הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השריעה היהודית בפעולה

סתם עושים מזה עניין..
אתמול הייתי בתערוכה של משחקי הכס בת"א,אפילו מים לא נתנו להכניס מחשש של חמץ (שלא נדבר על אוכל,הכל נשאר שם על שולחן)
אז על פארק לא צריך לעשות עניין
לאף מקום ציבורי (כמעט) בפסח לא מתירים להכניס חמץ

נ.ב.
אין על כפייה דתית:ph34r:

סתם שתדע,זאת מדינה יהודית לפני שזאת מדינה דמוקרטית,אם היית מקשיב בשיעורי אזרחות היית יודע.
לפעמים יש התנגשות בחוקי הדת והדמוקרטיה,ונחש מה? הולכים לפי חוקי הדת.
אז כן,יש מה לעשות אם בנאדם אוכל חמת במקומות שאסור.
אם זה סתם ברחוב,מי אני שאפריע לו כל עןד הוא לא מפריע לי?
אתה יודע מה הכוונה למדינה יהודית? אם היית יושב ומקשיב בשיעורי היסטוריה, היית יודע שמדינת ישראל הוקמה ללאום היהודי, כלומר לעם היהודי ולא בשביל לבנות חליפ׳ה דת יהודית אז ההבדל הוא העצום.

דבר שני, אל תדחוף את האף לצלחות של אנשים אחרים. אלו מקומות ציבוריים וזכותם לאכול מה שבא להם. אם לא נעים לך לשבת לידם, קום ולך למקום אחר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה יודע מה הכוונה למדינה יהודית? אם היית יושב ומקשיב בשיעורי היסטוריה, היית מבין שמדינת ישראל הוקמה ללאום היהודי, כלומר לעם היהודי ולא בשביל לבנות חליפ׳ה דת יהודית אז ההבדל הוא העצום.

דבר שני, אל תדחוף את האף לצלחות של אנשים אחרים. אלו מקומות ציבוריים וזכותם לאכול מה שבא להם. אם לא נעים לך לשבת לידם, קום ולך למקום אחר.

הכי אירוני/טרגדי - אלה שצועקים "מדינה יהודית" לא שמים לב שבעצם לפי הטענה שלהם אין הבדל בינינו לבין השכנים שלנו (איראן, ערב הסעודית, עזה, המדינה האיסלאמית של דאע"ש).

בישראל חיים יהודים. טוב לכם אם זה או לא זה בעיה שלכם. מה שכן אם לא טוב לכם - בן גוריון נותן שירות מצויין. אין קשר לכפייה דתית. יש פה קשר לכבוד הדדי בין בני אדם. עכשיו חג במדינת ישראל. במדינה הזאת יש יהודים. היהודים חוגגים את חג הפסח. תכבדו אותם. אני רואה ערבים שמכבדים יהודים יותר משיהודים מכבדים יהודים. אם לא יהיה את הכבוד הבסיסי הזה ביננו היהודים כולם יחרבנו עלינו בדיוק כמו שאנכנו מחרבנים אחד על השני.
אגב אני רואה שיושב פה טוב להרבה "יהודים" חופשת חג הפסח. שם אין בעיה לכבד ולקחת חופש מהעבודה לחופשה באילת.

בישראל חיים יהודים. טוב לכם אם זה או לא זה בעיה שלכם. מה שכן אם לא טוב לכם - בן גוריון נותן שירות מצויין. אין קשר לכפייה דתית. יש פה קשר לכבוד הדדי בין בני אדם. עכשיו חג במדינת ישראל. במדינה הזאת יש יהודים. היהודים חוגגים את חג הפסח. תכבדו אותם. אני רואה ערבים שמכבדים יהודים יותר משיהודים מכבדים יהודים. אם לא יהיה את הכבוד הבסיסי הזה ביננו היהודים כולם יחרבנו עלינו בדיוק כמו שאנכנו מחרבנים אחד על השני.
אגב אני רואה שיושב פה טוב להרבה "יהודים" חופשת חג הפסח. שם אין בעיה לכבד ולקחת חופש מהעבודה לחופשה באילת.
אם כבוד הדדי היה קיים, את הכתבה הזו לא היינו רואים היום.
גם רמדאן זה חג בישראל, אז בזמן החג הזה נפסיק לאכול בציבור בשביל לכבד את המיעוט הערבי?

צודקים לגמרי.
רוצים לאכול חמץ? תאכלו בחוץ,לא כל מי ששומר רוצה לראות אנשים אוכלים לו לחמניה מול הפנים-אני אישית הייתי מתעצבן.
אם אני ארצה לאכול חזיר בתוך פיטה עם גבינה מותכת בפסח אני אעשה את זה.
לאף אחד לא אמורה להיות זכות/חוצפה לעשות משהו נגד זה.

צודקים לגמרי.
רוצים לאכול חמץ? תאכלו בחוץ,לא כל מי ששומר רוצה לראות אנשים אוכלים לו לחמניה מול הפנים-אני אישית הייתי מתעצבן.

אז כשאני בחיטוב אל תאכל מולי פחמימה. אם אתה רוצה לאכול דברים מחוץ לתפריט שלי, תתחבא. זאת בדיוק החוצפה של הדתיים. רוצים להיות בורים פרמיטיביים? שיבושם לכם, אבל אל תדחפו את האף שלכם לחיים של אנשים אחרים.

אם כבוד הדדי היה קיים, את הכתבה הזו לא היינו רואים היום.
גם רמדאן זה חג בישראל, אז בזמן החג הזה נפסיק לאכול בציבור בשביל לכבד את המיעוט הערבי?
נראה לי שאם בנאדם צם יהיה נחמד אם לא תאכל לו מול הפנים. תכבד אותו. לא יקרה כלום. לא יוריד ממך כלום גבר. להיפך.
יש הרבה ימי צום יהודיים שלא כולנו צמים בהם. והכל מתנהל די רגיל. עובדים רגיל ועסקים רגיל. אם חבר שלי צם לידי אני לא צריך לגלות איזושהי התחשבות ?

נראה לי שאם בנאדם צם יהיה נחמד אם לא תאכל לו מול הפנים. תכבד אותו. לא יקרה כלום. לא יוריד ממך כלום גבר. להיפך.
יש הרבה ימי צום יהודיים שלא כולנו צמים בהם. והכל מתנהל די רגיל. עובדים רגיל ועסקים רגיל. אם חבר שלי צם לידי אני לא צריך לגלות איזושהי התחשבות ?
ברור שאני אגלה התחשבות אחי, אני כמובן לא יאכל לאחד ששומר מול הפנים, מקום ציבורי זה לא מול הפנים. כמו שרשמת, בימי צום אחרים חוץ מכיפור, הכל מתנהל רגיל, אז מה הבעיה שהכל יתנהל רגיל עכשיו?

נ.ב. גם בכיפור הכל צריך להתנהל רגיל

הייתי מסכים איתך אם היית גר במדינה מעןרבת,אחי אתה גר במדינה יהודית והדת היחידה שצריך לכבד פה לפי החוקים זה יהדות,זה למה אין אוטובוסים בשבת ובראשון כן.
כלל האוכלוסיה היא לא רק יהודית, אל תשכח שסוכם שלא ייפגעו במיעוטים וזה פגיעה ברורה.

• פותח/ת השרשור
ברמדאן, אתה לא אוכל כי יש ערבים ישראלים שצמים?
אתה לא אוכל מתוק ליד אנשים שמחטבים?
אתה לא אוכל ספגטי ליד אנשים שמאמינים במפלצת הספגטי המעופפת?
תרשה לי לגלות לך סוד - יש מספיק יהודים ומוסלמים בחו''ל שחיים בקרב חברים ועמיתים לעבודה שאוכלים להם חמץ וחזיר מול הפרצוף.

ברור שאני אגלה התחשבות אחי, אני כמובן לא יאכל לאחד ששומר מול הפנים, מקום ציבורי זה לא מול הפנים. כמו שרשמת, בימי צום אחרים חוץ מכיפור, הכל מתנהל רגיל, אז מה הבעיה שהכל יתנהל רגיל עכשיו?

נ.ב. גם בכיפור הכל צריך להתנהל רגיל
לדעתי אין בעיה. אובר פאנאטיות...
ברמדאן, אתה לא אוכל כי יש ערבים ישראלים שצמים?
אתה לא אוכל מתוק ליד אנשים שמחטבים?
אתה לא אוכל ספגטי ליד אנשים שמאמינים במפלצת הספגטי המעופפת?
תרשה לי לגלות לך סוד - יש מספיק יהודים ומוסלמים בחו''ל שחיים בקרב חברים ועמיתים לעבודה שאוכלים להם חמץ וחזיר מול הפרצוף.
אח שלי אין פה נוסחא ואין פה חוק. רק קצת טאקט...

כלל האוכלוסיה היא לא רק יהודית, אל תשכח שסוכם שלא ייפגעו במיעוטים וזה פגיעה ברורה.
כלל האוכלוסיה לא יהודית,נכון.
אבל כלל האןכלוסיה גרה במדינה יהודית,לפיכך ההטבות צריכות לבוא ליהודים,ולא למיעוט.

כמו שאמרתי לך כבר, אתה מטומטם שאתה מחטב, אתה במצב מצויין ואין לך למה לחטב.
ונ.ב. @yujinius אני משהו בין 18-22, it's Complicated..
אני מחטב רק כי הקיץ מגיע,בכיף הייתי ממשיך ל90 קילו שאין קיץ.

אז כשאני בחיטוב אל תאכל מולי פחמימה. אם אתה רוצה לאכול דברים מחוץ לתפריט שלי, תתחבא. זאת בדיוק החוצפה של הדתיים. רוצים להיות בורים פרמיטיביים? שיבושם לכם, אבל אל תדחפו את האף שלכם לחיים של אנשים אחרים.
אתם מדברים שטויות לגמרי.
זאת לא מדינת חיטוב (לצערי),ככה שלערב שטויות של זה אתם לא יכולים לדחוף.
חוצפה של הדתיים?אתה גר במדינה יהודית,אתה צריך לכבד חוקים שקשור ליהדות.
לא דוחפים תאף שלנו לחיים של אחרים,כל עוד לא תפריעו לנו.
ולאכול חמץ מול אנשים שומרים באמצע הפארק,זה כן להפריע לחיים שלנו.

כלל האוכלוסיה לא יהודית,נכון.
אבל כלל האןכלוסיה גרה במדינה יהודית,לפיכך ההטבות צריכות לבוא ליהודים,ולא למיעוט.
המדינה הוכרזה בכך שזכויות המיעוטים לא ייפגעו ולכן מותר להם לבחור, להיבחר, לעבוד, וכ'ו..
הם אזרחי המדינה לכל דבר וככה אתה פוגע בזכויות שלהם.
אני ריאלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית