפלאפון,וקשה לי לכתוב הרבה מפב. (fat fingers) כנו שידידה שלי כבר הזפיקב לצחוק עליי
לא, הוא אוכל יותר.

נ.ב. אני על איזה 1800 קל ליום אז מאחל לכם שתהיו רעבים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית